Comeback





Jag har precis gjort comeback i köket, håller på och bakar muffins! Bananmuffins. Har improviserat lite, men receptet sitter ju egentligen inprentat i ryggmärgen. Fy tusan vad jag gillar det här. Har inte bakat alls sedan jag flyttade till England, jag har liksom inte velat göra intrång och exprimentera hejvilt i köket samt be vfamiljen att köpa hem 1000 ingredienser. Men nu ni, Alex är tillbaka. Hoppas de blir goda!

LEDIG!

Just nu är jag så himla lycklig. Jag ville bara säga det. Har spenderat eftermiddagen med en av mina äldsta och bästa vänner, fina fina Siri. Ibland är livet så underbart. Maffian har lämnat huset och jag är ENSAM. Nu kör vi, SEMESTER!



Torsdag 31 mars.

Idag är det typ världens bästa torsdag (GRATTIS MORMOR!). Siri tittar förbi runt lunch, det kan hända att även Anette droppar förbi, kl 15 börjar ledigheten på riktigt och jag får huset för mig själv. Imorgon kommer mams, IMORGON! Tänk att det är nästan två månader sedan vi sågs, det känns som en vecka.

I'm so sick of being serious, It's makin' my brain delirious.

Har fixat ALL städning idag, det var lite kämpigt med det gick till slut (och att det nu ser ut WW3 i köket är inte mitt problem). Nu är det bara lite handdukstvätt kvar imorgon, sen går jag på semester! 10 dagars ledighet klingar fint i mina öron (sedan 5 dagars jobb, efter det väntar ytterligare 17 dagars ledighet!). Imorgon vid 15-tiden lämnar vfamiljen huset och friden infinner sig. Nettis kommer strax över med lite godsaker, ikväll har vi mycket att fira!

30 mars 2007 - Fyra år idag.



Idag är det exakt fyra år sedan jag satte min fot i London för första gången. Jag var då 15 år gammal (nästan 16 år) och helt ovetandes om min och Londons framtid tillsammans. Det har under de senaste åren blivit x antal resor till mina drömmars stad, idag fyra år senare både bor och jobbar jag här. Galet! I'm totally in love. Jag vill aldrig flytta hem!

Man får äta glass när man har ont i foten.



29 MARS?!?!
Jag fick nyss ett wake up call from above, vart försvann årets tråkigaste månader januari-februari-mars? INSANE (som för övrigt är ett av mina favoritord just nu). Har vilat foten idag också och tänkte fixa all städning/tvätt imorgon och på torsdag istället. Och ni, stor eloge till er som orkar klicka er in här varje dag och läsa om absolut ingenting. Tack!

Why is everybody so serious, acting so damn mysterious?

Har abslout inget roligt att dela med mig av eftersom jag är halvt handikappad för tillfället. Men penicillinet verkar göra sitt, inflammationen i foten blir långsamt bättre och bättre. Har lite ångest eftersom jag går miste om värdefull tid nu när jag bara sitter inne och inte rör mig ur fläcken - jag vill utforska London, hänga i parken, njuta av solen och shoppa. Men man kan inte få allt. Nu laddar jag inför fredag!

28 Mars 2011



Kolla in temperaturen på lördag! +18, inte helt fel! Hoppas prognosen stämmer någorlunda.

Last night,

Igår kväll hade jag en av de mysigaste kvällarna någonsin med mina små v-barn (och Nettis såklart). De har sina moments! De åt pizza, chokladpudding, kollade på sing-a-long versionen av Mamma Mia! (och gick all in med både dans och sång), åt popcorn och jag lät dem stanna uppe låååångt efter läggdags. Ger man efter lite grann så får man så himla mycket tillbaka.

26 mars 2011

Vart tusan försvann den här dagen?! Galet. Passade på att skypa med både mamma och lillebror tidigare idag. Jag försöker locka hit min 17-åriga bror, det går sådär. KOM HIT! Har uppdaterat mitt CV, svarat på mail, kollat på SATC och läst en hel del. Ganska så skönt med en lugn dag faktiskt (om man bortser från den onda foten). Ikväll är jag i alla fall barnvakt och Nettis kommer förbi och gör mig sällskap!

I love you to the moon and back.

Trots elände så har jag haft en väldigt trevlig kväll. Anette kom hit med frappuccinos från Starbucks, vi pratade och såg på film. Myspys. Vad skulle jag göra utan henne? Min lilla pärla. Imorgon ska jag hänga med mig själv! Kan ju vara bra med lite egentid ibland. Första lördagen i London som jag 1. spenderar ensam 2. spenderar hemma.

Inflammation i foten

Idag är jag ganska ledsen och nedstämd (fast samtidigt grymt stolt över att jag faktiskt behärskar det engelska språket så pass bra som jag tydligen gör).

Jag ringde till läkarkliniken i förmiddags, fick en massa info, gick dit och skrev in mig, fick en läkartid och lyckades hämta ut ett recept med penicillin. Well, jag har en inflammation i foten (eventuellt en stressfraktur). Det kan ta upp till 4-6 veckor innan jag är helt okej, minst.

Den kommande veckan ska jag försöka att hålla mig så stilla som det bara går och inte stödja mer än nödvändigt på foten. Låter som jag har en rolig helg framför mig, eller hur?

OM EN VECKA KOMMER MAMMA! Då måste min fot vara bättre. Hoppas att penicillinkuren gör susen!

Friday!

.... och så var det fredag igen! Underbart. Om vi bortser från att min fot är ännu värre idag. Det blir en rolig helg det här. Idag är första gången på riktigt, riktigt länge som jag önskar att jag vore hemma... Nu ska jag hugga in på min frukost! Ha en fin dag.

110324

Igår hade jag en himla fin kväll. Mys hemma hos Anette, inklusive Marabou. Mmmmmm. Kollade igenom en massa Londonbilder och fick panik över att vi endast har TRE helger kvar tillsammans (= mamma är här två helger och jag är hemma i Sverige under två helger), sen åker hon hem och lämnar mig kvar här. Känns jättekonstigt. 

Just nu vill jag bara spola fram tiden en vecka. På torsdag nästa vecka åker min vfamilj till Stockholm (vmamman försvinner redan på tisdagen) t o m lördag eftermiddag. Tidigt, tidigt på söndag åker de till Frankrike och är borta en vecka. På fredag kommer mamma! Helt galet att jag möter upp henne på Victoria Station om EN VECKA. Ska bli så kul! Hoppas det underbara vädret håller i sig (och att min fot blir bättre/bra)!

jnbnbmböbmvcmäödxcbdfbmslötqf.

Okej, så här ligger det till. Min vänster fot är åt helvete, jag kan knappt gå, idag är det plötsligt riktigt illa. Haltar fram som en pensionär. Har haft ont i lite mer än en vecka och det blir bara värre och värre (hoppas det blir bättre till helgen). Googlade lite, vilket man INTE ska göra... Hjälp. Knaprar värktabletter och smörjer in foten med antiinflammatorisk och smärtstillande gel. Jag har inte tid med det här nu! Saken blir ju inte bättre av att jag har sju trappor upp till mitt rum... Älskar trappor. 


Sommarvärme i mars, thank you.



Idag är det galet varmt ute! Sommarvärme redan i mars. UNDERBART. När jag var klar med all städning/stryking mötte jag upp och Anette, vi köpte med oss varsin kaffe och satte oss i solen i Holland Park och bara njöt. Höll dock på att dö av värme i mina jeans, linne och kofta. Känns fantastiskt att gå omkring i ballerinaskor, solglasögon på näsan och kunna lämna jackan hemma.

Bye bye, seeee ya.



Igår sa jag hejdå till Matilda, det känns redan tomt. Inget mer Matildahäng. På torsdag drar hon och Jana hem till Sverige. Alla försvinner, en efter en. Tråkigt! Men jag har två riktigt nära vänner kvar, Anette och Siri. Guld värda! Plus en massa andra härliga människor som jag bara känner lite halvt.

Brighton













Har en miljon fina bilder att visa, men resten får hamna i mitt personliga album. Brighton var helt fantastiskt, plus att vi lyckades pricka in BÄSTA vädret. Satt på standen och njöt av solen, åt gott, fikade, shoppade och promenerade längs med stranden till tonerna av ljuv musik samt bevittnade en magisk solnedgång. Perfekt dag - jag vill tillbaka.

I'm in love.

Har haft världens finaste dag i Brighton! Klarblå himmel, solesken hela dagen och bästa sällskapet. Vad kan man mer begära? I'm in love. Brighton var helt fantastiskt. Bildbomb utlovas under veckan som kommer.

Just stop for a minute, and smile.

Alltså den här fredagen... Spögregn. Men imorgon har vi beställt fint väder, sol + Brighton låter nämligen som en himla bra kombination tycker jag. Längtar! Idag blev inte som planerat, skulle egentligen åkt iväg på lite roligheter på eftermiddagen men vi råkade luncha lite fööör länge (jag agerade mästerkock) så vi fick ställa in. (Matilda, klockan blev för mycket annars skulle vi självklart hört av oss till dig!). Nu duschen och sen sova tidigt, klockan ringer 05:45 imorgon.

Svenskt vårväder

Haha. Loggar in på Facebook, 9 av 10 statusuppdateringar handlar om snön som kom inatt. Äsch, det är ju bara svenskt vårväder! Likadant varje år. Håll ut mates, snart kommer nog våren även till Sverige.

Gilly Hicks - Calla Bluff.



Ny favorit i badrumsskåpet. Handkräm från Gilly Hicks! Doftar ljuvligt. Har blivit lite smått beroende av den.

St Patrick's Day

Torsdag. Fredag imorgon och sen helg, hur galet är inte det?! Min vmamma är på jobbresa vilket innebär att jag har betydligt mindre att göra (=nästan helt ledig under dagarna). Fint. Nu blir det långfrukost och sen ska jag hänga med Anette. Hoppas solen kikar fram så vi kan ta en lång och härlig promenad i parken!

PLANERING:

19/3          Brighton tillsammans med Anette
1-9/4         Mamma är här ♥ (v-familjen på semester!)
17/4-1/5    Hemma i Sverige (20årsdag + påsk)
1/5 - ?       LONDON

Har en hel del kul att se fram emot de kommande veckorna, tiden kommer att rusa förbi, rätt vad det är så är vi inne i maj! Längtar längtar längtar. MEN, när ska jag ge upp mitt underbara London och flytta hem? Ingen aning. Snart är det dags att bestämma sig.

Min onsdag.




Firade att veckans städning är klar genom att kika igenom hela säsong 1 av Solsidan och mumsa på några minicupcakes (som jag fick av Anettes v-mamma igår). Hääääärligt.

Bokat och klart.



Bokade precis biljetter till Brighton! På lördag morgon (lite föööör tidigt) sitter jag och Anette på ett tåg söder ut. Ska bli så himla kul! Längtar längtar längtar.

Bästa veckan.

15:e mars - halva månaden har redan gått! Resten av den här veckan kommer bli bäst, jag känner på mig det. Ska snart kila över till Anette och planera lite! Ska försöka ta oss iväg till Sea Life London Aquarium nu på torsdag och ikväll ska jag eventuellt boka biljetter till en annan rolig grej. LÄNGTAR.

Breakfast.



Om det är något jag har blivit grym på den senaste tiden så är det att äta frukost. Startar alltid morgonen med en stor tallrik yoghurt, flingor och frukt/bär. Mmmmmmm. Bäst att ladda upp ordentligt, städning av tre våningar väntar!

B&J + SATC = BRA KVÄLL.

Lugn och skön kväll, varvar ner med lite B&J och SATC. U-n-d-e-r-b-a-r-t. Vardagslyx är underskattat.

Måndag:



Kickstartade den nya arbetsveckan med en härlig morgonpromenad i parken tillsammans med Anette och Poppy, helt underbart väder! Passade även på att mysa lite med en 8-veckors kattunge förut. Helvild, smått aggressiv och självmordbenägen! Men söt (och gillar att leka med Alexander McQueen sjalar). Har även hunnit med att eliminera antalet skjortor i strykhögen från 10 till 0 samt ta hand om all övrig tvätt. Well done. Nu ska jag hugga in på min lunch, kaffe och en bagel med philadelphiaost, och kika på Solsidan.

Hej




Det var den helgen det. Tiden går så sjuuukt fort, helt insane. Har fixat några extra vuxenpoäng i helgen genom att gå på TVÅ museum, Victoria & Albert Museum och Museum of London. Fikat på stammishaket (Linnea, favoriten mår finfint!), promenad i vårsolen, fredagsshopping på Westfield och picknick inomhus. Skön helg.

Min torsdaaaaaag.



Har haft en asbra dag. Förgyllde bland annat Matildas dag med lite leverpastej (tro det eller ej, men jag har nog aldrig sett henne så lycklig), har tvättat och putsat, druckit en himla massa kaffe för att bli pigg (resulterade dock i att jag somnade), knallat bort till Westfield, snackat skit tillsammans med Anette samt druckit ur de nya Starbucksmuggarna med nya loggan (allvarligt, varför byta? DISLIKE). Sleep tight.

Passport.




Jag har varit lite anti mot passfodralen tidigare, kändes som en meningslös grej liksom. Men i takt med att mitt pass har blivit allt mer slitet så tänkte jag ja varför inte. Fyndade detta till pangpris, 50p (ca 5 kr), för några veckor sedan! Bra investering.

Onsdag -

Hallå där! Allt bra? Har noll inspiration för tillfället, det händer en massa roligt hela tiden man jag orkar inte riktigt skriva om det. Så kan det va. Annars så jobbar och sliter jag (ja faktiskt, ni som inte tror att jag gör något på dagarna har HELT FEL), klockan ringer 06:45 varje morgon, dag ut och dag in. Men jag trivs, härligt liv. Redan onsdag idag, bara torsdag-fredag sen är det helgt IGEN. Lovely.

Make Up Store.

Shoppade lite nytt på Make Up Store i lördags när vi var på Carnaby St, jag fullkomligt älskar deras smink! Skulle kunna shoppa upp hela affären.

Internationella kvinnodagen / Semmeldagen / Pancake Day

8:e mars har många namn i år. Någon semla lär jag inte få, man jag satsar stenhårt på pannkakor.

Måndag.

Mår inte direkt tiptop idag. Kurerar mig med cappuccino och senaste numret av Glamour.

Lördag-söndag











Har hunnit med lite av varje i helgen. Shopping på Oxford St/Regent St/Carnaby St x 2, fika på favoritcafét, en bra utställning med bandet Queen, Brick Lane, Spitalfields Market, Petticoat Lane, god mat och pubhäng. BRA helg.

Fina fina helg.

Åh vilken fin helg det har varit. Nu kör vi 5 dagar till, sen är det helg igen. Måste se till att planera in något roligt under veckan!

6 månader i London.



Idag har jag varit bosatt i London i hela 6 månader, ett halvår. Helt sjukt vad tiden går fort! London är, precis som jag har sagt tidigare (och tjatar om typ varje dag...), helt amazing. Jag trivs så fruktansvärt bra. Visst, aupairlivet har sina för- och nackdelar, men jag är här för att jag älskar London.

Är så otroligt glad och tacksam över alla fina människor som jag har lärt känna. Några har redan hunnit åka hem till Sverige, vissa åker hem de kommande veckorna och andra stannar ytterligare två-tre månader - fy vad ni är bra! Många vänner för livet. Love love love.

Idag firar jag 6-månadersdagen med shopping, fika, fin middag och ett två tre glas på puben i bästa sällskapet.

Kickar igång helgen!

Fredag - känns kanonbra, äntligen helg. Sitter nu och laddar upp med lite lätt lunch, sticker strax iväg till Westfield med Anette och Matilda. Grym start på helgen! London bjuder på blå himmel och solsken - ÄNNU bättre.

Josephine Bornebusch

Det har varit en händelserik dag, på alla sätt och vis, väljer att fokusera på det positiva. Gissa vem jag sprang på förut? Josephine Bornebusch, ni vet hon som spelar Mickan i Solsidan. Mötte henne häromdagen på min gata och tänkte "äsch, visserligen är hon väääldigt lik Josephine till utseendet, men nej, det är nog inte hon, vad skulle hon göra på MIN gata liksom?!" (jag visste dock att hon för tillfället är bosatt i London). Sprang på henne idag igen och ja, det är hon. Kul! Vi bor nästan grannar. Den enda kändis man träffar på i London är svensk (och så jättekänd är hon ju trots allt inte), typiskt va. London är invaderat av svenskar, vart man än vänder sig så träffar man på svenskar, ÖVERALLT. På gott och på ont.

Midweek.




Känslan som infinner sig när man har städat ett fem-vångingshus, tvättat en massa tvätt, betat av strykhögen, gjort alla veckans sysslor, tagit en långpromenad i Kensington Gardens/Hyde Park (se bilder ovan!), tränat, ätit nyttiga saker till frukost/lunch/middag/mellanmål OCH varit barnvakt är heeeelt amazing. Nu är jag fan stolt över mig själv. Bra onsdag! Tänk om man kunde vara så här effektiv/duktig alla 365 dagar om året... Jag har något att jobba på.

Tisdagen den första mars.

Helt galet vad tiden går fort. Känner på mig att mars kommer bli en grym månad.

Planeringskväll.

Haft en mysig kväll hos Anette (jag mer eller mindre bor där, hennes v-familj har adopterat mig!) med te, glass och planering. Eller planering och planering, vi kom inte fram till så mycket. Det finns iaf tusen grejer vi vill göra innan vi drar hem till Sverige, det är en sak som är säker. Plus en himla massa som ska shoppas! Ekonomin går dock inte riktigt ihop sig, haha... Kom hem för en stund sedan och nu känner jag mig mest... arg. Suck. Humöret slår om fort. Imorgon blir en bättre dag! Sleep tight.

RSS 2.0