Always believe that something wonderful is about to happen.

När man inser att det är deadline på en uppgift á tre sidor imorgon kväll (alltså det där med distanskurser, knepigt och ostrukturerat/otydligt ibland), hehe. Jag har icke börjat, har inte fått hem boken än, jobbar hela dagen imorgon och ska på dejt with my love på kvällen. Va fan, man är inte mer än mänsklig. Peace. Godnatt.

todaysworkupdate.

Måste medge att när klockan ringde 0545 imorse var jag uppriktigt nervös, första "riktiga" dagen idag på jobbet. Grejen är den att jag har sträng tystnadsplikt, precis som alla andra inom den här branschen, så det är svårt att inte säga för mycket. Under mina introduktionstillfällen var det en av brukarna som visade ett uppriktigt hat mot mig, aggressiv, våldsam, förbannad (visar samma beteende mot alla nya, thank God). Höll på att sätta kaffet i halsen när det första jag får reda på är att jag skall, på helt egen hand, spendera hela dagen med henne. Ensam. Det var bara ta sig i kragen, ta mod till sig, visa sig stark och gå all in. Och vet ni? Det gick, jag fixade det, jag rodde det i land. Det som kändes extra fint var att vi faktiskt hade roligt tillsammans, på riktigt, plus att jag på något sätt fick henne att skärpa till sig, ignorera icke önskvärda beteenden (resulterade i imponerade kollegor!) och utmana sig själv. Åkte hem från jobbet med ett leende på läpparna och en miljon centimeter längre av stärkt självförtroende. Har lärt mig så jäkla mycket idag!

Söndag.

Idag är det riktig pensionärsvarning: tvättstuga, långpromenad, frukost, disk - allt innan kl 0900. Hoppsan. En SÖNDAG. Vägde dock upp det med att sova fram till lunch! Nån måtta får det minsann vara. Annars har jag pysslat lite i lägenheten, plockat upp saker som jag tydligen inte packat upp än, fixat och donat i kokvrån, handlat, pluggat lite, försökt bli frisk och träffat Linus. Blev så glad! Har inte sett honom på 2,5 vecka. Skön uppladdning inför veckan, nu kör jobbet igång "på riktigt". Full fart, pang på, sju dagar i sträck! Men först: England - Italien och mat.

120624





Hemma.

När man kommer hem, öppnar dörren till sin egen lägenhet, och det verkligen känns som HEMMA. Lovely. Borta bra, men det är det här som är hemma. Sitter nere vid Stångån just nu efter en pw, njuter och filosoferar över livet. Fint, finare, finast.

120619

Vissa dagar känner jag mig så vuxen, idag är en av de dagarna. Tvättstuga hela förmiddagen, ringt massa tråkiga samtal (tror jag har övervunnit min telefonskräck!), städat/diskat och betalat räkningar. Förstår ni nu varför jag inte uppdaterar så ofta längre? Vuxenlivet är inte så himla exciting att läsa om, eller? Nu ska jag möta upp mamsen och gå på stan, bara hon och jag. Händer aldrig nu förtiden, har faktiskt längtar efter idag! Helt sjukt att man ska behöva boka in sånt här en vecka i förväg då båda är busy busy all the time.

Mysmåndag.

Lugn dag! Kom hem, frös som in i norden, somnade. Blev överaskad av pappa med pizza! Myskväll! Plus lite glass och choklad och massa tv-tittande. Insåg att en obligatorisk uppgift skulle in nu vid midnatt, knåpade ihop två sidor utan att ha läst något av litteraturen (har inte ens böckerna, hehe). Äsch, det stod att man skulle få G om man kunde motivera sina val och och "visa på ett engagemang i texten". Stort plus till CSN, ändrade min ansökan i eftermiddags, från 50% till 100%. Två timmar tog det, sen var mitt ärende klart och godkänt och pengarna på väg till kontot. Snyggt!

Och ni mina vänner; eBay, jag säger bara eBay. Beroendeframkallande, skulle kunna klicka hem precis allt. Har suttit och nördat hela kvällen. 


120618

Inatt var det stört omöjligt att somna. Låg vaken och tänkte på precis allt, blir galen. Önskar att man bara kunde släppa saker och ting, låta det va som det är och gå vidare. Lyckades somna, vakade av ett sms från bästis vid 0300. Somnade om med ett leende på läpparna (hon är allt bra den där tjejen). Vaknade vid 0645 av en sms-jobbförfrågan (0730-1500). Fick snällt tacka nej. Hinna vakna, duscha, fixa mig, åkta till jobbet på 45 min, går ej. Attans! Sitter nu på LiU och försöker plugga lite, eller ordna upp mitt liv rättare sagt. Har konstaterat: jag har tagit mig vatten över huvudet. Blev antagen till ytterliggare en sommarkurs på distans, tackade ja. Hur tänkte jag där? 100% jobb och 100% plugg. Men det ska gå! Känner mig lite nördig, är stammis på bibblan, lånar och reserverar böcker för fullt. Gav t o m ett inköpsförlag; haha, till dem häromdagen om en bok jag behövde till min ena sommarkurs, och vet ni? De köper hem boken till mig! PERFEKT. Eftersom den inte finns att få tag på någonstans, inte på något av biblioteken i Östergötland heller, så sparade jag just in 784 spänn. Man tackar. LiU är allt bra!

Sunday.





Den här veckan alltså, herre gud. Sjuhundra miljoner saker varje dag. Nu kommer ni att skratta, men jag har t o m fått skriva to do listor med klockslag för att hinna med allt, haha. Och det gick! Har haft tre dagars introduktion på jobbet, känner mig som Bambi på hal is och jag befinner mig långt utanför min comfort zone. Är livrädd för att göra fel, säga något olämpligt, behandla någon på fel sätt eller missa någon viktig punkt i rutinerna, men jag älskar det! Största utmaningen på länge. Har varit på delegeringsutbildning via LSS (får nu lagligt dela ut och handskas med medicin, även narkotikaklassad), dragit igång sommarkursen och pluggat lite smått, träffat ped-folk på uni, träffat släkt i fredags hos mamma, hängt med så mycket om möjligt i fotbolls EM, fixat med hur mycket papper som helst (Stångåstaden, Studentbostäder, försäkringar, F-kassan, ännu mer grejer till jobbet, plugget) och massa småärenden. Har hunnit med allt förutom mig själv, vilket resulterat i en hejdundrande migrän hela helgen = sovit. Nu har jag en oplanerad vecka framför mig!

Busy.

Busy är mitt mellannamn just nu, den här veckan har varit lite för fullbokad av alla måste-göra-saker. Dagsform: slutkörd. Helgen är mer än välkommen!


120611

När man vaknar och är tröttare än vad man var när man gick och la sig... Suck. Har suttit i soffan i typ tre timmar och pimplat kaffe och tittat på Efter Tio (hello pensionär!). Regnet öser ner utanför, är sjukt jäkla glad att jag köpte ett busskort igår, VÄL investerade pengar. Är trött på att alltid cykla i ösregn. Idag är det äntligen dags för första intropasset på jobbet! Ska bli riktigt kul, men lite nervöst. Är ju helt ny i gemet så att säga, noll koll på den här branschen. Konstaterade att veckan är ganska så fullbokad; jobb idag, en sväng till LiU imorgon förmiddag plus jobb och andra ärenden, städning av min gamla lägenhet på onsdag (yes, har kvar nyckeln), utbildning på torsdag hos LSS och jobb fredag morgon. Och vips så är det helg igen!

Closer to you, my dear.

Har som ni säkert märkt svävat omkring på moln den senaste tiden, har haft så jävla kul och varit så glad. Men nu dog allt då alla mina följeslagare plötsligt lämnade stan på samma gång! Fina Sanne kom hem, vände i dörren och drog till Turkiet. Lisa är i Kroatien, Linus på fotbolls EM i Ukraina, min underbara Frida har flyttat hem till Strängnäs för gott, Lollo har flyttat tillbaka till Västervik igen, Natta, Cissela och Erik är tillbaka i hufvudstaden, bara för att nämna några. Kvar är jag. Det är nu man inser hur beroende man har blivit av en himla massa fina människor. Skönt med sommar, men den har sina baksidor, helt klart. Blev dock lite extra glad igår när det spontant trillade in sms från min favorit som tänkte på mig.

Grattis bror.







Lillebror har tagit studenten! Hans klass var både snyggast och lät mest, plus hade snyggast flak! Plötsligt är han inte så liten längre. Snart 19 år, klar med skolan, flickvän och heltidsjobb. Här går det undan!

Det är över nu.






1. En ledsen Cissela. 2. Opponering idag, så här illa tyckte vi om den andra gruppens arbete. Ha! 3. Gruppens mest kreativa man. Observera att medelåldern är 26 år. 4. Sista kaffet för terminen. 5. Mina favoritgrabbar.

Kan inte riktigt förstå att det är slut nu. På riktigt. Är så otroligt glad, men ledsen. Klassen splittras och lite för många flyttar iväg från lilla Linköping. Har haft så jäkla kul med gänget, de senaste veckorna (eller ja, hela året!) har varit outstanding. Kommer att leva 10 år längre så som jag har skrattat!  Den där riktiga sommarlovskänslan existerar tyvärr inte, kan visserligen bero på att det är lika kallt som i december och att det är 150% som gäller i sommar. Men det känns väl dumt att klaga. Tagit många tråkiga avsked och vi-ses-snart-igen idag. Hatar sånt där. MEN, jag har klarat av första året på universitetet, inga omtentor, inte en endaste komplettering under hela året som gått, inga rester whatsoever och VG i hälften av kurserna. Stolt! Klappar mig själv på axeln. Man får skryta!

Bästabästabästa.








Gårdagen var så jävla bäst! Ganska så oslagbar faktisk. Alla var peppade till max! Har inte haft så här kul på år och dar! Känner mig så jäkla lyckligt lottad som har träffat de här störtsköna människorna. Människor som är precis likadana som mig själv och öppna, roliga, härliga. Mår så bra i deras sällskap. Bäst helt enkelt. Vi är som en liten familj. Mötte upp Linus och stack till Villevalla för att vänta in resten, massa massa massa öl, massa massa massa skratt, ännu mer öl och skratt nere på stan. Så värt! Sitter just nu här och bokstavligt talat dör av skratt, att kolla igenom iPhonen dagen efter är alltid lika kul! Fan vad jag älskar gänget.

120605





Åkte buss till skolan igår, det är ta mig fan lättare att passa en busstid än att att komma i tid när man cyklar. Gårdagen var en helt fantastiskt bra dag för övrigt, fixade klart sista grupparbetet för i år och fick reda på att jag satte ett VG på tentan! Jäkligt kul eftersom det här är något jag faktiskt tycker är kul! Tisdag = ledig. Idag fick jag finbesök på morgonen, knallat runt lite spontant på stan med bästa Frida och promenerat längs med Stångån tillsammans. Ska strax kila bort till Linus, ikväll kör vi på avslutningsfest med bästa klassen! Kvällen kan bli grymt, men separationsångesten är enorm.

New chapter.









Well, här går det undan. Torsdag-fredag på uni var så äckligt, jävla, fucking, amazing bäst. Ursäkta språket. Lite thrillllllllt och isländska tillsammans med bästa gänget och ni fattar nada av vad jag babblar om. Ha! Skolan blir roligare och roligare för varje dag (och på torsdag är det slut, ÅNGEST). Fredagskvällen spenderades på Villervalla med bästa Maria och Erik, plus lite för många rosa öl. Så jäkla kul! Under lördagen packade jag åter igen ihop mitt liv och flyttade hela 3,5 km till nya lyan. Tunga lådor, MASSA fixande och trixande, lite IKEA, lite arga moments och massa tålamod senare sitter jag här i soffan och känner mig ganska så nöjd med tillvaron.

RSS 2.0