Körlektion

Har haft min körlektion nu. Gick riktigt bra måste jag säga! Tiden för uppkörning närmar sig trots allt och jag blir rriktigt stressad över det. Hur ska man hinna?

Fram till sommarlovet så har vi fullt upp i skolan, varje vecka. Ibland är samhäll-ekonomi verkligen slappt, men nu är det allt annat än slappt. Lärare är sämst på att planera. Hela maj är nu nästan helt fullbokat i min kalender. Och vet ni vad? Vi har vårt sista prov (marknadsföring) den 9 juni! Känn på den ni! Inte det roligaste med tanke på att många redan har sommarlov då...

Så alla prov, läxor och inlämningar i skolan gör mig lite orolig för att jag inte ska hinna plugga på körkortsteorin ordentligt. Man orkar ju faktiskt inte hur mycket som helst. Skulle gladligen prioritera körkortet framför skolan för tillfället.

Ska baka en äppelpaj sen!
Fick det i skolan idag som efterätt efter lunchen. Men kön var grymt lång och seg så jag skulle aldrig hunnit ställa mig i kön med tanke på att jag skulle med bussen...

Men gissa vad jag ska göra nu? PLUGGA! 


Tisdag 28/4

Dagen började med nationella! Inte det roligast precis men jag tror endå att det gick hyfsat bra.

Slutade vid 11.30. Tisdagar är ju bara bäst!

Idag blev jag grymt sugen på att få mitt körkort! Har lite grann kvar, men innan sommaren ska det vara klart! Först fick jag vänta på bussen i 40 min (visserligen åt jag lunch under tiden men endå). Sedan åkte jag buss och efter det så fick jag vänta ytterligare 35 min på att mamma kunde hämta mig och skjutsa hem mig från bussen. Vilka i-landsproblem! Men ibland skulle det underlätta med körkort. Erkänn att det låter typ som om jag bor mitt ute i ödeskogen? Nej, det gör jag inte, har  faktiskt bara 1,5 mil till skolan, E4an raka vägen! Men bussarna går sällan och det finns ingen som går förbi där jag bor så det blir alltid en omväg.

Ska till körkskolan om en timme. Körlektion! Nu; vila!


Snyggt Drew Barrymore!

Gillar det här! Snygg stil.






--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Nu ska jag vara hurtig och jogga ett par km. Kan behövas!


Läskigt

Förut hände en jätteläskig sak. Till att börja med så har jag varit förkyld den senast veckan och haft ont i öronen (typ lock för öronen och pga det kännt mig yr). Förut när jag snöt mig lite försiktigt så blev jag jätteyr. Så yr att jag ramlade ihop i en hög på golvet. Skitläskigt, blev riktigt rädd faktiskt. Hade ett enormt tryck i öronen, kändes som att huvudet skulle sprängas och allt bara snurrade.

Pappa ville att vi skulle åka in till akuten men så blev det inte. Han och mamma trodde att det var något fel på kristallerna i öronen. Kommer ihåg att mormor hade det för ett par år sedan. Googlade lite om det nyss och jag har ju varit yr på morgonen en längre tid och inte kunnat gå upp ur sängen pga det och just det var ett typiskt symptom. Nej, jag är inte hypokondrier!

Mamma ska ringa och försöka få en tid på vårdcentralen imorgon åt mig. Hoppas det finns någon tid, kan nästan slå vad om att det bara finns tider på morgonen när jag har nationella...



Monday

Slutade tidigare idag. Skönt, för jag är grymt trött och hängig.

Kom hem och åt och vilade lite grann. Bakade sedan en morotskaka (den är i ugnen nu). Sitter för tillfället och skriver lite på mitt arbete till hälsopedagogiken som jag trodde att vi skulle lämna in idag. Men tydligen inte, ska in nästa vecka istället. Fick lite feedback på förra arbetet idag. Gör jag det här arbetet riktigt bra så får jag MVG. Det värsta är att jag inte riktigt vet hur jag ska gå till väga.. Men det löser sig, i värsta fall kunde man kompletera och iaf få MVG.

Ska kolla igenom engelskan en gång sen. Har som många andra nationella imorgon, writing-delen. Suck! Måste plugga till provet i affärsengelskan också, hinner inte imorgon..

Back to work! Jag måste vara lite flitig en stund nu.







Nattplugg

Nu är det officiellt! Jag pluggar bättre på natten.  Ett ganska hemskt konstaterande med det är sanningen. Jag jobbar mycket mer effektivt och resultatet blir så mycket bättre. Efter kl 24.00 är jag som flitigast. Lite synd att man inte kan plugga varje natt med tanke på att man ska upp till skolan nästa dag... Det finns oändligt många arbeten som jag har suttit och skrivit på nätterna, och föresten, att jobba matte på nattetid fungerar superbra för mig!


Fick ett ryck för ca 1,5 timme sedan och började skriva på mitt arbete till hälsopedagogiken. En timme och en kvart senare så har jag skrivit 2,5 sida! Wow, ibland blir man allt förvånad över sig själv. Men jag är inte helt klar än, har en del kvar. Jag älskar faktiskt att skriva arbeten om jag tänker efter! Det är något som jag är ganska bra på har jag insett under årens lopp (ibland har jag ett bra självförtroende och vågar lyfta fram det jag är bra på!). Men problemet är att arbetena måste skrivas hemma på min egen dator, i skolan blir det inte alls lika bra.


När pluggar du som allra bäst?

Nu måste jag sova. Klockan ringer 06.00 och sen ska jag och mamma iväg, borta hela dagen. Kommer inte att blogga något imorgon.





Ändrade planer!

Oj, dagen blev inte alls som planerat och inte morgondagen heller. But that's life!


090425

Okej, jag erkänner, det blev en lååång sovmorgon. För lång kanske? Men skön.

Dagens planer är många. Åka och handla med mamma, åka till morfar, hjälpa pappa att planetera om ett par buskar, rensa bland kläderna och sist men inte minst plugga. Så ser min lördag ut och klockan är redan halv 2! Får se hur mycket jag hinner...

Föresten, dålig uppdatering beror på segt mobilt bredband. Jättebra när det funkar men sämst sista veckan varje månad.. Men men, jag behöver göra annat är att sitta vid datorn!



Jag är trött.

Klockan är inte alls mycket men jag ligger redan i sängen. Det ni, en fredagskväll! Helt otroligt för att vara mig. Men jag är riktigt trött och det märks att man är förkyld.


Red ikväll och ja, jag vet att man inte ska anstränga sig när man är förkyld. Men det är så himla underbart kul! Ni fattar inte (okej, ni hästtjejer förstår nog) hur härligt det verkligen är. Det gick hur bra som helst och jag blev överöst med beröm och fina ord från min ridlärare. Hur kul är inte det? Humöret är verkligen på topp nu! Jag är så himla taggad och motiverad när det gäller ridningen, jag vill bara mer och mer och mer! Åh, jag får inte nog.


Nu ska jag lägga mig och se på någon film. Frågan är bara vilken? Det löser sig!


Imorgon ska en pigg och utvilad Alexandra stiga upp i hyfsad tid! Nå ja, ska försöka att inte sova bort halva dagen iaf... Försöka duger!


Nu ska jag bädda ner mig i min nybäddade säng (passade på och bytta lakan imorse!) och tända lite ljus.

Sleep tight mina vänner, puss!



Freaky Friday

Tänk att det redan är fredag igen! Underbart. Min förkylning känns hopplös men den är iaf bättre än igår och jag kan nästan fungera som normalt. Slutade skolan redan kl 12.15 idag! Så himla gött! Kompledigt på sista lektionen. Mamma hämtade mig efter skolan och så uträttade vi ett ärende på banken. Nu är klockan strax efter 14 och i normala fall skulle jag inte komma hem förs om en halvtimme.

För en lite stund sedan försökte jag strukturera upp alla läxor, prov plus inlämingar som jag har den kommande tiden. Sorterade och skriv små post-it lappar och satte på alla olika ämnen så att jag ska ha bättre koll. Kände mig faktiskt ganska duktig! Insåg dock att det måste bli en del plugg i helgen.... Engelska (repetition inför nationella på tisdag) och  plugg till affärsengelskaprov nästa vecka. Inte nog med det, på måndag ska jag lämna in ett arbete till hälsopedagogiken! Jippe, jag har inte ens börjat.... Dåligt planering... Men som tur är så ska arbetet vara ganska litet, men endå, svårt!



Solen skiner och det är jättehärligt ute! Men jag ska hålla mig inne och vila. Ska äta lite sen lunch nu och se på en film. Ikväll blir det stallet!! Somliga väljer att festa en fredagkväll som denna, jag satsar på motion! ;) haha.


Good evening

Sitter med datorn i sängen och äter glass. Svalkande för min onda hals och gott! Har nyst och snorat hela dagen, usch. Ska lägga mig och läsa lite hade jag tänkt. Ska ge mig tusan på att ta mig till skolan imorgon!

Nej, inte igen!

Nu har jag åkte på en förkylning. Igen! Jätteförkyld, feber, hostar och nyser, ont i öronen, halsen och bihålorna plus huvudvärk (lillebror, du har smittat mig!).

Igår låg jag i sängen hela dagen och orkade inte röra mig ur fläcken. Idag kan jag iaf stå på benen och febern har gått ner och trycket i huvudet har släppt lite grann. Skööönt.

Hoppas jag kan gå till skolan imorgon!




Bild från Bloodymari



Jag lever!

Här var det dött! Men jag lever, är hela 18 år nu! Men jag har bloggtorka för tillfället.

Återkommer när jag har hittat motivationen igen. En ny design och en ny header skulle ju sitta fint också! Vi får se.


Idag fyller jag 18 år!



Photo by me


Påminnelse till mig själv;

Jag skriver det här bara för att påminna mig själv att jag måste göra det.

♦ PLUGGA LITE MATTE TILL PROVET IMORGON
♦ LÄSA KLART DE SIDORNA JAG MÅSTE I CANDIDE

Jaha Alexandra, vad sägs om att hoppa in i duschen och sen ta och plugga någon timme innan du sätter dig vid datorn igen? Jo, så måste det bli.

Sjukt meningslöst inlägg, I know.

Underskattad outfit

En enkel outfit. Vit t-shirt, slitna jeans och armband. Detta är verkligen underskattat och hur snyggt som helst! Skulle gladligen ta på mig det genast.



T-shirten kommer från H&M:s organic cotton kollektion. Ett bra val med andra ord!


Vad ska jag ha på mig?


På söndag fyller jag år. Har ingen aning om vad jag ska ha på mig, jag fyller ju trots allt 18! Har middag här hemma på lördag. Blir en sväng till stan imorgon efter skolan!

Denna från Gina kanske?



Jag hatar min kropp

Misstolka inte rubriken! Jag är nöjd med mig själv, det är jag faktiskt till skillnad från många andra. Visst, man skulle kunna ändra på både det ena och det andra men jag skulle inte bli lyckligare för det.

Men problemet är att jag är sjuk, inte bara ibland, utan ofta. Det känns som om jag åker på alla möjliga olika åkommor. Mitt immunförsvar är verkligen sämst just nu! Jag får panik över det. Så här har det varit hela vårterminern nu, det känns verkligen inte bra.  Jag är blek (inte bara vinterblek, utan blek, riktigt blek och hemsk) och min hy börjar bli sämre. Något är med andra ord fel. Frågan är vad?

Jag vet att jag stressar för mycket och har börjat sova väldigt dåligt. Problemet är att jag blir stressad för allt. Har jag ett läxförhör nästa vecka inplanerat så blir jag skitstressad. Hade samma problem under högstadiet, trodde att det hade försvunnit, men tyvärr har det kommit tillbaka. När jag blir stressad så klarar jag inte av att plugga alls, jag skjuter upp sakerna ännu mer och blir mer stressad. En riktigt ond cirkel med andra ord.

Nu måste jag äta innan jag dör. Pusshej!


 

Stadskörningen avklarad!

Nu är stadskörningen avklarad! Det gick hur bra som helst, ett steg närmare körkortet!

Har ni tänkt på en sak? För 1-2 år sedan så frågade alla om vilken linje man gick på gymnasiet. Nu när man snart fyller 18 (på söndag!) så tjatar alla om det där himla körkortet. Snacka om att man känner sig pressad! Men men, det kommer att gå bra.



Blev hämtad efter skolan av mamma o pappa. De hade varit hos veterinären med Ester (min katt). Hon har blivit ormbiten...
Hon har fått medicin, men är hon inte bättre imorgon så blir det djursjukhuset. Usch.




Nu ska jag ta en powernap, är verkligen hur trött som helst! Sen matteplugg och så bör jag läsa lite i svenskboken. Strax innan sju åker jag till stallet! Längtar, så himla underbart att komma iväg och slippa tänka på alla måsten.






Föresten! Jag tycker verkligen att Bikbok har lyckat med detta! 

 

Matteplugg

Ja just det. PLUGGA MATTE var det ju... Hur svårt kan det va egentligen att ta tag i saker och ting?

Men först måste jag fixa lite fika!




Dagens vill ha!


Om jag känner mig själv så kommer jag inte hitta de perfekta sandalerna till sommaren.
Men jag fortsätter leta, så lätt ger jag inte upp! Ja tack till dessa!



Bianco 550 kr



14 april

Så, redan hemma! Slutade vid 11.30. Tisdagar är ju bara bäst! Föresten, MVG på databokföringsprovet! Riktigt stolt. Den där jävla ekonomin har gått emot mig hela 2:an, det verkligen funkar inte. Synd, för jag vill.
 
Har varit på körskolan efter skolan, teori, gick la sådär. Det kan inte gå bra alla gånger!

Nu väntar jag på att den sena lunchen ska bli klar. Efter det blir den en tur till tandläkaren! Ska kolla min käke som har krånglat det senaste halvåret..

MÅSTE plugga matte idag. Punkt slut.

Sista kvällen på lovet

Åh herre Gud. Sista kvällen på lovet, imorgon är det dax för skolan igen. Jag har, precis som Azra, ångest för att jag inte har pluggat. Visst, jag har bara haft matteboken hemma över lovet, men ändå. Har ett svårt matteprov på fredag som jag borde ha förberett mig inför. Jag blir så besviken på mig själv! Försökte kompensera min ångest genom att räkna matte idag en bra stund. Tror ni det hjälpte? Nej inte det minsta.

Kan man skylla på att man lägger ner all sin energi på körkortet just nu? Synd att lärarna inte godtar det som en bra ursäkt. Visserligen så har jag inte pluggat till det särkillt mycket nu under lovet till kortet, men jag får trösta mig med att jag iaf har ansträngt mig lite grann. Bätte än ingenting!

Nu ska jag måla klart naglarna. Fransk manikyr denna gång! Finfint.





Kort dag imorgon, slutar 11.30. Så jag kan med gott samvete lägga mig och läsa en bra stund innan jag somnar! Man överlever en dag trots lite för lite sömn. Men det är inte bra, jag vet! Det måste bli skärpning.


Sommarklänningar från H&M

         
 

     1 2 9  kr                                                             1 9 8  kr


Kanonfina fynd! Klänningen till vänster har flätade axelband som tilltalar mig!





Paus

Nu tar jag och bloggen en liten paus under påskhelgen. Jag känner att jag måste prioritera hälsan före allt annat nu. Jag har helt enkelt viktigare saker för mig. För min egen del så ska jag försöka att undvika datorn helt i två dygn, det skadar verkligen inte. Hörs!







Pictures


Glad Påsk!










Systrar i jeans

Hemkommen från stallet för någon timme sedan!.Ridlektion både igår och idag. UNDERBART! Tänk att man kan må så himla bra bara av att få rida och umgås med dessa underbara varelser. Fantastisk.

Nu blir det film, sen sova! Upp tidigt imorn för att åka till stallet. Ska spana in hopptävlingen!



Blir nog den här fimen! Tjejfilmer är min grej. Alltid!


Nu har jag klippt mig!

Ja... Nu var det klippt! Mitt hår är inte alls lika långt längre, mer uppklippt. Inga slitna toppar så långt ögat kan nå Så himla skönt. Men jag vill ha långt hår... Visst, det är fortfarande långt! Nu har jag lugg! Wow, jag gjorde det igen! Känns kanonbra! Lite för kort kanske, men om en vecka kommer den att vara bra!

Men vet ni vad? Jag känner mig som om var vore 5 år igen med min lugg! Jag förknipar alltid lugg med barndomen. Jag ser nästan lite barnslig ut, men äsch, jag trivs i det (tror jag)!

Jag blev jätteglad när min frisör sa att jag hade en väldigt fin brun nyans på håret. 100 % äkta brunett, inget fejk här inte! Luggen ser föresten ut som Rachel Bilsons om jag kammar den rakt ner.


Ni får ursäkta den dåliga bilden på mig. Kanske kommer en bättre bild sen när jag har vant mig med luggen!








Sprang förbi Kapp Ahl och köpte en randig tröja när jag ändå var i farten!


Jag vill ha sommar nu!

Bikini från Gina Tricot. 79 kr/del. Perfekt att ha i sommar när man solar och badar vid klipporna på Västkusten! Åh, jag längtar... Så himla underbart!




Bild tagen på Hamburgö sommaren -08


Ja tack!

Varför inte? Ihop med skinnjackan eller jeansjackan? Kan nog bli bra.


H&M, 79,50 kr!


Jag har bakat!

Både igår och idag har jag bakat! Resultatet ser ni här.





Bilderna på vaniljbullarna (solskensbullar) och rulltårtan är hämtade från google.





Lovely butterflies

Something for me? Ni som känner mig vet att jag älskar fjärilar!

Söta hårspännen från H&M.


TISDAG

Gick upp supertidigt idag också... körlektion kl 8.00. Gick jättebra!
Satt ett par timmar med teorin efteråt...




Passade på att boka en klipptid också! På torsdag är det äntligen dax. Antar att det ryker en hel del hår.. Tråkigt men sant. Har slarvat med regelbundna klippningar och värmeskyddande medel det senaste halvåret.. Antingen klipper jag minsta möjliga eller så klipper jag av en bit extra?  Kan ju vara skönt med lite kortare. Men nej, jag vill inte. Älskar faktiskt mitt hår som det är just nu! Så det blir bara en uppfräching :)

Men jag är grymt sugen på att klippa lugg igen! Ska jag eller ska jag inte??





Härliga fynd från Gina Tricot


090406

Klockan är inte alls mycket och jag har hunnit med massor!
Var på körskolan i ca 3,5 timme. Var faktiskt ganska intressant så tiden gick hyfsat fort. Skönt!
Har hunnit gå ut på en promenad och käka lunch. Plus att jag redan har suttit vid datorn alldeles för länge..

Synd att det blåser så himla dant här, annars skulle det varit riktigt varmt och skönt. Ha en fin dag!

God natt!

Måste snart gå och lägga mig.

Trots att det är påsklov så måste jag upp tidigt imorgon. Klockan 8.00 ska jag infinna mig på körskolan (ska gå den nya riskutbildningen).

Ska fixa en kvällsmacka och lite te nu. Jag tror minsann att jag ska ta och läsa lite också.



17 again

Jag ska se den här filmen. Ska du? Man tackar ju inte nej till Zac Efron i första taget.


Yes!

Yes. Detta vill jag ha. Oui!




Klicka här för att veta mer.



Vilket underbart väder!

Tag en välbehövlig sovmorgon i morse. Gick sedan upp och fixade i ordning mig och åkte sen in till Mjölby för att fixa lite saker med mamma. Passade på och övningsköra (som vanligt!). Jag vill ha mitt körkort NU!

Köpte två armband, eller rättare sagt mamma köpte. Men jag kommer att använda dem flitigt!

Har suttit ute i solen jättelänge och bara göttat mig. Hur underbart som helst!

Passade på att ta lite vårbilder, så himla fint med blåsippor i hela trädgården och tussilago vid dikeskanten!










Felix ville också vara med på ett hörn


Nu blir det mat och sedan ska vi bege oss ut på en härlig promenad i vårvädret!!


PÅSKLOOOV!!!

Ä N T L I G E N   P Å S K L O V !




Jag behöver en ny sjal

Jag beöver någon ny sjal till våren. En rosa skulle passa mig bra!









Muffins

Finck inspiration från en annan bloggerska och slängde ihop några muffins.

Väldigt goda måste jag säga! Piggar upp när man inte mår bra...


Dagens vill ha



Kate Moss för Topshop


Nya vår/sommar kollektionen för 2009 släpps idag.





Torsdag

Jaha. Vaknade imorse och var så yr att jag inte ens kunde stå på benen. Jätteläskigt. Somnade om och vaknade för någon timme sedan..Tror minsan att jag har lite feber också. Men så länge jag sitter/ligger ner så är det helt okej.

Nu ska jag läsa lite i GLAMOUR. Fick hem det nya nummret idag och förra veckan köpte mamma den brittiska GLAMOUR till mig när hon var i UK.

Frågan är bara, vilken är bäst? Den brittiska GLAMOUR tror jag. Lite mer mode och intressantare saker att läsa om.
Den brittiska är 312 sidor och den svenska är bara 170. Lite skillnad om man säger så!
Den brittiska kostar £2 (ca 25 kr) och den svenska kostar 39 kr.





Ridning

Idag är det onsdag. Det betyder att det är dax för ridlektion, veckans höjspunkt!

Idag var jag grymt taggad och verkligen längtade efter ett hårt och givande ridpass. Kommer till stallet i god tid och läser på tavlan "Lektionen inställd pga av hästbrist. Teori istället". Då blev jag måttligt besviken måste jag erkänna. Så himla typiskt! Men teorin var intressant och vi hade en riktigt trevlig pratstund.

När det gäller min motivation till ridningen så är den på väg upp till toppen just nu. Allt går fruktansvärt bra och jag har utvecklats en hel del under denna termin. Har en ny ridlärare, skitbra! Nu vill jag rida mer. Kan man utöka dygnets timmar så att man får mer tid? Eller korta ner skoldagarna?





Melvin



Fransväska

I början var jag inte alls förtjust i fransväskor. Men nu har jag totalt ändrat min åsikt!

Den vänstra är från Kapp Ahl, 199 kr.
Den högra är Kenzas. Helt perfekt! Älskar den flätade axelremmen.
Primark kan verkligen få till det trots budjetpris. Love it!

Nu blev jag grymt sugen på att åka till London och vårshoppa... Åhh... Jag vill!





Hitt eller diss med fransväskor?




Bianco



Skulle inte tacka nej till detta! Väskorna är ett solklart fynd. Skorna med för den delen.

PS. Jag fyller snart.
 

1:a april

Superhärligt väder idag! Har suttit ute på rasterna i skolan och haft det riktigt gött.
Nu är väl våren här iaf? Blir det mer snö så flyr jag utomlands.

Vet ni vad? Inga fler läxor innan påsklovet!! Jag är överlycklig. Skönt att bara slöa och göra vad man känner för när man kommer hem från skolan.

Kan passa på och gratta min fantastiska vän Jessica som idag fyller 18 ÅR!!! Grattis!
(För tillfället är hon på Teneriffa och jag är måttligt avundsjuk...)



RSS 2.0