Hyde Park






Gör min plikt och uppdaterar. Tog en lång och härlig powerwalk i Hyde Park imorse, all by myself. Älskar Hyde Park. Det var så himla vackert när solen gick upp, dimman lättade och staden vaknade till liv. Dessvärre hade jag bara mobilen med mig, lyckades inte alls fånga känslan på bilderna. Åh vad jag älskar London. Har städat och tvättat en hel del också, shoppat med Anette (hon shoppade, jag tyckte till), varit i simhallen med Clara, suttit barnvakt och skypat med familjen plus mormor. Nu ska jag kolla in Idol! En bra torsdag det här, sista dagen i september.

Onsdag, check!

Hängde lite med Anna igår, hängde lite med Anna idag. Hade tänkt att umgås med Anette ikväll, men, som vanligt, ändrade planer. Har skypat med mamma istället, minst lika bra. Imorgon har jag skypedate med mormor, gissa om jag längtar? Ska städa lite imorgon och sen vara barnvakt på kvällen, efter det är det mer eller mindre helg. Inte klokt vad fort veckorna går! Nu tittar jag på Idol, blev lite sur när mamma skrev på Facebook och berättade vem som gick vidare, jättesmart liksom. Mamma i ett nötskal.

FIKAFIKAFIKAFIKAFIKAFIKAFIKAFIKA



Har hunnit med både en måndagsfika och en tisdagsfika sedan vi hördes sist. Igår kväll åkte jag till Ealing för att fika med tre personer jag gillar. Vi alla gillar fika, i överflöd. Har fått ett mindre beroende sen jag flyttade in hos den supernyttiga-familjen-som-inte-har-några-onyttiga-saker-i-skafferiet. Det som inte finns tillgängligt vill man ha. Alltid. I detta fall sötsaker. Hopplöst.

Lördagens:


Week 39

My day: tog en promenad i Hyde Park ensam, råkade hamna på Primark (där det för övrigt var strömavbrott och myspysbelysning), sprang in i Petra bland folkmassorna, glömde gratta henne på födelsedagen (hej dåligt samvete! Får trösta mig med att jag faktiskt grattade henne på Fb i natt), shoppade ingenting, promenerade hem, somnade, vaknade för en timme sedan. Min dag i ett nötskal. Slötittar på ett program om britter som är i Sverige. Strax middag och sen en sväng till Starbucks. Måste få i mig något varmt, fryyyser. Plus en pratstund med Anette!

Sunday:




Dagen var... inte som väntat. Tuben gick inte, Regent St var avstängt, bussproblem och aupairmeetingen vid Piccadilly var inget att ha. Mycket folk, ingen koll och kallt. Vi åkte hem och hade picknick i mitt rum och såg på Notting Hill istället! Mycket bättre. Fin helg.

26th.

Vaknade av att en hel trupp sjön "Happy Birthday" precis utanför min dörr vid 8.30-tiden... Tyvärr var varken sången eller presenterna till mig (den äldsta flickan fyller imorgon). Nu måste jag snabbt fixa mig och slänga i mig lite frukost. Au-pairmeeting nere vid Piccadilly! Måste handla picnicmat innan. Ser fram emot en rolig dag!

Last night in London:






Träffades hemma hos Anna igår och förfestade. Tänk att man kan ha så kul med ett par hattar. Gick ut nån gång innan 00.00, åkte lite buss och hamnade vid Regent St på nåt ställe och bla bla bla orkar inte berätta. Jag gick ut, men inte helt ut. Haha. Jag är en förfestmänniska, no doubt. Har föresten planerat in en Parisresa i november, great. Nu håller vi tummarna för att det blir av. Och jag är kär i Annas systemkamera.

Westfield




Har spenderat dagen på Westfield (ett superstort och fint köpcentrum nära Notting Hill) tillsammans med Matilda, Anna och Linn. Hittade dock inget roligt, badskum! Såg även en modevisning. Sprang in på H&M nu nyss här runt hörnet och köpte mig en ring, orkade nämligen inte stå i den extremt långa kön på Westfield. Nu mellanlandar jag hemma en snabbis för att sätta på mig något annat och sedan bege mig mot Anna. Ikväll kör vi på utgång! Sprang in på Tesco snabbt och köpte slet till mig lite drickbart, älskar 18årsgräns. Hörs imorgon!

Eat Pray Love



Var på bio ikväll med Matilda och lyckades få biljetter till Julia Roberts nya film Eat Pray Love. Jättebra, jag gillade den riktigt mycket! Mysigt med bio. Nu är jag mer eller mindre död. Helt slut och jag vet inte varför. Sitter och kollar på Idol och äter min nattmat. Älskar att sitta uppe nattetid och äta en god bagel, någon frukt/bär och dricka te. En fin tradition. Gillar att huset är nedsläckt och helt tyst. Favorittiden på dygnet.

Woohoo!

Och där var städningen klar! HELG! Är ledig resten av dagen, underbart! Klockan är bara strax efter 12 här (ni vet, engelsk tid!) så det känns för himla bra! Måste dock vara tillbaka här runt 18 för att få min lilla lön så jag överlever helgens bravader. Lutar åt en lugn fredag (bio) och utgång imorgon!

Nu ska jag ta en dusch (eller kanske ett bad igen?) och sen fixa lunch. Måste fylla på mobilen (avskyr kontantkort, känner mig helt handikappad när jag inte har abonnemang längre) och sen ska jag springa ner till Kensington High Street se om en tröja jag hittade häromdagen på Urban Outfitters finns kvar (troligtvis inte, den var på rean).

Fri 24th Sep.

Ryggen är bättre idag, men aj aj vad ont det gör. Ska städa köket när familjen har avlägsnat sig (Plötsligt sitter hela familjen och äter frukost nere i köket samtidigt? Jag fattar nada. Föräldrarna brukar försvinna runt 7-tiden) och huset är tomt. Sitter föresten och väntar på matleveransen nu. Häromdagen fick de en leverans med dyrt (och säkert gott) vin. Livet här skiljer sig avsevärt mot livet hemma i Sverige. Men nu har jag slutat att bli förvånad, och ja, "min familj" är nog lite överklass bara att det inte märks på utsidan.

Klagoblogg:

Jag gillar inte att skriva klagoblogg men ibland måste man. Min rygg är helt av. Sitter här som ett kolli och bryter snart ihop av smärta. Har igen aning om vad jag har gjort, men något spökar. Skulle behöva lite rehabilitering snarast, synd att min sjukgymnast inte bor här i närheten. Funderar på att ta ett varmt bad nu och sen lägga mig på spikmattan. Vissa tar med sig personliga grejer när de flyttar, jag valde att packa ner spikmattan. Varför inte liksom?

Städning.

Torsdag idag vilket betyder att det är fredag imorgon och sen helg! Men torsdagar innebär också städning för min del. Mindre kul. Men nu har jag fått kläm på det, har städat 4,5 timme idag och imorgon återstår bara köket (roligaste delen). Jag är verkligen supernoggrann, men ändå så har jag gjort det på halva tiden om man jämför med förra veckan. Wow, det tar sig. Som belöning sitter jag och äter en extremt god (och välförtjänt) Snickers! Om två timmar ska jag till simhallen med Clara, kvällen spenderas framför tv/datorn. Orkar inte röra mig ur fläcken.

Sushi







Här i Notting Hill har vi finaste sushistället. Jag är käääär, det är så himla fint. Men att försöka ta bilder lite diskret med avstängd blixt var ingen höjdare. Vi kommer bli stammisar här, här också. Ikväll var jag där med Anna och Linn, väldans trevlig må jag säga.

Gårdagens inköp:




Tillskottet till garderoben. Primark såklart! Anstränger man sig så kan man faktiskt hitta små, prisvärda fynd till pangpris. Två linnen (det blommiga och ett helsvart) för £3! Helt okej. Jag lovade mig själv innan jag flyttade hit att jag inte skulle bli stammis på Primark, attans, det har jag blivit.


UPDATE: Koftan är också från Primark, £11 om jag inte minns fel!

Lillördag!

Stryka är inte kul. Har klarat av närmare 20 skjortor idag och tvättat mina egen kläder. Hann med lite Wii också samtidigt som jag åt lunch (fråga mig inte hur jag lyckades göra både och, men det gick!). Nu måste jag uuuuut i sommarvärmen! Ikväll blir det sushi på itsu med några tjejer, tur att jag har gratischeckar säger jag bara. Finansiell kris som vanligt. Men är det lillördag så är det. Ska visa vad jag köpte igår också lite senare när jag orkar, blev glad när småtjejerna sa att det var fina plagg!

Dagens:



Invigde mina nya brallor från H&M idag, ett riktigt kap, så nöjd! (not to self: tvätta spegeln) Precis vad jag har letat efter, bra passform! Helt underbart att man kan använda ballerinaskor och tshirt utan att frysa, solen värmer och det är skönt sensommarväder! Gillar föresten min spegel, man ser smalare ut än vad man är. I badrummet ser man dock ut som värsta fettot. Antingen eller liksom.

Oxford Street







Blev en dag på stan med Anette, Anna och Matilda! Shopping på Primark såklart. Vad skulle man göra utan älskade Primark? Hann med en chailatte på Starbucks också. Älskar vädret idag och imorgon ska det bli ännu varmare!

itsu.


Imorse låg dessa på köksbordet när jag kom ner. Tack! Gratis mat på itsu är ju inte helt fel. Sushikväll snart?

GoooodmoooorningLondon


Ja, här i London har vi fortfarande sommarvärme. Hur är det hemma i Sverige? Väntar på att huset ska tömmas så att jag kan sätta mig nere i köket och äta min lyxiga frukost och se på Idol samtidigt utan att jag stör någon. Sen blir det nog en powerwalk i Hyde Park. Vid 11.15 beger vi oss mot Oxford St!

Dagen:

Så där ja. En till avklarad. Snart är det helg! En snabb shoppingrunda på Whiteleys (fick med mig ett par svarta byxor från H&M), powerwalk med Anna och Matilda, städning av garderoben, god middag och lite barnvakt på det (Anette sprang förbi och gjorde mig sällskap!). Imorgon blir det Oxford St (läs: Primark) med tjejerna! Nu ska jag sparka igång Notting Hill och försöka somna innan midnatt! Natti.

15 dagar

Nu har jag varit här i två veckor (igår) och jag älskar Londonlivet, helt klart. Jag trivs jättebra och någon hemlängan existerar inte. Visst skulle det vara skönt att bara åka hem till de vanliga rutinerna, men varför skulle jag göra det? Jag har inget att hämta där hemma, det är här möjligheterna finns, det är här jag ska vara. Jag har inte ångrat mig en enda sekund, jag är så glad att jag tog steget och vågade åka iväg. Det här är ett minne för livet, ett stort äventyr, en merit, en.. ja listan kan göras lång. Jag har träffat hur fina vänner som helst, familjen är jättetrevlig, jag älskar huset jag bor i och Notting Hill är fantastiskt. Jag skulle inte vilja ändra på någonting. London är underbart.

Lypsyl Strawberry.



Jag jublade av glädje inombords när jag hittade detta. Ni som har hängt med ett tag vet hur himla förälskad jag var i detta lypsyl för x antal år sedan. Jag hade med mig det överallt och använde det jämt, jordgubbsdoften var min signaturmelodi. Jag köpte det första gången jag var i London (alltså när jag var 15 år) och har sedan dess letat förgäves efter det både här och hemma i Sverige. Lyckan var total när jag äntligen hittade det på Superdrug i Camden, ett kvar. Töntvarning maybe, men jag sitter och småler för mig själv. Letandet gav resultat.

Monday.

Valet är över och nu väntar en spännande tid för Sverige. Det känns ganska bra att befinna sig utomlands just nu. Jag är inte politiskt aktiv så jag ska inte uttala mig, men jag har gjort min plikt och röstat och kan konstatera att valet inte riktigt gick som jag ville.

Ny jobbvecka idag. Det blir visst babysitting 1,5 timme sent ikväll (när barnen sover). Inte mig emot, hade ändå bara tänkt att sitta hemma, det är ju trots allt bara en vanlig tråkig måndag. Ska försöka komma ut på en powerwalk med girlsen sen, vi måste börja motionera mer regelbundet! 

Är riktigt shoppingsugen, skulle behöva ett par svarta jeans. Meeeen, det är så jobbigt att leta (att prova iaf) efter jeans. Äsch, jag skjuter nog upp det ett tag till.

Camden Market








Gick upp i ottan (typ) och hoppade på tunnelbanan för att bege oss till Camden och spana in marknaden. Camden känns lite crazy, konstigt folk men en härlig stämning. Gjorde inga fynd alls på marknaden, men det var kul att bara titta.

Tog en buss tillbaka och stannade till på Westfield (som förövrigt ligger inom gångavstånd från mig, trodde att det låg betydligt längre bort!). Wow, stort köpcentrum. Måste tillbaka snarast och utforska shoppingen lite närmare!

Nu sitter ligger jag helt utslagen i sängen efter 9 totalt timmars promenerande. Vardagsmotion, check!



Yesterday: världens bästa lördag.

Oh my God vilken underbar dag jag hade igår. Igår kom äntligen dagen jag har väntat på mer eller mindre hela mitt liv, jag har träffade Siri. Värdens underbaraste människa. Jag är så lycklig. Vi har haft kontakten sedan 9-årsåldern (för att göra en lång historia kort: brevvänner) och alltid funnits där för varandra, no matter what. Det är helt sjukt att våra vägar möts här i London, ofattbart. Att äntligen få krama om henne kändes helt amazing. Vi känner varandra utan och innan, men ändå inte. Relationen som vi har är ovanlig, men helt fantastisk. Vi hann med en sväng på Portobello, rundvandring i Notting Hill (och i mitt hus), lunch i Hyde Park och frappuccinos från Starbucks. Perfekt dag!

På kvällen satt jag barnvakt. Började kvällen med en god pizza tillsammans med barnen och sen ramlade tjejerna (Anna, Linn och Matilda) in och gjorde mig sällskap (filmkväll). Jag är verkligen lyckligt lottad som har träffat så fina vänner här!


She was a hurricane, but now she's just a gust of wind.



Lotten hade modevisning här förut (vi fick välja vilken klänning hon skulle ha på drinkspartyt ikväll), Trevor skämtar som vanligt, jag fick beröm för städningen (yeeees!), har fått lön, både Trevor och Lotten tycker att min nya nyckelring från Marc Jacobs är grym, har kollat på tv och nu sover barnen. Så jag passar på att äta Toblerone och Toffifee och väntar på att mamsen ska ringa på Skype. Helt okej kväll! Här se ni föresten min nya klänning/tunika också. Like it! Längtar till morgondagen då jag ska träffa en speciell person. Åhh vad jag längtar.

Done.

12 timmar senare och städningen var klar. Ska det verkligen ta såå lång tid? Städerskan som de har haft under sommaren gör hela huset på 8 timmar och de tycker att hon är extremt långsam. Hoppas verkligen att det här duger, man vet ju liksom inte hur noga man ska vara nu i början. Men frågan är om jag pallar att göra det här varje vecka i ett år framöver? Äsch, jag blir nog snabbare med tiden.

Fixade föresten allt med barnen själv imorse, nannyn är ledig. Gick hur bra som helst, kan meddela att de är mycket snabbare på att fixa sig och äta frukost när hon inte är här (moahahaha!). Vi hann till och med titta på tv 15 min innan det var dags att gå! Att gå till skolan var ju ingen big deal (tar 1 min). Följde med Clara in och hon visade mig runt. Mysigt! En riktigt fin privatskola minsann. Blev så glad när hon kramade mig när jag skulle gå och sa att hon tyckte om mig plus att hon önskade mig en trevlig dag!

Efter skolan ska kidsen på playdate, så jag ska pallra mig iväg och hämta dem vid 6.30 pm. Vi får se om jag hittar! Men nannyn ritade en karta åt mig (hur ambitiöst liksom?!) så det ska nog gå bra. Är barnvakt ikväll, vilket nästan är skönt, är ganska seg idag.

Nu: Tesco (och kanske Poundland)! Behöver proviant till kvällen (när barnen har somnat såklart) i form av något onyttigt. Har dock inte fått lönen än så det får bli något billigt.

Thank God it's Friday!

Tjabba tjena hallå! Internet stendog igår kväll och jag orkade inte springa ner för alla trappor och starta om det. Haha. Allvarligt, är man trött så är sju trappor ner och sen sju på vägen upp igen alldeles för många. Så, jag gick och la mig redan vid kvart över nio. Skööönt! Somnade på två sekunder. Städade nästan hela dagen igår, kan meddela att det var skapligt jobbigt. Hann även med att ta Clara till sin privatlektion i simhallen. På tal om privatlektioner, hittade ett papper här nyss, båda flickorna ska läsa franska i höst. En privatlärare ska komma hem hit varje tisdag och undervisa dem en timme. £66/tim! Tja, varför inte. Har man pengar så har man. Nu ska jag ta i tu med köket, roligaste delen av huset att städa pga att resultatet syns mest här! Laaaater!

16th:

Önskar att jag kunde skriva något rolig i stil med: "nu sitter jag här och äter frukost och ska strax ge mig ut på en shoppingrunda i det fina vädret!". Men icke. Jag sitter här och äter frukost i min ensamhet (visserligen väldigt skönt), det är mulet och jag ska städa sen. Det är precis det här som är fördelen med att ha en blogg, man kan välja att fokusera på de roliga sakerna, de tråkiga, eller både och. Jag väljer oftast att framhäva det roliga. Men vad sjutton, jag ska inte klaga, jag har inte gjort ett handtag på hela veckan så både idag och imorgon är det städning som gäller. Tänkte göra torsdagar och fredagar till städdagar så att huset är tiptop till helgen.

Dagens fynd:





Här är tunikan/klänningen jag nämnde i förra inlägget. Älskar den! Kan dock meddela att den är ännu finare i verkligheten. £5, inte illa! Bargaaaain! Inviger den ikväll.

Wed 15th




Har umgåtts med två av mina Notting Hill-tjejer idag, Anna och Matilda. Gick till en £5-affär precis här i närheten som Anna spanat in häromdagen. Fyndade en supersöt tunika/klänning. Kan visa senare om ni vill? Gick en sväng på Portobello och sedan gick vi till Holland Park. De åt lunch (min lunch stod hemma i kylskåpet och väntade på mig) och vi hade ehh... fin utsikt. Haha. Låter det vara osagt. Måste utforska Holland Park lite närmare någon dag, det sägs att den ska vara riktigt fin! 

Nu ska jag snart äta middag, vid 20.00 ska jag infinna mig på Piccadilly Circus och möta upp Izabell och två kompisar till henne. Har inte träffat någon av dem tidigare, ska bli kul! Dessvärre är min lön nästan helt slut så jag får snåla. Men vad gör det? Jag befinner mig i underbara London så jag överlever nog.

Biggest loser nästa.



Okej. Jag kommer vara ett fetto när jag kommer hem i sommar. Biggest Loser nästa typ. Var ute och tog en drink (alkoholfri för min del, men suuuupergod!) med tjejerna här i Notting Hill tidigare ikväll. Började gå hemåt, blev akut sugen på något, gick förbi Tesco och råkade köpa ovanstående. Fy. Men nu har jag så att jag klarar mig ett bra tag.

Råkade springa in på Primark...



Råkade springa in på Primark efteråt... Tur att det är så billig. Anette hade aldrig varit där tidigare så jag var ju tvungen att visa henne himmelriket! Just nu känns det dock som en mellansäsong så jag hittar inte alls lika mycket som jag brukar (men jag är nöjd med dagens skörd!). Bra för ekonomin, tråkigt för shoppingbegäret.

Voting.




Var på svenska ambassaden här i London idag och röstade (drog med mig Anette)! Nu har jag som svensk medborgare gjort min plikt, det är viktigt att vara med och påverka! Passade även på att besöka det omtalade Totally Swedish efteråt som ligger precis i närheten, gullig affär! Men jag känner inget behov av att handla svenska produkter ännu, dock är det jäkligt bra att den finns just in case.


Marc by Marc Jacobs



Var på Marc Jacobs i söndags som sagt, men tyvärr blir man ju inte stenrik på att vara aupair så man får hålla sig till Marc by Marc Jacobs grejerna. Fick med mig en hjärtformad spegel, penna i form av ett läppstift, nyckelring (nyckelringen som satt på nyckeln jag fick av familjen var awful - utbytt!) och även en ring med ett latinskt budskap (serva me, servabote – save me and I'll save you). Små, billiga och användbara saker!


Turist? Nej, en Londonbo som gillar att fota.


















Puuuh, jag är fortfarande trött efter gårdagen. Helt sjukt vad mycket vi gick. London bjöd på sommarvärme dagen till ära och jag tog en massa fina bilder, slänger upp några här!

Träffade Linn vid Notting Hill Gate, gick ner till Portobello och mötte Anna (som jag inte har tagit några bilder på?!) vid Starbucks (där jag, precis som väntat, har blivit stammis...) och började dagen med en fika. Några timmar senare anslöt Sophia (bättre sent än aldrig!). Strosade omkring i solen och bara njöt. 

Bestämde oss sedan för att åka till Mayfair och gå till Marc Jacobs-affären. Skulle kunnat shoppa upp hela affären, vill ha allt. Visar senare vad jag köpte (mest för att dokumentera för mig själv). Gick till Regent St och tog en buss förbi Piccadilly och Trafalgar Square ner till Big Ben. Gick över bron till London Eye, gick längs floden (det var någon Themsen festival) och sista anhalt blev St Pauls. 

Kom hem runt 19-tiden, bytte kläder och kastade mig ut genom dörren igen för att träffa Matilda. Första gången vi sågs, gullig tjej! Satte oss och tog en pizza och bara pratade. Kul att det faktiskt finns så pass många aupairer i Notting Hill!

 

LONDON ÄR UNDERBART!

Saturday night.

Träffade två väldigt söta tjejer ikväll, Anna och Linn! Såå skönt att hitta någon som man trivs med precis i närheten. Köpte med oss lite gott att dricka (tummen upp för 18-årsgräns i UK!) och satte oss hemma hos Anna och bara pratade. Gillar lugna kvällar, speciellt när man är förkyld. Gick ut en sväng för att se vad fina Notting Hill har att erbjuda och ja, det verkar finnas en del. Pubar finns det iaf gott om! Känns oerhört skönt att man inte behöver åka in till "stan" för att gå ut, allt finns liksom inom gångavstånd. Har föresten en pub i slutet på min gata, det ni!

Imorgon vet jag inte riktigt hur planerna ser ut, det är svårt att planera i London! Vet inte om Sophia kommer hit? Hoppas. Men jag vet iaf att jag ska träffa en ny tjej (okej, jag är också ny, men ändå) imorgon kväll, Matilda, som också bor i Notting Hill. Kul!

Portobello Market





I förmiddags gick jag och A till Portobell Market, är så glad att jag endast bor 5 min därifrån. Marknaden är verkligen mysig, men det är galet mycket turister. Sprang in på Poundland (typ som Bubbeltian fast med användbara grejer!), hittade en fin kalender, exakt en sådan som jag har varit ute efter. Perfekt! £1 (12 kr) för en kalender är inte illa! 

Har även suttit varit barnvakt 1,5 tim när pappan var på massage. Avundsjuk! 

Nu väntar jag på att lilla Anna ska höra av sig angående ikväll, så i brist på annat ska jag nog gå iväg till Whiteleys en sväng! Ett helt okej köpcentrum ca 5 min från mig.

Babysitting

"Hi Alexandra. Just landed. Should be home at approx 23.15. Feel free to head to bed if you want. Sorry about all the delays. Trevor"

Har suttit barnvakt sen klockan 18.30 så jag har hunnit med att tvätta en hel del (familjens tvätt dock). Det är ganska skönt att vara ensam uppe och sitta och skypa med mamma och äta godis i smyg. Älskade mams kommer och hälsar på i oktober istället för november, flighten är ombokad! ♥ Familjen är nämligen i Frankrike då så jag har huset för mig själv.

Och nu kom hemlängtan.

FREEEDAAAG!





Elise fick ett meddelande från Trevor (värdpappan) imorse där han berättade att hans flight var uppskjuten och att han skulle komma hem vid 23-tiden ist för runt 18. Där rök mina planer för kvällen! Babysitting på G. Hade tänkt att åkt till Clapham och träffat Louise och hennes vän men det får vi ta en annan dag!

Imorse tog jag för första gången emot matleveransen, lätt som en plätt. Så himla smidigt! Varför har vi inte så hemma? Skulle verkligen underlätta.

Tog en lååång promenad i förmiddags tillsammans med Anette. Vi gick genom Kensington Gardens och runt hela Hyde Park. Kollade Google Maps efteråt och kom fram till att vi gick ca en mil. Inte illa!

Gick hem för att fixa lunch och sedan träffade jag Anette igen och så gick vi ner till Kensington High Street och spanade in shoppingen. Men duktig som jag är så köpte jag inget! Har nämligen upptäckt att det är dyrt att leva i London... Men High St var riktigt bra, inte alls så mycket turister som på Oxford St, plus att det finns de vanliga affärerna: H&M, Zara, UNIQLO, Topshop, Urban Outfitters, New Look, American Apparel mfl.

När jag sedan dumpade Anette så sprang jag omkring på alla möjliga små gator här i närheten, Notting Hill är så himla mysigt. Tog även en sväng till Portobello Rd. Känner att jag har gått lite fööör mycket idag... Fötterna värker.

Camden Town

Tog tunnelbanan upp till Camden Town igår kväll och träffade Hannah, en tysk au-pair. Jättetrevlig tjej, hur gullig som helst. Vi satte oss på en pub (som för övrigt hette The World's End!), drack öl och pratade ett par timmar! Ska träffas imorgon igen och gå på Portobello Rd! Gillar för övrigt inte att åka tuben, höll på att få panik igår pga av extremt dåligt luft där nere.

IGÅR: At the swimming pool


Igår var jag som sagt vid poolen med Clara. Hon är 7 år gammal, simmar som hon aldrig har gjort annat. Det är inte alla 7-åringar som får en privat simlektion varje vecka, vissa har det lyxigare än andra (och nu snackar vi avancerad simning, alla fyra simsätten och svåra övningar). Det var ganska mysigt att att sitta i simhallen med en tidning i handen tillsammans med stolta föräldrar som titta på barnen i bassängen. Det läskiga är dock att jag kände mig som en av de stolta föräldrarna när jag tittade på Clara.

Do you ever feel like a plastic bag, drifting throught the wind, wanting to start again?





Jag gick ut på en långpromenad förut här i området för att lära mig att hitta bättre. Solen sken och det var varmt så jag lämnade paraplyet hemma. Det skulle jag inte gjort. Londonvädret är verkligen opålitligt! Hädan efter får paraplyet ALLTID hänga med i väskan.

Var riktigt shoppingsugen förut, men det fick bli onyttigheter från Sainsbury's, näsdukar i mängder (hatar att vara förkyld) plus makeupremover och nagellack från Boots och en chailatte från älskade Starbucks. 

Nu ska jag ta Clara till hennes simlektion, tydligen så ska simhallen bara ligga 10 min härifrån. Bra! Funderar på om man kanske skulle ta och simma någon gång varje vecka? Jag ska vänta på henne under tiden så jag har laddat upp med godis och tidning.

Cleaningtime.

Åhh, en supersöt städerska är här nu, Josie! Familjen har haft henne under sommaren och idag kom hon för att visa mig hur man städar. Typ. Kan meddela att min familj är en produktgalen städfamilj, herre gud vad mycket olika medel och grejer de har. Men som tur är så har jag fått en lista på vad som ska användas var, annars skulle det nog sluta i katastrof haha.

Kan meddela att jag känner mig riktigt risig idag, är jätteförkyld, ont i öronen + hals och huvudvärk. Men va sjutton, jag är i London så varför klaga?! I kväll ska jag bege mig mot Camden, ska träffa en tysk aupair vid namn Hannah! Spännande, ser fram emot det!

Fashion's Night Out



Hakade på ett gäng glada tjejer igår och spanade in Fashion's Night Out, något som Vogue höll i. Affärerna bjöd på gratisdrinkar, hur bra?! I Like it. Det var sjukt kul att äntligen få träffa alla som man har pratat med via Facebook och bloggar den senaste tiden! Det är inte klokt vilket stort kontaktnät man redan har byggt upp tack vare bloggen. Vandrade omkring på Oxord St och Regent St ner till Piccadilly, satte oss tillslut på en pub med liveband i China Town. Bra onsdagskväll! Insåg att jag har tre bussar med 24h-service som stannar precis vid min gata. PERFEKT!

My home.


Ni är många som har efterlyst bilder, här kommer ett par stycken. Det här är alltså huset som jag bor i, älskar det! Vill inte direkt "hänga ut" familjens hem om ni förstår vad jag menar, så ni får nöja er med pyttesmå bilder! Kanske visar mer specifika delar/detalajer senare.

8th.

Vaknade imorse och var förkyld, kul. Fixade det jag skulle göra och åt frukost, sen gick jag och la mig igen och sov till 10-tiden. Tog sedan ett långt bad (älskar mitt badkar!) och fixade med både det ena och det andra. Har tvättat flickornas sheets och väntar nu på att torktumlaren ska göra sitt så jag kan bädda sängarna igen. Ikväll vet jag inte vad som händer, nannyn kommer att bo här t o m fredag med tanke på att båda föräldrarna är iväg på jobbresor. Hörs!

Primark





Hittade massor av snyggt i affärerna längs med Oxford St! Tycker det är kul att bara gå omkring och titta, utbudet är ju lite större än hemma om man säger så. Plus att modet är något före, det är ju trots allt en fashionstad!

Dessvärre är min ekonomi snart körd i botten. Men det blev lite enkel budgetshopping på Primark (och det var knappt jag hade råd med det haha!), dock inga kläder utan mest annat. Köpte en rosa filt till rummet (allt är vitt så jag behövde få in lite färg and I love pink!), ett rosa ljus, klädrullar, rosa mysstrumpor och strumpbyxor. Mycket rosa, ja. 

OCH, jag höll på att glömma, ett paraply (likadant som du har mamma)! Ska nog köpa en regnjacka/parkas (något vattentåligt) också, plus gummistövlar, sånt behövs här! Visst, det regnar hemma också, men här är man ute på ett helt annat sätt. Hemma stannar jag inne ifall det är dåligt väder, här är man ute oavsett vad. Sen när blev jag så förståndig?



Day 2.

Imorse gick jag upp strax innan kl 07.30 för att väcka flickorna, men båda var redan vakna och halvt påklädda så det var en enkel match! Hann bara gå ner i köket och sen kom nannyn, Elise, och jag blev ledig. Löjligt enkelt!

Det har varit strejk på tunnelbanan (läs: kaos enligt engelsmännen)  idag så när vi (jag och Elise) skulle ta oss till Oxford St så fick vi använda benen (trafiken, alltså bussarna, stod mer eller mindre still, gick snabbare att gå). 30 min promenad, perfekt! Jag har iaf laddat mitt Oystercard nu och köpt "top up" till mobilen. Gör ett separat shoppinginlägg (har inget kul att visa, men ändå).

Träffade Anette igen på eftermiddagen, gick omkring lite här i Notting Hill, utbudet av affärer är ju faktiskt helt okej! Passade på att äta en froozen yoghurt också, love it. Ska nog ta mig en runda imorgon igen för att lära mig att hitta lite mer här i området. På med walkingskorna så kör vi!

Ikväll är jag hemma, spenderade lite tid med flickorna framför tvn förut, jag är helt slut! För många nya intryck, för mycket motion, för mycket frisk luft och...för mycket engelska? Hjärnan går på högvarv hela tiden!

Nattmat


Älskar att jag har hamnat hos en nyttig familj, tänk om jag skulle hamnat hos värsta godisfreaken? Skulle dö av fetma inom ett år. Min nattmat, färsk frukt, loooooove it! Plus en kopp te med mintsmak. Lovely. Man kan ha det sämre!

Träffade föresten en urgullig tjej ikväll, Anette! Hon bor typ 5-10 minuter från mig, PERFEKT. Vi satt och pratade i flera timmar, hur trevligt som helst. En dag avklarad, en ny kompis. Bra början!

Some necessary shopping:


Tog en runda här i området. Fint! Massor av vackra hus, riktigt mysigt! Gick Queensway upp och ner, utforskade shoppinggallerian och hittade massor av snyggt på H&M (bättre än i Sverige!) och Zara, har tyvärr inte riktigt råd att handa kläder nu.. Jag har nästan inte med mig några hygien/skönhetsartiklar så jag köpte med mig ovanstående produkter från Supedrug (typ samma sortiment som Boots) och lite till! Betalade nästan ingenting, £25 för en knökfull påse, det kallar jag billigt! Aussie-shampoo för £3, i Sverige kostar de runt 100 kr eller mer! Älskar UK.

Day 1.

Sov som en stock inatt, sängen är suuuuperskön och precis lagom hård (gillar hårda sängar!). Satt och pratade med nannyn i en evighet i förmiddags (hon pratar, jag lyssnar), härlig tjej. Hon pratar dock väldigt fort, men jag hänger med så gott jag kan!

Har varit och handlat en himla massa mat (åkte bil, det känns grymt konstigt att sitta på "förarsidan" när det inte finns någon ratt!), köpte bland annat massor av färska bär: blåbär, björnbär, jordgubbar, hallon osv! De lagar maten från scratch, den ska vara nice and healthy! Hur bra?! Kanoners.

Ska nog ge mig ut på en liten runda här i området strax, ska bege mig mot Boots på Queensway och köpa lite förnödenheter (shampoo, balsam osv). Förhoppningsvis ska jag träffa en annan aupairtjej här i Notting Hill ikväll (håller tummarna för att hon är ledig...)!

Jag bor i London!

Flygresan hit gick bra (lite försenat dock...), SAS är så mycket bättre än Ryanair! Det var riktigt jobbigt att säga hejdå till mams och paps på flygplatsen, men nu några timmar senare känns allt ganska okej! Tog Heathrow Express in till London (Paddington Station), så himla smidigt alltså. Sen tog jag en taxi hem hit. Ja, det här är mitt hem nu, jag bor i London! Har ätit jättegod mat tillsammans med familjen och druckit gott vin, plus en god efterrätt! Det pratas engelska ena sekunden och svenska nästa, rätt vad det är blir det lite svengelska! I Like it. Barnen är sötast i hela världen, vi kommer redan bra överens! Känns skönt. Nu ska jag packa upp det sista och göra mig hemmastadd i mitt nya mysiga rum (bilder kanske kommer senare under veckan). Imorgon har jag sovmorgon, nannyn fixar allt! Lyx. Just nu är jag så himla lycklig.

Goodbye Sweden

Nu sticker jag iväg på mitt livs största äventyr! Helt ofattbart att jag strax ska ta min enkelbiljett och bege mot London... Så kul! Bloggen kommer att uppdateras regelbundet, likaså Facebook. Ni kan fortfarande nå mig på mitt svenska mobilnummer, men jag kommer även att få ett brittiskt. Säg till om ni vill ha det! HELLO LONDON!

Countdown: Imorgon flyttar jag till London!

Imorgon är dagen jag har väntat på de senaste åren, äntligen är det dags! Ser fram emot att träffa familjen, alla nya kompisar, utforska London - börja om på nytt helt enkelt! Bokade enkelresan i slutet på maj och sedan dess har London cirkulerat i mitt huvud, dag och natt. Väskan är nästan färdigpackad, avsked är tagna och snart bär det av! LÄNGTAR!

LANVIN.

Ännu ett spännande samarbete! Blir säkert succé, eller vad tror ni? Släpps i slutet på nov.

Countdown: 2 days.

Det är nära nu. Klarar inte längre av att skriva vad jag känner, det är så ofattbart nära. Har nyss duschat och fått i mig lite frukost! Insåg precis att något jag inte alls har tänkt på är väskor, handväskor alltså. Hur många ska man ta med sig? Måste kolla igenom vad jag har. Vill ju köpa nya!

Countdown: 3 days.

Tiden bara rusar iväg, söndagen närmar sig, inombords pågår ett känslomässigt krig (ett positivt sådant!) och jag längtar, jättemycket. Har strukit en jäkla massa kläder idag och burit upp resväskan, den står här bredvid mig och väntar på att fyllas till bredden. Träffade fina Azra för en hejdå-ses-snart-fika förut. Känns sjukt att lämna alla här hemma, men samtidigt så är det ju det här jag vill så varför vara ledsen? Men visst, saknaden kommer vara enorm. Azra, du om någon måste komma och hälsa på! Räknar med att ni andra också kommer!?

Svar på tal:

Folk frågar mig precis hela tiden:  


Är du nervös? Nej, inte ett dugg. Jag vill det här så jäkla mycket så någon nervositet existerar inte. 

Har du packat än? Nej, det har jag inte. Men snart! Vet precis vad jag ska ha med mig så packningen kommer att gå på nolltid.

1st.

Har sprungit runt som en galning i Linköping idag. Är helt slut i fötterna! Har bland annat växlat lite pengar, fixat en ny adapter och köpt ett supersnyggt fodral till min nya laptop (fick en datamus på köpet!). Passade på att träffa Jessica som slutade skolan tidigt idag och ta en fika på Espresso House samt säga hej då. Det är nära nu! Hann även med en sen lunch med mams.

RSS 2.0