Finaste.



Notting Hill ♥

Inspiration



Precis så här vill jag ha på en vägg i mitt rum, helt perfekt. Hittade drömväggen i en inredningskatalog för F/W 2011 på jobbet. Måste fixa något liknande.

Finfin måndag.




OJ vad den här eftermiddagen/kvällen inte blev som planerat. Fegade ur och avbokade pw:n pga regnet (såklart slutade det ju sen... fan vad lat jag känner mig!) och stannade inne. Halvsov istället, plötsligt ringer Lollo och 3 min senare sitter hon i mitt rum. Älskar spontana besök. Bakade supergoda chokladmuffins! Sedan ett par timmar tillbaka sitter jag och "redigerar" Londonfoton. Sitter allvarligt talat med världens störta leende på läpparna och hela jag bubblar av lycka. KÄRLEK. Så fint vi hade det. Har i n t e pluggat idag. Kör på en effektiv tisdag istället.

Första dagen på universitetet.

Första dagen på universitetet, check! Lätt som en plätt. Åkte samma tåg som Azra imorse (hoppas vi kan tajma in våra tåg i fortsättningen också!), hittade direkt, trevligt folk (väldigt blandade åldrar) och bra upplägg. Blev indelade i grupper, verkar som om jag har hamnat i bra grupp, jag är helt klart yngst. Kom hem redan strax efter 12. Det tar ca 40 min från universitetet och hem, asbra. Snabbt och smidigt. Nu lunch och sedan ska jag försöka sätta mig in i pedagogikens värld, förhoppningsvis pw med Azra ikväll!

Man kan när man vill.

Tänk om man kunde vara så här effektiv ALLA dagar under veckan. Har fått en himla massa gjort, skönt. Laddar inför skolan imorgon. Inte ett dugg nervös. Känns helt okej. Har noll koll, men varför oroa sig i onödan liksom? Det löser sig ju alltid. Orkar inte ödsla tid på nervositet längre. Jag flyttade ju för tusan utomlands för ett år sedan, universitetet känns som a piece of cake. No problemas. Borde snart gå och lägga mig, men jag är inte det minsta trött, som vanligt. Men först lite kvällsmys, en kopp te och en nybakad blåbärsmuffin. Mmmmmmm.

Färdigjobbat.

Färdigjobbat för den här sommaren! Skönt. Imorgon börjar allvaret igen. Men det känns bra, inte ett dugg nervös. Nu ska jag ta tag i min milslånga to-do-lista, börjar med att ladda resekortet. Tog föresten ut Oystercardet och tube mapen ur plånboken idag, har gått runt med dem hela sommaren. Dags att börja ett nytt kapitel. Hej hösten!

Snabbishopping.




Köpte den här väskan i svart på Bikbok och fick två nagellack och örhängen på köpet (tack vare Bikbok-appen och specialerbjudande), nya toffsar och en vit tshirt från Cubus. Plus lite grejer från IKEA som jag ska packa upp nu. 

Lördag.




Fredagen var en riktig skitdag (huvudvärk, feber, jobbiga kunder på jobbet), lördagen något bättre! Upp i ottan och jobba fram till kl 14. Skyndade mig sedan till Intersport för att inse att de skorna jag ville ha var slutslåda. De kollade upp via datorn och de skulle finnas gott om dem kvar på Ikano. Sååå, lite spontant blev det en tur på egen hand till Linköping. Guess what? Skorna fanns inte alls på Ikano och de var slutsålda i min storlek inne i stan också. Ville strypa Intersport sakta och plågsamt. Ja, ja. Tog en sväng på Ikano och IKEA när jag ändå var där, fyndade ett par saker, och landade här hemma vid halv sex - helt död och hungrig. Ska strax hämta lillebror på jobbet och sen ska vi ha myskväll.

110826




Igår blev jag bortbjuden på förmiddagsfika/tidig lunch hos finaste. Sånt där gillar jag, enkelt och spontant. På kvällen red jag min första ridlektion på väldigt, väldigt länge. Ringrostig som attan (cp-rygg), en bråkig häst och dålig luft i ridhuset. Men det gick väl bra. Insåg imorse när jag var ute och gick att det är gula löv precis överallt. Konstaterade även att 1. En ny ridhjälm måste införskaffas. 2. Ett par nya promenad/powerwalkskor är ett måste, får plötsligt skoskav av mitt nuvarande par. 3. En ny säng borde prioriteras. Bara att bita i det sura äpple och spendera. Det är vid såna här tillfällen som man önskar att man vore en bortskämd snorunge. Skämt å sido, haha. CSN ska räcka till mycket!

Pedagogik.




UNIVERSITETET. Där kommer jag hålla till i höst. Pedagogik (helfart) under en termin står på schemat. Igår kom första boken! Kan nog bli intressant, men svårt. Är dock inte ett dugg sugen på att återgå till äta-plugga-sova rutinerna igen, men jag ser fram emot en höst och vinter här hemma tillsammans med nära och kära. I vår blir det eventuellt något helt annat. Är så fruktansvärt sugen på att sticka iväg igen! Tackade nej till ett jobb strax utanför Barcelona igår (aupairjobb med start nu i september) och kände direkt att jag måste iväg igen. Kanske som aupair, kanske som något helt annat. Drömmer vidare och hoppas kunna göra det till verklighet.

All black.




Fördelen med hösten är att man kan gå all in och köra på helsvart med gott samvete, från topp till tå. Jag ääääälskar det, trivs så bra i det. Så jäkla fint. Plus silversmycken. Favoritringen från Marc Jacobs är på, armbandet som jag fick från lillebror på 18-årsdagen sitter alltid runt min högra handled och på höger ringfinger sitter studentpresenten från mum and dad. Jag går knappt en meter utan de två sistnämnda. Matchar med svarta naglar och svart iPhone. Bättre blir det inte. Black black black. 

What time is it?



Äntligen i mina ägor. Var nere på stan och hämtade ut den förut, de fixade nytt urverk så nu fungerar den igen (den la ju av två timmar efter att jag hade köpt den). Enkel och fin, redan en klar favorit. Less is more.

Jag avskyr att jag har mina bästa vänner alldeles, alldeles för långt bort. Men som tur är har jag några guldklimpar på hemmaplan.

23rd.

Jobbat igår, jobbat idag. Sista veckan nu, kääämpa. Igår var jag ute och sprang på morgonen och powerwalkade på kvällen. Kände mig riktigt, riktigt duktig, om man bortser från att jag faktiskt fikade två gånger igår haha. Tänkte sprungit idag med, men tiden räckte inte till i förmidags. Istället kom Lollo över och det blev det 11-kaffe plus paj hos mig. Sedan slängde jag in tvätten i tvättstugan (känns som om vi tvättar var och varannan dag när det i själva verket är 1 dag/vecka), slängde i mig lunch och slängde mig iväg till jobbet. Att man alltid ska få stressa. Eftersom herrskapet inte behagar vara hemma nu så åkte jag på slutspurten av tvättiden OCKSÅ. Ja, ja.

L´oréal Professionnel



Beställde hem shampoo + balsam från feelunique.com, ungefär halva priset om man jämför med vad det kostar på en salong. Håller tummarna och hoppas på underverk, mitt hår är helt förstört. Trassligt, livlöst, slitet, ingen glans. Observera att det är nyklippt. STÅR INTE UT.

Beslutsångest.

London London London. Dessa eviga tankar om London. Allt påminner mig om London, precis allt. Men jag gillar det, skulle absolut inte vilja ändra på det. Tanken är att få upp lite Londonfoton på väggarna, egentagna såklart (känner att det är dags att få upp sin egen konst och inte någon annans). Just nu är väggarna vita och helt kala, stilrent och minimalistiskt, oh ja. Men jag vill ha ett personligt rum. Måste ta mig själv i kragen och framkalla foton. Vill ha upp mina favoriter på väggarna. Men beslutångesten är för stor. Vilken storlek ska jag framkalla dem i? Olika/samma storlek? Vad ska det vara för ram? Enkel ram/stor och maffig ram? Färg på ram? Hur ska de hänga? Raka rader? Hullerombuller? Hur många foton ska upp? Kanske en tavellist? Hmmm. Vilka problem. Nu, ikväll, ska jag i vilket fall som helst slutföra mitt Londonalbum på Facebook, bättre sent än aldrig.

Fin helg.






Fin kväll igår, fin helg. Herrskapet ville dock inte fastna på bild. Kom precis hem, handlat mat. Handla INTE på en söndag, hopplöst utplockat. Började med ICA, sen Netto och sist Lidl för att hitta allt på listan. Ska ställa mig vid spisen nu och laga middag, mamma och F kommer snart hem (de har varit borta över helgen) så jag tänkte överraska med dukat bord och middag. Imorgon kickar vi igång sista jobbveckan för den här sommaren, kör 6 dagar och sen är det slut.

Favoriter.


















SAKNAR.

Frida.



Frida lyckas alltid.

110820

11 timmars sömn, cheeeeeck. Drömde om London, då är det lätt att sova länge. Ikväll ska jag till Vadstena och grilla, finfint.

Myselipys.

Alla klagar på regnet. Inte jag. Det räcker att tänka tillbaka på sommaren då allergin var som värst (när man inte kunde gå ut, se ordentligt, andas normalt), plötsligt känns regnet så himla bra. Har fått en massa gjort idag! Fixat med datorn i flera, flera timmar. Sjukt mycket uppdateringar och saker som ska laddas ner igen. Har lämnat in min nya klocka (de ska byta urverket som tydligen är trasigt, får tillbaka min fining om en vecka!), tvättat av all min ridutrustning och konstaterat att ett par nya chaps skulle vara välbehövligt, grillat och ätit/druckit gott med far min och R, myst med mina gullungar. Tänkte avrunda kvällen med en film. Det är precis det här som är så skönt med sommaren, man kan ta det lungt på en fredag och festa till på en tisdag. Inga rutiner, ingen bryr sig. Precis som det ska vara.

Freeeeedaaaaaag.

Idag är tanken att åka till pappa, har lite dåligt samvete för att jag inte har varit där på hela veckan. Ska grilla och mysa ikväll. Men först ska jag ner på stan, måste till Ur&Penn IGEN. Krångel krångel. De skulle ringt mig igår, men det var ju såklart ingen som ringde. Hatar sånt där. Klockan verkar iaf vara helt slut och en utgående modell. Fan.

He's alive.

Hade gett upp hoppet om min LG-dator. Formaterade ju om den för ett tag sedan eftersom den var så fruktansvärt seg och innehöll en massa skit, men den typ stendog. Jag och F (eller ja, mest F då) satt 3 timmar nu ikväll och fixade med den. Vi dömde nästan ut den, men rätt vad det var så föll alla bitar på plats och nu fungerar den bättre än någonsin! Perfekt. Bra pluggdator. Slutet gott, allting gott.

New in.



Ny skjorta (köpte en nästan likadan i svart också, älskar materialet och modellen) från Cubus och nya skor från Din Sko (såååå Azra, nöjd nu?!). Reafynd! Föresten så är min spegel världsbäst på att förvränga verkligheten. Man blir smalare och byter hårfärg. Bra, men väldigt dåligt.

110818

Idag träffade jag Lollo, vi har inte setts på exakt ETT ÅR. Umgicks varje dag ett tag, sen blev det mindre och mindre och nu hade det plötsligt gått ett år eftersom vi båda har varit borta på sistonde. Kollade in hennes nya lägenhet, nu bor vi 5 min från varandra! Konstigt. Hängde hos henne ett tag, gick hem hit och sedan en sväng på stan. Gick hem till Cilla, hälsade på lilla Enzo och träffade Johanna.

Ikväll börjar ridningen igen, har signat upp mig på en halv plats. Ska dela tillsammans med en kompis, Emilia. Vet inte hur mycket tid plugget tar i höst och hur ekonomin ser ut som student så det fick bli så här till en början. Man kan ju alltid lägga till fler ridpass allt eftersom. I vilket fall som helst så rider jag min första gång nästa vecka. Längtar som en tok, trots att min rygg är värre än någonsin, flåset är på samma nivå som hos en otränad pensionär och någon hållning existerar inte längre. Men det blir nog bra. Måste ta tag i det där med träning, måste se till att planera in regelbunden motion i höst.

Onsdag.




Har haft tvättstugan hela dagen och morfar och M har varit här på fika, mysigt att umgås med de gamla ibland. Känns dock som om den här dagen bara försvann. Var nere på stan en sväng med mams förut, köpte en klocka på Ur&Penn. De bytte batteri och satte i ett nytt när jag köpte den, 2 timmar senare var den stendöd. Hoppas VERKLIGEN att det är batteriet det är fel på och inte klockan, har redan kärat ner mig total i den. Den är precis vad jag har letat efter, så fin. Får gå tillbaka imorgon och hoppas på det bästa.

En dag på stan.



Har haft en mysig dag inne i stan och ute i Tornby med mams och F. Letade som en tok efter en väska, hittade såklart inte någon tillräckligt fin. Jakten fortsätter! Dålig shopping, fyndade dock ett par skor med kilklack (perfekta till hösten!), två skjortor på Cubus och lite småsaker från IKEA. Insåg även hur galet dyrt det är med kalendrar. Eller så är det jag som är snål? Köpte en på Poundland förra året, den var den bästa jag någonsin haft och jag betalade £1 (10 kr) för den. Ja, ja. Man kan inte få allt.

Shoppingtime.


Shoppingdag står på schemat. Har lite grejer som jag skulle behöva (läs vill ha) inför hösten och skolstarten. Sitter här och är redo att åka, herrskapet är dock inte klara än på någon timme. Som vanligt.

110815

Jag kan inte göra annat än att gilla höstvädret. Det är ju faktiskt mysigt. Det finns dock en nackdel; jag och mina vita gympadojor inte vill gå ut och gå i regnet. Hur som helst, nyss hemkommen, jobbat idag. Sitter här med en stor kopp kaffe och en bulle, ska leta upp någon film som verkar bra och bara mysa resten av kvällen. Låter helt okej om ni frågar mig. Har föresten en veckas semester fr o m NU! Great.

To do, or not to do.

Det är så himla mycket jag vill göra nu. Färga håret brunt (brunare), fixa extensions eftersom mitt hår aldrig verkar bli långt igen, bleka tänderna, ta ett till hål i örat och skaffa en tattoo. Kommer dock aldrig att ske om jag känner mig själv rätt. Dream on. Hjälp vad utseendefixerad jag låter.

You hit me like the sky fell on me.

I fredags provade jag och Azra på pensionärslivet. Igår träffade jag bästis, powerwalkade, var nere på stan en sväng och skypade med en favorit större delen av kvällen. Idag blev det söndagslunch på Gusto med mina fina, Azra-Sandra-Sofie, och lite soffhäng här. Kom precis hem igen, handlat mat. Får se om jag orkar ge mig ut på en pw lite senare, är inte alls motiverad. Deppsöndag (tur att jag träffade finisarna förut). Matilda och Jana är i London just nu, inte ett dugg avis.. Satt och fixade med en miljon Londonfoton i förmiddags. Blir så ledsen när jag inser hur himla bra jag hade det, saknar det mer än någonsin. Så många fina minnen.

Lördag.



Fin start på en ledig lördag. En maffig frukost och HP7 part two.

Mmmmmmmmm.




Middagen igår var super! Så himla kul att laga mat med bra råvaror. Kokade bara lite färskpotatis, rödbetor och morötter. Smulade över massor av fetaost, hackade upp några soltorkade tomater, ringlade över lite olivolja och på med peppar och färsk persilja. Skulle velat ha någon form av kyckling till, men det fick bli en riktigt, riktigt god korv till istället. Gudomligt! När vi ändå är inne på mat så har jag äntligen fått tillbaka aptiten på morgonen. Upptäckte världens godaste kombination imorse, nektariner och torkade tranbär tillsammans med lite yoghurt! Plus kaffe i favoritmuggen (ja, allt blir ÄNNU godare i den) och godaste knäcket. Gissa när jag gick upp idag föresten? 08:00! Plus i kanten för att vara mig. Kom nyss in från en timmes powerwalk all by myself. Nu ska jag städa och vid 14-tiden blir det jobb. (Försöker vara effektiv idag, haha)

FF.

Idag känner jag mig som en riktig hemmafru, om man bortser från att jag har jobbat. Har handlat mat, diskat, städat.. Nu står jag och lagar middag, bättre sent än aldrig! Yes, har FF till och med söndag. Party party. Är riktigt hungrig nu (har liksom inte hunnit att äta idag), ska bli gott med lite fin mat (improviserar) och ett glas rött. Lite vardagslyx så där. Ibland måste man unna sig. God kväll mina fina.

Kvällen

Ganska så mysig kväll. Regnig och kall, men mysig. Jag tror att jag har blivit en höstmänniska. Legat i sängen och latat mig precis hela kvällen, hittat massor av fint på bl a F21 och på Asos som jag vill klicka hem direkt. Är jättesugen på att shoppa nytt inför hösten! Men jag har ett inofficiellt shoppingförbud (spenderat lite för mycket det senaste året). Men men, förbud är till för att brytas. Nu ett glas Sangria (förkylningen = känns bättre) och film.

110910

Midweek och full fart mot en oplanerad, LEDIG helg. Vaknade upp med världens huvudvärk, lite feber och början till en förkylning imorse (eller ja, vid halv 12-snåret). Plågat mig igenom några sega timmar på jobbet, mer död än levande. Ensam hemma nu, kaffe är påsatt och jag ska kicka igång en film. Är det inte väldigt kallt idag? Det är ju trots allt bara början på augusti. Det var den sommaren.

Tisdag 9:e aug.

Har jobbat några timmar idag och varit ute på ca 1,5 timmes pw med Azra, blev lite drygt 9 km. Idag tänker jag lite extra på London. Helt sjukt. Fina, lilla London. Försöker hänga med via skvallerblaskorna, Twitter och mina friends som är kvar i London. Skrämmande att även Notting Hill har drabbats, jag som alltid kände mig så trygg och säker där, oavsätt tidpunkt på dygnet. Fy.


Sommaren snurrade fort, när vi bara snöar bort.

Ahhh, vilken fin ledig dag. Höstväder dock, på riktigt. Klippte mig i eftermiddags (mitt hår är en historia för sig, kan ta det en annan dag, beställde iaf hem nya hårprodukter förut), mötte sedan upp Azra, Elma och Haris på Gusto. En sväng på stan med girlsen, mat, powerwalk. Nu ikväll har jag och F byggt ihop en garderob. Lägenheten börjar sakta men säkert bli mer personlig, det tar sin lilla tid och det är fortfarande kaos, man vill ju inte lägga ner hela sin själ och en massa pengar på en hyresrätt. Har föresten börjat lyssna på Håkan Hellström nu, fick mersmak efter spelningen, därav rubriken.

-


110808



Spenderat helgen på landet. Skjutsade lillebror till jobbet imorse, var på plats i lägenheten kl 7, heeeeeldött här. Funderar på att ta till den gamla, mycket väl beprövade metoden - kastrullock. Inga större planer för dagen, skönt att bara vara ledig. Ska dock klippa mig i eftermiddag, annars är dagen helt oplanerad. Härligt! Nu frukost och sen en promenad.

Fint som snus.





Tredagarsvecka på jobbet blev plötsligt sexdagars istället. But I like it (även om man blir en aning understimulerad och ler allt för många fakeleenden). Något som jag gillar ännu mer är att jag är LEDIG imorgon (och det bästa av allt, Azra är HEMMA igen). Underbart. Dissade ett poolparty i fredags och hängde med nya bekantskaper på campingen i Vadstena istället. Många sena nätter med balkonghäng och en del lata timmar har det också blivit. Nu sitter jag här och känner mig en aning nördig; två datorer igång, iPhonen i ena handen och den externa hårddisken i den andra. Ska ge mig på att formatera min min gamla goding till dator. Wish me luck.

Världens finaste Fjällbacka.






För en vecka sedan var vi påväg hem från Norge, stannade till i Fjällbacka. UNDERBAR kväll. Vackert som tusan. Bästkusten i ett nötskal, så fint, så fint.

110804

Idag är jag effektiv. Åkte hem till pappa imorse strax innan kl 07:00, duschade där, hämtade lite saker och tillbaka till Mjölby (orsaken till att jag åkte hem var att jag skulle låna hans bil). Har bakat bröd, städat rummet och nu blir det powerwalk i solskenet. Kl 14:00 blir det jobb igen och sen får vi se vad kvällen har att bjuda på. Måste försöka vända tillbaka dygnet, man hinner ju så himla mycket mer om man går upp tidigt!

Don't judge people.

Det är helt sjukt vad vi männsikor är bra på att dömma folk. På jobbet, speciellt när jag är lite uttråkad, granskar jag kunderna från topp till tå och dömmer dem (mest på skoj, för att sysselsätta hjärnan och använda fantasin) utifrån vad de har på sig, vad de har för frisyr, vilka varor de kollar på, vad de köper, humör, pratsamma/icke pratsamma osv. I förrgår kom det in en kvinna, jag dömde ut henne TOTALT och skrattade inombords, hjälp vilket weirdo. Igår insåg jag att vi bor grannar. Samma trappuppgång, samma våning, dörr i dörr.

Love you.






Jag har gjort ett medvetet val och inte skrivit så mycket om London i bloggen under den senaste tiden, jag inte vill trötta ut er med långa texter och bilder i mängder. Men den största orsaken är egentligen att jag inte kan hantera saknaden och längtan tillbaka. Jag visste att jag skulle sakna London, massor, men inte riktigt så här mycket. Vissa dagar är det riktigt jobbigt, idag är en sådan dag. Det tog många, många veckor innan jag vågade kika igenom arkivet på bloggen och bläddra bland alla tusentals foton som jag har tagit, jag var livrädd för att bryta ihop. Jag har kommit på mig själv att jag omedvetet sitter och tänker på London flera gånger per dag. Jag tänker tillbaka på den fina tiden som har varit, alla minnen, alla nya vänner, alla galna påhitt i min favoritstad. Jag är så otroligt tacksam för det bästa året i mitt liv.

New in. - Ullared.





Tog en omväg via Ullared på vägen hem från Bohuslän och fyndade lite på Gekås. Har varit där två gånger tidigare men jag har inte riktigt förstått tjusningen. Men Gekås har ryckt upp sig och jag fyndade skolgrejer (yes, det blir universitetet i höst för min del), fina mattor och en lovely handkräm (förknippar märket med min tid i London så jag var tvungen att köpa den) plus ridspö och ridhandskar, ljuslykta och lite skönhetsprodukter.

110802

2:a augusti, 16 jobbpass kvar, sen är sommaren slut och plötsligt är det september. Skrämmande. Skulle varit ledig idag men hoppar in och jobbar ändå, 4 timmar är trots allt 4 timmar och jag har ju faktiskt varit ledig en hel vecka nu. På tal om att jobba, i sommar har jag jobbat på det mesta förutom brännan. Behöver jag säga att jag är genomskinlig? Tjusigt.

Bästa Håkan.








Var i Lysekil en kväll. Åt mat nere vid havet, hamnade på en allsång och plötsligt upptäckte vi att Håkan Hellström var i stan. Klättrade upp på ett berg, njöt av solen och musiken tillsammans med hundratals andra och rätt var det var så stod vi i princip inne på konsertområdet. Grym liveartist!

Kalas.





Kickade igång semestern med barnkalas. En glad 4-åring (min syssling Hilda), Hello Kitty och god tårta.

RSS 2.0