Tenta, check.

1. Var inte ett dugg nervös. What? Inte det minsta faktiskt. Märklig känsla, jag som alltid brukar vara nervös. 2. Har efter 4-5 veckor på universitetet konstaterat att min studieteknik är sämst. Har en del att jobba på. 3. Jag skrattade när jag skrev tentan. Normalt? Luddiga/konstiga frågor kräver sjukt dåligt formulerade svar. Sånt är jag bra på. Hoppas jag får pluspoäng. 4. Det jag tyckte var viktigt tyckte visst inte personen som satte ihop tentan var lika viktigt. Jaha. 5. Jag tänker definitivt inte radera datumet för omtenta. Fast jag kan eventuellt ha nailat ett G. Fast bara kanske. Jag hoppas, bönar och ber. För sååå dåligt gick det ju trots allt inte. 

Råkade shoppa lite efteråt, inte bra. Skärpning. Sitter på pendeln hem nu, multitasking. Ikväll kör vi på tentafest! Men först ska jag färga håret, IGEN. Lika ljushårig som vanligt efter en vecka. Vad är problemet? Hmmmm.


Torsdag:

Roligare än så här blir det väl inte idag. Eller jo, det blir det. Lunch med mina ständiga följeslagare vid 13. Längtar redan. Har nu intagit bibblan och gör en sista kraftansträngning inför imorgon. Fy.


-


Live from stadsbibblan:

Har pluggat sedan kl 08:30 imorse. Eller ja, pluggat och pluggat. Haft jäkligt kul och förhoppningsvis lärt oss något på vägen. Älskar min lilla grupp. Kaffepauser och långlunch är vår melodi, OCH mycket skratt, hela tiden. Sitter på stadsbibblan ensam nu och försöker plugga, går väl sisådär. Älskar dock miljön här, man får så himla mycket mer gjort här än hemma. Inget som stör eller distraherar. Nu börjar hjärnan dock strejka så det är väl strax hög tid att bege sig hemåt och laga middag + matlådor.


What a wonderful world.

Idag somnar jag med ett extra stort leende på läpparna. Tänker lite extra på tre fina saker. Känner mig så...glad! Äntligen. Vissa dagar är helt enkelt lite bättre än andra, det bara är så. Åhh.


100%plugg.

Har aldrig riktigt förstått hysterin innan en tenta. Nu förstår jag - kaos i huvudet. Jag känner dock ett konstigt lugn inför fredag, ingen direkt nervositet, MEN JAG HAR FÖRTUSAN NOLL KOLL. Har så lite koll att jag inte ens orkar vara nervös liksom. Har redan skrivit in omtentadatumet i kalendern (hoppas ju såklart att jag kan stryka det, men just in case så att säga). Tillbringat 6 timmar på stadsbibblan i Linköping idag. Klappar mig själv på axeln. Av en ren slump visade det sig att Linus också var där. Lunchade tillsammans och pluggade järnet under eftermiddagen. Sista timmen satt jag bara och skrattade, fattade nada. Nu ska jag kika på Idol, plugga ytterligare någon timme och däcka tidigt. Upp vid 05:30 imorgon.

I ♥ hösten





Idag slog det mig åter igen hur mycket jag faktiskt tycker om hösten. En solig höstdag är ju helt fantastiskt. Man kan slänga på sig skinnjackan, ett par boots och en mysig halsduk. Varken för varmt eller för kallt, bara jäkligt snyggt. Var på en information om arbetsmöjligheter i förmiddags, himla intressant faktiskt. Man får liksom igång tankeverksamheten och vill pluggapluggaplugga. Mötte upp Jessica och Lina för lunch och sen en allmän information ang tentan. Catchade upp med Linus över en kaffe och pluggade i bibblan. På tal om Linus, idag kom vi med nästan identiska kläder, i g e n. Har precis samma klädstil, fast maskulin/feminin. Går omkring som två tvillingar var och varannan dag. Jag bara skrattar åt det. Han hade sina nya läsglasögon idag, assnygga (hur galet många är det inte som har glasögon på universitetet?!). Ett problem bara, de är nästa identiska med de som jag har beställt. Äsch, who cares. Haha.

Måndag.

Uppe alldeles för tidigt enligt min mening, sjukt trött. Ska strax gå ner till tåget och bege mig till universitetet. Lång dag och mycket plugg står på schemat. Fast jag hänger ju med världens underbaraste människor så jag ska inte klaga. Provar föresten på vuxenlivet "på riktigt" den här veckan, ensam i lägenheten! Skönt. Är så jäkla sugen på att skaffa en egen lya. Gillar mina sambos, helt klart, men jag vill klara mig själv och stå på egna ben. Det är liksom dags för fågelungen att lämna boet. Kan meddela att det känns väldigt konstigt att flytta hem efter ett år utomlands på egen hand. Just nu känns det t o m lockande att ta studielån enbart för att kunna flytta och försörja mig själv, bli självständig. Vi får se vad som händer. Trösten är väl, tack och lov, att jag inte är en av de 20-åringar som bor hemma och lever på sina föräldrar, får allt serverat på ett silverfat och utgifterna betalda. Det finns inget värre än äckligt bortskämda ungdomar, eller hur? Ha en fin dag!

Sunday.



Hjärntvättad. Feber plus tentaplugg är en mindre bra kombination. Ena sekunden förstår jag allt, nästa ingenting. På tal om ingenting så har jag fått en hung up på rutiga skjortor just nu. Måste köpa fler! Den ovan hittade jag i mammas garderob. Var och fikade med Azra, Micke, Robin och Jad förut, alltid lika trevligt. Nu ska jag däcka en stund i väntan på att värktabletterna gör verkan. Fy vad jag hatar det här. Huvudet hänger inte med för fem öre. Dags att fixa middag också, har noll fantasi!

Sjukblogg:

Tack så hemskt mycket till dig som smittade mig, en fet käftsmäll väntar. HAR INTE TID. Satsar på plugg idag i den mån det går, huvudet är helt off. Addera feber, ont i öronen, halsen, bihålorna och ögonen. Asbra. Men det får väl gå ändå, det måste ju gå. Idag är det jag och Svensson, Svensson och jag. Funderar på att bränna upp boken när jag är klar.

Bye bye blondie.



Fredagar, mmmmm. Dessvärre har jag sprängande huvudvärk efter en lång dag (pga förkylningen el synen?) så det blir en lugn, skön och mysig fredag hemma. Betalade nyss alla räkningar (vuxenpoäng!) och ska strax fixa lite god mat, kika på Idol, äta godis, dricka vin och lite impulsivt färga håret ett par nyanser mörkare. Är väldigt ljus just nu, förstår inte riktigt varför (bilden är lite väl missvisande eftersom den är tagen med instagram OCH med helt fel ljusförhållande). Det är bra med variation.

TGIF.



Hängt med Jessica hela dagen, härligt värre. Möttes upp imorse för att "plugga", gick på någon information, lunchade, fikade och placerade oss i ett grupprum i HumSam för att plugga under eftermiddagen. Littaraturen till tentan är hemsk, förstår nada. Hoppas verkligen att jag reder ut det. Känns dock som om alla har lika lite koll, man kan liksom mycket om lite fast ändå ingenting. Det värsta är att jag börjar bli precis lika flummig och filosofisk i mina resonemang som författaren till vår bok är. Hopplöst. Helgen är iaf räddad: PLUGG.

Inväntar grymma studieresultat nu när jag, förhoppningsvis, ser igen.

Halv åtta studsade jag upp på min lediga dag. Satt ganska många timmar i HumSam-bibblan och pluggade på egen hand, blev inte ett dugg klokare, lunchade sedan med Jessica. Åkte ner till Specsavers och konstaterade att jag kanske inte är halvblind, men behöver läsglasögon (ääääntligen kanske jag ser något igen!). Alla ser så smarta ut i glasögon, jag ser dock mest korkad ut. GALET svårt att välja bågar, en miljon olika och inga passar. Det fick bli två par (ett par enkla svarta och några lite större a la pilotmodell) eftersom de hade "köp 2 betala för 1" just nu. Ska ju som sagt bara ha dem när jag läser så ni behöver inte vara oroliga, jag ska inte skämma ut er. Övervägde om jag skulle gått upp till stadsbiblioteket efteråt och pluggat med Linus, men latheten tog överhand. Dressyrlektion ikväll!

Midweek.



Dagarna bara flyger fram. Men det är ett tecken på att man har roligt, eller hur? Överlevt ännu ett examinerande seminarium och presenterat vårat grupparbete med bravur (kickade ass rättare sagt), hängt med Lisa och Kaffehunken på EH och hittat den PERFEKTA rutiga skjortan. Nöjd. Är ledig imorgon, men jag ska nog bege mig inåt stan och plugga. Hoppas på lite fint pluggsällskap i bibblan och en tur till Specsavers.

Onsdag.

Kände mig otroligt diciplinerad när jag gick upp vid 07:30, har passat på att plugga lite nu på morgonen. Lunchmöte tillsammans med bästa gruppen vid 12 och sedan seminarium/presentation fram till 15-tiden. Spenderar sedan eftermiddagen på något café tillsammans med Lisa. Myselipys onsdag.

Pluggstuga.




Kom aldrig iväg till stan. Fastnade med näsan i böckerna istället, pluggade precis hela eftermiddagen/kvällen. Lite spännande faktiskt, fast jag fattar noll. Sjukt intressant men galet svårt och komplicerat. Avslutade kvällen på engelskt vis; scones, clotted cream, lemoncurd och te tillsammans med mina sambos. Nu ska jag drömma om Svenssons teorier och njuta av en liten sovmorgon imorgon. Onsdagen kommer att bli världsbäst. Over and out.

Matrix.



Ny favorit efter rekommendation från min frisör. Riktigt bra! Håret ser dock lika risigt ut som vanligt men det känns åtminstende något mjukare. STORT plus. Och nu slog mig tanken att shit vad mycket jag har klickat hem från nätet på sistonde. Men ja, jag är nog minsann värd sakerna! Budade nyss hem en väska från Ebay, farligt lätt det där.

Tisdag.

Kors i taket. Första gången på en evighet som jag kommer hem före 17-18-tiden! Jobbade på bra imorse och slutförde grupparbetet redan innan lunch. Gick och lunchade med Linus efteråt innan vi begav oss hemåt. Tanken är att plugga nu och ett par timmar framåt, åker eventuellt in till Linköping ikväll igen och pluggar (läs umgås) med hjärtat mitt. Känner mig så där superdupermotiverad at the moment, vill liksom bara lära mig ÄNNU mer. Hoppas verkligen att motivationen håller i sig terminen ut haha. Men jag längtar faktiskt efter nästa kurs, verkar jättespännande.

För vi lever alla med känslan att falla och vid tomhetens botten står vi på toppen.



Däckade på pendeln av ren utmattning förut, har aldrig hänt tidigare (sover inte på offentliga platser). Har liksom för kul i skolan! 9 timmar på universitetet idag, kändes som 5 minuter. Skrattar konstant. Världens bästa grupp, älskar dem. Jag och Linus konstaterade att vi aldrig tidigare har kommit någon/några så här nära (och haft så kul) efter bara tre veckor, grupparbeten brukar ju generellt vara ganska så...tråkiga. Fin känsla. Nu gäller det bara att naila tentan nästa vecka också, känner att jag har noll koll. Men det löser sig alltid. Ska kika igenom nya Elle nu som väntade på mig hemma, ska inte röra mig ur fläcken ikväll. Upp tidigt imorgon och så kör vi igen!

Söndagsångest?

No way. Känns för jäkla skönt att inte ha någon söndagsångest. Hoppas det håller i sig. God natt.

Party. Party.







Ahh, fin helg. Härlig hemmafest i fredags med folk som jag inte har träffat på år och dar och släktkalas/18årsfirande igår. Man kan ha det sämre. Nu är det bara att ladda om inför en ny grym vecka, längtar efter att få kila iväg till universitetet igen.

Just shoot for the stars if it feels right.

Fan vad jag älskar skolan. Skrattar konstant, från morgon till kväll. Det är ju liksom inte för inte som vi sitter kvar frivilligt till kl 17.30 en fredag och jobbar, HAR JU SÅ JÄKLA KUL. Har tappat räkningen på hur många gånger jag har brutit ihop av skratt idag - helt galet vad vi har skrattat, gråtit och haft andnöd alla fyra. Vi har liksom känt varandra i 2,5 vecka. BÄSTA. Ikväll väntar en 20årsfest runt hörnet och imorgon kommer tjocka släkten och ett 18årskalas står på agendan. Grymt.

High.

Inställt tåg och ersättningsbuss imorse, dessutom sent tåg hem. You gotta love it. MEN, jag har haft så sjukt kul idag, svävar liksom omkring på små rosa lyckomoln. Jäklar vilket härligt team vi är. Har gjort några galna upptåg under dagen, ska inte ens försöka ge mig på att berätta men jag sitter fortfarande här och garvar för mig själv. Älskar att hänga på universitetet med de bästa. Känner mig lite high on life så att säga. Fin känsla.

Hej hej hej.








Wtf, redan tisdag. Hänger inte med. Har firat lillebror, ätit för mycket tårta, fått upp lite tavlor i rummet, pluggat till sena nätter, upptäckt hur gott rödvin faktiskt är, långa dagar i skolan, hög på koffein, halvblind (KOM IHÅG: boka synundersökning). Idag körde vi 8,5-timmesdag. Ganska så död just nu. Men grupparbete är kul, skolan är kul. Chillar runt tillsammans med jäkligt härligt folk och trivs med tillvaron, filsoferar över livet och framtida studier, samtidig som tentaångesten börjar göra intrång. Men jag gillar det, a lot. Och jag gillar hösten.

Lördag.

Hade en himla fin dag igår! Heldag i Linköping med bästa sällskapet. Hade inte tänkt att shoppa något speciellt men kom hem med tre par höst/vinterskor, en tröja, undies, lite småsaker från IKEA och present till lillebror som fyller 18. Nu får jag leva på nudlar resten av månaden. Plugghelg står på schemat, drunkar snart av alla högar. Hörs nästa vecka, byeeeeee.

Rolling in the deep.

Veckan har varit lite upp och ner. Stormtrivs dock på universitetet, ÄLSKAR min grupp. Har så jäkla kul tillsammans. Känns som om jag har känt dem betydligt längre än en vecka. Har precis påbörjat ett grupparbete, "jobbade" på bra idag, stack hem redan vid lunch och bestämde även att vi tar ledigt imorgon. Härligt! Linus och jag tog sällskap nästan hela vägen hem (helvetesjävlapisspendeln var supersen imorse, = sen till skolan, INTE okej). Mötte upp Ida och lunchade på Gusto, hängde här hemma resten av eftermiddagen, jättemysigt. Red lektion ikväll, älskar't! Måste försöka boka in fler ridpass. Känner verkligen hur mycket jag har tappat, måste komma tillbaka till mitt gamla jag! Imorgon planerade jag och Ida lite spontant in en tripp till Ikano/IKEA, man får passa på när båda är lediga!

110907



Igår var en riktig jävla skitdag av många olika anledningar. Verkligeheten kommer liksom ikapp. Men mamma gjorde min dag, gissa vad som ligger i påsen? Jo, kavajen från Cubus såklart. Tack! Nu blir det skola, kommer hem runt kl 18.

Q&A

EMMA: Hej, jag har en fråga om hur du fixar med dina bilder? något speciellt program eller så då du klipper ihop kollage etc. :) Kramkram

SVAR: Använder mig alltid av Picasa 3 (jättelätt att fixa olika kollage!) eller Picnic. Två gratisprogram som fungerar finfint! Annars redigerar jag i princip aldrig bilder. 9 av 10 bilder på bloggen är helt oredigerade eller tagna med iPhone-appen Instagram.

110906

Leeeeediiiiiig. Gillar skolan än så länge, men det är skönt att vara hemma också. Har en himla massa som jag måste få gjort idag, OCH PLUGGA. Har noll självdisciplin just nu, har inte ro att sätta mig ner och plugga flera timmar trots att jag vet att jag måste. Later!

1 år.



Idag, den 5:e september, är det ett år sedan jag tog min enkelbiljett och vinkade hejdå till mamma och pappa på Landvetter. Tänk om jag då skulle ha vetat att jag hade mitt livs roligaste år framför mig. Wow, jag är så glad att jag har varit med om det här. Bästa beslutet ever.

Monday.

Dagen har varit längre än längst, fast den har gått så himla fort. Kom hem strax innan 18.30, dyblöt och kall. "Temadag" under förmiddagen, lång lunch (3 tim) som spenderades med Jessica och Fredrik och sen en föreläsning med en, tydligen väldigt känd, professor i pedagogik. Riktigt givande dag! Nu ska jag fixa något gott att äta, sen blir det Idol och Svenska Hollywoodfruar. Ska försöka plugga lite också, men är sjukligt trött så jag jag jag hinner väl somna, haha.

Man lär sig av sina misstag.



Jag brukar inte ångra mig när det gäller kläder, vill jag ha plagget så köper jag det direkt. Har blivit ganska bra på det där nu. Men idag har jag lite ångest, lät kavajen ovan hänga kvar på Cubus rea i fredags, 49 spänn. Va fan tänkte jag med?

Helgen.

Den här helgen har varit ganska meningslös. Har åkt på feber och förkylning (hela köret, öron-näsa-hals). Var ute hos pappa igår och grillade, annars har det varit stillsamt. Den förbannade huvudvärken dödar mig, känner att jag redan ligger efter i skolan efter EN VECKA. Får hoppas att jag kan ta igen det under veckan. Men det löser sig nog, det gör det ju alltid! Ska göra pannkakor till kvällsmat tänkte jag och kika på Idol! Äntligen.

-


Ramar hit och ramar dit. I-landsproblem.



Köpte bland annat några ramar i fredags, måste köpa fleeeer. Har så mycket fint som jag vill ha upp på väggarna! Köpte även en lång tavellist som ska upp på ena väggen, hoppas det blir bra (har en vision i huvudet, kan bli succé eller jäkligt löjligt). Väggarna i den här lägenheten är djävulska, hårdare än hårdast, så en tavellist får bli lösningen för att slippa borra sönder väggarna totalt och göra hyresvärden sur (mitt rum är nytapetserat). Det där med ramar är svårt. Finns en miljon färger, modeller och storlekar. IKEA hade en himla massa som jag skulle vilja ha, funderar på att blanda lite så att det inte blir så strikt och enformigt. Rummet är vitt och fyrkantigt, inte så himla exciting liksom.

110902

Jag var completely lost på seminariumet idag, tyckte jag var lite påläst men icke. Tydligen så hade vår lärare skickat ut ett mail igår ang all litteratur som skulle varit läst till idag, tror ni att jag hade fått det? Neeeej. Så jag hade ju pluggat på det som jag ansåg var viktigt (vilket såklart inte alls var viktigt, hmmmm). Min liu-mail fungerar som den ska så jag vet inte vad som är problemet. Ja, ja. Tack och lov så var det inte ett examinerande seminarium idag. Åkte ut till Tornby efter skolan och spenderade pengar på IKEA. Sedan bar det av hem till T&L någon timme och sen avslutades kvällen med kinamat. Finfint.

Jag hatar att jag älskar dig så.

Det har hänt så himla mycket det senaste året. Det är inte samma Alexandra som sitter här och skriver som för 12 månader sedan. För precis ett år sedan hade jag bara en sak i huvudet: London. Jag var förväntansfull och nervös, det var ett stort steg att flytta utomlands. Att säga hejdå till familj och vänner, lämna det trygga boet och ta steget ut i det okända. Bo inneboende hos en familj, prata engelska hela dagarna, bygga upp en ny vänskapskrets. Börja om från noll. Men samtidigt var det precis vad jag ville. Jag är så glad att jag tog tag i min dröm och gjorde den till verklighet. London, en stad full av äventyr och möjligheter. Världens bästa stad. 

Jag åkte iväg som en osäker 19-åring och kom hem som en självständig person med ett större självförtroende, bättre självkänsla, och framför allt, som en tryggare person. Jag kan faktiskt sitta här och skriva en hel lista på saker som jag har blivit bättre på/sidor jag har utvecklat under det senaste året. Jag har lärt mig så otroligt mycket. Med mig hem i bagaget har jag även fantastiska vänner, minnen för livet och en upplevelse utan dess like.

Det jobbigaste med utlandsvistelsen var helt klart att åka hem. Sista dagen i London spelas upp på repeat i mitt huvud, varje dag. Att packa ihop sitt liv, alla avsked, sista promenaden i parken, sista taxiresan, gå in på Heathrow med en enkelbiljett i handen... Att komma hem till Sverige, där allt ser precis likadant ut som när man lämnade det och där människor står kvar och stampar på samma plats som för ett år sedan, kändes mindre kul. Att komma hem utan att egentligen veta vilka som fortfarande räknas som sina "riktiga" vänner och inse att man faktiskt har vuxit ifrån en del. Att komma hem till två boenden, skilda föräldrar och nya familjekonstellationer var minst sagt en udda upplevelse. Men jag har haft en väldigt rolig sommar. Kanske var det precis det här som behövde ske.

Jag har fortfarande bara en sak i huvudet: London. När ses vi igen? 

TGIF

Vill typ bara lägga mig ner och dö idag. Mår verkligen jättekonstigt. Efter lite frukost och en stor kopp kaffe så känns det som tur är är lite bättre. Ska försöka plugga nu (läs bläddra i boken/rapporterna och halvsova i sängen), tar 14.06-tåget till Linköping och sen är det seminarium mellan 15-17. Ska ut till IKEA efteråt och handla några grejer, känns förtusan som om jag BOR där för tillfället! Men jag gillar IKEA.

Pluggeliplugg.




Plugga kan ju vara kul när man förstår vad man läser om. Det gjorde jag inte idag, fattade absolut ingenting, men förhoppningsvis fastnade lite. Första seminariumet är imorgon, känner mig inte alls påläst. Det är galet svårt, sinnessjukt svårt, men jag ser verkligen fram emot den här plugghösten. Gav upp runt 22-tiden och drömde mig bort bland mina fina Londonfoton (beställde dem i tisdags, idag ramlade de ner genom brevinkastet!) och kikade runt på olika webshoppar istället. Sånt förstår jag mig på till 100%.

Keep calm and carry on.



Att det ska vara så svårt att hitta en kalender som lever upp till alla krav man har! Men se där, här har ni min nya följeslagare. Igår sprang jag på den allra bästa; rätt layout på veckodagarna, lagom stor och utbytbar framsida. Är lite skadad efter Londonåret och alla britter, keep calm and carry on har helt klart blivit mitt motto.

Tisdag-onsdag-torsdag.





De senaste dagarna har bara sprungit förbi. Får verkligen ingenting gjort. I tisdags fikade jag med AzraMickeMuhamed på Gusto och blev bortbjuden på middag hos Lollo på kvällen. Igår hade jag min första föreläsning på uni (bra föreläsare, thank God) och mötte sedan upp fina Lisa för en kaffe på campus och drog sen in mot stan. Sprang omkring i hellregnet, dyblöt trots paraply, helt sjukt vad det regnade. Införskaffade mig en mysig poncho, som jag tror kan bli helt perfekt i höst, och efter mycket letande lyckades jag hitta en kalender. Idag ska jag städa här hemma och försöka plugga. Wish me luck.

September.


RSS 2.0