Valborg.

Valborg är en överskattad dag, don't you think? Tillbringade hela dagen på stan/Ikano letandes efter en studentklänning, men nej jag hittade ingen. Nu sitter ni säkert där bakom dataskärmen och tycker att jag är extremt kräsen, så är icke fallet. Jag överväger att göra en bröstförminskning, allvarligt, så illa är det. Klänningarna är inte skapta för mig. Har hållit igång hela dagen trots att jag har mått dåligt - världens huvudvärk, superont i halsen och början till en förkylning, great! Ställde in kvällens planer lika fort som de uppkom, nu ska jag banne mig se till att inte bli sjuk. Good night!


Mitt liv är extremt spännande just nu!

Gick och fikade på Gusto med älskade Lollo efter sista lektionen! Upptäckte att jag hade ett missat samtal på mobilen, numret kopplade inte alls. Sen slog det mig, DET ÄR ETT ENGELSKT NUMMER! Kollade 3svar och fick en härlig hälsning från London. Ni skulle ha sett mig, jag satt och skakade av lycka och förväntansfullhet, helt sjukt. Ringde agenturen direkt när jag kom hem, pratade med världens trevligaste tjej. Nu väntar jag bara på ett samtal (kan komma idag, imorgon eller på fredag) från Mrs S. som kan förändra hela mitt liv!!! Håll tummarna.


Kaffeplugg



En mugg kaffe senare och jag har pluggat färdigt. Tänker inte lägga ner mer tid på att öva till provet i internationell ekonomi imorgon. Ämnet är inte direkt my cup of tea så det går som det går.

Har haft kontakt med au-pairagenturen under hela eftermiddagen/kvällen. Så jäkla spännande! Ni förstår inte hur peppad jag är inför ett år i London.

Nu ska jag slänga på mig träningskläderna och snöra på mig joggingskorna, dags för en runda innan solen går ner!


Uppdatering:

FREDAG: Började morgonen med att springa en sväng. Engelskaplugg i flera timmar. Mötte upp Lisa i Linköping, gick till Steve’s och åt och hamnade sedan på Sangria för alkoholhaltiga drycker. Mys!

LÖRDAG:
En jäkla massa engelskaplugg. Storstädade OCH storhandlade med mamma. Effektiv dag! 40 dagar kvar till studenten!

SÖNDAG:
Ännu mer engelskaplugg. Sprang en tur igen. 50 dagar kvar till London!

MÅNDAG:
Gjorde universums svåraste engelskprov. Plugg, plugg och åter plugg under eftermiddagen/kvällen. Fixade med au-pairpapperna!

IDAG:
Info från Arbetsförmedlingen. Oförberett prov i bokföring, där rök chansen att bli diplomerad gymnasieekonom, tack så jävla mycket!


Ångest x 1000

Okej, om vi säger så här, jag har ångest över den eventuella studentklänningen. Det är helt sjukt att man kan ha ångest över ett tygstycke. Jag vet inte om jag ska behålla den eller inte, det är sista dagen att lämna tillbaka den imorgon. Har insett att jag ser ut som ett fetto i den (den är inte ett dugg smickrande för just min kroppstyp) men, den är vit och söt. Jag får sova på saken.


Projekt 4, check!

Då var projekt 4 ur världen! Redovisade ute på Väderstad-Verken idag och jag tycker att det gick väldigt bra. Han var nöjd med vårt arbete och lärarna var positiva. Skönt! Fick till och med en liten present från företaget som tack. Efter två års samarbete och fyra projekt är det finally slut på allt, känns riktigt bra.


Lyckat!

Jag somnade runt 17-tiden och skulle bara ta mig en snabb powernap. Vaknar upp tre timmar senare. Hur fan lyckas man? Jag som skulle ha pluggat!


Dagen + present



Började dagen med ett glosförhör. En halvyr lektion med Islandsälskande Doris. Lång lunch med stenhårda korvbröd och förberedelse inför projektredovisningen på företaget imorgon. Inställd internationell ekonomi = mer projektförberedelser. En tråkigt mattelektion på slutet. Hemma vid 16. Tråkig dag! Hoppas er har varit roligare. Fick present av Lollo, hårinpackining från Assie! (Yes jag fick en hårinpackning från Aussie i måndags, men det här är inte likadan!)Thaaaaanks. Älskar Aussie, rekommenderas om ni inte har provat.

Nu då?

Ledig dag men tråkigt väder. Har ingen aning om vad jag ska hitta på! Har legat och läst i sägen, ätit tårta och målat naglarna under förmiddagen. Nu då?


Gifts











Lite presenter från dagen! Hade sagt att jag inte ville ha något men min mamma, pappa och lillebror misslyckades totalt med det… Fick ett par Converse, hårinpackning från favoritmärket Aussie, blått nagellack (så härlig färg!), Elsas Mode av Sofi Fahrman, en snygg plånbok i skinn och den här underbara byrån. Fick saker som jag verkligen ville ha och behövde! Skitbra. Är helt käääär i plånboken, har tittat på den flera gånger under det senaste året.


19:e april 2010

Fatta att just nu skulle vi ha gått runt i Bryssel! Om det inte skulle ha varit min b-day idag så skulle livet känts extremt surt.

Diskuterade om en eventuell ny resa idag. Haha säger jag bara. Men vi satsar på Köpenhamn i slutet på maj! I värsta fall blir det en dagstur ”hem” till Göteborg. Resan kostade tydligen 80 000 kr, vi har blivit lovade 7000 kr tillbaka. Lyckat! Hoppas att vi får lite mer än så.

Skulle ju ha gått ut och firat mig i Bryssel ikväll men istället åkte vi ner till Gusto och åt födelsedagslunch ute i solen! Älskar Gustos mat.


Happy birthday to me!



Idag fyller jag 19! Underbart. 19 år den 19:e april, låter bra! Födelsedagen lär inte bli som det var tänkt men den blir nog bra ändå. Ett år kvar till 20!


Studentklänning, check! (???)

Jag har kanske kanske köpt min studentklänning, men bara kanske! Har inte riktigt bestämt mig vad jag tycker om den, börjar tvivla. Om vi säger så här, den är raka motsatsen mot vad jag egentligen hade tänkt ha men den lever upp till mina kriterier. Sitter som en smäck, tajt upptill, smala axelband, vidare nedtill med volanger. Jag känner mig som en liten prinsessa! Det ser verkligen ut som en prinsessklänning, lite toooooo much. I värsta fall kan jag ju alltid ha den på midsommar.


Födelsedagsfirande dagen innan



Jag var på grymt bra humör när jag vaknade i morse men, sen kom jag och tänka på Islands jäkla vulkan och hela dagen var förstörd. Har storstädat och möblerat om i rummet, svinbra. Har även hunnit med lite födelsedagsfirande, hade ju inte tänkt vara hemma imorgon. Föresten jag måste bara säga att morfars fru, min halvmormor, är världens gulligaste! Åh vad fina byxor du har! Åh har du klippt dig! Åh vilket fint skärp, vart har du köpt det? Sötare människa får man leta efter.


Det är helt kört

Okej, det är helt kört. Agneta ringde för en och en halv timme sedan och gav beskedet att det blir inget Bryssel för oss, allt är inställt. Nu bär jag ner resväskan i källaren igen.

Jävla vulkan

Det går allt mer upp för en att det inte kommer att bli någon Brysselresa. Vårt flyg är cancelled. Min resväska står här bredvid mig, opackad. Förhoppningsvis går det att boka om och resa senare, men allt beror ju på hur länge den där jävla vulkanen har tänkt hålla på.

Min kusin sitter fast i Bangkok och min morbror i Barcelona. Vet ni vad det västa är? De klagar. Jag skulle bara njuta av några extra dagars semester i värmen om jag var dem! Visst, såklart man vill hem det fattar ju jag också men ändå.

Läste dock det här på Aftonbladet nyss om att flygbolagen kan gå in konkurs inom två veckor. Kul om Ryanair går i konkurs, risken finns ju trots allt. Då ryker Londonresan i juni också!!! Alltså det här känns, som Haris sa, som ett föresenat första-april-skämt. Det här är sånt man brukar läsa om i tidningar/på nätet och varje gång tänker man ”tur att det inte drabbar mig”. Att tajma in vår efterlängtande resa samtidigt som en naturkatastrof är höjden av otur, det krävs fan talang för det som Lollo smsade och sa förut!


tr¤Rg?d#68y%xfgj5D*F&(/Io!jq239ed#kt

Jag är så jävla förbannad att jag snart spricker av ilska och besvikelse. Flyget till Bryssel är inställt. Nu återstår att se vad som händer. JAG SKA TILL BRYSSEL!!!!!!!!!! Har fan väntat på den här resan hela gymnasiet och nu kommer en jävla vulkan och förstör allt. Bra tajming.


Friday Friday Friday!

Bild?


Idag hade jag tänkt att bara vara hemma och slöa, men jag hänger med mamma till stan så att jag får växlat in lite pengar till Bryssel. Ska ta mig en sväng i affärerna och sedan ska vi handla till mitt födelsedagsfirande på söndag.

Ska klippa mig i eftermiddag, mitt hår är grymt slitet. Är så trött på mitt hår! Mitt hår har blivit så tråkigt, ingen volym och tunnare än någonsin. Har alltid sagt (eller åtminstone tänkt) att klippa det axellångt (något kortare än på bilden ovan) när jag har tagit studenten. Överväger det fortfarande. Men idag blir det ”bara” toppning.


Tooorsdaaag

Äääääntligen, geografiprovet är avklarat och sista projekt är inlämnat! Ridlektionen ikväll gick fantastiskt bra. Tre dagars ledighet väntar, hur skönt på en skala? Sedan bär det (förhoppningsvis) av till Bryssel på måndag. Känns inte så hoppfullt just nu med tanke på att alla flyg är inställda pga av den jävla vulkanen på Island. Men vi håller tummarna!


Just nu på min säng:



Ja, samhällselever pluggar också! Nu ska jag nog plugga lite geografi. Eller nej, det ska jag nog inte. Eller kanske. Pluggade en liten stund förut och provet får gå som det går imorgon. Sista skoldagen imorgon, på måndag blir det roligheter i Bryssel!

Vååååår!





Gud vad härligt väder det är! Har suttit ute och gått en promenad i solen. Blåsippor överallt. Mitt bästa vårtecken! Älskar blåsippor. Tog lite kassa mobilbilder, var ju tvungen att föreviga det! Erkänn att mitt nagellack matchar bra?!


Ansökan till universitetet, check!

Jag har sökt till universitetet nu, just in case. Ska bli intressant och se om man kommer in eller inte. Och vad har jag sökt då? Sjukgymnast - Göteborgs Universitet. Det fick bli förstahandsvalet. Snittet låg på 18,8 den här terminen. Är inte det galet högt? Nästan i klass med läkare. Men nej, jag ska/vill inte plugga i höst, jag ska utomlands. Hoppas jag! Man måste ju vara positiv, right? Annars kommer man ingen vart här i världen.

Någon mer som har sökt?


24h

Tjoohoo! Åkte på någon form av 24h kräksjuka igår. Vem där uppe är det egentligen som tycker riktigt illa om mig? Nävars, otur och ett dåligt immunförsvar skulle jag nog tro. Men idag mår jag myyycket bättre! Fick reda på att vi är lediga imorn, perfekt med tanke på att man ska hålla sig hemma 48h efter sista symptomen. Måsta ta tag i den härliga högen med böcker som ligger bredvid mig nu när jag känner mig bättre; matte, geografi och engelska. Men det är ett senare problem, det fixar vi imorgon! Funderar föresten på att döpa om bloggen till ”Alexandras sjukblogg”, det vore väl nåt? Haha.


Sicken tur

Det var då en jäkla tur att jag inte hade anmält mig till högskoleprovet! Vaknade imorse och mådde hur dåligt som helst, klarade inte ens av att gå upp ur sängen. Hela rummet snurrade, sprängande huvudvärk och illamående. Har sovit bort hela dagen, ångest, hade tänkt att göra en massa viktiga saker. Men så kan det gå! Mår bättre nu som tur är.


Linköping, igen.




Igår vet jag inte riktigt vart jag höll hus, gjorde allt och inget som vanligt! Pluggade lite, städade lite och slöade lite. Genomförde ett extremt bra ridpass på kvällen och fick beröm i överflöd från både ridlärare och folket på läktaren. Sånt är alltid kul! Energiboost för själen. Nu drar till Linköping, igen. Ska se om det kan bli lite mer shopping. I eftermiddag bär det av till söta Azra för lite jobb med projektarbetet!


Garderobsfynd



Att fynda i sin egen garderob är väl ändå det bästa? Hittade den här sjalen när jag sorterade idag. Hade helt glömt bort den! Reafyndad på Cubus för x antal år sedan. Åker på redan imorgon!


Besvikelse

Fick hem klackarna från Nelly igår. Skitsnygga men lite för stora så de åker tillbaka. De liksom glappar på sidorna men på längden är de perfekta så jag skulle inte kunna ha en mindre storlek. I know, jag har cp-fötter! Jag och skor är ett stort problem om man säger så. Hittade dock ett par supersnygga skor på Dinsko igår, på rean. Har en sån fruktansvärd ångest över att jag inte köpte dem! Överväger stark att åka in igen senare i veckan och se om de finns kvar.. Jo, så får det nog bli!


God morgon!

Uppe ganska tidigt idag trots att jag har vänt på dygnet totalt. Har stått i köket den senaste halvtimme och stekt pannkakor. Nu blir det onyttig frukost och filmtittande!


Tooodaaay:



Är heeeeelt slut! Skulle kunna somna ståendes. Har som sagt varit inne i stan, spontanshoppade en enkel baströja från H&M, underkläder från Gina (rensade och slängde en himla massa underkläder igår så jag behövde lite nytt!) och ett par skor som jag ska få när jag fyller (mamma betalade).

Skönt och gå omkring på stan och känna att man faktiskt inte behöver någonting. Hämtade mamma efter jobbet och uträttade några ärenden som tog liiite för lång tid (3,5 tim för att vara exakt). Puuh.


Linköping nästa!



Good morning! Skjutsar mamma till jobbet, käkar frukost på stan och tar mig en runda i affärerna. Älskar såna här dagar! Synd att det är dåligt väder bara.


Asos



Och så var det ju det där med studentklänning… Imorgon ska jag ta mig en titt i Linköping igen. Asos har många fina annars! Men oddsen för att de passar om jag beställer är väl inte så höga.. Jag vill ha en enkel klänning, vit såklart. JAG ska ha all uppmärksamhet, INTE klänningen. Jag trivs och passar inte i axelbandslösa klänningar, men jag tycker att det är finast. Problem? Yeees. Jag är kräsen, men det är min dag och jag ska trivas i klänningen!


Slöseri med tid

Idag har varit/är en sån där dag då man inte får något gjort. Har knappt orkat gå ut ur rummet. Katastrof! Känner att jag slösar bort lovet. Nä, nu måste jag ta tag i mitt liv och göra något vettigt!


Festival



H&Ms nya kollektion Festival. Jag tror minsann jag gillar den! Med rätt styling så kan det nog bli en hitt. Säljer troligtvis slut lika fort som alla andra kollektioner...! Eller vad tror ni?


Bad night

Jäklar vad jag har sovit dåligt. Gick och la mig relativt tidigt igår men blev väckt av att mobilen ringde (varför måste alltid folk ringa precis när man har somnat?) och kunde inte somna om. Har säkert vaknat hundra gånger under nattens lopp och känner mig helt död nu. Hej huvudvärk!


Bio

Ska på bio i eftermiddag och Lollo gör mig sällskap! Myyyyys. Alice i underlandet 3D är det som gäller. Har bara hört positiva kommentarer om den så jag hoppas den är bra.

4:e april

Tanken slog mig precis - idag är det den 4:e april. EXAKT 2 MÅNADER KVAR TILL STUDENTEN!

- Påskdagen



Påskafton var precis lika bra som alla andra år. God mat, för mycket godis och mys med familjen. Fick finaste presenten av morfar igår, en ljuslukta i form av en prinsesskrona. Så jag! Älskar den.

Solen skiner, satt ute i solstolen förut och pluggade en stund. Men solen gick i moln och det började blåsa svinkallt så jag placerade mig framför datorn istället.

GLAD PÅSK!

Glad påsk alla vänner och bloggläsare! Har haft fullt upp hela dagen, storstädat och handlat allt inför påsk. Imorgon har vi främmat hela dagen och firar med släkten. Mys!

Nya Elle



Jag blir alltid så glad när det dimper ner en tidning i brevlådan. Idag var det Elle! Älskar färgen på omslaget, vårigt och fint! Perfekt start på lovet, skippar ridningen ikväll i och med att jag har varit sjuk och kör på hemmakväll istället. Är ensam hemma och njuter av lugnet! Hääääärligt.

PÅSKLOV!

Nu är det PÅSKLOV! Hur underbart? Det man inte hinner innan påsk hinner man inte med alls. Eller hur var det nu? Haha. Nu är det lov och v. 16 är det Bryssel plus min födelsedag som gäller. Efter det är det bara slutspurten fram till studenten och sen väntar en tripp till London! Helt okej va? Om man bortser från allt plugg.


RSS 2.0