Enkelbiljett London - hem

Idag är det hemresa som gäller. Har haft en fantastisk sista helg i London! Kl 16.00 hämtar en taxi upp mig och kör mig till Heathrow. Jag vill verkligen inte lämna London, men jag lämnar allt när det är som bäst. Lyfter vid 18.45 och landar på Landvetter strax innan kl 22. 

Mellanlandar några dagar på Västkusten och hänger lite med släkten. På onsdag tar min minsta kusin studenten och det ska självklart firas! Bor hemma hos min fina mormor och har därför inte tillgång till internet. Kommer troligtvis hem på torsdag (och då har förhoppningsvis en välkommen-hem-present, till mig själv från mig själv, hunnit komma - spännande!). Vi hörs då!




(Föresten, håller på och byter mobiloperatör, så det kanske inte går att nå mig)

En sista promenad i parken.









Ett perfekt avslut på en underbar tid i London.








Att börja dagen efter 3,5 timmes sömn med frukost utomhus i strålande solsken är guld värt, särskilt om det är tillsammans med ens bästa vän. Har hängt här i Notting Hill idag och njutit för fulla muggar (hann även med lite sista-minuten-shopping när Siri drog iväg till jobbet). Känner mig ganska så tom just nu, varken orkar eller vill skriva om någonting. Kan meddela att det är ett känslomässigt kaos inombords. Kan inte förstå att jag ska åka hem IMORGON. Hur kunde 9 månader gå så fort? Nu ska jag packa klart.

05:30

Det var länge sedan jag gick och la mig kl 05.30 på morgonen (inser det faktum att jag börjar bli vuxen). Men vem har tid att sova när man bor i London? Kan meddela att man somnar väldigt bra till fåglarnas kvitter och en fin soluppgång. Jag och Siri är dock uppe med tuppen, kl 09 ringde klockan efter 3,5 timmes sömn i gästsägen (skönaste sängen i hela huset, man får passa på när man har chansen!). Nu gör vi London för sista gången (på ett tag iaf...), börjar med en frukost utomhus i solskenet!

Lördag 28 maj.

Mission completed, eller nästan i alla fall. Packningen verkar gå vägen, allt får plats. Vilken tur! Det är nästan så att jag funderar på att shoppa liiiite till... Bra för att. 

Har hängt med Johanna hela dagen, jättekul! Sitter nu och inväntar Siri som jobbar till midnatt, hon borde dyka upp runt 01-02-tiden. Hon sover här och sen har vi hela dagen imorgon tillsammans!

Måste även passa på att gratulera världens finaste mamma på födelsedagen, GRATTIS! Love you.

Let's face the truth.

Ja ni mina vänner, nu är det dags att packa ihop sitt liv i två resväskor. Sanningens ögonblick är här, får allt plats? När jag börjar packa så vet jag att det är slut på riktigt, därför har jag dragit ut på det in i det sista. Jag vill inte att det här ska ta slut, jag vill fortsätta att sväva runt på små rosa moln och leva i min lilla lyckobubbla som jag har gjort det senaste 9 månaderna. Här är jag lycklig, här vill jag stanna.

Shoppingdate.




Träffade Johanna igår kväll och shoppade lite. Nya Converse är inhandlade, det fick bli ett par klassiska svarta. Två nya solisar råkade det också bli och en del basplagg och strumpor (Primarks strumpbyxor är BÄST).

I'm coming home. Aupair, check!




Jag har precis avslutat mitt år som aupair.
Alla avsked är tagna (jag saknar dem redan), värdfamiljen är nu på väg till Heathrow och jag har huset för mig själv den sista helgen i London. Allt känns väldigt, väldigt konstigt, kan inte riktigt förstå att det är slut. Drömmen vore att stanna kvar här och göra något annat, jag är allt annat än klar med London. Det har varit 9 fantastiska månader, jag har haft så himla kul och fått vänner för livet. London har, och kommer alltid att ha, en mycket speciell plats i mitt hjärta ♥

Cats and dogs.

Knasigt väder idag. Solsken, spöregn, solsken, spöregn. Det har verkligen öst ner ute (det regnade bokstavligt talat cats and dogs), forsat vatten överallt, helt galet. Plus att det har åskat som bara den. Hade tänkt att ta en lång powerwalk i parken ikväll, men jag tror jag hoppar över det. Vågar inte riktigt ifall det kommer en störtskur igen, haha. Ska ta en sväng till Westfield istället!

Känslan...

... som infinner sig när man har städat klart ett 5-våningshus för sista gången är alldeles, alldeles UNDERBAR.

Avis.




Var lite smått avundsjuk på grannen förut. Jag vill också sola på taket! Jag fick dock nöja mig med en skuggig balkong.

Wednesday.

Det är så himla svårt att planera de få dagarna som är kvar, jag vill göra så mycket som möjligt med samtidigt vill jag bara ta det lugnt och njuta. Tillbringade iaf eftemiddagen/kvällen igår tillsammans med Siri. Vi har alltid så kul när vi ses! Laddade upp med godsaker från Tesco och gick till vårt älskade Coronet (världens mysigaste bio här i Notting Hill, loooooove!) och såg Pirates of the Caribbean 4. Okej film, inte världsbäst men bra tisdagsnöje. Gick hem till mig efteråt, mumsade på hot cross buns, drack te och pratade in på småtimmarna. Idag var det lite segt att gå upp... Nu ska jag ta tag i städningen.

Again?

Ska bli spännande att följa vulkanutbrottet på Island, IGEN. Förra året kom vi aldrig iväg till Bryssel tack vare Eyjafjallajökull, snacka om att vi var besvikna (och varenda gång jag hör Island tänker jag på Doris!). Med lite (o)tur kanske jag blir kvar här i London. Positivt, fast negativt. Ja, ni fattar hur jag menar.

110524

Vaknade vid 05-tiden imorse och var helt utvilad, bevittnade en fin soluppgång och somnade om (gick upp vid 07.10). Ska fixa lite här hemma idag och i eftermiddag/kväll ska jag träffa Siri och förhoppningsvis blir det bio!

Lightening touch.



As you know, jag är väldigt svag för The Body Shop. Kan handla upp hela affären på fem sekunder. Slog till på en "lightening touch" (fungear lika bra som concealer) förra helgen, påminner lite om YSL. Fruktansvärt nöjd!

110523

Har precis varit i simhallen med Clara en sista gång. Har aldrig riktigt tyckt om att vara där, det är både varmt och svårt att andas. Men nu när jag vet att jag aldrig mer kommer att sätta min fot där så känns det lite dystert. Jag kommer att sakna hennes övertrevliga simtränare och att spana på extremt vältränade män i alldeles för små speedos. Haha.

One week.



Jag har exakt en vecka kvar i mitt älskade London. En vecka, alldeles för kort tid. Just nu känns det väldigt orimligt att packa ner mitt liv i två resväskor och åka hem, men samtidigt inser jag att det är dags att komma tillbaka till verkligehten efter nästan 9 fantastiska månader i favoritstaden. Ska njuta av varje sekund som är kvar!

Shopping + Camden + Regents Park










Hade en superfin lördag tillsammans med Joanna, shoppade hela dagen lång! Det var bara vi och en miljon andra människor på Oxford St. Riktigt trevligt! Köpte bland annat en rosablommig kjol, en enkel randig vardagsklänning och ett par mysiga mjukisbyxor. Behövde inte babysitta på kvällen, min vmamma var sjuk. Igår spenderade jag dagen på egen hand. Tog bussen upp till Chalk Farm, gick runt på Camden Market, gick ner till Regents Park, njöt av solskenet, gick ner till Oxford St och promenerade slutligen hem. Det blev en ordentlig promenad, var mer eller mindre helt slut när jag kom hem.

Lördag 21 maj.

Äntligen verkar sommarvärmen hittat tillbaka! Idag står en shoppingrunda på agendan tillsammans med Johanna. Hoppas på att kunna fynda! Har lite måste-ha-produkter som ska inhandlas innan jag åker hem från märken som inte finns i Sverige. Mer spännande än så blir inte min lördag för ikväll är jag barnvakt (yes, igen, tredje lördagen på raken).

Sainsbury's delivery.



Har precis ätit frukost och tagit emot den allra sista matleveransen. Krångel, krångel säger jag bara. Det som alltid har fungerat felfritt! 25 varor saknas, de finns med på kvittot och vi har betalat för dem, men vi har inte fått hem dem. Suck. Har suttit i telefonkö, pratat med Sainsbury's två gånger, försökt lösa problemet. Väntar på att de ska ringa tillbaka och förhoppningsvis leverera varorna senare under dagen.

(Det värsta som finns är att prata i telefon med främmande människor, speciellt på ett annat språk. Nu gör jag det utan att tveka, på engelska. Det går frammåt! Även jag kanske blir vuxen någon gång?)

Shopping




Gick till Westfield igår, skulle inte köpa något. Det gick ju bra. Kom hem men en klänning från Republic och ett par mörkblåa brallor från H&M. Älskar klänningen! 

Prövotiden är sluuuuut!

Idag har jag haft mitt körkort i 2 år! Det känns som det var igår jag klarade uppkörningen och teorin. Tiden går fort när man har roligt!

110519

Solen sken imorse, men nu försvann den såklart när jag hade tänkt att ta en promenad. Som vaaaaanligt. Har precis städat och fixat lite, tar typ helg nu! Lovely. Ska ta ett träningspass på Wii nu, haha jaa, för mig som är otränad är det perfekt. Har fortfarande jätteproblem med min fot, har riktigt ont vissa dagar. Att promenera fungerar oftast ganska bra om jag har på mig ordentliga skor, skringa kan jag glömma. Kommer nog ta bra många månader innan den håller för en joggingtur... Borde verkligen ta och kolla upp den igen när jag kommer hem.

Tapeterna kommer att bli min död.

Gott folk. Jag rekommenderar inte att försöka hjälpa till att välja nya tapeter via Skypechatten och en dålig hemsida med minibilder. Fruktansvärt svårt och ångestframkallande. Förändringar är på G där hemma!

Aussie.



Handlat lite inför hemresan. Betalade £10 för alla fyra, BILLIGT. Hemma skulle det gå på minst 450 spänn.

Onsdag.

Går runt hela dagarna med ett stort leende på läpparna och njuter av London på alla sätt och vis. Jag log till och med när jag städade förut. Räknade ut att jag har städat det här huset 33 gånger - nu har jag EN gång kvar. Jag tror att jag överlever. Tvättade och bytte barnens lakan alldeles nyss för sista gången. Konstig känsla, fast på ett bra sätt. Just nu är det mycket "sista gången...".

110517

Tisdag, 17 maj. Galet. Har inga jätteavancerade planer idag, har lite småsaker som behöver fixas. 

Igår gick jag omkring hela dagen och tänkte att jag snarast måste fråga Lotten/Trevor/Elise om någon form av referens/intyg på att jag faktiskt har varit här. Vid middagen kom Lotten fram med en intyg skrivet på fin formell engelska, signerat av dem båda. Vad var oddsen? 

Fick precis reda på att jag är helt ensam i huset under mina sista dagarna i London, fredag-lördag-söndag-måndag. UNDERBART. Vfamiljen sticker till Stockholm och hälsar på släkt och vänner. Känns skönt att vara ensam här de sista dagarna, säga hejdå till Notting Hill och röra mig fritt i huset på egen hand.

Turkost när det är som finast.




Hittade bland annat två fina ringar på Primark i Hammersmith i lördags. Kör stenhårt på turkost nu. Fint, finare, finast liksom.

110516

Hallå i stugan! Allt väl? Hade en superbra söndag som innehöll lite för mycket spontanshopping, underbart! Fixade allt med girlsen imorse (och ska fixa allt med dem i eftermiddag/kväll, nannyn är ledig, sen babysitting!). Tog en lång powerwalk i parken förut och gick sedan och köpte mig en till resväska! Billig och fin. TVÅ veckor kvar idag. Fy.

Love love love.





Har haft en himla fin dag idag. Har varit barnvakt från 9.30 till 14-tiden, älskar mina girls! Ju närmare 30 maj kommer desto mer tycker jag om dem. Har scootat runt på sparkcyklarna i Notting Hill (så jäkla kul haha!), varit på Westway Sport Centre, spelat en himla massa Wii, ritat manga, ätit svensk lunch. Härligt värre. 

Tog en spontantripp till Hammersmith under eftermiddagen. Varför har jag inte varit där mer än en gång tidigare? Jag gillar Hammersmith! Ska dit snart igen, måste utforska den delen av London lite närmare. Gjorde några fynd, dock inga kläder. Kärade ner mig totalt i en inredningsbutik! Inredningssaker = tunga = inga köp.

Fredagen den 13:e maj

Härlig med fredag! Veckan har gått sjukt fort (fast det gör ju alla veckor i London!). Slutade precis och sitter och funderar på vad jag ska göra resten av dagen. Hänga i parken, ta en långpromenad, shoppa? Hinner nog med det mesta när jag tänker efter. Vädret är helt okej, ganska så mycket moln men varmt, det spricker nog upp snart. 

Var som sagt barnvakt igår kväll, kommer att sakna tjejerna. Kikade på ESC och kan konstatera att de engelska kommentatorerna minst sagt gillade (gillar) Eric Saade (de hade dock lite problem med efternamnet, haha). "What a lovely boy!", "If Sweden doesn't go through I'm gonna cry", haha. Nu får vi hålla tummarna i finalen!

Nähä, något avsnitt av SATC och efter det lunch, sen är jag redo att kicka igång fredagen den 13:e med dunder och brak!

110512

Har städat resterande del av huset idag och tvättat och bytt alla handdukar. Just nu känner jag mig definitivt mer som en housekeeper än en aupair, men jag gillar läget! Ska strax ta en promenad, börjar jobba kl 18.00 och sen är jag barnvakt resten av kvällen. Ska passa på att kika på ESC semifinal 2 och bara mysa!

1 år.



Igår den 11 maj var det exakt ett år sedan min aupairresa startade på riktigt. För ett år sedan var jag på anställningsintervju i Stockholm och fick jobbet. Tänk att tiden har gått så fort!

Favorit just nu.




Ring från Dorothy Perkins.

Powerwalk.

Hur härligt är det inte att ta en lång powerwalk en ljummen försommarkväll genom en vacker stad och lyssna på bra musik i lurarna? Det här ska jag göra till en vana, helt klart.

110511

Har haft en lagom långtråkig dag, städat ett par timmar, tagit en promenad i parken och nu på eftermiddagen har jag roat mig med att provpacka väskorna (och vägt dem). Ja ni, det finns minsann plats för lite till shopping! Men dessvärre kommer jag nog inte att kunna köpa på mig ett stort lager av bland annat Aussie-produkter (stor favorit!) då det väger alldeles för mycket. Typiskt. Nu är det strax supper och sen ska jag ta en lång kvällspromenad!

Sweetheart.



Igår sa jag hejdå-vi-ses-snart till väldens finaste Anette. Just i detta nu sitter hon på ett plan hem till Sverige, för gott. I somras hade jag ingen aning om vem hon var, idag åtta-nio månader senare är hon är en mina närmsta vänner. Har umgåts dagligen under hela vår tid i London, det har liksom varit hon och jag mot världen. Det känns redan tomt, saknar dig! När ses vi härnäst? Förhoppningsvis i sommar! Love you.

Igår.





Jobbade under förmiddagen igår, ledig på eftermiddagen. Passade på att lata mig i Kensington Gardens (och jobbade på den icke existerande brännan). Härligt!

Blått är flott.



Har precis upptäckt hur fint det faktiskt är med blått. Nytt favoritlinne från Topshop! Nu ska jag bara försöka haffa lite fler blåa plagg (och korallfärgade, gula, vita, rosa...), har en del att inhandla innan jag åker hem.

Påfyllning i sminkväskan från 17.




Något som jag definitivt kommer att sakna med London är utbudet gällande precis ALLT. Man kan hitta vad som helst i alla prisklasser. Har hittat många grymma budgetmärken! Jag älskar Boots hemsida där man både kan betygsätta och recensera produkter. Köpte en primer och en maskara från 17 i helgen efter att ha läst recensionerna. Primern är grym (£5!!!), maskaran har jag inte provat än. Varför har inte Sverige ett större utbud när det gäller skönhetsprodukter?

Barry M




Jag är helt kär i mitt nya nagellack från BarryM som jag köpte i helgen! Har faktiskt inte provat något krackelerande nagellack tidigare, men nu är jag fast.

Måndag 9 maj.

Det var den helgen det, den sista helgen tillsammans med Anette. Har haft riktigt kul, som vanligt! Mest softat och njutit. Igår träffade vi några kompisar till Anette som är i London just nu, tog en sväng på Oxford St och shoppade och de ville ju såklart ha Starbucks-kaffe. Hjälpte till att packa Anette väskor häromdagen, slutade med att jag kom hem med en liten goodiebag med en salig blandning av användbara produkter som damen skulle slänga! Haha. Man tackar!

110507

Lugn och skön lördag, men mysig. En sväng på Kensington High Street, god fika och babysitting nu på kvällen inklusive god middag. Hade en riktigt rolig kväll med mina barn (och Anette), har insett att jag kommer att sakna de små liven JÄTTEMYCKET! Så himla goa och söta.

Svartvitt.





Genom bussfönstret för några veckor sedan. Vackra, vackra London.

Superfredag.




Hade en SÅ HÄR bra fredag tillsammans med Anette och Nina (men jag är sämst på att ta bilder, speciellt på mina härliga vänner). Shoppade på Oxford St, satt utanför Starbucks och njöt av en kall frappuccino (det var riktigt varmt och kvavt igår), shoppade på Westfield och styrde upp en avskedsmiddag för min fina Anette som åker hem på onsdag... Nu sticker vi ner till Kensington High Street! Ikväll är det babysitting som gäller.

Gifts.




Fick föresten finfina presenter av Azra när jag var hemma, tack! Nagellacket är dock mer åt det gröna hållet, inte turkost som det ser ut på bilden. Det är roligt när ens vänner känner en så pass väl - ett grönt nagellack, precis i den färgen, och färgglada örhängen står (stod) nämligen med på min shoppinglista inför sommaren. Check!

Friday!

Den här veckan har nästan gått lite för fort! Skulle varit barnvakt igår kväll, men plötsligt så kom Trevor hem strax innan kl 20 och jag blev ledig, man tackar. Slängde på mig träningskläderna och tog en lång powerwalk, råkade hamna på Oxfors St. Hittade MASSA snyggt, lönen kommer försvinna på två sekunder den här helgen! Ska möta upp Anette och hennes syster om ett par timmar och ta en shoppingrunda plus en obligatorisk fika. Äter frukost just nu och väntar på matleveransen, sedan slutar jag! HELG!

London + jag = 8 månader.

Idag har jag bott i London i 8 MÅNADER. Kan inte riktigt förstå vart all tid har tagit vägen! Men det har varit åtta fantastiska månader i världens finaste stad. Nu ska jag njuta av de få dagar somjag har kvar, 3,5 vecka... 


Little White Lies.




Puuhh. Har jobbat några timmar nu, har tvättat och bytt lakan, städat och handlat mat. Åt precis lunch utomhus i solskenet, jättevarmt och skönt! Jag äääälskar vår uteplats just nu, känns väldigt lyxigt med tanke på att vi bor mitt inne i centrala London. Ska strax ge mig ut på en långpromenad i Hyde Park.

Igår gick jag och Siri på bio. Vi såg en fransk film (med engelsk text såklart) som var riktigt bra! Little White Lies. Ena stunden jätterolig och nästa jättesorglig - perfekt balans. Jag och franska filmer brukar inte vara en bra kombination, men nu njöt jag av den 2 tim 40 min långa filmen.

Rob.

Okej. Det känns lite surt att Robert Pattinson i detta nu befinner sig på Westfield och att jag inte är där. Men det är som det brukar, man jobbar ALLTID fel tider och missar det roliga (i detta fall UK premiären av Water for Elephants - som jag redan har sett, i Sverige, jättebra!). AHH! Ska iaf möta upp Siri som någon timme, perfekt!

Easter.


Fick ett litet påskägg i efterskott av min vfamilj, gulligt!

Bank Holiday, yesterday










Jag tar sjukt mycket kort med mobilen, varje dag. Gårdagen var perfekt, hängde med Anette hela dagen, skönt med en ledig måndag. Latade oss i parken (hej allergi!), shoppade på Westfield, firade Gabriels födelsedag (med en liten tårta gjord av Fiona Cairns, alltså hon som gjorde bröllopstårtan till Will + Kate). Det känns hur bra som helst att vara tillbaka!

Hello Notting Hill!

Live from... Notting Hill! Resan hit gick superbra, allt går på rutin nu och jag har blivit en av de där tråkiga personerna som sitter och läser från start till landning utan att ens lyfta blicken och fascineras av utsikten. Världens bästa Anette mötte upp mig på Victoria Station och efter det så har vi pratat konstant i x antal timmar, eftersom vi är vana att umgås 24/7 så har vi minst sagt en hel del att ta igen.. Bankday imorgon = LEDIG! Kanon.

RSS 2.0