Lite nytt.






Jag erkänner, det blir en hel del shopping under veckorna, bostadsorten är ju trots allt London. Ni får dock bara se en bråkdel, tack och lov. I helgen slog jag bland annat till på ett par urfina ballerinaskor, några örhängen, söta undies från Gilly Hicks (I'm in looooove) och en top med svalor. Nöjd som tusan.

Helgen som var.





Måndag - sista dagen i februari, ser fram emot mars (men allra mest april)! Helgen blev, som väntat, inte som planerat. Men vad ska man göra när vädergudarna levererar spöregn?! Jag klagar inte, helgen har varit precis lika grym som vanligt. IKEA-besök, Melodifestivalen, häng på caféer, shopping shopping shopping, myspys. Lugnt och skönt, har inte direkt mått tiptop (vaknade upp med förkylning imorse).

HELG.

Helg i London är världsbäst. Längtar inte hem ett dugg. Vill aldrig åka hem! Eller jo det vill jag. Jag vill åka hem typ nu och köpa en ny telefon (iPhone, yes or no?) och teckna ett nytt abonnemang. Blir snart galen på min gamla, kära Sony Ericsson. Annars vill jag stanna här för alltid. London + jag = SANT. True love.

Göteborg Horse Show...



Fin eftermiddag. Lunchade med Anette och tog en sväng på Portobello. Nu spanar jag in livesändningarna från Göteborg Horse Show (och önskar att jag var där...), dricker cappuccino och äter lite choklad. Är det fredag så är det!

110235

25 feb = lönefredag. Snart får jag storfrämmat på lunch, trevligt värre. Planer för helgen ska smidas! Vill massor, kommer hinna med 1%. As usual. 

PS. Jag har jobbat den här veckan, insåg själv att det mest låter som om jag har varit ledig och roat mig. JAG HAR JOBBAT. Så det så. Med lite planering hinner man med det mesta.

Lite förnyelse skadar aldrig:

Möblerade nyss om i mitt lilla minirum (skulle egentligen bara få ut världens största humla som gömde sig bakom sängen och var skitförbannad, men det är en annan historia). Jag är nöjd, sängen står inte längre framför fönstret och inte heller intill elementet. Kanonbra. MEN, det går precis att komma in/ut genom dörren. Äsch, lite får man ju offra. Inatt ska jag sova som en prinsessa.

Torsdag 24/2.




♥ +15, klarblå himmel, solsken. Vad mer kan man begära? Nästan tshirtväder. 
♥ Torsdag idag = date med Matilda som vanligt (plus Anette). Promenad i parken. Fint. 
♥ FREDAG OCH HELG imorgon. Wonderful.
♥ Är sjukt sugen på att shoppa vårkläder i helgen, OCH nya ballerinaskor. 

Nu ska jag uuuuut. Igen. Tar på mig ballerinaskor och skinnjacka! Avundsjuk, någon?



Bokade nyss en flight hem.

Så där ja. Hemresan över påsk är bokad! 17 april till och med 1 maj befinner jag mig på svensk mark. TVÅ VECKOR (herre Gud, jag kommer att tröttna på kära Sverige)! Firar med andra ord 20-årsdagen hemma, vad sägs om en utgång kära vänner?!

Kreativitet.

Satt och kikade runt på IKEA, hittade massor av fint som jag vill ha typ NU. Ett presentkort på IKEA skulle sitta finare än finast! London har, tro det eller ej, gjort mig kreativ på många sätt - jag vill inreda, skapa, måla, baka osv. Känner mig ovanligt pysslig!

110222.

Har haft en hyfsat fin tisdag. Sovmorgon, städat 60% av huset, hängt på Westfield, snackat skit över en fika och slappat. Sitter och väntar på att klockan ska gå, ska på bio kl 21 med Anette! Never let me go ska vi se, återstår att se om den är bra eller inte, jag vet inte ens vad den handlar om haha. Halva-priset-tisdagar-på-Coronet-is-the-shit. Världsbäst.


UPDATE: Filmen var bra, lite konstig, något svår att förstå, gripande. Inte min typ av film, men okej.

Afternoon tea / Primrose Hill







Efter att ha varit bosatta i London i snart 6 månader kände vi (jag och Siri) att det var hög tid för afternoon tea. Äntligen. Så fruktansvärt gott, så fruktansvärt mysigt (och kocken tyckte att jag var gorgeous). Det måste vi göra om!

Jag passade även på att utforska Belsize Park/Chalk Farm/Primrose Hill lite mer utförligt. Knallade upp till toppen av Primrose Hill för att titta på utsikten över London - mindre lyckat med tanke på att en tjock dimma ligger över staden idag (man såg helt okej, men kameran kunde inte fånga det).

Jag älskar att göra små utflykter en vanlig vardag, att utforska nya delar av London kan vara något av det bästa jag vet. Skärpning: mer sightseeing under veckorna.

Njuuuuuuuuter av livet.

Nattmat efter en heldag ute på stan med bästa sällskapet, rester av en kladdkaka à la England och Solsidan. En himla bra kväll! Plus popcorn och några avsnitt av SATC. Kan man göra annat än att älska livet? Nej. Och vet ni vad? Imorgon är jag nästan helt ledig - sovmorgon hur länge jag vill och sen ska jag träffa världens finaste på eftermiddagen. Söndagsångest? Inte ett dugg.

Big love.

Alla dagar i London är precis lika fina. Det spelar ingen roll om det spöregnar eller är solsken, om man shoppar eller ser på film, om man går ensam i parken eller sitter på ett mysigt café med fina vänner. London är helt enkelt bäst bäst bäst. Söndagen har spenderats på New Look's helt fantastiska skoavdelning (ett par bekväma heels fick följa med hem) samt övriga affärer på Oxford St, inkl lunch och fika. Fick även med mig två söta, enkla toppar.

LÖRDAG.

LÖRDAG! Dock så spöregnar det, Anette är sjuk och jag har huvudvärk. Så kan det gå! Men vi deppar inte ihop för det, vi bor ju trots allt i världens bästa stad. Myslördag på G! Blir till och med bjuden på middag ikväll, man tackar! 

2 månader kvar som tonåring.



Jag fyller 20 år om två månader. TVÅ MÅNADER. Hjälp, snart är jag vuxen på riktigt. Vet fortfarande inte om jag firar 20-årsdagen i London eller hemma med familjen, återstår att se! Jag önskar mig egentligen absolut ingenting, jag har ju allt och lite till, men drömma kan man ju alltid.

Påfyllning.






Skönhetsprodukter och accessoarer toppar min lista just nu. Det är ju så kul att köpa! Undra hur många tusen man lägger ner på det varje år... Älskar John Frieda's hårvårdsprodukter, hårserumet (värmeskyddande) är helt amazing. REKOMMENDERAS! Har hört (läst) att hårinpackningen ska vara bra, ska bli kul att prova! Det flätade svart/silvriga armbandet är från kära H&M, örhängena från Superdrug och det nedersta armbandet (flätat, såklart...) är från Primark.

Thank God the week is gone, I feel like a zombie gone back to life

Vaknade av ett sms vid 9-tiden imorse (half-term började idag = sovmorgon för min del): Fredag!!!!! Har fixat lite städning och tvätt, ska strax fixa mig och knalla bort mot Oxford St (SHOPPING!). Har sisådär 7 timmar att slå ihjäl innan jag ska vara barnvakt ikväll. Lovely.

17 feb, Alexandra.


Happy b-day daddy, love you. 17 februari betyder även att jag har namnsdag (grattis alla Alexandror och Sandror!). Känns lite sisådär att jag inte får någon tårta ikväll, men det blir en Starbucksfika. Tradition ju! Har även fått min torsdagsdos av Matilda. PERFEKT.

En eftermiddag i Belsize Park/Hampstead Heath



Har haft en himla fin eftermiddag tillsammans med Siri uppe i Belsize Park/Hampstead Heath (härlig utsikt!). Jag blir på så himla bra humör när jag träffar den tjejen alltså! Fantastiskt. Eftersom hon jobbar på café så fixade hon världens godaste chailatte, allvarligt - den godaste jag någonsin druckit. Passade även på att spana in hennes nya lägehet. Hjälp vad man blir sugen på att ge upp aupairlivet, söka bostad och leta jobb. Men nej, inte än.

TOPSHOP. Causing a stir -



Det har varit väldigt dåligt på shoppingfronten under de senaste veckorna. VÄLDIGT. Hittar massor av fint men köper nästan inget. Men pengarna lyckas försvinna? Hmmm. Hittade det här urfina lacket på Topshop häromdagen, vårigt och fint.

You've got mail.



Igår blev jag glatt överraskad när jag såg att posten hade kommit. Hela två kort till mig! Man tackar. Tänk att det är så löjligt kul att få kort/brev/paket! (Angående grattiskortet så har jag namnsdag imorgon!)

Tisdag.

Babysitting är ganska okej, speciellt när barnen går och lägger sig utan protest kl 19.45. Imorgon väntar en fullspäckad dag; städning, strykning, date med Siri och babysitting igen.

Mmmmmmm.



Har jag inte blivit nyttig så säg. Yoghurt och en massa frukt/bär/flingor till frukost, varje dag. Matblogg, hej!

So, what have we done?













Den här helgen har bjudit på en blandad kompott. Allt från British Museum och Oxford St till Little Venice och Westfield. Plus babysitting (inklusive pizza, Melodifestivalen via Svtplay och myskväll), x antal fikatimmar och bio. Har utforskat okända delar av London och vidgat våra vyer (och tröttat ut våra fötter...). Bra helg, dessutom riktigt varm! Dessvärre tråkiga bilder.

Happy valentine's day ♥

Internet och jag sammarbetar inte särskillt bra just nu, sämre än sämst, vi är bittra fiende. Har haft en kanonbra helg, bilder dyker upp snaaaaart (ikväll?).

Baby, I was born this way.

Fy vad bra det är med helg. London är bäst. Imorgon väntar en finfin söndag. Great.

Oh happy Friday.

Vaknade imorse och var mer död än levande efter typ 4 timmars sömn. Det gick verkligen inte att sova inatt! Men nu är jag pigg som en mört och kom precis in från en promenad i regnet. Skulle bara ta en kortis till WHSmith för att fixa en grej och tillbaka (10 min), men det blev en sväng runt halva Notting Hill istället. Gick på gator som för mig varit helt okända fram till idag, man blir hemmablind direkt och går samma sväng varje gång. Det är så fint här, jag gillar det mer och mer för varje dag som går. Nu blir det lunch!

London London London




Det här har jag pysslat med de senaste timmarna. En guidebok är faktiskt bättre än vad man tror. Drömmen vore ju att kunna bläddra igenom den och känna att man har gjort/sett allt (vilket man aaaaaldrig kan göra). When a man is tired of London, he's tired of life. Passade på att markera vissa sidor med grejer/platser som jag bör se/göra/utforska innan jag åker hem!

110210

Mitt liv är inte så värst exiting just nu, därav dålig uppdatering. London gråter floder idag men jag är lika lycklig för det, precis som det ska va. Torsdag = Matildahäng. Alltid lika fint. Nu ska jag dricka en tredje kopp cappuccino och mysa resten av eftermiddagen. Ikväll ska Nettan och jag till Westfield! Finfint. See you later alligator xx.

Soliga London.




Igårkväll catchade jag upp med Anette, lite shopping och en långfika på Starbucks, plus nattpromenad hem! Idag har jag jobbat sisådär 7 timmar i sträck, INOMHUS. "Lätt" hushållsarbete is the shit. Det är det strålande solsken och klarblå himmel i London idag. Så himla härligt! Tog en promenad i parken runt 15-tiden när jag var klar med allt, man kan tro att det är april-maj! Solen värmer, folk har picnic i gräset, fåglarna kvittrar, barnen spelar fotboll osv. Är våren här för att stanna?! Jag håller tummarna stenhårt.

I love...

Titta så fint! Världens bästa tjejer. Tack hörrni!

Flowerpower.




I mitt v-hus har vi inga blommor alls, inte ens en grön liten växt. Inget levande. Huset är ganska avskalat och minimalistiskt inrett, nästan allt går i vitt. Men, nu när jag kom tillbaka igår kväll möttes jag av färska snittblommor både i hallen och i köket. Det märks att de har haft dinnerparty i helgen!

Monday.

Har inte orkat röra mig ur fläcken idag. Haha, latare än latast. Fixade det jag skulle imorse med girlsen, gick och la mig, gick upp och åt frukost, gick och la mig igen. Nu har jag äntligen duschat och måste sticka iväg och ladda mobilen så jag kan få tillbaka mina gratissms! Ikväll ska jag träffa Nettan, det var minsann inte igår! Jag har saknat mina londonvänner.

London, I'm back.

Så där ja. Då var allt som det brukar igen, bostadsort: London. Det var grymt att vara hemma, men det känns nästan ännu grymmare att vara tillbaka i världens bästa stad. Satt och log för mig själv under den korta bussresan från Victoria Station till Notting Hill, fina fina London. Dock var flighten inte den bästa, skakigt värre pga luftgropar (= illamående/åksjuk) vilket gjorde att inflygningen över London och ner till Gatwick var riktigt läskig. Men annars så gick det finfint. Föresten, London är vaaaaarmt. Ca +10 nu på kvällen, kanonbra!

5:e februari.

Idag firar jag och London 5 månader tillsammans (trots att jag för tillfället befinner mig i Sverige...)! Herre Gud vad det går undan. 

Det är så mysigt att vara hemma. Tiden står liksom still här, allt ser likadant ut som när jag lämnade det och människorna är de samma. Ikväll blir det lite mys med familjen och, såklart, chips och godis plus Melodifestivalen. Imorgon flyger jag tillbaka till älskade London, jag har saknat det.

FREDAGSMYS.



Älskar att mysa runt i oversizetröjor och strumpbyxor hemma (wow, vilken ren spegel jag har!). Tröjan fyndade jag på Circus Sale för 20 spänn, väldigt stor. Det har varit en riktigt härlig fredag och kvällen fortsätter i samma anda - NU ÄR DET DAGS FÖR FREEEDAAAAGSMYYYYYYYS!

Cookie dough cupcakes.




Dagens mästerverk, cookie dough cupcakes. Små och söta. Provade mina nya, fina, rosa silikonformar - grymma! Receptet hittar ni HÄR.

Loooooove.

Ikväll har jag hängt i stallet och överlevt ett dressyrpass, åhh vad kul det är! Nu var det visserligen "bara" en månad sedan jag satt på hästryggen senast, men jag saknar det, varje dag. Helt klart en (av få) fördelar med att vara hemma - hästarna. Den rätta känslan finns fortfarande där, men det känns mindre kul att jag har tappat en stor del av ridmusklerna, konditionen och sittsen. Men vänta bara, en vacker dag är jag tillbaka, starkare och bättre än någonsin.

Circussale.



Eftersom typ 50% av min bekantskapskrets har babblat på om Circus Sale i Tranås så var jag ju liksom tvungen att ta en sväng dit igår är jag ändå var i Tranås, morfar & M bor ett stenkast därifrån så det var ingen tvekan. Kläder från Cheap Monday, Weekday och Monki till 75-90% billigare än i affärerna. Hittade en kofta och en oversize tröja från Monki och en tshirt från Cheap Monday. 80 spänn gick kalaset på. Kanon!

A perfect day.

Hade en sån himla fin dag igår. Lunch med morfar & M, god semla till efterrätt, shopping, bilkörning (älskar't!), bus med kissungarna, fika på Gusto med Azra Jessica Sandra Sofie Micke och Jad. Tack för presenten girls! Så jäkla kul att träffa alla igen, vi har verkligen roligt när vi ses. Det känns kanon att vara hemma, men London, I'll be back soon.

Home.

Åhh vad skönt jag har sovit inatt, min säng är såå skön. Flighten hem igår var var faktisk en av dem bättre jag har genomfört med Ryanair - halvfullt plan, trevlig och lugn personal (svenskar, inte ett dugg stressade som de annars brukar vara) och för en gångs skull hörde man vad de sa i högtalarna. Var hemma i huset strax innan kl 01.30. Har nyss duschat (i "vanligt" vatten!) och sitter nu och äter frukost, ska strax iväg. Fullspäckad dag!

Hem!



Allt är klart, veckans uppgifter är gjorda och väskan är packad. Om ett par timmar beger jag mig mot Gatwick, kl 23.25 landar jag i Sverige (nås igen på mitt svenska nummer!). Hej då London, vi ses på söndag kväll.

1:a februari 2011.

Vart tog januari vägen? Avslutade årets första månad på bästa sätt - cupcakes, te och ett väldigt bra sällskap. Fint ska're va. London är amazing.

RSS 2.0