Jobb.

I fredags jobbade jag heldag, en riktigt spännande och händelserik dag på jobbet, man lär sig alltid något nytt! Vissa dagar är tuffa, vissa är långa, vissa dagar är roliga och andra helt outstanding. Fredagen var en av de dagar då jag fick en riktig aha-upplevelse, igen. Det ska bli grymt att jobba i sommar, trots minimal ledighet och långa dagar! Har snackat ihop mig med min kära vän och kollega, kommer bli en bra sommar! Idag har jag återigen checkat av några timmar och imorgon är det dags igen. 

Nu i dagarna var det ganska precis ett år sedan jag fick jobbet. Ett helt år, det har gått så fort! Det känns som om det var igår jag blev kallad på anställningsintervju, kände att det gick bra, satt och skrev "uppsats" i skolan med Linus, vi gick igenom intervjun gång på gång, "du borde få jobbet", telefonen ringer, "inte så mycket att fundera över, jobbet är ditt, grattis!". Allt gick så fort och jag har nog aldrig varit så stolt över mig själv som då. Ett år senare sitter jag här och måste gång på gång påminna mig själv om att jag kan ha världens bästa jobb (åtminstone just nu) och jag fascineras fortfarande över att något som kändes så avlägset för bara ett par år sedan kunde bli så rätt, så förbannat jävla bra. 

Det jag ville komma fram till är att det går att få jobb, ifall man vill. Av flera hundra sökande var jag en av få som fick jobb, utan "korrekt" utbildning. Att säga att det inte går att få jobb, att det är hopplöst, skylla på den rådande arbetsbristen och klaga över att man inte hamnar på drömpositionen direkt är bara bullshit. Våga chansa, prova, testa något som är utanför din comfort zone och jobba dig framåt/uppåt. Det finns kompetens och det finns kompetens, lyft fram det du har och gör det bästa av situationen. Går man helhjärtat in i en situation och verkligen vill ha ett jobb, ja då går det. All erfarenhet är bra erfarenhet. Inget är fel, allt är precis lika rätt. Att kunna visa upp ett maffigt CV vid 22 års ålder kanske är svårt, men alla tidigare jobb visar ändå på en vilja att arbeta, oavsett vad du har gjort. Alla sommarjobb som har betats av var eviga sommar sedan 12-13-årsåldern kanske verkar mesiga, men ack så viktiga. Jag har inget elegant CV med höga positioner på fina jobb uppradade, men jag har arbetslivserfarenhet sedan 10 år tillbaka. Jag har skapat ett kontaktnät, referenser, tjänat egna pengar och ansvarsfullt skött mitt/mina jobb. Jag har fått möjlighet att utbilda mig internt och jag har öppnat upp dörrar som annars skulle varit stängda. 

Anledningen till detta inlägg är att jag såg en sådan idiotisk statusuppdatering på Facebook ang sommarjobb. Ingen kommer att knacka dig på axeln och ge dig ett jobb, man måste kämpa. Att som 20+ förlita sig på att föräldrarna ska ställa upp och försörja en känns förlegat, men det är min egen åsikt. 

I need your love.


Jag har hängt med grabbarna två kvällar i rad, fredag och lördag. I fredags var jag på Villevalla med Erik x 2, Jeppe, David, Christoffer, Måns och Robin. Igår var det "grillpremiär" (läs steka korv i Jeppe och Eriks korridorskök) i ett regnigt Ryd med ett 20-tal underbara människor. Jäklar vad kul jag har haft! Druckit öl, Jägermeister och whisky, pratat wrestling och MMA, lovat att prova rugby, visat mina skills gällande armbrytning, diskuterat fram den perfekt kvinnan och bevittnat x antal luftgitarr-/trumsolon. Kört kubb inomhus i korridoren mot tyska utbutesstudenter, dansat tills vi legat i en hög av utmattning, sjungit för högt och blivit avbrutna av störningsjouren. Druckit för mycket, nikotinkickar och skrattanfall. Åter igen tajmat mitt liv med en viss man och avnjutit Donken-käk tillsammans framåt morgonkvisten.

Kan dra följande slutsatser: efter en viss mängd alkohol åker skjortan av, killarna kan alla 90-tals hits (läs Aqua, Spice Girls och Westlife-style) betydligt bättre än vad jag kan och är otroligt fåfänga, nojiga och alldeles awesome. Gotta love them. Känner mig så otroligt lyckligt lottad som har träffat så här fina killkompisar. Underbar helg! 

130426

Nackdelen med att blogga sällan/inte dela med sig av vad man gör att att man glömmer bort vad man egentligen har gjort. Så vad händer och sker? Bra fråga. Jag minns inte. Har pluggat en del och imorgon blir det jobb för tredje dagen den här veckan. Helgen är relativt oplanerad, men den ska spenderas med vänner, det är ett som är säkert! Har knappt hunnit träffa någon under veckan, bara några snabba hej här och där. Lyckades dock synka mitt liv med Maria idag, en shoppingtur och fika!

130422

Just nu har jag bara en massa I-landsproblem som cirkulerar runt i hjärnan. 120- eller 140-säng? Låga svarta eller vita Converse? Honom, vad händer? Klämma in London i sommar eller vänta till hösten (tanken var, egentligen, att åka typ nu)? Uppdatera till iPhone 5? Börja cykla eller vara lat och fortsätta med månadskort? Ja ni hör ju. Listan kan göras oändlig. Men det är skönt att veta att jag just nu faktiskt inte har så mycket att oroa mig för. Allt rullar på ganska bra, trots allt. Kanske inte en sån där high-on-life-känsla som förra våren, men man ska inte jämföra!

Right from the start, you were a thief. You stole my heart and I'm your willing victim.

Hade en sån himla fin kväll i fredags! Alla vänner samlade, firande, skålande, skratt, kärlek. Dem är så söta! Presenter, sång, tentaöl. Vi lyckas alltid ha så himla kul! Och kvällen kunde inte ha slutat på ett bättre sätt..

Igår-idag stod jobb på schemat. Lördagskvällen var hur mysig som helst, vi hade tjejkväll då grabbarna var ute på äventyr. God mat, mys framför tvn och massor av godis. Behöver jag ens säga att vi alla somnade i soffan? Haha. Ska verkligen bli hur kul som helst att jobba i sommar! Visst skulle det vara skönt att vara ledig lite mer än max två dagar i streck (hade lite ångest häromdagen), men, en sommar på en arbetsplats där man verkligen stormtrivs är minsann inte fy skam det heller. "Alex, jag är så jävla glad att du ska jobba här i sommar". Ja vad säger man, jag tror jag har hamnat rätt.

Idag har jag blivit uppvaktad av hela familjen, presenter och lunch på stan. Första gången sedan skilsmässan alla var samlade, märklig känsla. Så rätt, men så jävla fel.

19 april 1991.

Idag är det min födelsedag! 22 år har flugit förbi. Att fylla år nu när man är "vuxen" är inte alls samma sak som när man var barn. 19 april  har den här våren varit datumet då helvetestentan skulle äga rum, min dag har liksom blivit åtsidosatt en aning. Men jag gick upp extra tidigt imorse för att åtminstone unna mig en stor och lyxig frukost innan det var dags att placera sig i TERR (tentasalen heter TERR, deprimerande ja). Det kändes ju jätteschysst att vår tenta var betydligt svårare än tidigare års... Men, att knalla ut ur tentasalen och mötas av massor av grattissms/fb-pm och missade samtal vägde upp och kompenserade för det mesta! Ni är så fina ♥ Nu ska vi strax ses för kombinerad tenta- och födelsedagsöl! Blir inget storslaget födelsdagsfirande då det är jobb imorgon för min del. Ja ni hör ju, här samlar vi vuxenpoäng! 

130418.

Jag borde sova nu. Men jag ville bara säga att jag har haft en så himla bra dag! Jag och Cissela har pluggat in det sista inför tentan, vid 15-snåret gav vi upp (och har inte öppnat en bok sen dess) och jag hängde med Linus istället. Tränat ikväll, handlat, ätit, slappat framför tvn. Första gången någonsin jag inte hetspluggar kvällen innan. 08:00 imorgon är det dags för tentan i kursen man har hört så mycket negativt om sedan dag 1 på universitetet. Kursen alla bävar inför, failar, avskyr. Kvantitativ metod (statistik). Oavsett hur det går imorgon är jag sjukt stolt över mig själv. För 2,5 vecka sedan hade jag aldrig någonsin hört talas om det jag idag sitter och räknar på och till viss del förstår. Trodde inte ens att det var möjligt att lära sig så här mycket nytt på så kort tid, utan några som helst förkunskaper. 

We are the people that you'll never get the best of.

En onsdag som började dåligt och blev bättre och bättre. Försovning, huvudvärk, SPSS-lektion framför datorn hela förmiddagen. Sen högg jag och Cissela tag i plugget och lyckades förstå och räkna ut två typer av test. Att man kan bli så glad för en sån sak är ju nästan löjligt, haha. Träffat fina Azra några minuter och lite spontant hängt med Linus efter skolan. Tråkigt att man inte hinner träffa någon nu för tiden utanför skola och jobb, min kalender har nog aldrig varit så här fullbokad. Annars har jag idag druckit ofantliga mängder kaffe, blivit bokad på massor av jobb nu till helgen och... äntligen skrivit kontrakt på min nya lägenhet!!! Känslan gott folk, känslan när livet åter igen löser sig och det känns bättre än någonsin (har vetat om det x antal veckor, officiellt först idag). Känns så bra! Hårt slit ger avkastning. Gonna be awesome. Vill bara packa ihop allt nu och flytta imorgon! Hold your horses, Alex. 

Things you never say to me.

Det är mycket som snurrar runt i hjärnan nu. Statistik statistik statistik, vad fan som händer i höst ifall jag inte kommer in på något av det jag vill läsa och har sökt (risken är ganska stor då jag för första gången inte har betyg som räcker till), hur sommaren blir med allt jobb (skulle behöva sova 2 månader och inte röra mig ur fläcken) London och killar. Killar. Jobbiga jävlar, men ack så älskvärda. Förutom detta så har jag x antal små projekt på gång. Åh, vill pausa tiden och hinna med allt. Ber om ursäkt för kryptiska inlägg, men tänk på att jag delar med mig av 1% och att det inte är meningen att ni ska förstå alla gånger. 

Söndag.

Kommande veckan: jobb måndag, massa plugg, ett par föreläsningar, födelsedag OCH tenta på fredag, lite firande i helgen. Har nästan lite söndagsångest idag, brukar inte ha det nuförtiden, men idag minsann, idag slog den till med besked.

Come a little closer, I didn’t catch your name.



Har blivit urusel på att använda kameran på sistone. Hmm. Senaste dagarna ↑

Gårkvällen: bästa! Middag hemma hos Signe med David som kock (Signe och jag drack mest vin och tittade på), himla god mat! Sen slöt bästis och co upp och vi begav oss för att fira Cissela, Jesper och Robban som alla fyllt 25. Hur mycket folk som helst, många gamla ansikten och några nya. Korridorsfest när den är som bäst, avslutades med några awesome timmar nere på Flamman tillsammans med honom. Av okänd anledning landade jag hemma vid 5-snåret. Att komma hem framåt morgonkvisten och höra fåglarna kvittra kändes som bästa avslutningen!

If I lose myself tonight, it'll be by your side.

Slutade skolan igår vid 15-tiden efter två föreläsningar, härlig lunch med tjejerna och Robin + Erik och massor av matteräkning (lyckan som uppstår när man för första gången lyckas räkna ut ett t-test, spearman samt pearsons r OCH få rätt svar är minsann inte fy skam). Något som skulle bli en snabb sväng på stan med Signe och David slutade med en helkväll på Horse & Hound. Riktigt kul! Nu ska har jag precis checkat av tvättstuga och frukost framför Nyhetsmorgon, ska möta upp Maria på stan. Ikväll är det middag hos Signe och sedan 75årsfest! Underbara helg. 

Just give me a reason, just a little bit's enough.

Så mycket jag vill säga. 

Nytt.



Så här i tuffa skoltider får man tröstshoppa. Har blivit en del på sistone, men jag resonerar som så att jag trots allt jobbar, dvs det är okej att spendera pengar på onödiga saker ibland (ehmm allt oftare). Och man får unna sig! Nytt armband från Thomas Sabo (berlockarmband) och skal till iPhonen från eBay. 

Dreaming about the things that we could be.

I förmiddags jobbade jag, skönt med korta men intensiva pass. Bjöd sedan hem mamma och F på lunch i min lilla lya, himla mysigt en vanlig onsdag så där liksom. Sedan betade vi av diverse olika elektronikkedjor, Mio (har kärat ner mig i hur mycket som helst, bland annat en finfin soffa...) och IKEA. Ett kort men effektivt pass på gymmet har jag hunnit med och nu sitter jag här och försöker plugga, googlar begrepp för att försöka få någon slags förståelse. Hopplöst det här. Ska strax krypa ner i sängen, galet trött och frusen.

130409

Imorse hade jag ett möte med en av våra underbara studievägledare. Eftersom vi träffade dem en hel del under förra våren (karriärplaneringen) är relationen till dem är ganska bra, dem har bra koll på vad man har läst, jobbar med, tankar och visioner om framtiden. Att ha den förmånen på ett stort universitet känns bra, skönt att bolla tankar och idéer med någon som har mer koll. Annars har vi checkat av en till statistikföreläsning idag. Läraren står framme vid tavlan och räknar ekvation efter ekvation... Bla bla bla. Parallellt har vi även kickat igång den kvantitativa B-uppsatsen. Som grädde på moset har jag hunnit gifta mig med David (killen på bilden i förra inlägget), bara så ni vet. En helt vanlig tisdag!

130408

 
Redan måndag! Jobbade halvtid förra veckan, så en hel del tid spenderades där. Jobbade med härliga vikarie-kollegor, det är tyvärr inte så ofta man får förmånen att jobba med vikarierna, men vi har blivit ett bra och sammansvetsat gäng. Har sjukt kul tillsammans! De senaste dagarna har jag försökt plugga statistik, tränat, premiärätit lunch ute i solen, käkat årets första glass från Bosses, hängt på Horse & Hound, chillat på Charkens uteservering med finaste gänget samt hittat min drömprins. Åh. 

130403

Lugn och skön förmiddag hemma idag, sedan en härlig lunch med Erik och en 4-timmarsföreläsning om statistik/kvantitativ metod... Bäst att plocka fram matte C-kunskaperna igen, herre gud. Just nu är det kaos.

It's killing me to see you this way.

Igår råkade jag gå upp en timme tidigare, 04:30 istället för 05:30, och rusade in i duchen. Det går bra nu Alex. Var helt hundra på att alarmet hade ringt och att jag försovit mig. Haha. Ja jag behövde ju inte stressa till bussen iaf. Jobbade fram till lunch, lunchade med Anders och Maria och sen föreläsning fram till 16. Ja ni, den här kursen kan bli en utmaning.

Passade på att träna lite kondition under kvällen för första gången på mycket, mycket länge. Har lagt fokus på styrka den senaste tiden, pga vissa orsaker (bl a benhinnorna). Kroppen är helt ur balans för tillfället, men man får göra det bästa av situationen och kämpa på. Är lite imponerad över mig själv att jag sen 1 januari faktiskt har tränat regelbundet, flera dagar varja vecka! 

April, april.

 



Årets bästa månad, ifall pollensäsongen inte drar igång allt för tidigt.

Haft en fin påskhelg med nära och kära, skönt att bara vara ledig. När man har sovit hos mamma/pappa två nätter uppskattar man verkligen att komma hem, hem till sig själv. Idag har jag hängt med Maria och hunnit med allt och inget här hemma. Imorgon: tillbaka till verkligheten. Jobb, skola, träna. Precis som resten av veckan. 

RSS 2.0