Beställa or not?



Överväger att göra en beställning. Jag vill ha nya skor!
Ska jag? Ja, jag är nog värd det. Eller? Joo.

UPDATE: Beställda! Hoppas de passar. Blev ett par vanliga svarta heels, lagom hög klack. 
Enkla och snygga, visar bild när jag får hem dem! Skit att jag inte hinner få dem innan påsk..

Nu är jag nästan frisk!

Tjabba! Gick och la mig halv 9 igår, vaknade vid 6-tiden imorse och mådde lika dåligt så jag somnade om. Tänkte först ha gått till skolan och gjort ett prov och sen gått hem, men varför skriva ett prov när man inte mår bra och få ett sämre resultat? Har sovit halva dagen och kurerat mig med C-vitaminer. Imorgon är jag fit for fight igen!


Min eftermiddag:

Tänk att man kan bli så glad för ett sms! Sov ett par timmar förut och har nu varit ute på en långpromenad och rensat tankarna. Nu är det officiellt vår! Jättevarmt och skönt. Mår inget vidare för tillfället, mår jag så här imorgon bitti så sjukanmäler jag mig (bara så ni vet gott folk!). Nähä, lite plugg kanske? I'll try. Datorn stängs av nu och sätts inte på mer idag. Skönt med en datafri kväll!


Dinsko




Dinsko har för mycket just nu som jag vill ha! Studiebidraget räcker ju inte till hur mycket som helst haha! Fundrar på vad jag ska ha för skor på studenten? Lutar åt kilklackar. Vill inte ha platta skor men högklackat är alldeles för jobbigt att gå i hela dagen. Förslag på snygga skor?

Update:

Har varit, eller är fortfarande, sjuk. Gick till skolan idag, ”hög” på värktabletter. Skitbra. Kände mig nästan frisk för ett par timmar sedan, men nu när tabletterna börjar gå ur kroppen kommer symptomen tillbaka. Jäklar vad de där små rackarna är bra på att luras.

Ska käka lite nu och titta på Svenska Hollywoodfruar (tradition att se det på tisdagar ist för måndagar or what?!) och sen sova ett par timmar. Sömn är det enda som hjälper!

Föresten, Sofie och jag blev akut sugna på godis förut och stack ner till Hemmakväll efter skolan. Tror ni att de har öppet då? Neeeeej såklart inte. Typiskt.


Miu Miu look alike


Bild

Det här linnet från Gina Tricot vill jag ha! Känns helrätt. Färgen, mönstret, modellen - ja allt! Visserligen springer var och varannan männsika runt med ett likadant, men jag tycker verkligen om det. Känns som jag. Ångrar att jag inte köpte det i fredags! 129 spänn, som hittat.

Sommartid

Sommartid, det låter ju bra i alla fall! Right? Ett steg i rätt riktning.

Ikväll:

Fryser som en galning och har huvudvärk, men jag överlever! Nu ska jag bege mig till stallet igen, dags för kvällsfodring. Ikväll ska jag bara se på film, fixa naglarna och äta Cloettagodis. Ska inte röra mig ur fläcken!


Bokat!



Så där ja. Då var hotellet i London bokat! Vi kommer att bo ett stenkast (200 m rättare sagt) från Marble Arch och Oxford St. Kanonbra läge! Hjälp vad jag längtar.


Jour

Stalljour idag. 06.00 imorse ringde mobilen och det vara bara att slänga i sig lite frukost på stående fot och sticka till stallet. Hemma igen strax innan tio. Klockan är lite efter elva och jag har redan hunnit med massor. Man hinner så mycket mer om man går upp tidigt! Åker till stallet igen vid 18-tiden.


A perfect day



Har haft en störtmysig dag! Skjutsade mamma, åt frukost på IKEA (skippade Donken som omväxling), skjutsade runt på lillebror så att han kunde köpa alla nya delar till sin cross (tog en evighet, men det var det värt kan jag lova, han sken som en sol efteråt!), en sväng på Ikano-huset själv, hämtade upp mamma, lunchade, en till sväng på Ikano-huset tillsammans med henne och IKEA, storhandling och sen ut till Ljungsbro och Cloetta!

Tittade lite efter klänning till studenten, hittade ingen fin i rätt storlek… Känns som det kan ta ett tag innan jag hittar den rätta, så det är lika bra att vara ute i god tid. Förr eller senare springer jag nog på den! Men jag hittade däremot en himla massa fina skor! Dock inga bra vardagsskor, utan festskor.


Freeedaaag!

Uppe tidigt som sjutton! Ganska skönt faktiskt, jag är specialist på att vända på dygnet annars. Ska fixa i ordning mig nu, sen är det Linköping som gäller. Dumpar mamma på jobbet och sen käkar bror och jag frukost på Mc Donald’s. Ska kika efter studentklänning idag hade jag tänkt!


Prima ballerina

En sak är säker, jag behöver nya ballerinaskor! Mina favoriter sjunger på sista versen. Köpte dem första gången jag var i London, de har hängt med under tre säsonger och använts nästan varje dag under sommaren. Snacka om bra kvalité!

Dessa från New Look i skinn skulle gärna bli mina omedelbart. Gissa priset!? £8! Snacka om fynd. Tjejer, om vi hinner (och hittar) så ska vi till New Look i Bryssel!!!


Wow!

Har ikväll genomfört en av de bästa ridlektionerna i hela mitt liv. Magisk känsla det där, måste upplevas för att förstås. Sånt här lever man länge på! En riktig adrenalinkick.


Nu är det helg igen!

Dagen började jättebra, vi offrade vår sovmorgon och jobbade stenhårt med projektet. Inte mycket kvar nu! Hade två lagom röriga lektioner med ”lilla” Doris och sen lite FG, kompade och kom hem tidigare. Ska vila, alternativt städa (jaaa igen, orkade inte klart igår), nu. Sen är det stallet som gäller. Underbart med helg!


Thursdayfeeling

Jag har torsdagskänsla! Men tyvärr är det ju bara onsdag. Är avundsjuk på alla som åker utomlands just nu, men snart är det Bryssel som gäller! Ser fram emot det. Har föresten bestämt vilken resväska jag ska ha (reser bara med handbagage..), den är svart och snorgrön och är precis lagom stor. Jag lär inte tappa bort den i alla fall hahaha! Offrar sovmorgonen imorgon och åker in till skolan och jobbar med projektet. Ledig på fredag som vanligt, då är det Linköping som gäller med lillebror. Kör mamma till jobbet, käkar frukost på stan och spanar in affärerna. Hoppas på fint vårväder! Nu ska jag städa, laaaater!


Butterflies



Som vissa av er vet så älskar jag fjärilar. Jag kanske borde ha en fjärilsring? Ja det borde jag. Ska spana in den på H&M på fredag!

Ledig

Har varit och lämnat in "min" bil på verkstan, hade fått en tid kl 8.00... Ska hämta den i eftermiddag när pappa har slutat. Ledig idag som sagt, funderar på vad jag ska hitta på?! Ska börja med frukost och Svenska Hollywoodfruar sen får vi se.


-

Loggade in på Facebook. Tre vänner som har ändrat sin relationsstatus till ”singel” inom loppet av 20 min. Fy vad tråkigt! Nu ska jag sova, ska upp tidigt imorgon trots att jag är ledig… Puss!


100322

Måndag, jag är galet trött, har huvudvärk och hungrar snart ihjäl! Tur att vi är lediga imorgon.

Matteplugg!

Får jag inte godkänt på matteprovet imorgon så är det fan inte mitt fel! Känns som jag kan allt hyfsat bra. Har räknat igenom typ hela kapitlet igen, repetitionsuppgifterna och testen – hade inte alls många fel. Hoppas verkligen att jag får godkänt! Har aldrig varit orolig för matten tidigare, det har ju alltid varit mitt bästa ämne. Nu vet i tusan vad som har hänt, skyller på läraren (ja, allvarligt!).


Birthdayparty tonight!



Hittade det här halvtransparenta linnet från Monki i garderoben igår kväll, hade helt glömt bort att jag hade det! Funderar på att inviga det i kväll? Sitter och väntar på Sandra som har lovat att komma och göra mig sällskap! Sen bär det av till Mjölby och vår älskade Bagges birthdayparty. Tagga!


Dagens schema

Har sovit sämre än sämst inatt, därför blev det en lång sovmorgon. Vaknade dock av att jag både frös och nös, men nu känns det much better! Min dag ser ut ungefär så här:

- Plugga matte
- Städa
- Fixa mina naglar
- Slöa
- Fest!


Tips!



Ibland är jag bara för sorglig! Här sitter jag, en fredagskväll, och läser bloggar. Det är ju nästan så jag tycker synd om mig själv. Har provat en miljon olika outfits bara för att se vad jag egentligen äger för plagg. Är festsugen som tusan!

Insåg förut när jag rensade bland sminket att jag äger världens bästa lipgloss! Eller nå ja, ett av de bästa jag har provat i alla fall. Body Shop säger jag bara! Sitter som en smäck och glittrar fint. Vad mer kan man begära av ett lipgloss? Går loss på 165 kr ifall någon är intresserad. (Ser dock världigt tråkigt ut på bild, men på läpparna är det fin fint!)


Dagen som varit

Idag har jag inte fått många knop gjorda! Känns som jag mest suttit framför datorn, pratat i telefon och ätit. Men varför inte, jag är ju ledig! Har fixat lite med mina au-pair ansökningar också. Hittade värsta perfekta stället i London, bra läge och kanonlön. Men, ”tillträde så snart som möjligt”… Typiskt. Nu blir det fredagsmys för hela slanten!


I wish...




På tal om min födelsedag så frågade mams och paps mig häromdagen vad jag önskar mig. Absolut ingenting var mitt svar. Fick en ny klädbyrå för två veckor sedan och det är en himla massa utgifter nu innan/runt studenten. Jag är ju inte ens hemma på min födelsedag i år! Men något vill de ju ge mig så jag satte ihop ett litet kollage med olika förslag. Skulle kunna tänka mig ett par nya tygskor (gärna Converse, men det spelar inte så stor roll), någon härlig tjejbok, skönhetsprodukter, en klocka (gärna en digital som omväxling!), någon väska eller varför inte en ny plånbok!


19:e mars

Idag är det exakt en månad kvar till Bryssel och min 19-årsdag! Längtar. Tur att det är fredag idag säger jag bara, är helt slut! Skulle hängt med mamma till Linköping nu på förmiddagen och kollat lite efter studentklänning men äsch, jag var alldeles för trött! Nu ska jag äta toastmackor och spendera resten av förmiddagen i telefonen.


LONDON BABY!


Photobyme©

I juni åker jag och Lollo till LONDON! Var där tillsammans för två år sedan, nu kör vi en favorit i repris. Så himla underbart! Jag precis bokat flygbiljetterna är överlycklig. 15:e juni smäller det, en och en halv vecka efter studenten!

Jag har aldrig varit i London under sommaren, ska bli riktigt kul att uppleva staden när det är varmt. Shopping i världsklass, tidiga mornar/sena kvällar, långa promenader, puben, trevliga engelsmän, röda dubbeldäckare… Åhh…


A splitting headache

Jäääääääklar vad jobbigt det är med huvudvärk. Gick hem vid lunch och sov två timmar. Nu känner jag mig nästan normal igen! Nu ska jag göra något jätteroligt! Återkommer om det lite senare…


Tisdag 16 mars, 2010

Skola mellan 8.00-10.10, hem, sovit, lagat mat, tittat på Svenska Hollywoodfruar. So far, so good (förutom värsta huvudvärken). Ska hinna (läs: orka) med lite plugg i eftermiddag hade jag tänkt. Sen får vi se vad som händer!


Minnen



Jag tömde nyss min mobil på bilder. Det skulle jag inte ha gjort! Nu blev längtan efter London, engelsmännen, Primark och Starbucks ännu större. Jag vill till mina drömmars stad nu.


LEDIG!

LEDIG! Extremt skönt. I lördags började jag klaga över halsont, i går fick jag världens huvudvärk och började bli förkyld, idag har jag ont i öronen. Fan om jag blir sjuk!

Idag ska jag vara effektiv i vilket fall som helst, jag ska rensa som bara den i mina byråer (som åker ut när jag får de nya!), skriva ihop något om den engelska boken som jag har läst och försöka ta mig ut i solen. Jag har redan dammsugit hela huset, städat mitt rum och käkat brunch. I eftermiddag ska jag ringa bästis och prata resor! Hoppas hoppas hoppas..


Lika som bär?


Spanade in den svarta nitväskan från Marc Jacobs för ett bra tag sedan och för någon/några veckor sedan dök en kopia upp hos Gina Tricot. Ganska lika, eller hur?


Nya möbler, check!

Woohoo jag är jättelycklig! Som ni vet så köpte jag ju en ny stor byrå från IKEA förra veckan. Jag ville såklart ha några hyllor/sidobord/byråer (äsch, en förvaringsmöbel i alla fall!) i samma serie, men det är en utgående modell och de är helt slutsålda i Linköping, Jönköping och finns inte kvar på nätet. Bad min snälla morbror att kolla i Göteborg ifall de fanns kvar där och vet ni vad?! DE FANNS! Till halva priset också! Så himla perfekt.

Men nu är problemet att de befinner sig hemma hos morbror i Stenungsund.. Vi har inga planer på att åka ner och varken han eller någon annan släkt ska upp hit inom den närmsta tiden (för er som inte vet så har jag hela släkten på mammas sida runt Göteborgsområdet!). Så, det är där de är. Men de är mina!!! Kommer passa perfekt in i mitt rum.


Jönköping

Har varit i Jönköping idag med Jessica, Sofie, Madde och Azra, trevligt värre. Spanade in högskolan och den verkar helt okej! Men det känns inte som om jag skulle platsa där, vet inte men det är en känsla jag fick nu efteråt när jag kom hem. Men det verkade va en bra skola! Plugga nu, plugga sen? Ekonomi eller något helt annat? Linköping, Örebro, Jönköping? Många tankar som cirkulerar i huvudet kan jag meddela..

Gick på stan sen (har inte varit på stan i Jönköping på ååår!), käkade och avslutade med ett besök på A6. Jag var duktig och köpte ingenting!


Jag är glad!

Filmen var bra! Höll på att dö av skratt ett tag, haha skrattade så att jag tjöt! Är på värsta bra humöret nu, extremt festsugen! Men jag ska nog snart gå och lägga mig.. Upp tidigt i morgon för att dra ner till Jönköping med tjejerna! Ska spana in högskolan och lite annat.

Har föresten fixat sommarjobb, samma ställe som förra sommaren! Är upplärd och kan rutinerna så det känns perfekt. Skönt att få in några extrakronor..

Försöker även planera in en tripp till favvostaden nr 1 i sommar, får se om vi lyckas… Hoppas! Håll tummarna. (L, om du läser detta! DU SKA MED!)


Bio!



Ikväll ska jag och mams på bio. It's Complicated! Båda har velat se den lääänge nu så varför inte göra slag i saken!? Film är ju trots allt bäst på bio. Någon som har sett den?

Rosa från H&M



Finns en massa nytt på H&M, som vanligt! Är, tro det eller ej, inte ett dugg sugen på att köpa kläder just nu, men den rosa t-shirten (från The Garden Collection) skulle passa mig som handen i handsken! Så där lagom rosa och söt, jag. Skulle passa bra nu till våren – ett par jeans, tygskor, solglasögon och skinnjackan över. Insåg förut att jag äger ytterst få större örhängen, så dessa vill jag ha!


ELLE



Tjoohoo nu är det långhelg! Fyra dagars ledighet, inte fy skam! Ska lägga mig i sängen nu och läsa nya ELLE som kom idag! Perfekt, bättre tajming får man leta efter. Taggar inför stallet ikväll, hoppning står på schemat.


Onsdag onsdag onsdag

♥ Har mer eller mindre plågat mig igenom den här onsdagen med en hemsk huvudvärk (på gränsen till migrän). Nu i efterhand skulle jag verkligen gått hem. Nästa gång jag har sådan här huvudvärk sjukanmäler jag mig och går hem direkt! Nu är det slut på självplågeriet, lite frånvaro spelar ingen roll. Hälsan går före, alltid.

♥ Hade en extra lång håltimme idag, strax över tre timmar. Satt och pratade med Sandra och Jessica, lite kvalitetstid som Sandra så fint uttryckte sig! Behövs det också.

♥ Tog en lång promenad när jag kom hem, behövde rensa tankarna och få lite frisk luft (seriöst, luften i skolan måste det ju vara något fel på?). Så skönt att gå ensam med bra musik i öronen och se solen gå ner. Det var inte ens kallt!

♥ Har skrivit klart de tre olika talen till morgondagens svenska c. Om vi säger så här, det är inga tal som jag är vidare stolt över. Det sista skrev jag ihop på fem minuter bara för att bli klar. Jag tänker INTE lära mig dem utantill.

♥ Nu ska jag sätta mig med Marabou mintchoklad och slötitta på tv!


Nails


Mina naglar är inne i en dålig period just nu, vad jag än gör så blir de fula direkt. Dags att måla på ett annat lack! Det får nog bli något mörkt, har haft glittrigt rosa ett par dagar nu, kanske mörklila eller rent av svart.


Update: Eftersom folk frågar, naglarna blev svarta i brist på fantasi! Har kört på fransk manikyr ett bra tag så var det nu dags för raka motsatsen. Men snart åker något fint pastellfärgat lack på!


Älskar/hatar

Jag både älskar och hatar sådana här dagar. Jag älskar att vara ledig men jag hatar att jag inte får något gjort. Idag skulle jag bl a pluggat, tror ni att jag har gjort det? Svar nej. Jag har inte gjort något som ens är värt att nämna. Om man skulle ta och tvinga sig själv till att skriva tre olika tal till svenska c kanske?


English pancakes

Hemma idag! Känns som om jag är hemma för att jag är sjuk (känner mig lite småsjuk faktiskt) men nej, jag är LEDIG! Gick upp tidigt och skjutsade lillebror till bussen, kände att det inte var någon idé att gå och lägga sig sen igen. Har stekt pannkakor (ja, det är en ny onyttig vana!), gillar att lyxa till det lite när man är ledig en vanlig vardag. Ska prova att äta dem med färskpressad citron och socker! Tydligen väldigt brittiskt. Läste det hos Kelly och kände att jag var tvungen att testa! Tror det kan vara ganska gott. Ska passa på att titta på Svenska Hollywoodfruar nu!


Solig måndag



Internationella kvinnodagen. Fick sluta vid halv ett-tiden istället för fyra! Grymt skönt att slippa den superlånga håltimmen.

När jag satte mig i bilen och skulle åka hem så fick jag för mig att jag ville sola. Sagt och gjort, en stund i solariet och plötsligt känns min hudfärg mycket fräschare. Hittade den här  affischen (extremt suddig mobilbild) vid solariet, låter ju bra! ”En Thailandsresa motsvarar 250 solsessioner…”. Känns som jag med gott samvete kan sola när jag känner för det med andra ord! Men sen kan man ju tycka vad man vill om solariebränna… Ska passa på och säga att jag inte har solat sen snart ett år tillbaka, gör det absolut inte regelbundet om man säger så. Solar ni solarium?

Har varit ute i solen nu på eftermiddagen, så skönt och varmt i lä! Nu är våren på ingång och solglasögonen används redan flitigt.

Ledig imorgon, på fredag, helgen (såklart) och på måndag! Hur skönt? Avundsjuk, någon!?


JUST NU:

Jag provar nagellack. Har provat tio olika färger, en på varje finger. Det är helt sjukt vilken beslutsångest jag kan få över vilken färg jag ska ha på nagellacket. Just i kväll hittar jag inte den perfekta nyansen. Jag behöver nya nagellack! Heltäckande nagelack, inga såna där fjantiga som man behöver måla 100 lager med för att det ska täcka. Tips? I-landsproblem på högsta nivå.


Min nya byrå



Någon ville att jag skulle visa en bild på byrån (anonyma kommentarer i all ära, men man får gärna säga vad man heter, jag är inte farlig!). Tog ett par bilder, inga blev bra så vi gör så här istället, en lite sneak a peak i alla fall. Sju lådor, tre lite mindre överst och sen fyra stora, men jag får inte plats med mina grejer ändå!


Helgen

Hallå! Har gått på högvarv hela helgen och plågats med världens huvudvärk men har fått en hel del gjort trots allt! Jag som skulle ta det lugnt i helgen, haha.

I fredags skjutsade jag mamma till jobbet i Linköping, passade på att äta frukost på stan och shoppa lite under de timmar som hon jobbade. Fick med mig lite av varje hem, men bara sånt som jag behöver. Bl a att svart och ett vit baslinne, sminkborttagning, solglasögon och en söt lila topp med puffärm. Kändes verkligen som vår inne i stan, gick med solglasögon och skinnjackan uppknäppt!

Hämtade mamma vid ett-tiden och åkte ut till Ikea, lunchade där och köpte lite småsaker. Hittade världens finaste byrå att ha kläderna i, den skulle utgå inom kort och jag fick lite smått panik. Har tittat på den tidigare och har verkligen velat ha den. Åkte hem (mätte lite i rummet) och åkte sen tillbaka till Ikea med pappa och köpte den till mig som en tidig födelsedagspresent (1,5 månad kvar till min födelsedag).

Igår slängde jag ut min gamla cp-byrå och monterade ihop den nya, så fin! Passar perfekt in i rummet, det känns typ som att rummet har fått en helt annan karaktär och upplevs som större. Rensade bland alla kläder igen och försökte strukturera om dem i lådorna. Började även rensa i garderoben (har en hyfsat stor garderob, platsbyggd intill ett snedtak, förvaring längst in och plats för kläder längst ut). Tog hela dagen och vi har kanske gjort en femtedel... Ett evighetsprojekt med andra ord.


Friday, I'm in love

I don't care if Monday's blue
Tuesday's gray and Wednesday too
Thursday I don't care about you
It's Friday, I'm in love...


katastrof i garderoben


                 

Just nu är jag inne i en period då det känns om jag har otur med allt, speciellt kläder. Förra veckan var katastrofal. Mina favoritjeans gick sönder, ett svart långt linne och ett vitt linne lika så. Hittade en tröja jag köpte i somras och glömt bort, såklart sprack/gick sömmen upp i tvätten (och ja, jag är för lat för att laga den). Igår gick ett par leggins sönder och under förra veckan åkte min favorit bh i soporna. Mina lilla kisse lyckades även att göra smååå minihål i min älsklingströja när han låg på min mage och gosade. Behöver jag ens säga vad jag ska göra i stan imorgon?

Mina favoritboots är allt annat än hela nu (saltet på Göteborgs gator i fredags förstörde dem ännu mer och nu läcker de som ett såll) och mina två par stövlar från förra vintersäsongen sjunger på sista refrängen. Förstår ni vad jag menar nu? Otur.

MEN, tur i oturen, imorse hittade jag ett par gamla boots som jag totalt glömt bort, jag ska ge dem en ny chans nu (har ingen lust att köpa nya vinterskor nu när våren närmar sig). De var tvåfärgade, mörkgrå och svarta, men det återgärdades snabbt med lite svart skokräm och nu ser de ut som nya. ”Invigs” imorgon!

 


Fem positiva saker:

-  Nu är det helg! Tre dagars ledighet, woohooo!
-  Exakt tre månader kvar till studenten!
-  Stallet ikväll! Underbart.
-  Stan imorgon! Lite shopping + lunch.
-  Våren är på G? Förhoppningsvis.


Brist på fantasi

Man hinner med mycket om man är effektiv! Skolan två timmar, en långpromenad i det vackra men svinkalla vädret, har kollat runt på nätet och läst bloggar, fikat, pratat med en kompis och pluggat lite natur. Klockan är bara lite efter två och jag funderar på vad jag ska göra nu? Hmm.. Brist på fantasi. Är föresten så otroligt glad för min mammas skull! Hon var på jobbintervju igår och fick ett halvtidsjobb men sen krånglade Arbetsförmedlingen (nya regler från alliansen..) hit och dit och hon fick inte ta jobbet. Idag fick hon rätt mot myndigheterna ska börja på det nya stället på torsdag!


Ny vecka, ny månad!

Jäklar vad snö! Nu får det ta och bli vår. Vaknade imorse med värsta huvudvärken och frös som bara den, så jag gick och la mig och sov vidare ett par timmar. Är typ helt insnöad just nu, frågan är om jag ens kan ta mig (eller vågar ge mig ut och köra) till skolan imorgon? Har ju bara en lektion så vi får se hur det blir… Flera bilar som har kört fast på vår väg under dagen och blockerat vägen, skitbra. Nej, nu ska jag dejta naturboken. Puss!


RSS 2.0