New shoes



Så där ja, då var man ägare till de omtalade H&M-kliklackarna. Snyggare i verkligheten än på hemsidan, svårt att fånga dem på bild dock. Så sköna! Lagom klack för mig som är lite längre, blir endast 1,86... Haha! Men jag är stolt över min längd, ingen snack om saken.


Kvällen är räddad:



Puh, är helt slut. Har städat som en galning (behövdes kan jag meddela), hämtat ett paket från H&M, tittat på sammandrag från Gbg Hore Show och lagat mat till mams & paps. Min kropp protesterar högljutt och vill bara sova, men nu blir en schlagerkväll!  


Yesterday: Göteborg Horse Show


 Photobyme ©

Göteborg var helt perfekt igår. Bra tävlingar, duktiga ryttare och fina hästar. Gick på mässan ett par timmar och spanade in hästprylar. Det första vi gjorde var att springa på den hästintresserade delen av släkten, såå kul att träffa dem! Feelingen på Scandinavium, där tusentals människor med samma intresse har samlats för att titta på världseliten, är inte alls dum, bland det bästa som finns faktiskt. Roffe vann första (såklart!) och Whitaker andra hoppningen, den svenska och sen brittiska nationalsången, kan inte bli så mycket bättre! Önskar att jag kunde vara på plats både idag och imorgon också.

Lyssnade på curlingfinalen hela vägen hem och kastade mig sedan in innanför dörren och placerade mig i soffan, hann se curlingdamerna ta hem guldet! Gött.


Next: the stable

Ska ge mig ut i snöstormen med destination stallet. Har inte ridit på tre veckor pga av hjärnskakningen, men nu är jag fit for fight igen (får börja motionera som vanligt igen iaf). Längtar som en galning samtidigt som jag känner att kroppen (läs: huvudet) helst vill vila, jäkla huvudvärk. Imorgon blir det Göteborg i vilket fall som helst, ser fram emot det som bara den!


Igår och idag

Både igår och idag är två dagar som jag skulle pausa och sedan spola tillbaka. Har verkligen inte gjort nåt ordentligt alls! Hatar sånt, jag blir så grymt stressad över det utan någon anledning. Herre gud, det är ju trots allt lov, men ändå. Kollade in bokrean förut, inget att ha. Min läslust är totalt bortblåst, måste hitta glädjen i att läsa igen. Ni som känner mig vet ju hur mycket jag läste förr!! Nu klarar jag inte ens av att öppna en bok utan att slå igen den igen.
K a t a s t r o f .


BikBok



Okej, jag köpte ett par leggins i måndags och nu hittade jag de här på BikBok. Fina, eller hur?! Precis min stil. Att köpa eller inte köpa, det är frågan. 199 kr för er som undrar.


Dorothy Perkins


I vår vill jag bära blommiga plagg, hur söt är inte den här? Jag är kär. Dorothy Perkins £26.


100






Today's shopping



Blev ett par timmar på Ikano-huset/IKEA idag tillsammans med mams idag, trevligt värre. Strosade runt och bara njöt av att vara lediga, shoppade lite och sen bjöd jag mamma på lunch.

Hittade ett par snygga leggins med skinndetaljer på knäna från Lindex som jag föll för direkt och en snygg tygpåse från Sonia Rykiel (jag är en riktig tygpåsenörd!) som stödde UNICEF, kände att jag gjorde en god gärning där! Passade även på att köpa nya strumpor på Lindex, köp tre 4-pack betala för två. Kanonbra pris och många nya strumpor.

Var på jakt efter färgglada kläder, men varför är alla färgglada kläder så tråkiga i modellerna och vissa riktigt dåligt sydda? Blev besviken på affärernas sortiment. Har insett att trenden med ljusa pasteller/nudefärger inte passar mig alls (men jag gillar det!), jag är för blek och försvinner.. Fy.


Henke i mål



Ni kan kalla mig galen, men kl 06.00 ringde alarmet på mobilen (observera att jag har sportlov den här veckan). Varför? Jo, det är ju hockey nu! Sveriges herrar mot Finland (och Sverige går mot en solklar vinst!). Jag som egentligen inte alls tycker om sport sitter som fastklistrad framför tvn nu när det är OS. Har bakat scones och fixat te som mamma och jag mumsar på nu, perfekt start på sportlovsveckan!


Weekday



Fasiken, hade halvt som halvt planerat in en Stockholmstripp nu i veckan men det sket sig. Hade tänkt spana in lite snygga vårnyheter på Weekday men äsch, jag behöver inget.


Update:

Är halvt insnöad och halva bekantskapskretsen är bortres, roligt! Folk befinner sig i allt från fjällen och Österrike till Malmö och Los Angeles. Jag vill också! Ikväll sitter jag bänkad framför tvn, Melodifestivalen såklart! Måste se hur det går för Darin, han är ju trots allt en gammal favorit.. Ensam hemma ikväll också, men jag klagar inte, tycker det är ganska skönt med tanke på att jag vaknade med värsta förkylningen imorse.


Nu...

...ska jag sätta mig framför tvn, dricka te och äta mina nygjorda blåbärsmuffins! Inget godis eller onyttigt dricka här inte. Skön myskväll, ensam hemma en fredagskväll är faktiskt inte alls dumt. Älskar lugnet.


Klädrensing


Photobyme© Selfridges London - december 09

Jag tänkte att det var lika bra att kicka igång lovet med lite klädrensning! Har jag varit ambitiös och rensat ut en himla massa kläder som inte används längre och/eller sitter dåligt. Blev en bra hög, nu går byrålådorna i min jumbojetstora klädbyrå att stänga (OCH det finns plats för en massa nytt!) och allt hänger snyggt på sin plats i garderoben. Känns oerhört skönt.

Något slog mig förut, jag har extremt många färgglada t-shirtar med tyck på. Vet ni vad? Jag använder i princip aldrig t-shirtar med tryck. Men uppenbarligen så tycker jag om att köpa dem, speciellt i UK. Skärpning!

JAG BEHÖVER KÖPA: Baslinnen i olika färger, ett par jeansleggins och underkläder i mängder.


Prickigt



Jag insåg precis när jag såg den här bilden hos Emsedge att jag vill ha en prickig kjol. Prickigt är fint! Synt att Urban Outfitters inte finns i närheten.

Blommigt från Bikbok

     
Det känns jag jag går svartklädd lite för ofta nu under vintern. Både min kropp och min garderob behöver mer färg! Åtgärdar det förstnämda nu med lite BUS. Shopping ska jag försöka hinna med under nästa vecka.


10 dagars ledighet

Finally, nu är det sportlov! 10 dagars ledighet, underbart! Föresten, Oxford Circus just nu. Röda bussar, vänstertrafik, mycket folk och shopping i världsklass. Visst känns det lockande att sätta sig på första bästa plan och spendera lovet i London?

 


Min kväll:



Ny nummret av Veckorevyn och en kopp te. Tvn på i bakgrundet, OS såklart!


Svart från Gina



Precis en sån här enkel tröja med dragkedja (äger i princip inga tröjor med dragkedjor!) är jag på jakt efter! Visserligen svart, men snygg. Gina såklart!

Alexandra/Sandra

Idag har jag namnsdag!


I think you got the best of me



Sådär ja, då var både pannkakorna och fruktsalladen uppätna. En redovisning avklarad idag, that’s it, jobbigare tisdag är så var det inte. Lyckades pricka in ett MVG i både Re A och Sv B, perfekt. Ska placera mig i sängen nu och se någon film. Idag ska jag bara slappa! Föresten, det här är första gången i världshistorien som veckan innan lovet inte innebär fullkomligt kaos, tvärtom faktiskt. Sköööööönt, eller hur?


15:e feb 2010

Måndag måndag måndag, en dålig måndag om ni frågar mig. Haft huvudvärk hela dagen (beror på hjärnskakningen), så jag gick hem lite tidigare. Har vilat en stund och nu känner jag mig mycket bättre. Ska jag få i mig lite mat stax, hamburgare och pommes. Great!


Nytt



Halsbandet jag köpte i fredags, så himla nöjd! Från Lindex. Bakom skymtar ett svart favorithalsband, från Lindex det också.


Valentine’s day



Inga planer för dagen alls. Alla hjärtans dag är som vilken dag som helst för mig, man ska visa sin kärlek varje dag! Tänk på det. Fick en liten present av föräldrarna förut, en ask med marsipanhjärtan. Så gott. Ha en fin dag!


Jag vill!!!


Photobyme©

Jag har hittat drömstället. Jag vill, jag vill, jag vill ansöka! Au-pair, mitt inne i centrala LONDON. Bra läge, familjen är omtyckt sedan tidigare, bra lön, bra villkor. JAG VILL! Men nej, jag måste ta studenten först. Åh, ibland önskar jag att jag vore ett år äldre.


Om fredagen



Igår var jag lite för aktiv med tanke på att läkaren rekommenderade att jag skulle hålla mig lugn. Hämtade min studentmössa, fixade nytt pass i Linköping, tog en sväng på stan (köpte nytt smink, ett linne från Monki och ett halsband) och fikade. Obs, gjorde allt i snigelfart. Idag ska jag däremot inte röra mig ur fläcken. Huvudet spränger, det strålar ner i nacken och jag mår illa.


News from H&M



Igår var det torsdag och H&M har fyllde på med nyheter. Både jag och bror utökade den beställning som redan ligger och väntar. En kavaj rikare! En vanlig enkel till ett grymt bra pris (heeey 199 kr!), hoppas den passar… Tröjan med transparenta armar känns väldigt lockande! Men nej, inte nu. Jag har föresten fått upp ögonen för den här nyansen av blått! Så fint så.




Update: Såg nu att kavajen var slutsåld, ibland ska man ha tur och budgetfynda!

Nytt från MUS



När man är sjuk eller hängig är det alltid kul att få presenter! Idag fick jag detta i ett brev på posten, en ögonskugga och en pensel från Make Up Store. Har redan provat dem, grymma!


Hjärnskakning

Jag har hjärnskakning… Otur eller otur? Fruktansvärt surt i vilket fall som helst. Igår insåg jag att den svenska sjukvården har extremt stora brister. Att få sitta (halvligga i en säng) på akutmottagningen i nästan 7 timmar är INTE okej. Är hemma idag efter rekommendationer av läkaren. Ska bara ta det lugnt och göra det jag känner för och inte utöva någon form av idrott på ett par dagar.


Last night

Hade en supermysig kväll igår. Lagade väldigt god mat, åt för mycket godis, Sex and the City och en himla massa prat. Perfekt. Kom hem runt halv två tiden och somnade vid tre halv fyra. Skönt att vara ledig idag! Fick mig till och med en extra lång sovmorgon, lyx!


Summer feelings x 1000



Jag satt och tittade igenom alla Ölandsbilderna nu. Åh vad underbart det var! Vill gärna göra om samma sak i år igen för attans vad kul vi hade det!

Idag har jag faktiskt ingen söndagsångest alls. Längtar nästan till skolan imorn av någon konstig anledning haha. Ska träffa min L efter skolan och ha lite myskväll. Inte igår om man säger så, verkligen på tiden!


Dagens kraftansträngning:

Ett par timmar ute i skidspåret. Underbart! Jag vet en som kommer ha träningsvärk imorgon… Haha. Har nyss avnjutit en engelsk middag och ska nu placera mig i sängen och titta på någon film. Perfekt avslut på veckan!


Tonight

Ikväll ska jag till min fina vän Azra. Måste leta fram något acceptabelt att ha på mig så är jag redo för en mysig kväll med härliga tjejer.


Love etc


Har ångrat mig ett bra tag att jag inte köpte den här parfymen från The Body Shop under min senaste Londonvistelse. Då hade doften inte lanserats i Sverige men nu upptäckte jag till min stora glädje att den har gjort det! Priset? 195 kr. Ännu billigare i UK dock (som vanligt!), ca 145 kr.


Småkär

 
Bild här

Hittade den här på Lindex.se för ett par dagar sedan och blev lite småkär (men varför i hela fridens namn gör man den i onesize?). Lindex har blivit så mycket bättre det senaste året. Frågan är hur den ser ut på mig? Köpte föresten en rea-tshirt på Lindex igår, kanske slänger upp en bild sen.


Cold

Vaknade imorse med världens huvudvärk, lite feber och början på en förkylning (tack mamma, du har smittat mig!). Men efter en varm dusch, hårinpackning, ansiktsmask, onyttig frukost (hade ingen aptit så jag fick liksom muta mig själv med något gott), en god lunch och 1000 nysningar så känns det faktsikt bättre. Fick ett trevligt sms förut; "Ska du med ut ikväll? Puss". NEJ fick jag snällt svara, jag mår inte bra. Himla skit. Skulle egentligen åkt in till Linköping och fixat ett nytt pass idag, men det får vi ta nästa vecka istället.

Svar på tal

Svar på det här inlägget.


Ja, vart vill jag åka egentligen? England såklart! Till mitt älskade London. Men jag har även kollat efter jobb runt Medelhavet, typ Grekland, Italien, Malta, Cypern osv. Självklart vill jag till USA och Australien också, men det får bli senare i livet.


No school



Haha, en kompis gick precis med i den här gruppen på Facebook. En grupp som jag aaaaldrig skulle gå med i, eller rättare sagt: jag behöver inte gå med i den. För en gångs skull är Sp3b lyckligt lottade, lediga fredagar äger!


Like a dream

Ridningen gick super! Fick rida en ny privathäst idag (varför får jag alltid rida alla nya?). Lite smått jobbigt/nervöst med tanke på att ägaren stod och tittade men som tur var gick det kanonbra. Att få beröm från ägaren är aldrig fel! Men glädje blandades med sorg i stallet idag - det högg till i hjärtat när man fick förbi Melvins tomma box.. Usch.


Gilla!

♥  Den här veckan har gått så fruktansvärt snabbt!
♥  Hej tre dagars ledighet!
♥  Exakt 4 månader kvar till studenten!!!
♥  Nu ska jag till stallet!

Studentklänning?


Bild; här!

Jag funderar på att klicka hem den här klänningen som Frida Fahrman har på sig från H&M (släpps i slutet på mars). En riktig Alexandra-klänning som skulle passa bra som studentklänning! Värd att prova i alla fall, right?


Just in time



Vi vann inte volleybollturneringen idag. Men vi vann både förra och förrförra året så det känns helt okej. Förbi Donken och sedan till Vääääärstaaa på möte. Gick helt okej faktiskt, bästa mötet hittills. Känner mig helt död nu, fick värsta huvudvärken från ingenstans. Nu ska jag läsa (bläddra igenom) nya VR. Tre lektioner imorgon och sen är det HELG!


Movietime



Mådde inget vidare förut så jag bäddade ner mig och såg denna! Tog mig en liten powernap också, så nu känns allt mycket bättre.

Pancakes



Amerikanska pannkakor fick det bli! Grymt gott. Kompenserade det onyttiga med en fruktsallad till. Perfekt lunch att fixa när man kommer hem från plugget, det får bli en repris av detta snarast!

TjaBba tjena hallå

Tisdag, check!

Sjukstuga här hemma, maginfluensa och förkylning. Jag hoppas jag klarar mig undan båda två.

Nu: LUNCH!


1:a Feb

Då är vecka 5 igång sparkad! Känns ganska okej trots allt, veckans värsta skoldag är ju över. Har endast fyra lektioner, en volleybollturnering och ett möte (ang projekt 4) kvar - sen är det helg igen! Hur skönt?


RSS 2.0