Hold me fast, hold me fast, because I'm a hopeless wanderer.

Ja den här söndagen löste sig himla bra den också. Har städat och fixat lite, en sväng på stan och spontanbesök av pappa. Inte nog med att han hade med sig kaffe och fikabröd så fixade han även ventilationen vid mina fönster och rensade avloppet. Känner mig så sjukt vuxen, men han gjorde verkligen min dag genom att hjälpa mig med det där! Tänk att man kan bli så glad för en sån sak. Jag känner mig som 50+. Minst. Hehe. 

Sunday.



När man vaknar, har drömt något som känns väldigt, väldigt verkligt, var det på riktigt? Man hoppas, tänker lite, funderar, ser sig omkring, inser att nej, det var en dröm. Igen. Precis ätit frukost, sitter och funderar på vad jag ska göra resten av dagen. Idag är en sån där dag då jag skulle vilja hänga i Camden, kolla på konstiga saker, titta på människor, promenera genom London, avsluta med en fika på stammishaket. Men det går ju inte.  

Glossybox


Har ni provat Glossybox? Jag har och jag fullkomligt älskar det! Fick hem box nr 2 igår, så nöjd! Massor av brittiska produkter (förutom Depend) i fullsize. Älskar UK:s skönhetsvård. Plus att jag är en riktig sucker för att prova nya spännande produkter i fina förpackningar! Helgens mission är dock att rensa lite..

Birthday party.

 

 
Hade en himla bra fredagskväll! Firade AnnSofies 25-årsdag tillsammans med vårt lilla gäng, träffade lite nytt trevligt folk, mellanlandade på Charken (hittade Azra!) och sen både Platå och Platen. Grym musik, massa dans och roligt sällskap, längesen jag hade så här kul! Minnesvärd kväll, på alla sätt och vis, låter resten vara osagt hehe. Galna killkompisar! 

25.

Vet inte om jag ska skatta eller gråta. Sjukt bra kväll.


Be still.

Finlunch med AnnSo och planering inför morgondagen, en sväng på stan, inköp av jacka och träningstights, mathandling. Här sitter jag med hårfärg i håret och äter Ben & Jerry's! Mer spännande än så här blir inte torsdagen. Hmmm.  

When all I knew was steeped in blackened holes, I was lost.



Vaknade, insåg att jag "försovit mig", bokade om pluggdaten till senare. Åkte till skolan med Linus, han är så klok, den där mannen. Hängde lite på uni, tog tag i allt plugg tillsammans med Maria, drack bästa kaffet från bästa gänget i finaste pappmuggen (har saknat onsdagarna). Jag känner mig löjligt barnslig, men färglada detaljer får tummen upp från min sida. Annars är det heldött på alla fronter. Händer nada spännande. Springer runt i ett hamsterhjul, runt runt runt. Men hösten är mysig!

PS. Stör-ej-funktionen på iOS6 är ju awesome! Sover better than ever. 

Let me learn from where I have been.

Ibland älskar jag mitt minne. Sämre än sämst vissa dagar, en klass för sig, men ikväll blev jag förvånad över min brighthet (ehmm, svengelska, bright-het, hittar inte det svenska ordet). Ha! Kalasbra. Har suttit och letat flighter som passar in med alla föreläsningar, seminarium, inlämningar, tentor, teckenspråkutb. och övrigt. Svårt. Får nog vänta på att nya schemat släpps. Har fått fina sms som gjort mig på bra humör, satt upp nya tavlor och en krok till morgonrocken (bättre sent än aldrig hehe) och smitt planer med min äldsta vän since forever and ever. Bästa! Imorgon har jag pluggdate, lunchdate och fikadate. Ibland är man populär! Sleep tight.

Better not to breathe than to breathe a lie.




Lite så här ser det ut hos mig mest hela tiden.

Förgyller tillvaron med glitter, dricker kaffe i ofantliga mängder, kämpar mig igenom Psychology - The science of Mind and Behavior, datorn i högsta hugg och checkar av inlämning efter inlämning, planerar höstens alla veckor och försöker planera in roliga saker (läs London), myser i höstrusket med tända ljus, lyssnar på Mumford & Sons nya album ♥. Känns ganska så fint, men det är mycket som skulle kunna vara bättre. Mycket bättre. Men nej, jag är inte bitter! Det här blir bra. Det vet jag.



 

Måndag.

Måndag. Ångestmåndag? Nej. Min började himla fint faktiskt. Vaknade i tid, ordentlig frukost, kaffe framför tvn, åkte till skolan tillsammans med Linus och catchade upp lite, snodde vår favoritplats med 2 sekunders marginal på uni. Sen är det den där jävla förkylningen som har håll mig vaken hela natten, övriga fyra i "gruppen" har försovit sig och nu sitter jag här all by myself då sällskapet precis gick. Men man kan ha det sämre.

Helgen då? Hade en himla bra lördag faktiskt! Började kvällen på Villevalla med gänget, en galen färd på en cykel genom halva Linköping till Erik, hamnade på en korridorsfest (sjukaste ever, trodde inte att så många människor kunde få plats i en och samma korridor), utbytesstudenter i överflöd, vidare till korridorsfest #2, allsång till Queens alla hits, massor av öl och mys hemma hos Jesper fram på småtimmarna. Sjukt bra gäng! Men världen är väldigt, väldigt liten. Alla känner alla. Lite scary.

Söndag.

Hej. Du som gav mig feber kan gå och hänga dig. Ska upp i ottan och här sitter jag och tittar på Gossip Girl och äter glass. Rubbad dygnsrytm, ja. Men vad gör det om hundra år?

Korridorsfest.

Spännande kväll. Somnar med en massa öl i magen och jobbiga tankar. Förstår mig inte på folk. Vissa är helt outstanding bra, vissa är "blinda", vissa är idioter.


120922

Den här förkylningen verkar ju inte ge med sig i första tag. Jag tillhör den där kategorin människor med noll självdisciplin at the moment, tanken var att plugga hemma igår. Nej, det gick inte. "Man kan ju inte plugga när man är sjuk" var mitt försvar gentemot mig själv. Lånade däremot bil, köpte en ny kaffebryggare, matta och hårfön (kan ni tänka er att jag har varit utan en hårfön i 9 månader. 9 MÅNADER!) med mera, storhandlat, möblerat om. Sånt kan man göra när man är förkyld. Lite dubbelmoral. Hade en skön hemmakväll igår med sällskap av världens bästa tjej i luren! Finaste, alla gånger.

Nackdel med att ha bil i stan: betalparkering. Har flyttat runt på eländet tusen gånger då den där jävla parkeringsautomaten inte tar kort och jag inte har några kontanter. Kände inte för att gå till ICA enbart för att skaffa fram mynt. Nu ska jag hemåt!

I'm never going down, I'm never giving up.



Om vi ser mellan fingrarna och igonrerar det faktum att jag sovit sämre än sämst hela veckan, hade en stressig morgon, huvudvärk hela dagen, hemsk ont i halsen och tendens till feber, problem med både rygg och min vänsterfot (fotjävel), inte hängde med på föreläsningen och har massor av plugg, så har det varit en bra dag. Försöker alltid att fokusera på det bra, det finns alltid något bra, det gäller bara att hitta det i tillvaron. Man lär sig, övning ger färdighet som det så fint heter. Har betat av en del plugg under förmiddagen och nu på eftermiddagen efter föreläsningen, är absolut inte klar, men det går framåt med myrsteg. Hängt med några tjejer från klassen, skrattat, hängt lite med Linus, varit glad. Ja ni ser ju, det finns positiva saker. Att jag nu ligger i soffan och inte orkar laga middag är en annan femma. Skulle behöva handla. Orkar inte. Skulle behöva städa. Orkar inte. Skulle behöva tvätta. Orkar inte. Måste börja träna. Orkar inte. Man får vara lat.

Kvällens konstaterande: världstråkig blogg att läsa. Ni får bara reda på plugg och tråkiga saker, egentligen har ni ju ingen aning om vad som händer och sker "bakom kulisserna". Känns bra.

Budapest ur mitt perspektiv.

















Som lovat, Budapest. Ny kamera i en ny stad, en utmaning! Men jag ger mig själv godkänt. Alla manuella inställningar är en djungel, men jag är för envis för att använda auto (vissa av bilderna är Instagram). Jag har dock inte bestämt mig för vad jag tyckter om staden än, nytt blandat med världskriget, vatten och natur med betonghus, billig mat och underbar god öl (11 kr för 0,5 liter!), Starbucks, vissa väldigt trevliga ungrare, vissa mindre gästvänliga, galen trafik, +30 och sol, milslånga promenader, turistande, termalbad, massage, shopping. Men en sak är säker; det var några riktigt fina dagar med lillebror! 

Crawl on bitter.

Klockren dag! Min pluggdejt var (är) sjuk, men jag tog min själv i kragen och åkte till universitetet iallafall. Hur mycket fick jag gjort? INGENTING. Absolut ingenting. Varför? Sprang på mina bästa "följeslagare" från förra året, Lina och Jessica. En kaffe blev till hela eftermiddagen, fy tusan vad jag har saknat dem. Är så glad att jag träffade just dem förra hösten, bättre tjejer får man leta efter. Så värd eftermiddag! När dem gick kom Maria och därefter spårade vi ganska ordentligt... Haha. Skrattar fortfarande. Ledtråd: sexsms till min kära vän. Han förstod nada så jag var tvungen att förklara allt sen. Garvar ihjäl mig! Älskar att jag har så här underbara vänner, vänner som är lättsamma, sköna att hänga med. Erik och jag peppar redan inför lördag då vi kör en repris av fredagen!

Hej hallå.

Idag avancerade jag på studentskalan. Köpte studentmaten #1, nudlar! Första gången sedan jag flyttade hemifrån, tro det eller ej. Det beror inte på en dalande ekonomi, utan att jag är sjuk och inte var sugen på något annat. Dagens kost har bestått av: kaffe, mackor, nudlar, glass, oboy, äpple. Varrierad kost där! Hade föreläsning imorse, intressant som tusan. Grymt skön föreläsare! Annars har jag mest sovit hela dagen, har nämligen en fin förkylning sen ett par dagar tillbaka.

SItter i detta nu och lyssnar på en massa bra musik, funderar över vad fan jag håller på med gällande precis allt och målar naglarna. Time to sleep, plugg plugg imorgon. 

Breakfast.



Jag önskar att alla helger vore så här. Perfekt avvägning mellan det jag älskar mest! Jobbat sen igår lunch, kom hem för någon timme sedan och har precis njutit av nybakat bröd, färsk frukt och kaffe. Linköpings Posten och Nyhetsmorgon i bakgrunden. Hur gammal är jag egentligen? För att tjata lite: love my job. Grymt fin söndag, utflykt och söndagsmys framför tvn med hela gänget samlat. Finisar. Träffade min nya kollega imorse, vet ni hur bra det känns att det finns två stycken som har jobbat mindre än mig och inte har lika bra koll på läget?! Nu ska man ju såklart inte "rangordna" i någon hierarki, men vad tusan, jag har hoppat upp ett par snäpp! Nu dags för dusch och sedan föreläsning! Kickar igång en ny kurs idag. Utvecklingspsykologi! Ser fram emot den, faktiskt!

Tentaöl.



Jag vågar knappt ge mig på att försöka förklara hur himla bra gårdagen var! Mötte upp Maria, Erik, AnnSo med flera på Villevalla. Man har alltid kul på Villevalla! Med Lill-Erik och Wobbin (Robin med östgötskt uttal för er som inte är inbitna östgötar) i baren kunde det liksom inte gå fel. Ett par timmars skratt och väldigt många öl senare drog vi oss ned till Charken. Och vem hittar man där i full färd med att blanda drinkar? Sebastian! Vän, kollega och trevligaste bartendern. Lite nattmat runt trehugget, mötte upp Linus, åkte hem och sov bättre än på länge. Vi var rörande överens om att en repris på den här kvällen måste planeras in snarast!

Happiness.

Somnar med ett stort leende på läpparna. 

HELG!

Hej hallå. Jag har överlevt. Tentan är skriven (orkar inte ens fundera över reultatet), det ösregnar, jag är dödligt trött. MEN, det är fredag, jag är på bra humör, har lunchat och gått på stan med Maria och taggar inför pubhäng med massa härligt folk ikväll! Ska bli så jäkla kul! Imorgon är jag helt ledig, ska inte röra ett finger. Ah! Underbart! Blev så glad när jag kom ut från tentalokalen och upptäckte att jag fått förfrågan om att jobba söndag dag - söndag natt - måndag morgon. Ihh! Jag älskar mitt jobb! Låter som en bra helg va? Yes. 

Just nu.

Jag brukar alltid vara positiv här, inte prata om det som är jobbigt, tynger ner mig, plågar mig. Men nu så.

Under tentaplugget har jag, svart på vitt, insett att folk har höga förväntningar om mig. Just det, om mig själv. Me - myself - I. Jag. "Du som är så duktig", "du som brukar klara allt", "din studieteknik verkar grym", "du failar väl aldrig på en tenta?", "va, du som verkar så lugn och strukturerad, har du tentaångest?". Alltså folk, ni stressar ihjäl mig. Såklart att jag failar, förr eller senare, min studieteknik är ganska ostrukturerad (tänk vad ett block, färgglada pennor, post-it lappar kan luras), jag har ångest, är nervös, osäker. Som alla andra. Men uppenbarligen syns det inte utåt att jag stressar sönder mig själv inombords, delvis pga andras förväntningar. Tack och lov finns det människor som kan ta ner mig på jorden. Jag skulle dessvärre behöva daglig peppning, uppmuntran, du-är-bäst-snack, precis som jag fick förra året. Nu är det annorlunda. Dags att stå på egna ben, inte hänga med de bästa, inte plugga tillsammans, inte lyfta upp, stötta och uppmuntra. Precis som jag sa till Nettan, den här hösten har gett mig en riktig käftsmäll. De där rosa lyckomolnen är borta, glädjen över att spendera 40h i skolan finns inte riktigt där. Jag behöver skratta, ha kul, leva. Det gör jag inte just nu.

Och nej, det här är inte någon form av höstdepp, jag gillar hösten. Och psykologin är det inget fel på. Men resten. Skulle behöva en paus från mig själv. 

Tentaplugg.

Har spenderat 10 timmar med näsan i böckerna idag. Eller ja, med lite lunch i solen, fika, kaffe, skitsnack, smsande och facebookande inräknat. Jobbet ringde mig vid 8-snåret imorse, " HEEEEEEEJ ALEEEEEEEEX! GOOOOOOD MOOOORGOOOON! Jag väckte dig, eller hur??!! Snälla, säg att jag väckte dig?!!! Eller hur, erkänn!!". Haha, bästa kollegorna alltså. Och nej, jag satt i soffan och drack kaffe. Ogillar att jag fick tacka nej till två jobbpass.. Saknar att jobba, skulle lätt kunna jobba heltid!

Idag har jag filosoferat, man hinner filosofera över hela livet när man tentapluggar.

1. Jag SKA Klara tentan.
2. Jag ska ta tag i träningen, snart. Bästa gymmet i stan? Tips tack!
3. Vill ha en grön jacka (vinterjackan räknas inte).
4. Längtar till fredag kväll = öl med gamla gänget. Erik och jag har peppat hela dagen!
5. Hösten. På riktigt. Värme i all ära, men nu får det bli lite kallare. Tjocka tröjor, jeans och boots utan att man får en chock när vädret slår om från kallt till varmt/kvavt på två sekunder.

Och, Budda bilder kommer senare. Har varken ork eller lust just nu! 
Och #2. Grattis fina Azra! ♥


Read between the lines, what's fucked up when everything's alright?

Hängt på universitetet hela dagen. Mötte upp några tjejer från klassen imorse och tentapluggade och hade sedan en lite (väldigt) för lång föreläsning precis hela eftermiddagen. Min stackars lilla hjärna kan inte ta in allt det här! Men det SKA gå. Fick en egoboost av sommarens godkända kurser!

Tog en pw nu precis och insåg att jag skulle behöva semester, igen. Tankarna snurrar. Blir galen. På ett sätt vill jag bara fly härifrån, fly från alla som har fått mig att må så jäkla bra, fly från dem som jag blir mer och mer beroende av, fly från personer som det uppenbarligen inte är meant to be att jag ska umgås med. Fly kanske är ett starkt ord, men komma bort, ta lärdom av det som varit, gå vidare, move on, börja om. Fast å andra sidan älskar jag precis det här jag har just nu.

Hemma!

Har haft några ytterst fina dagar i Budapest med brorsan! Så himla skönt att komma bort, se något annat, byta miljö. A n d a s. Jag behövde det här. Nu drar en vecka igång med stenhårt plugg och tenta på fredag, wish me luck. Kan gå hur som helst. MEN, jag måste skryta: cashade in 15hp från sommaren nu precis! Jag klarade det, jag fixade 100% plugg och 100% jobb. Ahhhh! Galet skönt!

Budapest.

Väntar på att bästa resesällskapet ska komma, min bror. Ja ni läste rätt, min lillebror. Efter vissa omständigheter fick de bli så här. Det ska bli så kul! Dels att få komma bort, jag behöver det verkligen, men även att få spendera tid ensam med brorsan. Ser fram emot att utforska en ny och spännande stad, en ny kultur, ett främmande språk, sol och att bara få glida runt och göra absolut ingenting. Vara ledig, äta och dricka gott. Vila upp sig. Chilla. Hur bra som helst. Hej!

Once upon a time.

Blev plötsligt väldigt sentimental. 5 september. Idag är det två år sedan jag flyttade till London, mina drömmars stad. 2 år. Det känns som igår, samtidigt som det lika gärna skulle kunna vara 10 år sedan. Det har hänt så mycket sedan jag som osäker 19-åring lämnade allt och flyttade. Imorgon har jag och Nettan känt varandra i två år. Tänk om jag, den där kvällen i september, när jag mötte upp Anette och Poppy utanför Waterstones vid Notting Hill Gate, visste vad som väntade mig. Den där kvällen då vi satt och drack te nere i köket på Sheffield Terrace och pratade bort flera timmar utan att ens reflektera över tiden. Tänk om jag då skulle vetat att jag precis hade träffat min allra bästa vän för första gången. Tänk vad lite vi visste då. Det här var tjejen som snart skulle bli en av de viktigaste människorna i mitt liv. Tjejen som alltid skulle finnas där, no matter what, i ur och skur, känna mig utan och innan, vara den jag kan dela mina innersta tankar med, tjejen som har full koll på allt jag gör, känner, tycker, vill. Allt. En person jag dagligen saknar, en person som betyder allt. Jag kan inte ens föreställa mig ett liv utan dig darling, love you och det vet du. Det här är bara början, början på något som varar för evigt, en lång vänskap.

120905

Det är nu jag önskar kunde säga att jag är världens morgonpiggaste och frivilligt gick upp 0645 på min "lediga" dag. Icke. De ska rengöra all ventilation i hela den här lägenheteslängan idag. Kul! Tack. 0700 kunde de ringa på dörren. Gjorde dem det? Nej. Har dem kommit än? Nej. Jag kunde sovit längre. Och nej, jag är inte bitter! Har lite fredagskänsla idag! Trött men på bra humör. Dags för semester! Vi åker ikväll så jag har en hel lista med to-do-saker att checka av innan dess. Nu: frukost.

If i die tonight, you'll still be on my mind.

Alltså, ingenting fungerar just nu. Har dock haft en väldigt intressant föreläsning, 3,5 tim lunch med finaste Maria (hehe, "vi tar en snabb lunch, okej?"), några effektiva timmar på stadsbibblan. Växlat pengar, städat, fixat mat, diskat, handtvättat lite grejer, ja ni vet, allt det där man måste göra. Dygnets timmar räcker verkligen inte till just nu! Nu ska jag fixa resten och lite till. Men först en powerwalk, måste få utlopp för lite energi och rensa tankarna. 

Måndag.



Ni vet känslan när ingenting, precis ingenting, går som man vill? Stort som smått. Hopplöst jobbigt. Imorgon är det tisdag, sedan är det onsdag, ONSDAG. Jag är så värd den här lilla semstern, femtio gånger om. Visst är det underbart när man faktiskt kan känna så med gott samvete? Det sjuka är att det där jäkla horoskopet alltid stämmer (och jag tror inte ett skvatt på sånt). Hade en väldigt intressant föreläsning idag (vår föreläsare är ju störtskön!) och några effektiva timmar på bibblan. Trots att ena boken är på engelska, lite för tjock och att jag inser det faktum att jag aldrig hinner läsa det som läsas ska till tentan nästa vecka så är den faktiskt riktigt, riktigt bra. Så bra att jag inte ens reflekterar över att den är på engelska. Ha!

120902

Vissa dagar kommer och går, utan att man ens hinner lägga märket till dem. Idag är, var, en sådan dag. En sväng på stan (underklädersshopping), mathandling, middag, plugg. Pratat en del med Tom idag, vän och bästa kollegan, han var så upprörd, gulle! Fick en del inside information från jobbet, tackar och tar emot och hoppas hösten/vintern blir grym. Nu sitter jag här med en kopp te och hallonpaj, läser i min engelska psykologibok. Believe it or not, men den är grymt bra! För att vara studielitteratur åtminstone. Imorgon ska jag försöka plugga som en tok på förmiddagen och sen är det dags för föreläsning vid 13. Kan bli en grym vecka!


Don't stop believing.




Ska väl inte sticka under stolen med att jag har mått ganska så dåligt de senaste dagarna, har kämpat mig igenom dagarna med ett stort fake leende och psykologiplugget i högsta hugg. Ibland är det bara att bita ihop trots att kroppen är helt ur balans. Träffade Linn och Emilia igår, himlans trevlig. Är lite avis, de sticker till Australien nästa vecka och är borta en evighet!

Idag kikade lillebror och Adam förbi hos mig, grabbarna grus hade varit och shoppat upp halva IKEA till Adams nya lya. Hängde med dem och storhandlade mat. De är så söta! Som ett gammalt gift par, herr och fru. Adam, har du tagit fryspåsar? Kakao, så att jag kan baka chokladbollar när jag är hos dig? Hur har du det med diskmedel? Den allra första storhandlingen och kyl och frys skulle fyllas. Tänka sig, små blir stora! Flyttar hemifrån, har körkort och bil, heltidsjobb, flickvänner, framtidsdrömmar. Hann växla några ord med Sofie i kassan innan det var dags att skynda hemmåt östgötaslätten och catcha up med Filip över en pizza. Fint!

Sitter här hemma nu, all by my self. SÅ skönt. Äter chokladbollar, har tända ljus, en bok bredvid mig. Möblerat om har jag också gjort! Och städat. Nu väntar några fullbokade dagar innan det är dags för semester, sen är det tentaplugg för fulla muggar x 1000. Budapest kommer alldeles lägligt rent psykiskt, jag måste verkligen ha en break från verkligheten, dock väldigt olägligt pluggmässigt. Hmmm. 

Sunset.





Häromkvällen, efter en heldag på uni, tog jag tillfället i akt och lekte lite med kameran i den fina solnedgången. Jag är en glad amatör som försöker lära mig att förstå de manuella inställningarna på systemkameran. Men so far so good, vi är relativt överens! Övning ger färdighet och jag har många år framför mig, det är så kul! Bilderna är tagna precis här där jag bor, har maffigaste utsikten över Linköpings skyline och nära till vattnet. Älskar det!

RSS 2.0