Mindre än 2 månader




Mamma och pappa kom nyss hem. De har varit på julmarknad! Häromdagen drack jag julmust, åt juleskum och lyssnade på julmusik. Julfeeling på hög nivå! Men det är ju mindre än två månader kvar nu så det kanske är bäst att börja ladda!? ;)

Snart är det dags för mat. Pizzan är i ungen, pappas hemmagjorda! Gott, men dessvärre har jag ingen vidare aptit och så mycket smak känner jag ju inte.. Men ändå, pappa vet vad en sjukling vill ha! Kom hem med en tidning åt mig gjorde de också. Nice!


hej

Hej, jag lever knappt. Lillebror har varit jätteförkyld hela veckan och ja, nu var det min tur. Kände av det redan igår och under natten bröt det ut på riktigt. Har inte sovit ett piss och känner mig som ett riktigt vrak. Gick upp svintidigt imorse, runt halv åtta. Hostade som en galning så det var ingen idé att ligga kvar. Huvudet känns 20 kg tyngre och jag har en härlig huvudvärk. Hostar, snörvlar, nyser, feber. Blää! Nu ska jag lägga mig i soffan och se på film.


one month left, then ldn.



28:e oktober. 28:e november. Exakt en månad kvar idag! Nu har nedräkningen börjat, 30 dagar kvar. En månad går fort och jag hoppas att den här går extra fort. Åh.

Lite dålig uppdatering här på bloggen. Men jag känner inte för det just nu, jag måste ta hand om mig själv. Jag har en hel hög med plugg som ligger och väntar på mig på skrivbordet. Men nej, inte nu. Jag har lov och ska inte plugga ett dugg, jag behöver en paus från allt. Högen på skrivbordet får ligga orörd fram till nästa vecka, lika så bloggen.


Höstfin



Så här vill jag se ut i höst/vinter. Jag måste ta och införskaffa mig en till skjorta, så snyggt och skönt! Gärna en rödrutig. Både skjortan och legginsen (jeansleggins?) kommer från Gina. Legginsen har dessvärre inte släppts än, läste HÄR att de kommer ut under v 44. Imorgon kanske med andra ord! Jag måste ha ett par leggins till, dessa är värda att prova.

S ö n d a g t j u g o f e m t e o k t o b e r

Söndagar är alltid tråkiga. Men idag är söndagsångesten bortblåst, alltid något. Men söndagar är verkligen tråkiga, det bara är så. Vintertid är det visst nu också. Idag regnar det, det är kallt och man känner inte för att göra någonting. Men äsch, det är lov!

Grymt!



CHAMPIONS OF ROCK VAR GRYMT BRA! Helt fantastiskt. Wow, ångrar inte en sekund att jag åkte dit. Peter Johansson är så fruktansvärt bra. Jag är kär i Peters personlighet och hans underbara röst. Jag är evigt tacksam att mamma släpade med mig till The Dominon Theatre i London för snart 3 år sedan då vi såg We Will Rock You. Det var starten på något nytt, något så fantastiskt som inte går att beskriva med ord. De är något magiskt med Queen’s musik.


Saturday!

Sådana här dagar är underbara. Lång sovmorgon, långdusch och en härlig frukost. Spotify pumpar ut Queen-musik och jag laddar inför ikväll. Dags för Champions of Rock!


bra start

Nu sitter jag här med en kopp varm Oboy (tvingade mamma att köpa det idag, har inte druckit det på evigheter!) och en nybakad bulle från bageriet. Gott? Oh ja. En bra start på lovet. Känner mig lite frusen så jag ska linda in mig i en filt och sätta mig och läsa lite. Började i en bra bok igår, gud vad jag har saknat att läsa! Läsa är underbart. Ja, inte att läsa läxor förstås, men böcker.


Finally

NU ÄR DET HÖSTLOV!

aha

Dorothy Perkins

Ett par Alexandra-skor. Ja, definitivt. Ni som känner mig vet ju hur svag jag är för allt som är rosa ;) Men har ni märkt en sak? Ytterst sällan som jag har något rosa plagg på mig!


jaaaaaaa!

ÄNTLIGEN!
Lyckan är total, en av de värsta veckorna ever är över!
Religionen gick, ja, hmmm, dåligt. Föredrar skriftligt helt klart. Verkligen.
Filosofin gick däremot helt okej, inte allt för svårt. Men nu är det typ lov!!!
Slutade t o m tidigare idag, mycket tidigare. Eget arbete (nej inte idag, orkade inte, så vi åkte hem). Tar tag i allt på lovet ist. Förhoppningsvis. Jag måste.
FN-dag imorgon, inte allt för seriöst. Det överlever man! En lektion dock på slutet av dagen. Varför? Ja det kan man ju undra. Cp-skola.
Ingen ångest när man går och lägger sig ikväll och ingen ångest när man vaknar.
Lovely.
Nu kan jag med gott samvete sitta och göra absolut ingenting framför datorn precis hur länge jag vill.
Stallet ikväll, var ett tag sedan med tanke på att jag har varit sjuk. Nu är jag taggad som aldrig förr.

Jag känner mig helt tom, där av konstiga meningar á la Doris. Inte sammanhängande och konstigt formulerade med andra ord, haha.

gå och häng er



De hinduiska gudarna kan gå och hänga sig. Att kunna rabbla upp åtta stycken (plus info om dem) är för mig omöjligt. Jag få med andra ord tillbe Ganesha, skolungdomarna gud, imorgon och hoppas att allt går bra. Nu skiter jag i hinudismen, med alla dess konstiga ord och begrepp (som jag inte har koll på för fem öre), och tar en titt på filosofin (fyllosofie) istället.


Ensam

Det där med att vara ensam är skönt. Idag är en sådan kväll, hela huset är tomt, bara jag och kissungarna hemma. Det är sånt här som jag älskar, tystheten och lugnet. Jag sitter här med tända ljus, en kopp te och religionsboken bredvid mig. Jag har pluggat för fullt de senaste timmarna och snart ger jag upp för idag. Två prov imorgon, det borde förbjudas att ha två prov samma dag. Men det får gå som det går, muntligt prov är ju inte min starka sida precis, muntligt är min största svaghet för att vara helt ärlig.


New Look



Visst är det roligt att titta på kläder, drömma sig bort och längta? Lite saker som jag mer än gärna skulle tacka ja till från New Look, grymt bra affär! Big love.

Nähä, lite mat och sen plugg? Ett prov avklarat idag, org.led, gick bra! Nu återstår bara 2 prov sen är helvetesveckan över - filosofi (som jag inte tar så allvarligt) och religion. Pluggapluggaplugga.


Smink- och hudvårdsparty

Smink- och hudvårdspartyt var jättetrevligt! Tjejen som arbetar för Mary Key kom hem hit tidigare för att ge mig lite personlig rådgivning och hjälpa mig att lägga en snygg sminkning. Blev jättebra! Visserligen skulle jag kunnat göra en lika bra sminkning på egen hand, men det är alltid kul med tips och råd. Jag köpte en foundation, de tre ögonskuggorna som jag använde till sminkningen och en ansiktsrengöring. Produkterna är visserligen ganska dyra men de verkar vara suveräna. Alltid skönt med utprovade produkter och specialistkunnande.


Mycket på G




Idag är det fullt upp. Jag ska ha smink- och hudvårdparty här hemma, kan bli trevligt. Tjejen som håller i det dyker upp om sisådär 2,5 timme och sen bästisen. Pluggandet ska jag ta i tu med nu. Har en hel hög som väntar på mig.. Härligt!


God kväll gott folk

Har pluggat lite organisation och ledarskap nu i två timmar, visserligen framför tvn, men jag har fått en hel del gjort. Känner mig grymt duktig med tanke på att det är en lördagskväll, inget party för mig inte! Sitter och dricker en kopp te, te från Fortune and Maison i London. Flashbacks från förra året… Åh. Men riktigt gott är det, speciellt om man har i lite honung med mintsmak! Mmm…

Föresten, budade hem en miniplattång på Tradera alldeles nyss! Onödigt enligt vissa, genialiskt enligt mig och mamma. Den var inte alls dyr, väl spenderade pengar. Perfekt när man reser, tar liten plats och väger nästan ingenting. Invigs på nästa resa!


Hello there

Igår var jag på Ikano och IKEA med mams. Det är otroligt skönt att känna att man inte är i behov av någonting. Men en trevlig eftermiddag blev det, alltid lika kul att kika i affärer med mams. Köpte bara strumpbyxor, en sminkväska och maskara, allt från H&M. Måste erkänna att jag tycker att i princip alla affärer ligger lite för lång fram i tiden. Jag hittade massor av plagg som skulle passa perfekt på julafton eller på nyårsfesten, men det är ju faktiskt bra oktober än så länge. Nu sparar jag pengarna och blickar framåt. Snart, snart.

Började få huvudvärk under eftermiddagen igår vilket senare under kvällen resulterade i migrän. Men det blev det Idol trots allt med en lite onyttigheter. Jag var osocial och låg nerbäddad i sängen, medan de andra satt och myste tillsammans. Somnade tidigt, men dessvärre var inte huvudvärken helt borta när jag vaknade idag så jag låg kvar i sängen fram till eftermiddagen. Sen har jag städat fram till nu (trots ett dunkande huvud), höststädning.

Nu ska jag.. Ja, vad ska jag göra? Känner inte för någonting. Huvudvärken plågar mig fortfarande. Plugga så här dags en lördagskväll? Njaa, tveksamt. Lite senare i sådana fall, efter tolvslaget pluggar jag som bäst.


hörrni!

Men innan jag tar i tu med plugget så ska jag baka till mamma. Ibland måste man ju fjäska lite! ;) Hennes favoritkakor går alltid hem. Jag vet vad jag vill, frågan är om hon går att övertala? Mer om detta sen.

Update: Det gick! Jag var sugen på att ha en mor-och-dotter-eftermiddag imorgon. En eftermiddag i stan eller på Ikano med andra ord. Perfekt!

Torsdag, imorgon är det fredag!


Höstinspiration från Bikbok

Gårdagen blev verkligen inte som jag hade tänkt mig. Jobbigt när man planerar saker och ting och sen blir det inte alls som man tänkt sig. Ni känner igen er va? Ibland blir det bättre (och då gör det ju absolut inget att planeringen sprack!) och ibland blir det sämre.

Idag ska jag inte rida.. Känner mig inte helt frisk så då är det bättre att ta det lugnt. Så jag ska ägna tiden åt att plugga! Jag måste verkligen ta mig i kragen och läsa igenom svenskan ordentligt och börja plugga på de tre (Tre? Orimligt! Lärarnas planering är ju för sjutton värre än vår!) prov som vi har nästa vecka, organisation och ledarskap, filosofi och religion. Om jag ska ha en chans att hinna lära mig allt krävs planering, en bra och disciplinerad planering. Inget "Jag ska sen", utan "Nu! Nu! Nu!".


leggins



Jag behöver (vill ha åtminstonde) nya leggins. Med tanke på att jag mer eller mindre bor i leggins jämt så skulle det vara kul att ha lite fler att variera sig med. Bikbok har tydligen en hel del olika modeller nu, får ta en titt där nästa gång jag är i stan.

Pluggdag

Skola i två timmar är perfekt. Man hinner knappt tröttna på skiten innan man ska hem igen.  Kom hem vid kl 10.30 och somnade direkt. Har läst igenom engelskan som är till imorgon, räknat några mattetal och ätit lunch. Klockan är ju bara två!! Tisdagar är en bra dag, man hinner mycket.

Ska räkna lite mer matte sen, ska inte plugga mycket mer på den nu. Jag har ju för sjutton räknat om hela kapitlet! Jag kan det om jag har en bra dag, då kan man allt. Vissa dagar ska man inte ens försöka anstränga hjärnan.

Fick en idé förut om att jag kanske skulle ta och göra det muntliga religionsprovet nu på fredag (man får välja när). Skulle vara grymt skönt att ha det avklarat! Men det betyder att jag måste plugga ihjäl mig idag, på onsdag och torsdag. Värt det? Kanske. Jag tror det.


Dagens...

Dagens humör: Riktigt dåligt. Huvudvärk är ingen bra start på dagen.
Dagens borde: Plugga ihjäl mig.
Dagens frisyr: Utsläppt, platt.
Dagens klädsel: Leggins, långt linne, rutig skjorta och boots.
Dagens planer: Skola i 2 tim, sen hem och plugga effektivt.
Dagens materiella vill ha: Nya jeansleggins.
Dagens längtan: Bort från verkligheten. Solsemester, ja tack!
Dagens fundering: Varför har man prov? Kom på något nytt.
Dagens beroende: Godis, kanske. Och glass.
Dagens tråkigaste: Matteboken. Jag hatar vår mattebok, gammal och äcklig.
Dagens personer: Nära o kära favoriter ♥
Dagens roliga: Endast skola i 2 tim! Alltid något positivt!
Dagens låt: Viva la vida med Darin, än så länge. Dagen har ju bara börjat!


This is it




Plugg plugg plugg.
Skolan tar död på eleverna! Visst, vi har inte så himla mycket just nu trots allt, men det går för fort framåt. Nya kapitel inleds varje lektion och min hjärna hänger inte med för fem öre länge. Allt är inte som det var förr. Då hade jag lätt för saker och ting, mvg på nästan alla prov och inlämningar. Nu fungerar det inte så. Jag pluggar som en idiot och resultatet blir inte det jag vill, why? Hemma förstår jag det mesta, på proven sitter jag som ett fetmarkerat frågetecken och kliar mig i huvudet. Jag har koncentrationssvårigheter och huvudvärken bråkar med mig. Motivationen är noll. Hur ska resten av hösten bli? Åh, ge mig bara höstlov nu.

Nu måste jag ägna mina tankar åt matten (som jag alltid har haft grymt lätt för, men inte nu icke). Lite glass för att underlätta pluggandet kanske? Ja tack.

This is it, MJ.


back to the start



Glöm det där om att jag börjar piggna till. Forget it. Nu jag ska jag sova, men först lite läsning i nya novembernumret av Glamour. God natt Sverige, god natt världen. Föresten, bloggpaus under helgen.

bonaqua



Ibland blir livet inte som man tänkt sig. Åkte hem från skolan igår och var helt plakat. Nu börjar jag piggna till igen. Konstigt det där, att man kan bli så där jättedålig jättesnabbt. Men det blir en lugn helg iaf, det är nåt som är säkert. 
 
Sitter och dricker mineralvatten från Bonaqua emotion. Ska tydligen innehålla aloevera, antioxidanter och vitamin e. Allvarligt talat? Det är vatten vi snackar om. Men why not, om det kan få mig att friskna till fortare så visst, gott är det i vilket fall som helst. Mamma fick den i en goodiebag häromdagen när hon och pappa var på bio. Varför får inte jag en goodiebag när jag går på bio!?

Nu blir det lite mat och ett avsnitt av Svenska Hollywoodfruar.

klart

Jag skulle plugga och jag har pluggat. Gissa när? Jag fastnade framför Bonde Söker Fru, i reklampausen skrev jag filosofin. Klart, snabbt och smidigt! 5 minuter tog det, snacka om att jag är effektiv när jag pluggar hemma. Och ja, det blev längre än några rader, nästan ett A4. För er som inte vet vad det handlar om så skulle det vara kort och handskrivet, bara lite egna åsikter, ingen stor inlämning alltså, bara en liten läxa.

Lillördag



Orsaken till att jag somnade.

En totalt meningslös skoldag. Jobbade på egen hand på FG:n (läs: gjorde ingenting) och sen fick vi jobba hemma på matten. Hann med ett besök på Mc Donald’s och sen var jag hemma redan innan kl ett (skulle ha varit hemma vid fyra i vanliga fall). Skönt, men jag vet inte var hela eftermiddagen försvann!? Men jag har sett ett avsnitt av Svenska Hollywoodfruar, sovit några timmar och nu sitter jag här och fördriver lite tid. Isåg precis att det redan är mörkt ute, skit, jag som var sugen på en promenad.

Måste ta tag i pluggandet nu. NU. Inte sen. Jag är bäst på att skjuta upp saker. Matte och filosofi står på schemat!


Dagen

Idag blev det Linköping efter skolan med tre härliga vänner. Fast nu i efterhand kändes det onödigt, var ju där förra veckan. Köpte lite småsaker, tröja från Gina, body butter från Body Shop, armband på Indiska, nagellack och hårspray. Jag har gått och varit irriterad hela dagen på olika saker, men det är inget som jag tar upp här. Ibland blir man bara så förbannad!

Måste passa på och gratta Azra till körkortet! GRATTIS!!!


Intressant diskussion

Har suttit och diskuterat Svenska Hollywoodfruar (som jag inte har följt) på msn med Azra sen senaste halvtimmen. Eller hon berättar vad de säger och jag skrattar högt för mig själv. Jag får nog ta o kolla på det på nätet!


Läxor

Nu ska jag kolla på naturläxan som vi tydligen har till imorgon (?). Ska läsa organisation & ledarskapen och rättskunskapen också. Imorgon ska jag ta tag i allt annat..


Monki



Så sent som häromdagen sa jag till några kompisar att jag inte är så förtjust i Monki. De har jättesnygga kläder, men jag hittar aldrig något i affären som jag riktigt vill ha. Om jag hittar något så ser det kort och eländigt ut på mig. Men på nätet däremot hittar jag alltid plagg som jag vill ha, där är sortimentet bättre! Kolla bara på de här två enkla tröjorna. Vill ha!

Ska se om jag möjligtvis kan hitta dem i butik imorgon då jag ska till stan med två härliga kompisar! De hade inte tillgång till någon bil och det är där jag kommer in i bilden (och så vill jag ju shoppa såklart men det kan man ju inte erkänna!).


män som hatar kvinnor



När jag satt i skolan förut på sista lektionen kände jag att jag bara ville hem och.. och.. plugga! Har grymt mycket att göra för tillfället. Egentligen är det inte så himla mycket, men väldigt många små saker. Jag kände mig jättesugen på att bara rusa hem och bara få allt överstökat på momangen. När man är klar med allt känner man sig så fruktansvärt duktig, jag älskar den känslan! Nu sitter jag här och känner inte för att öppna en enda bok. Vart försvann orken? Ja, ja. Jag ska göra ett nytt försäk senare ikväll!

Nu hade jag tänkt ett se på film, män som hatar kvinnor. Bra? Det har inte blivit av att jag sett den tidigare.

Eng.

Jag måste skriva en grej på engelska nu och maila in. Som tur är ska den inte vara mer än ca 200 ord, men ändå, den måste skrivas och den måste bli någorlunda bra. Min engelsklärare tycker redan att jag är en fullkomlig idiot som är sämst på engelska så jag måste bevisa att jag faktisk har lite innanför pannbenet. För såå himla dålig är jag ju inte. Fan vad jag hatar engelska. Usch, nu känner jag mig så där negativ igen. Jag älskar engelska, men jag hatar skolengelska.

topshop



Det där med långärmade klänningar är fint tycker jag, iaf nu under hösten och vintern. Perfekt för mig som hatar mina otränade armar! Två fina från Topshop, £35 respektive £40. Nu vill jag till England!


Utvilad

Insåg för en halvtimme sen att klockan nästan var tre och att jag nyss ätit frukost. Så jag hoppade in duschen och nu känner jag mig redo för en ny dag (visserligen har hela dagen snart passerat, men ändå)! Tog en regäl sovmorgon, så här utvilad har jag inte känt mig på extremt länge! Skönt att vakna upp och vara helt klar i huvudet. De senaste helgerna har jag haft fullt upp och inte hunnit sova särskilt mycket och ni vet ju hur det blir med sömnen under veckorna..

Jag hade tänkt att plugga lite idag, men jag tror jag skippar det och bara tar det lugnt för en gångs skull. Så mycket plugg är det ju faktiskt inte. Så jag ska ta och titta på gårdagens avsnitt av Idol nu och käka lite kladdkaka med grädde! Mums!


kvällen



Gårdagens nollningsfest. Ja, vad ska man säga? Folk kom inte när vi hade bestämt, musiken kom too late, treorna skämmde ut sig och allt slutade med flera polisbilar och en tidig hemgång. Haha, typsikt samhäll! Men jag tror att ettorna hade det ganska kul under själva nollningen iaf! :) Men jag är jävligt besviken på alla som inte hjälpte till, herre gud vi var liksom 60 pers men hur många av dem hjälpte till? Några få.


Nollningsfest

Ikväll är det dags för den efterlängtade nollningsfesten! Tänk att vi redan går i trean och får nolla!

Snacka om misslyckad styling. Håret gick inte att trippla tack vare en trippeltång som inte ville funka, det slutade med att halva håret är tripplat och halva lockat. Sminket blev katastrofalt! Haha som jag ser ut. Nu måste jag välja en outfit!

Skit

Rättskunskap är inte min grej. Provet gick åt helvete. Men det är bara att acceptera att vissa ämnen har man svårare för och andra lättare. Fick tillbaka romantikenarbetet på svenskan idag. Jag kände verkligen att arbetet blev sämst, jag var inte alls nöjd med det. Men jag fick MVG! Fick en mindre chock när jag såg resultatet. Om ni minns så krånglade word och jag kunde inte komma åt dokumentet och skriva dit det sista/redigera. Men det gick ju bra ändå, ibland ska man ju ha tur.

Nu ska jag hoppa in i duschen! Later.

Svårt att plugga

Det är inte så himla lätt att plugga när den här söta kissen ligger bredvid och stör, hihi.  




Studiedag

Studiedag. Studie-dag. Jag ska studera. Det jag försöker säga är att jag ska plugga, jättemycket. Rättskunskap! Skitkul, eller vad säger ni?

Skjutsade lillebror till Mjölby förut. Fick för mig att ta en sväng på stan och kom ut med en påse från Lindex, igen.



Jag har en stor passion för nagellack. Vågar inte ens räkna hur många jag har, förskräckligt många. Idag blev det två nya, ett vitt (till fransk manikyr) och ett i en glittrig mörklila färg. Köpte även en enkel baströja, lite längre, svart, passar bra till leggins, och ett halsband.   

Jag behöver / vill ha

Ny månad, nya vill-ha-grejer.





RSS 2.0