Sista-minuten-sugen!

Jag är sugen på att ta en sista-minuten resa någonstans. Nu! Sitter och tittar på lite olika resor.. Åh, jag vill åka iväg! det finns liksom resor för 800 kr och uppåt, visserligen är det ospecifierat boende, men och? Lite risker måste man ju ta här i livet! Jag vill till Grekland föresten! Det är verkligen oerhört frästande att klicka på boka...

Ett tecken på att det är sommarlov

Det märkas att det är sommarlov nu. Jag har vänt på dygnet totalt och är vaken halva natten. Nu film? Eller en bok. Jag saknar att läsa, har tänkt att plöja igenom ett par böcker nu i sommar. Åh!


I'm home!

Jag är hemma från Öland och jag har haft det fantastiskt! Skönt väder, lite shopping, turistande, nytt folk, grillning, party och slappa dagar i Borgholm. Perfekt! Brännan har jag tyvärr inte hunnit jobba på... Men heey, sommarlovet har ju precis börjat!

Årets sommarplåga? Hörde den hur många gånger som helst på Öland.. För många gånger.


 


Läste att Michael jacksson är död. Hemskt, vår allas King of Pop. Tänkte direkt på alla miljoner människor som har sett fram emot att få se honom på comebacktouren i London nu i sommar.

Lämnar in min dator på reparation imorgon så bloggen tar nog sommarlov nu (det bli iaf mindre uppdatering). Orkar inte sitta vid den stationära datorn, har inte ens en egen sida på den den datorn längre. Hela mitt liv ligger på laptopen om ni förstår vad jag menar! Tur att jag brände in alla bilder och dokument innan jag drog till Öland, för nu går det knappt att få liv i min älskling..


ÖLAND!

Imorgon förmiddag åker jag till Öland med en av mina närmsta vänner. Sol, bad, shopping och party står på schemat! Ska klämma in lite turistande också, vissa saker måste man ju se. Kommer bli grymt kul! Hoppas på bra väder!

Kommer tillbaka på torsdag kväll så det blir en bloggpaus igen. Öland, here we come!






Dagens i-landsproblem 1 & 2




Nr 1
. Vilken färg ska jag måla naglarna i? Ett stort och viktigt beslut, eller hur?! Antingen får det bli fransk manikyr eller rosa eller rosa eller rosa (jag har typ 30 olika nyanser rosa). Det får nog bli rosa. Provar det nya från IsaDora. Herre gud vilka små problem man har egentligen! Haha, det är sanslöst.

Nr 2. Vad ska jag ha på mig? Ska jobba idag, första dagen och jag får klara mig helt på egen hand. Känner mig 100 % osäker men det blir nog bra. Det värsta är kassan och kortbetalning...... Frågan är vad man ska ha på sig? Samma sak här, ingen bryr sig. varför bryr jag mig då? Öppnar jag garderoben hänger det mängder med oanvända kläder, det är bara att ta något! Får nog bli den nya randiga klänningen eller en härligt somrig tunika. Bör jag skämmas om jag säger att jag är shoppingsugen? Jag är shoppingsugen!!! :D


Flitig som en myra

Idag har jag varit jätteduktig faktiskt. Har suttit och bränt in ALLA mappar med bilder på cd-skivor. Tog flera timmar faktiskt, men nu är det klart. Har skjutit på det här i flera veckor nu så det var hög tid att ta itu med det. Datorn har börjat krångla så jag ska troligtvis lämna in den nästa vecka. Himla skit! Hoppas det går att fixa.


Har städat bilen, åker ju till Öland på måndag! Har damsugit och dammat/polerat den lite grann invändigt. Passade på att kolla oljan och fylla på spolarvätska också. Kände mig som värsta bilmekanikern! Haha.





Har varit ambitiös och cyklat också, typ 1,5 mil blev det tillsammans med mamsen.


Nu ska jag in till Mjölby, hämta brorsan och sen tanka bilen. Kanske en sväng förbi Mc D? Skulle ju vara gott!




Jag har varit på Emax!




Jag har varit på Emax. Jag är en av de främsta unga entreprenörerna i Sverige, kan knappt tro det själv. Jag har haft skitkul!!! Det här har varit en av de roligaste veckorna i mitt liv. Allt har varit underbart!


Jag kan inte berätta hur fantastiskt det har varit, det måste verkligen upplevas! Om ni får chansen, sök till Emax! Jag tänker definitivt söka som personal nästa år. Wow, att något kan vara så kul, lärorikt och fantastiskt! Åh.


Jag har utvecklats något enormt som person under de här dagarna i Örebro, det är helt ofattbart. Jag har hittat den rätta sidan av mig själv och upptäckt sidor hos mig själv som jag inte ens trodde fanns.


Har träffat hur många nya kompisar som helst, alla har varit så underbara! Många kommer jag helt klart att ha kontakt med i fortsättningen. Efter att ha varit omgiven med 200 fantastiskt hypertrevliga människor varje dag så känns det riktigt tomt här hemma. Jag vill tillbaka nu!


Hela evenemangen har varit perfekt! Jätteintressanta föreläsningar, en kul simulering, fantastisk mat och väldens härligaste cocher och personal. Kan det bli bättre? Nej.


Men som sagt, det går inte att beskriva, det måsta upplevas!



 


Föresten!

 
Den 22 - 25 juni åker jag till Öland med en kompis! Kommer bli grymt kul! Hoppas på fint väder och party! 

Det må hända att jag är den enda människan i Sverige som inte har varit på Öland tidigare, men heeeey det ser ju ut som utomlands! Kolla in stranden!! Wow, det här kan bli riktigt bra!





EMAX!




Imorgon åker jag till Örebro för att delta på Emax. Ska bli riktigt kul, men lite nervöst. Kul att träffa folk från hela Sverige och förhoppningsvis lära sig grymt mycket. Tänk att jag (och Jessica) är en av 225 speciellt utvalda från hela Sverige!

Blir en liten bloggpaus under veckan när jag inte är hemma. Kommer hem på torsdag kväll lagom till midsommar! Ha det bäst, för det ska jag ha!


Första dagen på jobbet!

Idag har jag provjobbat! Jättekul faktiskt, kan nog bli en helt okej sommar trots jobb. Men det är huuuur mycket som helst att hålla ordning på med tanke på att jag jobbar själv. Har inte helt koll på läget än men man lär väl sig med tiden!

Tog en snabbis på stan sen för att köpa nagellackborttagning. Hittade även ansiktsregöring och ett coverstick.

Köpte även den här tunikan! Jättehärlig och somrig. Såg den på KappAhl i Linköping för 1,5 vecka sedan på rean, kostade 149 kr där. Men i Mjölby var den nedsatt till 49 kr!!! Ett riktigt kap. Man fick även med ett vitt, glansigt linne med tunikan. Perfekt!

Om fredagen, första dagen på sommarlovet!

Ingen sovmorgon igår inte trots att det är sommarlov! Gick upp tidigt för att åka in till Linköping med Azra. Hann med både stan och Ikanohuset på bara ett par timmar. Antingen är vi grymt effektiva eller så har butikerna sämst sortiment.


Jag var ute efter en klänning. Hittade en riktigt fin på Gina Tricot. Provade den och slog till direkt. Nu har jag en klänning till galakvällen/festen på Emax nästa vecka! Försökte ta kort på den men bilderna gör den verkligen inte rättvis. Den är jättefin!


Köpte två nagellack, ett vitt från Mavala till franskmanikyr och ett härligt rosa från Isadora, kostade bara 29 kr! Ett riktigt fynd. Köpte även en maskara, hårspray och 5-pack strumpbyxor.


Kom hem ganska tidigt och åt en sen lunch med familjen. Vilade lite och såg på film. Sen ville mamma åka till stan, hon ville till IKEA men jag sa nej, orkade inte åka in till Linköping igen. Det fick bli en sväng på stan i Mjölby istället. Jag köpte en klocka på Ur & Penn. Kostade 598 kr, men det var kampanjerbjudande så jag fick den lite billigare. Är riktigt nöjd! Fick en fin förvaringsask och ett halsband på köpet!


Sen åkte vi vidare till Mobilia. Hittade grymt snygga tavlor med Londonmotiv! Både mamma och jag hade beslutsångest om vilka som var finast och skulle passa in hemma hos oss så vi ska fundera på saken ett par dagar. Storhandlade sedan på City Gross.


Behöver jag säga att jag var så trött att jag inte ens orkade blogga igår kväll? Helt slutkörd!


Promenad










Äntligen SOMMARLOV!




Nu är det SOMMARLOOOOV! Underbart.


En kort avslutning i skolan på förmiddagen och sedan gick stora delar av klassen och fikade/åt. Skjutsade sen hem Azra och efter det fick jag för mig att ta en sväng på stan, tänkte köpa present till en kompis men hittade inget. Köpte en tröja till mig själv på Lindex istället!


Fick föresten ett par örhängen av mamma idag, skolavslutningspresent! Jättesöta. Thanks!


Vi får se vad som händer ikväll, Azra hör av dig!


I skolan

Sitter i skolan just nu och gör ingenting. Väntar på någon tråkig konsert med 3orna kl 14.00.


Klänningar

Prisvärda budgetklänningar från Forever 21



Azra
, vi ska titta efter en enkel och fin klänning till mig på fredag! Något sånt här kanske? Snyggt och stilrent. Fungerar på en gala!



Inspiration




Jag gillar att inspireras! Bild hämtad här.


Sista provet avklarat...

…och det gick inte som jag hade tänkt mig. Så här var det varit hela terminen, jag pluggar massor och sedan går proven skit. Okej då, VG är inte dåligt men inte tillräckligt bra för att jag ska bli nöjd.

Fick reda på UF-betyget också, VG. Det är jag verkligen jättebesviken på. Jag känner att vårt företag trots allt har kämpat och gjort allt vi har kunnat hela tiden. Behöver jag ens nämna att jag är pissförbannad på en lärare idag? Fy fan.

Så över lag har dagen varit minder bra. Tömt mitt skåp har jag också gjort. Skitkul att ha typ 100 böcker liggandes här hemma över sommaren. Märks det att jag är trött och på dåligt humör idag tack vare skolan eller? Haha!
 
För att komma över våra sorger åkte jag och Azra till Mc Donald's på lunchen. Har varit där liiiite för många gånger sedan jag tog körkort... Föresten, grattis Kristin till körkortet!


 

Orkar inte plugga

Nu har jag kollat igenom anteckningarna till provet och jag orkar fan inte mer. Snacka om att jag är skoltrött!

Jag är ensam hemma ikväll, så himla underbart! Alldeles lugnt och skönt och ingen irriterande lillebror som hoppar omkring på kryckor och ska ha hjälp med både det ena och det andra precis h e l a tiden.

Ska åka och köpa glass tror jag, är riktigt sugen!



MVG!

Åh herre gud, jag fick MVG i spanska!!! Helt otroligt, jag är överlycklig! Tack och hej med spanska, äntligen är kursen slut och jag behöver inte plågas mer. Men tydligen var det ju värt allt besvär och alla timmar jag har lagt ner med tanke på slutbetyget!

Två dagar kvar, sedan avslutning. Jag tror nog att jag överlever den här veckan också. Prov imorgon, marknadsföring. Bäst att börja plugga direkt, det skulle ju sitta riktigkt fint med ett MVG i FE.



Söndagsplugg





Så här skulle min söndagskväll sett ut. Men det blev i princip inget FE-plugg utan jag var ordentlig och satte mig och skrev om en svenskuppgift om Hamlet. Den skulle typ varit rättad för 100 år sedan, men vår svensklärare sa ingen exakt tid när man skulle lämna in den igen, utan bara när man var klar med den. Fick tillbaka den för typ 2,5 månad sedan... Snacka om att jag är seg! Men jag hade faktiskt glömt bort den. Kände att jag skulle få extremt dåligt samvete om jag inte lämnade in den innan sommarlovet så jag offrade lite tid nu.

Kan passa på att meddela att chokladen var väldigt god och det gick lättare att plugga!


Horoskop

När jag kom fram till sidorna med horoskop i GLAMOUR blev jag lite smått chockad över att mitt horoskop faktiskt stämmde! Azra, du vet vad jag syftar på!!






G L A M O U R

Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa senaste nr av GLAMOUR. Ska se efter om vi har något onyttigt hemma!





EU-val

Idag är det den 7:e juni och det betyder EU-val.

Jag får se om jag orkar åka iväg till vallokalen och lägga en röst.





Helgen

I helgen har jag haft fullt upp!


I fredags åkte jag ner till Stenungsund för att vara med på Jonas, min kusins, student! Så himla snygg och lycklig han var, är riktigt glad för hans skull. Utspringet var fantastiskt, unga glada studenter överallt och stolta föräldrar och anhöriga. Nästa år är det min tur!






Sedan blev det mat hemma hos kusinerna. Riktigt gott och kul att träffa släkt och kusinernas kusiner. Träffade bland annat Lina och Tim som jag inte har sett på hundra år!


Jonas försvann iväg på förfest och efter det väntade utgång för hans del. Jag och Lina blev bjuda på förfesten men tackade nej, jag skulle ju köra de 30 milen hem igen... Vi åkte hem ganska tidigt faktiskt, trodde vi skulle stannat längre.


Vi åkte ner tillsammans med morfar och Margareta. Jag körde halva vägen ner och hela vägen hem. Totalt 45 mil typ. Men det kändes faktiskt säkrare att köra själv än att låta morfar köra, jag litar inte på de gamla längre! Haha.


Lämnade av morfar och Margareta och började flytta lite möbler i deras nya lägenhet (de flyttade förra helgen). Klart man ställer upp, trots att klockan var mycket. Tog ett bra tag men resultatet blev bra. Hann med en kvällsmacka och te innan vi åkte hem till oss. Var helt slut, somnade direkt!




Igår, lördag, flyttstädade jag i morfars hus. Städade i 9 timmar, snacka om att jag var död när jag kom hem. Har varit där idag med och gjort det sista så nu är huset redo att lämnas över till nästa ägare imorgon. Kroppen är helt död, det är faktiskt jobbigare än vad man tror att skrubba och putsa varenda liten del av ett helt hus!






Sveriges nationaldag var det visst igår också. Om jag firade? Haha nej, jag städade och åt pizza.


Nu borde jag plugga inför det sista provet i företagsekonomin, marknadsföring. Men jag orkar faktiskt inte. Har ont i hela kroppen och huvudet hänger inte med för fem öre. Imorgon får jag plugga gärnet istället! Nu känner jag att jag bara behöver vila.


SHOPPING!

Har hjälpt brorsan att köpa kläder till skolavslutningen. Lyckades få ihop en snygg outfit trots den gipsade foten! Det var svårt, men det gick! Han kan ju liksom inte få på sig ett par vanliga byxor så man fick tänka om lite.. Från början var det meningen att han skulle haft kavaj och varit finklädd, men nej, det gick inte få på några byxor.

Jag sprang in på Lindex och kom ut med tre plagg. En kjol, en klänning och en tshirt. Jag bloggade om dem igår! Köp 3 betala för 2 plus 10 % rabatt, inte alls dumt! Jag är nöjd, men nu får jag inte köpa mer. Joo, en finklänning till Emax. That's it.

Insåg alldeles nyss att jag måste köpa fler galgar...


Dagens outfit




Kjol   -   Vero Moda
T-shirt   -   Primark




Fredagsfeeling

Har varit en helt okej dag trots allt, känns lite som fredag. Började morgonen med ett "oförberett" UF-prov. Alla visst om att det skulla vara idag så ingen blev särskilt överraskad! Gick inget vidare för mig, där rök ett högt betyg.

Resten av dagen har vi inte gjort något direkt. Känns allt bra onödigt att gå till skolan för tillfället.

Men vet ni vad? Bara ett prov kvar nu! Marknadsföring. Plus inlämning av statistisk undersökning och aktiekurser. Sen är det sommar!



Stallet nästa!

Näst sista gången idag. Så himla tråkigt. Men jag är taggad för att genomföra en grym lektion och få göra det jag tycker bäst om!



O N S D A G

Så himla skönt med korta dagar i skolan så här precis innan sommarlovet! Man gör verkligen inget viktigt förutom att ha kul med klassen.

Har varit på affärslunch idag också! Haha, ganska misslyckad med tanke på att alla kontaktpersoner från våra fadderföretag var inbjudna men ingen av dem kom. Mer än hälften av dem hade inte ens svarat på inbjudan, två hade tackat nej och en hade tackat ja. Det var vår kontaktperson som tackade ja men hon dök aldrig upp på lunchen.. Dåligt!

Har sovit grymt dåligt i natt, så jag ska ta mig en tupplur sen så jag orkar med kvällen.


Köp 3 betala för 2!




Lindex har mycket fint just nu. Den blommiga klänningen till höger är jag helt kär i! Den måste jag ha. Har provat den i affären men dum som jag var köpte jag den inte.

Kjolen är jättesöt, har provat den också. Kanske inte syns så bra men den har ett snyggt broderat mönster. Är faktiskt i desperat behov av en ny kjol!

T-shirten gillar jag för att den är rosa och somrig.

Lindex har ju ett kanonbra erbjudande nu i sommar (hade det förra sommaren också), köp 3 betala för 2! Perfekt!!




Sandaler med nitar

Jag vet att jag absolut inte är först med att blogga om dessa. Men de är riktigt snygg och prisvärda! Men jag ska inte shoppa någonting nu, men drömma kan man ju alltid!

H&M 198 kr


Nationella matte B

Har haft nationella i matte B idag.

Jag är besviken på mig själv. Herre gud, matte brukade ju vara min grej! Nu funkar det inte riktigt längre och nationella gick åt helvete. Nu kan jag glömma ett MVG, får nöja mig med ett VG. Åh.... 



Dead by April

Losing you. Har nynnat på den här låten hela dagen! Gillar den. Okej då, är beroende av den för tillfället!



1:a juni

Nu är det sommar på riktigt! 1:a juni idag och nedräkningen till sommarlovet är i full gång. Längtar!

Hade bara en lektion idag. Inställd första lektion (hälsopedagogik), sen svenska, ingen engelska, jobbade hemma på spanskan och ingen sista lektion (affärsengelska). Skola mellan kl 10 - 11 med andra ord. Perfekt!

Fick värsta energin när jag kom hem och var riktigt flitig och jobbade med spanskan i 2,5 tim. Gjorde klart alla övningar i boken, gjorde en självdiagnos och sedan skrev jag en uppsats om gatubarn på min spanska som verkligen är sämst. Wow, effektivt arbete! Men det var tanken på att detta var det sista jag gjorde i spanskan i hela mitt liv som drev mig framåt. Nu slipper jag spanskan, gött!

Vet ni vad? Min lillebror bröt foten på två ställen igår när han tränade motorcross.. Så nu ligger han här hemma med foten gipsad och får inte röra sig ur fläcken! Det är ganska synd om honom faktiskt. Han slutar 9an nu och får inte delta på alla roliga avslutningsjippon. Men jag var snäll och hjälpte honom med hans svenskuppgift i 2 tim (!). Det är ju roligare att hjälpa andra än att plugga själv!

Tänkte solat förut, men min allergi plågar ihjäl mig! Solade ju faktiskt igår och brände mig lite så jag försöker vara lite snäll mot huden idag. Det går ingen nöd på mig!

Nu ska jag kolla på matten, nationella imorgon mellan kl 8 - 12... Försöker intala mig själv att det kommer att gå jättebra! ;) försöka kan man ju alltid.

Ska fira mamma lite ikväll med, hon var ju utomlands när hon fyllde så vi får ta det nu ist.






Nice väder!




RSS 2.0