31st.

Måndagar brukar vara en skön och lugn dag, en förlängning av helgen typ. Men icke idag, har en hel jäkla lista med saker som måste göras/fixas/ordnas. Suck. Men jag får skylla mig själv, ska man ha semester så ska man!

- Helgen -

Vi hade värsta planerna inför den här helgen, varje sekund var i princip planerad. Vad hände? Något gick helt klart snett eftersom det inte alls blev som vi hade tänkt oss! Men det blev bra i alla fall. Bio, shopping, Starbuckshäng, babysitting, goda luncher/middagar, promenader, cupcakes, firande av Anettes 21årsdag med mera. Bra helg. Dessvärre har kameran legat hemma.

A fancy room in Notting Hill.





Jag har medvetet valt att inte visa mitt rum här i London, vill egentligen inte visa v-familjen hus på bloggen utan tillstånd. Men here we go, en liten smygtitt på hur jag bor! Ett litet, vitt rum med en stor garderob (som är betydligt mer välfylld nu än när bilden togs...). Trivs finfint, saknar dock någon form av bord och en skönare säng.

What day is it today?

FRIDAY FRIDAY FRIDAY! Min helg började för 20 minuter sedan, man tackar. Firar med en kopp chaite! Käkar middag hos Anette ikväll och sedan blir det bio. Perfekt start på en grym helg!

2 nya tillskott.




Love love love love love love life.

Finfin dag i finfina London. Gilla gilla gilla. Har hängt på stammishaket, kikat i affärer, fikat på Starbucks och nu har jag spenderat kvällen i ett mycket trevligt sällskap inklusive x antal koppar te. Ibland är livet allt bra, ofattbart bra. Fredag imorgon!

Mineralfoundation.



Jag kan vara den sista människan i världen (ja typ, nästan iaf) som inte har provat mineralfoundation. Men nu minsann, nu är det dags. Eftersom mitt ansikte är heeeelt cp just nu så håller jag tummarna. Dock är jag ju så blek att ljusaste nyansen antagligen är för mörk. Ja, ja. Let's give it a try!


Psssst. För första gången på väldigt länge älskar jag mina naglar.

Torsdag.

God morgon höll jag på att skriva. Dagens date med Matilda blev inställ pga av bruten tå och skjukhusbeskök (en jäkligt bra anledning med andra ord!), stackare. Istället blir det en tur till Westfield tillsammans med Anette! Sitter just nu och äter lunch, pastasallad bestående av fullkornspasta, avocado, tomat, ägg, spenatblad och solrosfrön. Försöker tänka lite nyttigare, än så länge går det ju bra. Nästan. Nu måste jag lägga på ett kol om jag ska hinna i tid!

Raise your glass!

Mamsen har bokat flyg till London ♥ 1-9 april har hon bostadsadress Notting Hill. V-familjen är i Frankrike så vi har hela huset för oss själva, PERFEKT. Längtar redan! Sitter för övrigt och kollar på flyg hem över påsk (man ska vara ute i god tid!). Det lutar åt SAS, Ryanair är ju, rent ut sagt, förjävliga. £50 (!!!!!) för att checka in en 20 kg väska?! Herre Gud. Plus checka-in-online-och-skriv-ut-ditt-boardingcard-själv-avgift och kortavgift för att man betalar via nätet. Suck.

Happiness.

Jag är oförskämt glad och lycklig idag. Underbart. Är full av energi trots att jag har städat hela huset (dammat, dammsugit, tvättat golv), tvättat, organiserat garderoben osv. Wow! Har till och med tränat. Nu blir det duschen, fixa naglarna och sen uuuuut. Måste ut! Ikväll sticker jag över till A, som vanligt. Najs, nu är det nedräkning till helgen!

Aldrig långt bort.





Sitter och kollar igenom mina fotomappar från jul/nyår. Hjälp vad fint det var då. OM EN VECKA ÄR JAG HEMMA. Är sugen på att springa iväg, köpa en systemkamera, öva öva öva och börja fota på riktigt!

Jag vill...

... ha helg igen. Måndagar är som måndagar alltid brukar vara, ganska så meningslösa. MÅSTE gå och köpa shampoo + balsam sen, det är helt slut. Har aldrig hänt tidigare. Simning med Clara står på schemat i eftermiddag och ikväll måste jag göra något roligt! Förslag?

110123

Det var den helgen det. Lugn och skön, inga krav och inga måsten. Lite shopping, mycket mys. Fortsätter söndagskvällen i samma anda - SATC, en kopp te och godis. Föresten, hittade Karamellkungen (Candyking) på Tesco förut, där ser man! Snart känns det som hemma.

Today.




Dagens. Känner mig som en fransman varje gång jag råkar ha en randig tröja och rött nagellack. Fyndade skärpet för någon vecka sedan, £1! Älskar det.

Can I have a hot cross bun, please. Ehhh what?

Barnen skrattade åt mig imorse när jag inte hade en blekaste aning om vad en hot cross bun var. Bör man veta det eller? Nu vet jag.

Magic-Oyster-wand.



På Facebook hittar man allt. Åhhh vad jag skulle vilja ha sett detta. Londonbor alltså, haha.

Fina, fina torsdag.

Torsdagar = Matildahäng. Vi chillar med livet som Anna skulle ha sagt (darling, we miss you). En liten fin tradition vi har skapat. Gillar't. Efter det råkade jag somna, haha. Bäst att tillägga att jag har tvättat och bytt en massa lakan också så att ni inte tror att jag slappar under min busy week. Nu middag och sen babysitting. Lugn kväll, JA TACK. Och just det, idag fyller fina Sofie 20 år. GRATTIS!

19.

19:e januari, exakt 3 månader kvar till min 20-årsdag och just idag firar föresten jag och mitt körkort 1 år och 8 månader tillsammans. Det är inte klokt vad tiden går fort!

Have a break, have a KitKat.


Alltså, KitKat är så jäkla gott. Speciellt med apelsinsmak. Mmmmmm. Finns dem i Sverige?

ONSDAG.

Städning, check! Fy vad trött jag är nu, helt galet. Ska fixa mig lite och ta en promenad bort till Oxford St och shoppa åt mamma (snäll dotter va?). Nähä, skynda skynda. Busy week det här alltså, fullbokad mån-fre.

Running.

Det finns en enorm nackdel med att vara aupair - man hinner tänka, på ALLT. Det är både bra och dåligt, mest jobbigt. Vissa dagar känner jag mig nästan som en filosof, på gott och på ont. För att skingra tankarna bestämde jag mig för, hör och häpna, att ta en joggingtur i parken! Årets första, och förhoppningsvis inte den sista. Att kunna springa i strålande solsken, tunna löpartights och en tunn tröja i mitten på januari är lyx! Wow. Hur har ni det i Sverige?

MONDAY:

Har haft en lugn och välbehövlig helg, har hängt med Anette och hennes söta syster som har varit i London under helgen. Det har blivit lite sightseeing, shopping, Starbucks-häng... Ja ni vet, det vanliga köret. Nu är det ny vecka och nya möjligheter - nu kör vi!

Happy face. Vissa dagar känns helt enkelt bättre än andra.


Friiiiiiday 14th.

Råkade visst shoppa lite nu ikväll, jag både älskar och hatar att många affärer har öppet till kl 22. För övrigt så har det varit en lugn och skön dag idag, slutade nämligen redan kl 08.00 imorse. Härligt. Har dock bara sovit, tittat på SATC, städat garderoben, fixat naglarna... Ja, inget speciellt med andra ord. NU ÄR DET HELG!

What's up?

1. London är så jävla varmt. Vårkänslor i januari är man ju inte direkt van med. LYX.
2. Jag sitter och planerar framtiden. Det ser ljust ut, men samtidigt kolsvart. Jobbigt läge. 
3. Varför har jag inte högre lön (alt. bättre jobb)? Så mycket jag vill se/uppleva/shoppa. 
4. Om typ 18 dagar är jag hemma en sväng. Herre Gud, det är ju snart! Härligt. 
5. Anettes v-mamma såg Hugh Grant igår igen. OM jag är avundsjuk? Inte alls, nej nej, not at all. 


Zebra.



Råkar man vissa dagar ha lite för mycket fritid så kan resultatet se ut som ovan. Kul med variation!

127 Hours - Every second counts.



Halva-priser-tisdagar här i Notting Hill är är bra påhitt. Igår passade jag och Anette på att se 127 Hours, en film som jag aldrig skulle sett om det inte nu vore så att det var så billigt. Filmen var... bra. Gripande. Ibland lite tråkig men samtidigt rolig och härlig, plus hemsk. Med tanke på att historien är sann (gjorde lite research och hjälp, stackars man) så kan jag inte annat än gilla den! Gick från bion med "ingenting är omöjligt" inpräntat i hjärnan, absolut ingenting.

11-01-11

London är great, men tiden är det minsann något fel på. Klockan rör sig ju knappt framåt? Men det är som det brukar, den första tiden av året (fram till sportlovet/vecka 8) går tiden superlångsamt. Sen händer något och plötsligt är det påsk och sen väntar sommaren runt hörnet. Ska kompensera den sega dagen med bio ikväll!

Påfyllning.








Våren 2011



Det är bara början på januari och det kryllar av vårkläder i butikerna, så himla härligt! Det finns redan massor av fint och jag vill ha ALLT. Det kommer bli en bra shoppingvår i London, farligt bra. Hittade lite i helgen/idag, såå nöjd.

110110

Måndag, känns helt okej. Vaknade 07.29 imorse, barnen ska upp 07.30. Varför gå upp tidigare än vad man behöver? En vacker dag står dock inte turen på min sida. Jag MÅSTE gå och lägga mig i tid hädanefter.

Lovely London, ohh.










Helgerna i London är fantastiska, det bara är så. Att det är närmare +10 och sol gör ju inte saken sämre! Looooove it. Kameran används sällan, men här är några finisar från helgen som gått, enjoy.


Finally, TGIF.



Hej hej. Det känns som om jag har varit i London i en evighet nu, men i själva verket kom jag hit i söndags. Märklig känsla. Efter en djävulsvecka (asmycket städning, asmycket strykning) pustade jag och Anette ut på Starbucks igår kväll och gav oss själva en klapp på axeln. Idag har jag hängt med Matilda och varit ute i spöregnet. Ikväll? Imorgon? Söndag? Ingen aning. Måste planera in något kul!

Tick tock tick tock tick tock

Har kollat på klockan tusen gånger idag. Tiden står helt stilla. Fortsätter våren i den här takten så dör jag.

SVERIGE.

Bokat och klart! Tisdagen den 1/ 2 kl 23.25 landar jag på Skavsta! Stannar till och med söndag (6/2). Härligt! Tänka sig, om 4 veckor är jag hemma hos mamma pappa Jimmy. Det klingar minsann fint i mina öron.


Januari?



Anette och jag tog en lång promenad i parken tidigare idag och uppdaterade varandra om de senaste veckorna. Det är helt galet, kan man tro att bilden ovan är tagen i början av januari? Haha nej. Men, nu snackar vi ju om London, möjligheternas stad. Här är allt möjligt. Föresten, jag har precis planerat in lite semester, yes yes yes. Återkommer om datum.

3rd.

Det känns i ryggen att man är tillbaka. Aj aj, HATAR min säng. Den är ganska skön om man ska sova typ en timme, men en hel natt, fyyyy. Saknar redan min säng hemma. 

Känner mig ganska så ensam idag, får spendera dagen på egen hand med tanke på att mina fina vänner fortfarande är i Sverige. Men, ikväll (inatt?!) kommer Anette!

Westfield idag eller inte? Det är bank holiday och alla är lediga vilket innebär ett knökat Westfield (och alla andra shoppingställen). Beslutsångest.

Hej London!

Flygresan hit gick superbra, men man borde förbjuda småbarn, barnvagnar, pensionärer och rullatorer - de ställer bara till med problem och oväsen. Att vara tillbaka i London känns... sådär. Men missförstå mig rätt, London är fantastiskt på alla sätt och vis men ibland undrar jag verkligen vad jag gör här. Vill åka heeeeeem. Att vara hemma under jul och nyår gav minst sagt mersmak! Haha. Men det här ska nog bli bra, våren kommer att blir en riktig höjdare!

Bye bye 2010, hello 2011!

Gott nytt år! 2010 var grymt, jag tog studenten och flyttade till London. 2011 har mycket att leva upp till! Nu ska jag börja packa, åker tillbaka till London imorgon eftermiddag. Ikväll ska jag träffa några friends och säga hejdå. Har ingen aning om när vi ses härnäst, i värsta fall blir det i mitten på juli.

RSS 2.0