Victoria's Secret.



Alltså, jag tillhör inte en av dem som shoppar på flygplatserna. Varför vet jag inte. Men nu när jag flög hem så hittade jag två små fina saker från Victoria's Secret. Bra bra. Båda två har redan använts flitigt. Alcogelen/handspriten luktar gudomligt!

Magic





Var ute och fotade lite i den vackra solnedgången häromdagen. Ibland är Sverige allt bra fint! Och, jag önskar att jag hade en systemkamera. Fota är så jäkla kul.

Onsdaaaag.

Tiden bara flyger fram, redan om ett par dagar åker jag tillbaka till London! Jag längtar, fast ändå inte. Just nu trivs jag väldigt bra hemma. Idag ska jag luncha med gamla godingar från Sp3b (feel free to join!) på Gusto vid 12-tiden, ska bli sååå kul att träffa alla igen.

A few christmas presents.










Julen kom och julen gick. Jag har haft en bra bra bra jul, hur var eran? Massor av SVENSK GOD MAT och finfina julklappar (ovanstående plus produkter från The Body Shop, skinnhandskar, godis och pengar - perfekt!). Har även fått en tre-dagars dressyrkurs med start ikväll! Om jag längtar?! Ska bli underbart att sätta sin fot i stallet och ta igen förlorad tid på hästryggen. 

Those Christmas lights light up the street.

God jul på er! Ha en fin helg så hör vi efter all julmat, julklappar och allt mys.

Starbucks.


Hemma i London eller hemma i Sverige, Starbucks hänger med överallt. Såklart.

NEW.



Sprang in på Lindex häromdagen och hittade ett fint armband. Ni vet ju hur svag jag är för flätade saker...

Hej mitt vinterland.






Tisdag,

Hallå där! Jag njuter för fulla muggar av att vara hemma! Tycker dock synd om dem som fortfarande är fast i London och kanske t o m måste fira jul där... London i all ära, men julen vill jag fira med familjen.

Jobbade några timmar i söndags tillsammans med M, trevligt trevligt. Jag gillar att jobba. Har hunnit julbaka och städa lite tillsammans med mams, klippt mig hos världens bästa Elin, träffat min Azra som jag har saknat så himla mycket, busat mid kissungarna, fotat ute i snön och slagit in en miljon julklappar (kanske inte riktigt, men det kändes som det!).

Home sweet home.

Alltså, förstår ni hur skönt jag har sovit inatt? Heeeelt underbart. Bara att vakna upp i sitt rum, duscha i vanligt vatten och äta frukost (kunna rota runt i kylen/skafferiet med gott samvete) vid samma gamla köksbord är guld värt. Igår firade vi med kinamat och mys. Hann julstäda lite, spela julmusik på hög volym och pynta huset. JULSTÄMNING. Och vet ni vad, jag körde bil! Det var SÅ HÄR kul, ni fattar inte vad jag har saknat det. Att köra (ny) bil i snö kan vara något bland det roligaste som finns. Nu måste jag lägga på ett kol om jag ska få gjort allt jag vill, ska hinna med att jobba ett par timmar idag! 


Anette, hoppas du kommer hem idag och att flygen inte krånglar! Hör av dig när du är hemma.

Hej Sverige!

Jag är hemma! Resan hem var helt felfri, allt flöt på bra och det var inga problem alls. Jag gillar verkligen SAS, så himla trevlig personal och bra service. Lyfte visserligen 30 min senare än utsatt tid (Heathrows fel) men landade kl 12.10 på Landvetter som förväntat (1,5 tim London - Landvetter, inte illa!). Insåg ganska snart att jag hade haft världens tur då min flight var den sista som lyfte från Heathrow till Sverige, resten ställdes in pga snökaos (det började snöa när vi lyfte) i London. Tydligen stängde flygplatserna strax efter att jag hade kommit hem, nu sitter folk fast och kanske inte kommer hem förens mån-tis. Herre Gud vad skönt det är att vara hemma nu. Home sweet home!

Mama, I'm coming home.

Nu är jag klar att lämna underbara London och komma hem. Ni förstår inte hur skönt det ska bli! Taxin kommer strax och jag beger mig mot Heathrow - Landvetter - HEM. 

Jacob, mindre populär?



Haha, Jacob är tydligen inte så populär bland engelsmännen. £2 billigare än de andra, där ser man. Men hur onödigt är det inte att göra flera olika framsidor till samma film då? Engelsmän, engelsmän...

nailpolishnailpolishnailpolish.



Jag har alltid gillat nagellack och jag vet att jag köper ganska många. Men nu när jag fick det svart på vitt så blev jag nästan chockad. 17 nya nagellack på tre månader. Det är inte okej, jag får snart söka hjälp. 17 st... Men, tur i oturen att jag nöjer mig med (grymma) budgetlack! Annars hade det blivit dyrt i längden.

IMORGON!

Såå. Då har jag lyckats checka in (jaa jag vet, man kan göra det på Heathrow också, men ifall någonting går fel på vägen så är det skönt att ha fixat det innan) och skrivit ut boardingcardet. Håller på och tvättar det sista nu och packar klart. Thank God att jag åker taxi imorgon, det lär bli tungt bagage. Nu är det bara att hålla tummarna och be till vädergudarna. Just nu.... snöar det. Skit. Visserligen jättemysigt, men nej tack. Inte idag.

Bye bye darling, hello snow.






Har shoppat lite på Westfield, fikat på Starbucks och sagt hejdå till fina Anna. Hjälp vad jag kommer att sakna dig! Men fy vad kul vi har haft under de senaste 3,5 månaderna. Alla meninglösa sms, konstiga konversationer och härliga skratt. Åhh. London kommer aldrig att bli sig likt igen. Men vi ses snart, right?! 

Har lite smått panik inför lördagens (morgondagens!) flight hem. Det har snöat lite grann nu ikväll och vissa flyg från Heathrow är inställda eller 5-6 timmar försenade. Bra jobbat London, att ni aldrig lär er. Och ni, oddsen är stora att jag landar någon helt annanstans än på Landvetter, kul kul. MEN, jag har en magkänsla som säger att hemresan kommer att går braaa. Man ska vara positiv och jag kan ju, trots allt, inte påverka vädret.

Whaaaat, torsdag?!

Torsdag. TORSDAG?! Hjälp vad veckan gick snabbt. Om 48 timmar är jag i Sverige, känn på den ni. Ikväll är det Westfield som gäller och en sista fika tillsammans med Anna innan hon överger oss i London och åker hem till Sverige. DU MÅSTE KOMMA OCH HÄLSA PÅ!

Tisdag,

Idag är en sådan där dag då jag har gjort tusen saker, typ. Postat paket (mannen framför mig i kön stod och läste om självmordsbombaren i Stockholm), hängt med Anna, städat ur en garderob, putsat silver, tvättat handdukar, varit barnvakt, läst, sovit, packat lite, ja listan kan göras lång. Idag känner jag mig effektiv.

The make-up of make-up artists.



Skulle köpa en ny maskara förut och kom hem med detta. Handlade man för £20 så fick man ett presentkit på köpet från Maxfactor. Bra deal. Jag behövde ändå en ny foundation så jag passade på, bra bra.

When you're still waiting for the snow to fall, it doesn't really feel like Christmas at all.



Kan inte sluta lyssna.

Monday evening, 13th.

Så där ja. Snart är den här måndagen snart avklarad. Det märks att jag har siktet inställt på lördag va? Idag har jag jobbat 20 min, varav 15 min under tiden jag åt middag. Vad gör jag här? 

Mötte upp Siri runt lunch tidigare idag, kollade i lite affärer, lunchade. Alltid lika trevligt! Jag gick sedan en sväng på egen hand längs Oxford St och kikade efter en klänning till jul, men nej, jag hittade ingen enkel och fin (får kolla i Linköping när jag kommer hem istället, ska bli kul att se vad Sverige har att erbjuda!).

Väl hemma väntade ett fint julkort från mammapappajimmy, taaaack. Vi ses snart! Love you all. 

Ska till Anette ikväll och kolla på film. Jag kanske får smaka en lussekatt om jag har tur?! Det är ju trots allt Lucia! 


Lucia.

Lucia. Sitter och tittar på SVT:s Luciafirande, mysigt. Samtidigt packar jag lite och fixar med julklappar. Måndag idag, vilket innebär: tisdag, onsdag, torsdag, fredag, HEMMA. Läste dock att det skulle komma snö i London på lördag så det är bara att hålla tummarna...

London Eye












Winter Wonderland






Tredje advent

Hallå på er. Har haft en fullspäckad sista helg här i London innan jul. Winter Wonderland, Portobello, London Eye, Chocolate Festival, filmkväll, Camden, Westfield. Ja, vi har hållt oss sysselsatta med andra ord. Sånt gillar vi. Slänger upp lite bilder snarast. London bjöd på fint väder i helgen, inte alla gånger man kan gå runt i bara skinnjacka och Converse i mitten på december utan att frysa. Jag gillar London.

Gingerbread house à la London






Igår hade jag en härlig torsdagskväll. Jag och Anette gav oss på att sätta ihop ett pepparkakshus för första gången på egen hand. Hur svårt kan det vara liksom?! Ack så fel man kan ha. Allt, mer eller mindre, gick emot oss. ALLT! Men kul hade vi och jag skrattade som bara den, helt klart en minnesvärd kväll. Resultatet blev trots motgångarna ganska bra, eller vad tycker ni? För att bara första gången så är jag nöjd.

TGIF.

Idag är det fredag, en ganska dålig fredag av många orsaker. Men fredag innebär helg och ledigt, tack och lov. Lördag, söndag, måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, HEMMA. Åhh, jag önskar att jag kunde snabbspola förbi den kommande veckan. Jag vill hem nu!

Mr Christmas Tree,



Här ser ni boven i dramat. Inte nog med att den barrar och orsakar en massa extrastädning, den får mig allergisk också. Granen togs in och pyntades till första advent (lite tidigt kanske?!) när Lisa var här. Den helgen började jag bli förkyld och känna mig allmänt hängig. De senaste två veckorna har det kliat lite i ögonen och jag har nyst ovanligt mycket. Häromdagen kom jag på att det kanske är Mr Christmas Tree som jag inte tål. Började ta allergitabletter och mycket riktigt, nu mår jag finfint igen. TACK mamma och pappa för att ni alltid har envisats med att ha plastgran.

It's lovely weather for a sleight ride with you.

Fin dag idag, solsken och ganska många plusgrader. Har hunnit med en skön promenad i parken med Anette, läst klart min bok och lagt x antal timmar på strykning och städning. Jag är trött på "lättare hushållsarbete". Jag vill hem. Har en känsla som säger att jag inte kommer vilja åka tillbaka hit efter nyår. Jag vill tillbaka till London, såklart, men inte som aupair. Jag trivs och kan hantera hemlängtan, så det är absolut inte det. Ska jag vara ärlig så vet jag inte riktigt vad det är. Nu ska jag i alla fall ut igen, later!

Trafalgar Sq






Anna och jag stack lite spontant ner till Trafalgar Sq och spanade in den berömda julgranen från Norge. Den är galet stor! Och fin såklart. Julstämningen växer sig starkare och starkare för varje dag som går. Underbart.

The sky is the limit -


Kikade in på Gina Tricot  och blev lite smått kär i den här underbara tröjan. Måste spana in den när jag kommer hem, OM den finns kvar. Det är nästan så att jag saknar Gina Tricot lite grann, men bara lite.

Wednesdaaaaay.



Fy vilken tråkig onsdag. Har städat fram till nu från kl 8.30 imorse. Baksidan av det glamorösa aupairlivet! MEN, jag har pratat med mamsen nästan en timme i telefon, det varit inte igår! Det gjorde dagen lite bättre. Nu har jag iaf bestämt att jag ska ta en taxi till Heathrow nästa vecka, säkrast och minst jobbigt! Sitter och dricker te nu, som vanligt, och ska snart pallra mig ut. Tänkte ta en liten promenad på Portobello. 

7th.

Vaknade och mådde betydligt bättre idag! Underbart. Var ensam med barnen imorse och fixade sedan pannkaksfrukost till mig själv. Tog en promenad till Oxford St tillsammans med Anna och Matilda, lite shoooopping. Tog även en sväng förbi Totally Swedish. Tänk att jag snart är hemma. Ikväll är jag barnvakt, hoppas på lite sällskap!

Mamma&pappa♥

Mamma och pappas bröllopsdag idag, still going strong. Grattis! Jag var till och med en sådan gullig dotter att jag sprang iväg till WHSmith förra veckan och fixade ett fintfint kort till dem som landade i deras (våran!) brevlådan idag. Plus i kanten eller en guldstjärna? Jag hoppas på en extra julklapp av tomten. Haha.

Cold.

Äääälskar förkylningar alltså. Har dragit på mig en tredje under denna Londonvistelse. Tredje gången gillt och 10 gånger värre. Har gått runt med feber hela helgen men knaprat painkillers. Fungerade ganska bra fram till idag då jag har sovit bort 90% av dagen. Plötsligt tycker alla (familjen + nanny) synd om mig? Herre Gud, jag lever ju. Lite feber och förkylning har man ju överlevt förut. Men det är ganska gulligt av dem.

Narnia.



Igår var jag på förhandsvisning av den nya Narnia-filmen (i 3D), inklusive frukost! Lyx. Fick biljetter av Anettes v-mamma som jobbar med charity. Vi gick dit med Gabriel (Anettes v-barn) och hans kompis Hektor, vars mamma har designat kläder åt Lady Gaga. Här i London är det snart inget som förvånar mig längre. Filmen var i alla fall jättebra, helt klart värd att se. Har premiär här på torsdag, men ni i Sverige får minsann vänta till juldagen, ha!

The Body Shop






I lördags sprang vi runt på Oxford St och Regent St och shoppade tillsammans med resten av Londons befolkning, plus en miljon turister. Hjälp vad mycket folk det är ute och julshoppar just nu. Men vi bet ihop och lyckades julshoppa lite (eehm, till oss själva)! Lite basicshopping på H&M och produkter från The Body Shop, favoritaffären nr 1. Räknade ut att det jag köpte skulle gått på exakt 700 spänn hemma, jag betalade 27 pund (strax under 300 kr). Helt sjukt. Sverige är dyrt.

Andra advent + 3 månader i London

Andra advent idag och jag och London firar 3 månader tillsammans! Helt ofattbart, jag har inte varit hemma på evigheter. Känns ganska konstigt, men bra, jag gillar ju trots allt London väldigt mycket. Det är föresten helt galet att andra ljuset redan är tänt och att jag endast har en helg kvar här innan jag det är dags att fira jul hemma. Längtar!

Deep purple.




Köpte finaste nagellacket förra helgen. Det framgår inte riktigt av bilderna, men det glittrar något enormt. Fyndade det på Beauty Base, ligger i Westfield. 99 p! Hur billigt?! Måste dit och köpa fler, det finns lack i alla regnbågens färger. Sitter som berget gör det också, har haft mitt över en vecka nu och ni ser ju hur snyggt det fortfarande är!

London, London...

... du gör mig aldrig besviken. Aldrig. Haft en underbar lördag och söndagen kommer bli 1000 gånger bättre. God natt, imorgon vaknar jag upp i världens bästa stad - igen.

A Few Things.

Trots att jag trivs så fruktansvärt bra här och inte längtar hem så är det vissa saker jag saknar (förutom familj och vänner), saker som faktiskt (tro det eller ej) skulle hunna få mig att avbryta allting och åka hem, bland annat:

♥ Att köra bil. Köra bil är kuuuul. Jag måste få köra bil NU. Det är det första jag ska göra när jag kommer hem till jul, om det inte är blixthalka eller snöstorm. Jag måste få köra nya bilen. 

Hästar. Jag saknar att vara o stallet och just nu skulle jag, rent ut sagt, kunna döda för ett stenhårt dressyrpass tillsammans med favoriten. Hästar har varit en del av mitt liv de senaste 10 åren och nu plötsligt är de borta, känns galet konstigt. Jag måste hem och rida.

Att läsa tidningen på morgonen. Jag har aldrig gillat Corren, men nu saknar jag den faktiskt. Här finns ingen tidning att läsa, men om jag har tur (eller otur) så kan jag bläddra igenom Finance News. Ja ni hör ju själva hur kul den låter. Minitext, ytterst få bilder och allt handlar om ekonomi/börsen/aktier. Fattar nada. Nördar framför datorn för att hålla koll på senaste nytt, familjen måste tro att jag är ett tvättäkta datafreak. 

Kranvatten. Visst, vattnet går att dricka här också, men gott är det inte. Vi har filtrerat vatten som kommer ut kylen (plus isbitar/krossad is), men neeeej, ingen höjdare det heller. Det ska vara vatten från egen brunn. 

Ester och Felix. Mina söta kissemissar. Att inte ha djur i sin närhet känns tomt, jag känner mig halv. En liten söt kisse i knät skulle jag inte tacka nej till. Jag kommer att gosa sönder de små liven när jag kommer hem till jul! Åhh.

Friday!

Good morning London. Ännu en härlig och svinkall dag! Bortser man från feber, halsont, och en hemsk huvudvärk så skulle den här dagen vara perfekt! Är ledig fram till kl 18 och jobbar absolut senast till kl 19 idag. Ibland har man det allt bra! Ställde in dagens planer, ska bara vila och bli frisk. Film, te och mys i soffan - jo man tackar. 

Näst sista helgen nu, sen kommer jag hem! Tänker jag efter så längtar jag nog egentligen inte hem alls, jag har det ju väldigt bra här. Men det ska bli så fruktansvärt skönt att komma hem till familjen, huset, katterna och... julen. Jag ser till och med fram emot julstädningen, jag har liksom vanan inne nu efter att ha städat vårt underbara 5-våningshus x antal gånger."Det går som på räls höll" jag på att skriva, inte så passande med tanke på att SJ/Banverket/whatever verkar ha stora problem.


Har dock två problem angående hemresan:

1. Hur ska jag ta mig till flygplatsen? Tunnelbanan bojkottar jag direkt, den går aldrig när man vill att den ska gå. Heathrow Express? Tågen verkar ha problem och ställs in när det är "snökaos". Taxi? Lutar åt taxi. Känns säkrast.

2. Tänk om min flight ställs in pga "snöstorm"? Jag döööör. Eller ännu värre, att hela flygplatsen stängs? Jag döööör ännu mer. Ja ni vet, engelsmän och snö/kyla är en dålig kombination. Här stänger man flygplatserna så fort tre små snöflingor landar på marken. Helt sjukt.

It's sooooo funny. Oh yes.

Min hals strejkar totalt, är det inte tunnelbanan så är det halsen. Alltid ska det vara något. Typiskt. Lite feber på det gör ju inte saken bättre. Är mer eller mindre säker på att det kan vara halsfluss på G. Nu äter jag Ben & Jerry's, lindrar finfint i halsen. Passar även på att kolla på Svenska Hollywoodfruar, en dos av Maria Montazami och man blir genast på bättre humör! Imorgon ska jag vara frisk. God natt.

Let it snow snow snow.




En ganska fin och vit torsdag. Har varit ute och fixat några ärenden, tvättat, putsat mina silversmycken, lagat god lunch. Har tittat på Sunes Jul och Mysteriet på Greveholm. Äääälskar dem, kan se dem om och om igen! Ska se ett avsnitt varje dag fram till jul hade jag tänkt, julstämning på hög nivå. Myyyyys. Nu har Anna och Matilda hängt här några timmar, trevligt trevligt. Är dödstrött (och förkyld, såklart), ska nog sparka igång en film och sova fram till middagen. PERFEKT. Hårt arbetande au-pairtjej, ohh ja.

Snow.





Det var en lycklig Alexandra som promenerade hem genom ett vintervitt London ikväll. Det är inte klokt vad lite snö kan göra! Snön känns så... speciell här. Underbar känsla. Engelsmännen kan dock inte hantera snön för fem öre. Gatwicks flygplats är helt stängd, många flighter är inställda från övriga flygplatser, tågen går inte, skolor är stängda, tuben krånglar, bussarna är försenade. Observera då att det inte ens har snöat under dagen, det har inte ens legat snö på marken. Det är en sak att Sverige har problem med tanke på de extrema snömängder som har kommit och -20, men skärpning England. Det känns bara så löjligt.

1:a december.

Månadens första dag på årets sista månad. Känns bra! Första luckan är öppnad i min fina, svenska adventskalender. Jag blir aldrig för gammal för kalendrar, haha. Älskar choklad på morgonen!

RSS 2.0