110430

IMORGON åker jag hem, ääääntligen. Saknar allt galet mycket, plus att det ska bli skönt att lämna Sverige igen (jag klättrar liksom på väggarna av uttråkning). Ikväll blir det grillning och sen sticker vi iväg på bio (ignorerar det faktum att det faktiskt är Valborg).

William + Kate


Idag sitter jag bänkad framför tvn och följer the royal wedding.

Yesterday.

Igår hade jag en bra dag, en sväng till frissan (skillnaden blev så minimal så att jag själv inte ens märker av den) och på kvällen hängde jag med fint folk på Gusto - Azra, Jessica, Sandra och Nina.

Jag längtar hem.






Jag har varit hemma i Sverige i ca en och en halv vecka nu, jag saknar London SÅ HÄR mycket. Mina drömmars stad, min fristad, mitt andra hem. Tanken på att jag bara har 4 VECKOR kvar ger mig panikångest. Det finns så mycket kvar som jag vill se, göra, uppleva. Jag kommer att sakna mina londonfriends. Men visst, staden finns alltid kvar. Jag vill ha söndag nuuuuuu så jag kan åka hem. Jag älskar att ha två hem.

Bosses.




Har haft en himla fin dag. Spanat runt på IKEA (och drömt om att någon gång få inreda min första lägenhet), hängt med Lisa i stan, fikat på Espresso House och ätit årets första glass från Bosses. Kompenserade det onyttiga med någon mil på träningscykeln.

Våren x 2





I år har jag fått uppleva två vårar, en engelsk och en svensk (Sverige ligger ungefär två månader efter). Jag måste erkänna, den svenska våren slår den engelska med hästlängder. Det är något visst med att gå omkring i hästhagarna bland både blåsippor och vitsippor och höra fåglarna kvittra.

Glad Påsk!




Glad påsk! Precis som alltid så är jag lite off när jag är hemma, har fullt upp med allt annat. Vi hörs när vi hörs! (Jag åker tillbaka till London på söndag nästa vecka!)

Bokat och klart!




Okej, nu är det klart. Vissa vet om det, andra inte. Jag kommer att flytta hem från London i slutet på maj, närmare bestämt måndagen de 30:e. Bokade precis en enkelbiljett, Heathrow - Landvetter. Ska jag vara ärlig så känns det sådär. 9 månader blev det i London, den här gången. Jag är säker på att jag kommer tillbaka! Nu ska jag njuta av de sista veckorna fullt ut! Vad tusan gör jag i Sverige just nu?!

110421

Jag har insett att det aldrig blir som man planerar. Skulle som sagt träffat Lisa idag, men pga lite omständigheter så får vi ta det någon annan dag! Passar på att ha en lugn och skön hemmadag.

...

Att vara hemma kan vara kul, ibland. Det värsta är att man har glömt bort alla de dåliga sakerna, tex Östgötatrafiken. Hur ofta går bussarna/tågen liksom? Aldrig. Plus att jag måste åka bil för att ta mig till bussen (= mamma eller pappa måste vara hemma eftersom vi bara har två bilar). Annat är det med London, 1 min till bussen som går var 5:e minut. Mycket, mycket bättre. Jag saknar det. Fick ställa in kvällens planer men fixade nya lika snabbt. Ska träffa fina Ida ikväll och imorgon in till stan för att hänga med Lisa. Blir kanon!

110420

Tårta, check! Presenter, check! Systemet, check! Hade en riktigt fin födelsedag. Tack för alla gratulationer!

Har avklart två dressyrpass, både måndag och tisdag, träningsvärken kom med på köpet. Men det gick förvånansvärt bra, med tanke på att jag har suttit på hästryggen fem gånger det senaste året och fortfarande har en inflammerad fot.

Idag har alla dragit i mig, avskyr att behöva säga nej. Ska in till stan ikväll och träffa några snygga tjejer och ta ett två tre glas och bara ha kul!

Happy birthday to me!



19 april, idag fyller jag 20!

HEMMA.

Home sweet home - eller? Jo då, det känns kanonbra att vara hemma. Resan hem gick både fort och helt felfritt, allt flöt på bra, börjar bli van nu. Har fullt upp idag, storstädar (mitt rum har totalt dammat igen...), packar upp och ikväll ska jag rida. Äntligen! Kan sluta i katastrof med min fot (plus att jag är fruktansvärt otränad), men det är värt ett försök. Nu ska jag njuta av SISTA dagen som tonåring, galet.

Bye bye London, see you in two weeks.

Kom nyss in från en liten promenad (haltade runt kvarteret typ, min fot är allt annat än bra). Idag åker jag hem, har dock inte riktigt ställt in mig på det. Men det ska bli kul att träffa alla samt fira födelsedag och påsk! Om ca 1,5 timme tar jag bussen till Victoria Station, tåget till Gatwick och flyget till Skavsta. Landar runt 23.30-tiden svensk tid. Hejdå London!

Weatherforecast




Fy vad vuxen jag känner mig som pratar om vädret, men det ser ut att bli fint väder hemma, +20 är minsann inte illa. Bäst för norrmännen att prognosen stämmer...

110416

Jag har verkligen haft en toppendag! Lyckades tillsammans med Siri baka riktigt goda kanelbullar utan alla ingredienser, med ett pintglas som måttsats och en hel del improvisation. England i alla ära, men det där med bakning är minsann svenskarna bättre på. Bullarna blev uppskattade! Råkade spontant ta en sväng till Westfield efteråt, inte alls planerat (och ja, några inköp blev det). Nu måste jag ta mig i kragen och kolla över packningen, är livrädd för att få övervikt.

Lördag lördag lördag.

Det blev inte mycket till shopping igår, men lite underkläder, ett linne och en enkel klänning fick följa med hem. Alltid något och jag är nöjd! 

Vaknade idag vid 7.30-tiden till de ljuva tonerna av "ja må hon leva" och fick fullkomligt panik, för ingen fyller ju år idag, jag står näst på tur. TACK OCH LOV så hade vfamiljen tydligen bestämt att de skulle fira Clara (som fyllde i tisdags) idag istället. Trodde för ett kort ögonblick att det var mig de skulle fira.  

Nu ska jag bege mig upp till Belsize Park och våldgästa Siri. Kommer nog bli en kanondag! Plus att solen skiner!

Oxford St next.

Nu sticker jag ut på stan och ser ifall jag kan göra några fynd (det har varit lite fööör mycket basicshopping på sistonde). Shopping en fredagkväll är underbart, relativt "lugnt" och avslappnade människor. Imorgon ska jag hänga med Siri hela dagen och jag längtar som bara den!

Reafynd - The Body Shop



The Body Shop har en grym rea (IGEN!) just nu. Man kan inte göra annat än att älska det. Jag gav £8 (ca 80 kr) för det ovan. Helt klart prisvärt! Observera att duschgelen kostar 102 kr i Sverige. Insane!

Friday!

Freeeeedaaaaag. Helg! har precis tagit emot matleveransen och överväger om jag ska gå och lägga mig igen, är skapligt trött. Idag kommer barnen hem igen vilket innebär att det är slut på friden. Ska försöka packa klart sen eftersom jag har lite andra planer inför morgondagen och söndag förmiddag. Helt sjukt att jag åker hem på söndag! Två veckor hemma, kan sluta i katastrof pga av understimulering, eller så kan det bli riktigt lyckat. I vilket fall som helst så ska det bli skönt att komma hem och träffa alla igen (och mysa med kissungarna).

Packning pågår.

Idag har det pågått en kamp mellan mig, min garderob och mina väskor. Det går sådär, men jag tror att jag kommer gå segrande ur den här striden. Guuuuud vad svårt det är att packa. Tanken är att lämna så mycket som möjligt hemma och åka tillbaka till London med tomma väskor. Wish me luck.

110413

Hej hej hej, hemskt mycket hej! Idag har jag städat och tvättat. Kul va? Ja faktiskt. För första gången någonsin så tyckte jag att det var kul att städa huset. Jag la till och med ner flera timmar extra på att få det ännu finare, det gick liksom av bara farten. Haha, så kan det va ibland. Synd att man inte alltid har den energin... 

Anette gick precis hem. Hennes söta vmamma skrev ut mina boardingcards (åker med Ryanair så jag måste skriva ut dem själv) tidigare idag efter som vår skrivare helt plötsligt är completely dead. Hade för ett kort ögonblick lite panik ang skrivaren, men det löste ju sig som tur var. Haft en mysig kväll och pratat om precis allt (som vi alltid gör) och eftersom Anette är min lilla ängel så gick hon förbi Starbucks på vägen hit och köpte med sig frappuccinos. Mmmmmm. Imorgon åker hon hem till Sverige en sväng, och på söndag åker jag, vilket innebär att vi ses tidigast den 1 maj igen. Alldeles för lång tid.

Idag, inatt och imorgon fram till 18-tiden har jag huset helt för mig själv. Vfamiljen är iväg, alla på olika håll. En är i Oslo, en i Frankfurt, en är ute på den engelska landsbygden och en befinner sig i utkanten av västra London. Härligt!

Creating yourself.


Ossington Street



Min fina lilla gata. London - Notting Hill, bättre får man leta efter. Jag bor i ett av de vita husen till vänster. Jag kommer att sakna det här när jag väl flyttar hem. Jag skulle dock aldrig ha råd att bo här, huspriserna ligger runt 30 miljoner SEK. Jag vågar inte ens tänka på vad mitt/vfamiljens hus är värt.

110412

Idag fyller min lilla tjej Clara 8 år! Har inga direkta planer för dagen, lutar åt att träffa Anette, ta en sväng till Westfield, stryka lite, börja packa. Ingen superexciting dag kanske, men lugn och skön.

Häromdagens.




Fint väder, mer inspiration. Kavaj H&M, kjol Primark. Plus ballerinaskor och solglasögon!

Shopping på G.

Har precis gjort något som jag är otroligt glad och stolt över, men som jag egentligen inte vill (ni får veta inom några veckor). Firar med en sväng till Oxford Street och lite shopping, det är jag värd! Älskar att allt har öppet till minst kl 21. Ha en fin kväll!

The future is mine.

Verkligheten kommer ikapp mig lite för fort.

Om en vecka fyller jag 20, jag har inte planerat något och vet inte hur jag ska fira. Innan den 15 april måste jag bestämma mig och söka utbildningar till hösten. Vad vill jag plugga? Ingenting. Känner mig inte redo att gå tillbaka till skolbänken. Är dock lite sugen på att läsa spanska/franska ett år. Sjukgymnast lockar men det kommer jag inte in på, har för "dåliga" betyg, med andra ord inte MVG i allt. Börja plugga efter jul istället? Hur blir det i sommar? Jag behöver ett till jobb om det ska gå ihop sig. Observera att jag inte har någon bil och MÅSTE åka bil till jobbet. Jobba i höst? Vart? Resa i höst? Tillsammans med vem och för vilka pengar? Söka som reseledare till vintersäsongen? Kanske sticka iväg som aupair igen, fast till ett främmande land, några månader i höst?

Idag är tankarna många och jag vet inte vad jag vill. Det är jobbigt att bli vuxen.

110411

Har haft en väldigt fin söndag. Alla dagar i London är ju faktiskt fina när jag tänker efter. Anette kom hit på frukost i förmiddags och sedan spenderade vi dagen hemma hos henne tillsammans med Johanna, hennes ursöta vän från Sverige. Nu är vfamiljen tillbaka och imorgon återgår livet till det normala. Eller nej, nu ljög jag, jag har sovmorgon varje dag och är ledig stora delar av veckan. LOVELY!

Ingenting är omöjligt.



Igår passade vi på att väga ALLT som finns i min garderob. Ja ni, det är minsann en hel del. Bara skorna tog upp en hel väska... Men det ska gå, allt ska hem på ett eller annat sätt! 15+10 kg nu i påsk, 23+23+8 kg när jag åker hem för gott. Men innan dess ska det shoppas ÄNNU mer!

Looooondooooon.


















Hela London blommar, fantastiskt vackert. Vem sa att det bara regnar i London? Bullshit. Kameran har hängt runt min hals hela veckan, därför existerar knappt några bilder på mig. Kanske lika bra, jag är inte i toppform just nu om vi säger så... Haha. Några bilder från bland annat Greenwich (tidslinjen, GTM), Hampstead Heath, afternoon tea och vaktavlösning vid Buckingham Palace. Vi passade på att vara riktiga turister, man blir så himla lätt hemmablind. 

Back to normal.

Sååå, nu har jag lämnat av mamsen och plötsligt är jag helt ensam i huset. Ganska så skönt faktiskt! Det har varit en väldigt fin, men intensiv, vecka. Har haft jättekul! Turistat (och utforskat både norra, östra och södra London), shoppat, ätit och druckit gott, musikal (Love Never Dies!), bio, promenader (min fot är fortfarande åt helvete), med mera. Man har aldrig tråkigt i London! Temperaturen har legat runt +25 den senaste veckan, plus att kvällarna har varit riktigt, riktigt varma. Det känns helt klart som sommar! Jag har runt tusen nya foton att visa, slänger upp några lite senare.

Sommar.

Nu är det sommar, i alla fall i London. Strålande solsken hela dagen, jag gick i t-shirt fram till 20-tiden utan att frysa ett dugg. Hoppas det håller i sig! De senaste dagarna har varit fullproppade med allt från shopping och musikal till parkhäng och goda drinkar. Är lite off några dagar till, på lördag kväll åker mams hem och allt återgår till det normala!

Busy woman.

Hallå hallå. Jag lever, mamma och jag har det bäst. Uppdateringen kommer bli sämst den kommande veckan, men jag har fullt upp med annat! London bjuder dessutom på sommarvärme, u n d e r b a r t . Ha det fint!

April, april...

Jag sov som en prinsessa inatt, vaknade helt utvilad. Första april idag, jag lovar, jag ska inte lura er. Idag fyller min fina vän Jessica 20 år (GRATTIS!), mamma kommer ikväll och jag har fått reda på att jag garanterat har sommarjobb!

RSS 2.0