Ta mitt ord istället för ditt blod.

Min kära mor och hennes sambo är i London just i detta nu. Det känns sådär. Traditionsenligt sen ett par år tillbaka ska man vara i London vid månadsskiftet nov/dec. Men jag ska nog stå ut 13 dagar till! Snart, snart. Ska bara checka av tentan, sen är det chill. Nästa vecka kan bli bra! Ogillar dock att mamma uppdaterar Facebook som aldrig förr och dedikerar bilder till mig, tack för den liksom. Jag vill inte veta att ni hänger i Camden, shoppar på Oxford St och dricker gingerbread latte på Starbucks.

När första snön faller.

 



Vill ni veta vad jag läser om nuförtiden? Depression, självmord, ångest, svåra psykiska diagnoser. Kul va?! Klinisk psykologi och personlighetspsykologi. Tungt om inte annat. De gråa dagarna blir ännu gråare (thank God för lite snö). Rabblar mer eller mindre DSM IV:s olika definitioner och kriterier hit och dit i sömnen. Spenderat väldigt många timmar tillsammans med Christoffer och AnnSofie, slår våra kloka hjärnor ihop och skrattar tills vi gråter. Vem har sagt att tentaplugg måste vara tråkigt?!

Guess what? LONDON om två veckor!

If you really want something, you don't stop for anyone or anything until you get it.

Vet inte riktigt vart den här veckan tagit vägen, som vanligt. Jobbade igen häromdagen och spenderade fredagen på stadsbibblan med Cissela och Christoffer och en miljon psykologiböcker. Igår hängde jag hemma hos Christoffer, firade tentan med pizza och öl och promenerade runt stan mitt i natten. Fint, väldigt fint till och med. Idag har plugget varit min bästa vän. Samtidigt som jag verkligen avskyr alla tunga teorier så vet jag att det kommer att löna sig, i slutändan. Nu är jag exakt, på poängen, halvvägs (!) till kandidaten, bara att bita ihop!

Ons.

Idag har varit en jobbig dag rent privat. Men jag har samtidigt fått en del gjort! Effektivitet. Plugg hemma på förmiddagen, lunch, föreläsning (med en ung psykolog som prickade in i princip alla mina punkter på min lista över mannen med stort M, han föll dock på frisyren och att han erkände att han hade social fobi), jobb 15-21, en joggingtur på det och middag. Nu sitter jag med plugget igen. Tog sällskap hem från stan med L förut, så skönt att umgås med människor vilka skickar ut glädje, positivitet och energi. Mer sånt tack!

Skryt.

Har väntat på resultatet från den förra tentan en evighet. Imorse, nästan en vecka försenat, ja då kom det minsann. Satte bokstavligen talat kaffet i halsen 08:43 imorse när jag loggade in på Studentportalen. VG, ett VG!! Kändes jävligt skönt, och lite till. Svåraste kursen av dem jag läst hittills och resultatet kunde blivit precis vad som helst. Med tanke på att jag nästan jobbade heltid veckan innan tentan så kan jag inte göra annat än att klappa mig själv på axeln. Ha! Ibland känner jag mig så jävla grym.

Förövrigt har den här dagen gått från dåligt, till hur bra som helst, till sämre än sämst. Överväger en tripp till London, själv, enbart för att komma bort från allt ett par dagar. En liten treat och ladda-batterierna-resa. Men jag vet inte.

Wonderful.



Helt fantastisk helg med Siri! Sist vi sågs var slutet på maj 2011, London, Notting Hill, mitt dåvarande hem. Känns som igår! Massa prat, mys, en galen fest med kära vänner, goda drinkar (Siri har ju jobbat som bartender i London), massa fotade, promenader längs med Stångån. Livet på en pinne. 

Helg!

Man blir lite dum i huvudet av att läsa psykologi, väldigt medveten om saker och ting, trots att jag inte alls har läst många veckor. Man går igenom en touch av egenterapi liksom. Just nu håller jag på med någon form av kognitiv terapi, identifierar och filterar bort negativa tankar alternativt försöker vända om dem till något positivt. Fokus på det som faktiskt är bra. Plus vs minus. Såklart att mitt liv inte är en dans på rosor, verkligen inte, så dåligt som jag har mått på sistone har jag nog aldrig mått. Men det man inte skriver eller pratar om, det finns inte officiellt. Fast nu pratar jag om det, så det finns. Men på bloggen finns det inte, här studsar jag runt på moln och hela världen är målad i rosa!  

Jobbade närmare 10 timmar i onsdags och var completely dead när jag kom hem, inte död rent fysiskt, men mentalt. Förstår inte hur jag ska klara av att "jobba på riktigt" sen! Att jobba med människor kan ju vara något av det svåraste som finns. 

Igår förmiddag kickade vi igång den kliniska psykologi, med föreläsning på morgonen, plugg under dagen, en till föreläsning på eftermiddagen. Är dock inte alls van med heldagar längre, men man får minsann en del gjort. Jag är kär i min iPad, bra pluggverktyg! Annso och jag körde på favorit i repris idag = helg med gott samvete! Förstår inte vart de senaste dagarna tagit vägen?  

Just nu sitter jag otåligt och väntar på att klockan ska gå. En av mina äldsta och närmaste vänner kommer hit ikväll och stannar till söndag. Så himla faktastiskt bra!! Ogilla: 2 timmar sent tåg. Surprise?




121113

Effektiv tisdag, känns bra. Seminarium i förmiddags, lunch med Cissela och plugg, tvättstuga ett par timmar under eftermiddagen, storstädning, finfrämmat av mamma och F. Imorgon ska jag jobba! Heldag, drar igång 07:15. och kör på till 17. Heja heja. Känns som om det här börjar förvandlas till en skrytblogg med fokus på allt bra, men så är det.

iPad.



Ny vecka, ny elektronik. Välkomnar en vit iPad till Apple-familjen! Apples rosa SmartCover till, valet av färg var det ju ingen tvekan om. Är hur nöjd som helst! 
 
 

You make me laugh, you make me shiver. Isn’t that a fabulous scene?



HEJ. Vet inte riktigt vart den här veckan tog vägen. Har haft tre helt fantastiska dagar på jobbet måndag-tisdag och söndag (nu förstår jag att ni vid det här laget har tröttnat på min glorifiering av mitt jobb, man sanningen är den att jag faktiskt är ärlig, jag gillar det, annars skulle jag inte gå dit, det är högst frivilligt och jag kan tacka nej precis när som helst). Idag var vi på bio! Barnbio, ja. Mys! Checkade av TSS utb i onsdags, har lärt mig så himla mycket! Riktigt, riktigt kul. Har hängt en del på stadsbibblan och pluggat, några föreläsningar, fikat med min fina Maria, pluggat på EH, ätit en massa god mat. Igår hade jag och AnnSofie ost-kex-vin-kväll, rundade av kvällen med lite party i Ryd hos Madde, en sväng via Ågatan och hem. Det var en pigg Alex som entrade jobbet 9:30 i förmiddags och drack kaffe med Tom, hehe. För övrigt har jag varit sjuk, gett upp hoppet om mänskligheten, konstaterat att mat fortfarande toppar favoritobjektet att fota och jag har insett att det är näst intill omöjligt att hitta en fin kappa till vintern som sitter bra (I-landsproblem). 

.


Jobb.

Haft en superdupermegavärldsbäst eftermiddag och kväll på jobbet! Jobbat med Tom för första gången sen augusti, firade med personalfika i smyg! Chillat, lyssnat på massor av bra musik, lagat fenomenalt god middag och bara skrattat. Klädkod hade vi tydligen bestämt dagen till ära, omedvetet, haha. Rödrutig flanellskjorta och grå stickad tröja is the shit. Ibland kan jag känna att vi är lite äckligt lika, på alla plan. Men, det blir så himla mycket roligare och enklare att jobba om man klaffar! Nu ska jag strax slänga in handduken, 06:53 sitter jag på bussen tillbaka till jobbet för en morgonkaffe och jobb med Tom, sen väntar en heldag på jobbet med min prinsessa. Still love my work.

Veckan som gått.







1. Tentaplugg. 2. Nya favorittröjan som helt otippat är grå (gillar inte grått). 3. 06:00, tentamorgon. Hann knäppa några bilder med sytemkameran innan allvaret. 4,5. Treat efter tentan: nya Glossybox. 6. Tacomys med delar av familjen. 7. Hittat favortskjortan från förra året. 8. Just nu. 

Lång vecka - skön helg. Idag har jag inte rört mig ur fläcken. Ska jobba imorgon och på tisdag, TSS utb del 2 på onsdag, uni torsdag-fredag, ledig lördag, jobb söndag. Jag håller mig sysslesatt! Fullbokad vecka coming up. 

1:a november.

Igår gick jag på stan, jag shoppade, jag läste en tidning, jag tittade på tv, jag somande i soffan, vaknade mitt inatten. Inget dåligt samvete någonstans! Igår var jag så äckligt glad! Och egentligen vet jag inte ens varför. Många små komponenter kanske. Ihh! Tom gjorde min dag igår, och idag gjorde han det igen. Att några små ord kan göra en så himla glad. Skadeglädje säger jag bara, skadeglädje. Fler möjligheter för han och mig då den tredje parten är elimninerad, borttagen, struken. Jag snackar såklart jobb, inget annat.  

RSS 2.0