london calling



London! Hur kan man göra annat än älska denna underbara stad? Åh, vad härligt det ska bli! Ska njuta av varje sekund. Kommer hem igen på tisdag kväll/natt.


Äntligen fredag!

Ääääääntligen är det fredag! Imorgon åker jag! Skolan var seg idag, som alltid när man längtar till något. Typiskt det där. Men jag kan lova att lyckan var på topp när klockan slog två och jag sprang ut till bilen och åkte hem.

Nu sliter jag med att få färdigt buddhismen, bara en fråga kvar. Måste bla fixa med packningen sen, måla naglarna och göra allt sånt där ni vet. Later!


Aaaah, vad jag längtar!


Tända adventsljusstakar och stjärnor i huset alla fönster. Så mysigt!


Kommit hem från ridningen för en stund sedan, duschat och nu sitter jag här. Sitter och myser, ni vet det vanliga när det gäller mig - tända ljus i massor, en kopp te, juice, mackor, digestive, marmelad, clementin. Arbetar med hemprovet i religion just nu.

Sitter vid köksbordet (mysigast faktiskt, tro det eller ej!), får mest gjort här. Satt 3 timmar när jag kom hem från skolan i eftermiddags och än är det inte klart. Det ska in på måndag när jag är ledig. Har fått lov att lämna in det på torsdag ist, men attans vad skönt det skulle vara att få klart det innan jag åker! Fixar nog klart det sista imorgon och mailar in det.

Nähä, back to work. Aaaah, ge mig lördag nu! Jag spricker av längtan :D

fram med resväskan




Dags att ta fram resväskan nu! Visst vore det härligt med en färgglad väska? Min är mörkgrö/svart, precis som alla andras.. Packa är kul. Jag har till och med skrivit en packningslista! Ambitiöst, jag vet. Jag tycker om att planera och vara ute i god tid. Fullt upp imorgon och sen är det bara fredag kvar, lika bra att börja nu med andra ord. Lördag morgon går planet! Har inte de sista veckorna gått väldigt fort?



Känns som jag kan geografin någorlunda nu, jag kan lite av varje men inte särskilt detaljerat. Får ta en titt på det senare igen.

 


Ledig



Ledig idag. Gick faktiskt upp tidigt, vid 9-tiden. Ska ta tag i geografin nu, prov imorgon. Så idag ska jag plugga en himla massa med andra ord. Plugga plugga plugga. Synd att jag inte tycker om geografi, för då skulle jag haft en rolig dag framför mig! Men det är bara att bita i det sura äpplet och sätta fart.

Avis?



Kan man ana liiite avundsjuka här kanske? Om ni undrar vilken tidning det är så är det novembernumret av Vanity Fair med Robert Pattinson.


stor utrensning



Vart tog den här dagen vägen? Haft fullt upp precis hela tiden, dock har ingen tid gått åt plugg.

Har rensat ut ordentligt bland alla kläder. Svängde förbi 2ndhand idag och lämnade in två knökfulla ikeapåsar med kläder. Då vart man av med dem! Min stooora byrå med kläder går nu att stänga och garderoben känns nästan tom.

Rensade även ut bland underkläderna och slängde en stor proppfull Ginapåse med sånt som jag inte använder/gammalt/slitet/passar ej. Hälften av alla underkläder åkte. Vad är det för mening med att spara på en massa skit som tar upp 50% av allt utrymme?

Nu får det plats med en massa nytt! Åh, jag vill ha lördag nu. Jag säger bara - Oxford St!

(Nackdelen är att jag har grymt stora förväntningar att shoppingutbudet ska vara lika bra, om inte ännu bättre, som alla andra gånger)


svinis

Föresten, vaccinerade mig mot svinis i fredags efter mycket om och men. Var helt död i lördags (där av ingen bloggning). Min arm gick varken att röra upp eller ner, åt höger eller vänster. Öm som bara den, att sova var (och är fortfarande) rena mardrömmen. Nu vet jag vad ni som har vaccinerat er tidigare har snackat om! Vaccinet är rena rama muskeldödaren, hela min kropp blev helt utslagen. Plus lite feberfrossa på det och en väldans huvudvärk. Att ta på/av sig en tröja är fruktansvärt. Idag är det dock bättre, helgen var hemsk. Bäst att tillägga: sprutan eller själva sticket kändes inte ett dugg.

Nu; sängen. Innan mitt huvud skjuts iväg till en annan planet. Snälla huvudvärk försvinn!


Måndag.



Vaknade med en förskräcklig huvudvärk imorse, inte alls kul. Gick upp och började göra i ordning mig men det var bara att hoppa i pyjamasen och somna om igen. Men att sova var inte det lättaste, inte ett dugg trött såklart. Gick upp vid 9-tiden och gjorde mig en ordentlig frukost. Fixade toasts och juice (och ett par huvudvärkstabletter). Toast är verkligen underskattat, så enkelt så gott. Favoritfyllningen är makrill i tomatsås, massor av ost och oregano. 

Läste en gammal brittisk Glamour till det, exakt ett år gammal faktiskt, december numret 08. Inhandlad på Standsted under förra resan till London. Om en vecka kommer ett nytt nr få hänga med mig hem i handbagaget. Brittiska Glamour så mycket bättre än svenska - längre, mer fashion, skönhet och kändisar - bättre läsning.

Nähä, lite mat nu skulle ju sitta fint.


nytt hos h&m



Torsdag, vilket betyder nyheter hos H&M. Såklart hittade jag ju lite grejer som jag vill ha, typiskt. Puffärm är fint, jeansleggins behöver jag definitivt ett par till, armband är alltid användbara och jag gillar tröjor med fokus på axlarna (gärna paljetter dock)!


Så där ja..

... då var sv B nationella avklarat. Gick helt okej tror jag! Eller jag hoppas det. Projektet är helt klart nu, har fixat klart det sista idag.  Presentation imorgon som kommer att gå suveränt bra, haha. Usch, nu känner jag mig så tråkigt, känns som om jag bara bloggar om plugg jämt. Men skolan gillar att plåga oss, så är det. Nu måste jag ta mig en liten powernap, insåg precis att jag knappt är medveten om vad jag gör.


Framtidsplaner



Nk B provet idag, gick nog helt okej faktiskt. Innerst inne tycker jag ju att natur är kul och intressant, föredrar det framför ekonomi om jag ska vara helt ärlig. Men jag är sååå glad att jag går sp och inte nv, skulle aldrig orka med tempot och jag i en naturklass? Nej, jag skulle vara trögast. Älskar min sp-klass!!

Fick hem en katalog från LiU idag. Bläddrade lite i den och insåg att jag inte vet vad jag vill utbilda mig till. Många alternativ men inget som lockar mer än något annat. Läkare är fortfarande drömmen, men det är inte realistiskt. Åhh, vad jobbigt. Ett år ledigt blir det i alla fall efter gymnasiet, det har jag haft klart för mig länge. Har suttit och kollat runt på olika au-pairsidor, jag är jättesugen på att åka iväg! Det har varit min plan i flera år, nu gäller det bara att göra slag i saken. Vart vill jag åka då? Dum fråga, London såklart.


Snart jullov!



Att vara ledig är allt bra. Fyradagarsvecka denna vecka och nästa. Veckan efter det är det tredagarsvecka som gäller för mig del (London!). Sen är det bara två veckor och två dagar kvar innan jullovet. Hur skönt? Nu går tiden fort.


Naturkunskap B står på mitt pluggschema idag. Måste faktiskt erkänna att jag tycker att det är lite, men bara lite, intressant. Prov imorgon, hoppas det går bra. Gick upp vid halv 10 och fixade värsta frukosten, tände massor av ljus och satt och pluggade i 2,5 tim. Nu har jag tagit en paus och ska strax återgå till pluggandet.


Nkb

Det tog mig 4 tim från det att jag bestämde mig för att börja plugga på naturkunskapen till dess att jag öppnade anteckningsblocket. Pluggtrött? Oh yes. Har iaf bläddrat igenom skiten, nu ska man bara lära sig allt också. Suck. Tur att man är ledig imorgon.


Samsung ST550




Jag vill ha en ny kamera, min börjar fungera lite sisådär, den har varit med om en hel del och lever inte upp till mina krav och förväntningar längre.

Jag vill ha en Samsung ST550! Snygg, 12,2 megapixlar, dubbla skärmar, touch screen, 4,6 ggr optisk zoom, bildredigerare, högt ISO-värde, känner själv av vilken inställning som ska användas, papperskorg mm. Låter det inte bra? Tror den passar mig perfekt!

Ska försöka övertala mamma att köpa den tillsammans med mig (sånt brukar slutar med att bara jag använder den!). Pris? Runt 2800 kr. Visst, drömmen är ju en systemkamera, men en sån här är mer behändig och går lätt att stoppa ner i jackfickan eller i partyväskan.


Lördag/söndag

Öppet hus igår som sagt, lite rörigt och oorganiserat som vanligt. Fika på Gusto med tjejerna efter det, mysigt. Sedan var jag och Jessica och övade, för er som inte vet så ska vi vara med på en julkonsert med kören vi sjöng i när vi var små. Någon slags reunion grej, sjukt kul att träffa alla igen! Har varit hos Azra idag, vi har slutfört vårt projektarbete och fixat inför presentationen. Skönt att det äntligen är helt klart. Borde ta och plugga lite natur nu, men neeeej nu vill jag vara ledig. Ska nog minsann halvsova till någon film, är extremt trött.


Föööör tidigt

Jättekul att gå upp 06.30 en lördag. Men vad gör man inte för sin skola! Öppet hus mellan 9-13, kom och titta! Sitter här med en massa tända ljus och försöker få i mig lite frukost nu. Om någon timme ska jag bege mig mot skolan, brorsan ska vara på sin skola 20 min tidigare så jag får offra mig och åka tidigare. Men jag ska nog överleva :)


gilla/ogilla

Gilla

♦  Det är fredag! Fredagsmyyyys!
♦  Nästa termins schema är bäst! Ledig ALLA fredagar och med lite övertalning även varannan tisdag. Underbart! Betydligt färre ämnen = mindre läxor/prov.
♦  2 veckor kvar till Ldn!
♦  Ska äta tårta nu och titta på film.


Ogilla

♦  Ingen sovmorgon imorn. Upp tidigt för att vara med på skolans öppet hus mellan kl 9-13..
♦  Jag är trött och fryser.
♦  Det är kolsvart ute.
♦  Min presentation på svenskan gick mindre bra (läs: tappade tråden och fick järnsläpp)


Robert Pattinson



Här och här finns fler bilder, här är reportaget. Vanity Fair.


24



Åh, en sån här adventskalender vill jag ha från Body Shop! En skönhetsprodukt varje dag, perfekt. Kostar dock mellan 800 kr – 1200 kr.. Någon som vill skämma bort mig?!


Skriva

Att skriva är inte kul, inte när man måste. Riktigt frustrerande när man har hela presentationen i huvudet men inte kan få ner den på papper. Har försökt, idag funkar det inte. Inte nu i alla fall, får göra ett nytt försök om en stund. Att skriva ett blogginlägg är ju inte speciellt svårt, men något som ska framföras muntligt och sedan betygsättas är värre.. Nu lockar en kopp te och tvn. Usch, nu lät jag som en pensionär! Haha.


volumaster



Jag vill ha en volumaster! Har velat det ett bra tag nu, men det blir liksom aldrig av att jag köper en någon. Bestämde mig nu för att kolla upp lite priser, exakt samma produkt kostar allt från strax under fyrahundra och upp till sexhundra spänn. Dyrast var Åhléns, billigast Net On Net (389 kr!). Nä men vilken tur då att Net On Net precis slagit upp portarna i Linköping! ;) Önska sig i julklapp kanske?


smaaaart

Okeej, vem kom på att Sp3b skulle ha engelska c tillsammans med nv? Det förstår ju vem som helst att det inte fungerar. Lite skilnad på ambitionsnivån om man säger så. Nv tror att de kan precis allt, är i/utanför klassrummet en halvtimme innan vi börjar, räcker upp handen, fjäskar för läraren, sätter sig längst fram och skriver bra på läxförhör/inlämningar/prov. (Ta inte illa upp nv-elever!) Vi samhällare kan inte speciellt mycket engelska, vi tittar frågande på varandra när vi inte fattar vad vi ska göra och skrattar, struntar i att plugga (eller rättare sagt, vi fattar inte vad vi ska plugga på) och kommer försent till lektionerna.  Nå, vem är geniet bakom denna idiotiska plan?


my day

Slutade så där tidigt idag igen. Så skönt att vara hemma innan kl 11!

Tog mig en dusch när jag kom hem, fixade scones och te och kollade på senaste avsnittet av Fashion (från mitt älskade London denna gång!) och..... råkade somnade efter det. Vaknade till liv någon timme sedan och satte mig och såg på Ullared. Allvarligt, hur tokiga är folk? Så shoppinggalna att man bara skrattar åt det!

Fixade sedan mat och stack iväg till tandläkaren. Det gick bra (förutom att mitt bett och emalj är helt fucked up) och jag måste bara berätta hur himla härlig min tandläkare är! Hennes äldsta son är ett år äldre, gick på samma skola förut som mig, så honom har jag haft koll på. Nu har hennes yngsta son börjat ettan och jag hade inte en blekaste aning om vem det var fram till nu. Vänta lite sa hon glatt och loggade in på Facebook. Och ja, där satt vi en bra stund och tittade på bilder från deras senaste semester! En sådan tandläkare borde alla ha! Ingen tandläkarskräck inför henne inte.


Dagens fynd



Jag har shoppingförbud fram till London. Hur går det undrar ni säkert? Jo, alldeles utmärkt. Har inte köpt kläder på lite mer än en månad nu om jag har räknat rätt. Försöker använda lite av mina ”gamla” kläder. Men den här superbilliga toppen från H&M skulle platsa bra i min garderob. Jag vill ha mer plagg med paljetter! 49,50 kr. Wow, billigt! Finns i fler färger.


m.å.n.d.a.g

Usch vad trött jag är. Ska ta tag i världens roligaste eng c lite senare. Jag har kommit fram till att provet kommer att vara svårt, krångligt och chockerande. Oavsätt hur mycket jag pluggar kommer jag att sitta där och bli lika förvånad som alla andra gånger när det gäller eng c. Vår lärare är oberäknelig, man vet aldrig vad hon hittar på. Hatar det. (Bara så ni vet så kommer ni att få stå ut med mig klagande över engelskan fram till studenten) 

Nähä ni, min dag blir inte roligare än så här. Ska vila en stund nu och sen läsa igenom engelskan en gång. Kanske bör börja på svenskan och ta mig en titt på filosofin också. Inget låter särskilt lockande om ni frågar mig.


pluggdag

Ja den kommande veckan lär bli hemsk. Ett stort engelskprov, filosofiprov och den muntliga delen på svenska nationella. Har säkert en hel del saker till, med tanke på att jag var sjuk förra veckan. Idag blir det att plugga hela dagen..


prinsesskrona



Jag vill ha! Topshop £32


Tränat

Hängde jag med brorsan till gymmet förut, kom hem för någon timme sedan. Jag har inte satt min fot på ett gym på över tio månader och jag lär ha en ordentlig träningsvärk imorgon. Men det var riktigt roligt! Nu överväger jag verkligen att lösa ett gymkort och komma igång igen.


Brunett på riktigt



Okej, här har ni en bild på nya hårfärgen. Brunt! Ser naturligt ut tycker jag, jag har ju mörka ögon och ögonbryn så de passar bra. Men bilden gör inte håret riktigt rättvist, tror minsann att det är lite mörkare. Nå, vad tycks? Katastrof eller helt okej? :)

Tröjan som jag har på mig är mammas gamla, oanvänd. Hon frågade förut om jag ville ha den, javisst svarade jag glatt. Kan inte riktigt bestämma om jag gillar den eller inte! Lite tantig, lite cool, lite vintage-känsla. Det syns inte på bilden, men den har små plajetter påsydda lite här och var. Glittrar härligt, känner mig som självaste julafton!

nails



Passade på att fixa naglarna. En suddig mobilbild på det.. Har gått omkring med svartglittrigt nagellack i två veckor, så nu var det dags för fransk manikyr! Lite kontrast mot det svarta.

håret

Okej, nu undrar ni säkert hur håret blev? Ganska bra. Mörkbrunt! Men kameran strejkar. Bild kommer imorgon! Men jag måste erkänna att det påminner lite om Kenzas nya hårfärg!




Mamma älskar färgen, "så borde du ha alltid" var hennes första kommentar och "nu syns det iaf att du är min dotter". Bäst att tillägga att jag är den enda i familjen som har fått ljusbrunt hår, alla andra har mörkbrunt. Orättvist! Men nu känner jag mig som en i gänget igen!

Wow, erik!



ERIK! Ikväll var han heeelt outstanding. SÅ FRUKTANSVÄRT BRA! Eller vad tycker ni? Lyssna och njut. Wow. Jag sitter här och sjunger högt och lyssnar om och om igen. The show must go on, kanske världens bästa låt. Queen! Känns som om Queen´s musik kommer tillbaka allt mer och mer. Härligt!

My soul is painted like the wings of butterflies,
Fairy tales of yesterday, will grow but never die,
I can fly, my friends!


Brun



Köpte hårfärg efter skolan, toning för att vara exakt. Mellanbrun. Tydligen så är man ju blond just nu, vilket inte sämmer alls. Herre gud, jag är brunhåring! Men ja, nu ska jag bli mellanbrun eller nåt sånt. Ska hålla upp till 8 veckor, jaa sure visst. Resten av året med andra ord, nej skulle inte tro det. Halva tiden kanske. Men det är även det som är fördelen med sån här färg, man kan byta ofta. Jag tycker inte att det sliter på håret, mitt blir bättre när jag har fixat till det. Fast när jag tänker efter så skulle jag nog behöva boka en klipptid!



Update: Nu sitter jag med färgen i håret. Spännande!

fredag

Skolan var sig lik kan jag meddela. Jag hade världens tur, behövde inte göra filosofiprovet! Får göra det en annan gång. Så jag började dagen (kl 11.30) med en håltimme. Spenderade den med Lollo och tog igen lite värdefull tid. Efter det var det en lektion och sen hem. Mötte familjen i dörren när jag kom hem, så nu är jag ensam. Nyss fått i mig en väldigt sen lunch. Sitter med tända ljus och njuter av lugnet. Fredagsmys! Funderar på att hänga med grannen till stallet senare, får se om jag orkar.

99





99 kr på H&M får man ge för denna klänning. Som hittat!


dagens

  Jag mår bättre! Så pass bra att imorgon är det skola som gäller. Förhoppningsvis.

  Filosofiprov imorgon, skulle var allt bra gött att få det gjort. Har inte pluggat ett dugg men har iaf en bra anledning till det. Ska läsa igenom det en eller två gånger nu och sen får jag hoppas på ett lätt prov.

  Azra, FG rapporten är helt klar! Nästa vecka fixar vi klart allt annat.

◊  När man är sjuk inser man vilka vänner som är äkta, de som bryr sig om och hör av sig.
 
◊  Ska köpa hårfärg imorgon. Jag ska bli brunett! Eller ja, mer brunett än vad jag är nu alltså. Känner mig nästan blond.

◊  Har spanat i mängder med fina kläder som jag vill beställa! Allt från TS. Men nej, någon beställning ska det inte bli. Nej. Men titta, önska och planera vad man ska kolla efter i Ldn är helt gratis.


Beauty love hope


                        Jag vill ha tröjor med tryck. F21.

Hur mår ni? Jag mår inget vidare. Vet inte om jag ska vara hemma imorgon också, mamma o pappa vill det och tänker göra allt för att hålla mig hemma. Men jag vet inte. Vill inte missa mer i skolan nu. Prov på fredag, filosofi. Mitt hatämne. Kommer gå så bra så. Har panik över FG:n. Den ska ju för sjutton presenteras om två veckor! Shit.


Nybakade scones och te

Att vakna när man är sjuk och få nybakade scones och te är mysigt. Att sitta och äta tillsammans med mamma och planera resan medan några få snöflingor sakta faller ner utanför fönstret är underbart, om man bortser från alla sjukdomssymptom. Bra start på morgonen, men nu ska jag proppa i mig några tabletter och gå och lägga mig igen.


topshop ♥

En nackdel när man är sjuk och sover hela dagarna är att man inte kan sova på kvällarna/nätterna. Nu sitter jag här, pigg som bara den med huvudvärk och feber, och kan verkligen inte sova.



Tog mig en titt in på Topshop, åh vad mycket fint det finns! Synd att Topshop inte finns här i närheten.. Topshop i London, Oxford Circus, är en underbar affär. Men en nackdel är att den är fööör stor, flera våningar och tillslut är man lost. Det finns för mycket, det är psykiskt påfrestande när man inte har tillgång till ett miljonkonto och kan spendera hur mycket som helst! Hittade lite fint bland "new in" som jag helt klart skulle vilja ha!

Lurad

Det är läskigt hur lurad man kan bli av värktabletter. Alvedon har varit min bästa vän idag. Kände mig riktigt pigg för bara ett par timmar sedan, nu håller värktabletterna på att sluta verka och jag blir sämre och sämre. Jag trodde på allvar att jag höll på att bli frisk, men icke. Det blir en dag i sängen imorgon också.. Shit, vad utmattad man blir av feber och förkylning.


5 punkter

♥  Det är fruktansvärt tråkigt och jobbigt att vara sjuk.

♥  Jag ser gråhårig ut, dags att tona håret! Brunt.

♥  Det går inte att plugga när man är sjuk (PANIK!).

♥  Jag är likblek - behöver sola!

♥  Magen skriker efter mat men aptiten är som bortblåst.


- - -

S J U K . Skitkul. Nu ska jag sova (igen). Later!


RSS 2.0