@ tåget.

Sitter på tåget och pluggar som en galning (första gången ever som jag har klarat av att plugga på ett tåg UTAN att bli åksjuk!). 10 dagar till duggan och jag ligger väl kanske inte direkt i fas (och det blir ju inte bättre med fyra dagars nöje nu, haha).. Det är visserligen "bara" en dugga, men det skulle ju sitta fint med ett G eller högre och slippa ha något eftersläpande. Är framme hos bästis om ca 45 min, ÄNTLIGEN. Nu börjar finaste helgen!


littlereasonstosmile.tumblr.com






Don't forget to smile.

111229.

Nu är min hjärna på G igen, x antal timmars inventering på jobbet idag och huvudräkningen är back on track. Har till och med hunnit plugga (man får ju passa på när motivationen finns där). Just nu håller jag på med precis allt; betalar räkningar, packar väskan, mailar och klinkar på en ostämd gitarr samtidigt som jag sitter med iPhonen i högsta hugg och har fastnat på olika tumblr-bloggar. Multitasking, sånt är jag bra på. Snart kickar vi igång helgen som jag har längtar efter så länge. Inte för att det är nyår (oh nej, överskattat), utan för att jag ska få spendera den med Anette. Svårt att få ett bättre avslut på 2011 och början på 2012.

Onsdag.

Var väl inte så fruktansvärt pigg när alarmet gick igång 07:00 imorse efter 3,5 timmes sömn. Fick kolla både en två tre gånger på iPhonen för att inse vilken dag det var och varför klockan ringde. Men det kändes faktiskt himla fint att sätta sig på pendeln, se solen gå upp, hoppa på 12:an och spendera dagen på uni tillsammans med Sanne. Betade av en hel del plugg, men jag fattar inte hur jag ska få in allt i hjärnan. Tur att det är ett roligt ämne! Något som är mindre kul är att jag nu i ett par dagars tid har haft en nerv i kläm i ryggen (you know, min cp-rygg är jämförbar med en 80-årig dam), avlider snart. Har försökt med ALLT. Är ganska van med sånt här, men den här gången är värre än värst. För att citera min bästa vän; bara att gilla läget och leeeeee!

2011.



2011, ett speciellt år på alla sätt och vis.

Tisdag.

Lugn och skön dag, vaknade upp halvsjuk och förkyld. Reafyndade en tröja (är det inte väldigt dyrt på rean nuförtiden?), myst framför några filmer och bara slappat. Passat på att rensa i garderoben också, ingen idé att spara på sådant som jag ändå inte använder. Idag kom en liten kille till världen, min gamla barndomsvän har blivit mamma. Ofattbart kul! Imorgon ska jag till universitetet, är allt annat än ledig. Men det är ganska skönt att komma iväg och göra något vettigt faktiskt. Rätt vad det är så är det den 9:e januari och våra tre böcker ska vara inpräntade i huvudet, måste måste klara det. Tänkte gå till gymmet efter skolan imorgon, jag riktigt längtar efter att få byta om till träningskläderna och köra ett pass!

Christmas.

Alltså, så himla skönt att bara slappa framför Facebook och planlöst surfa omkring. Lugn och ro. Julen kom, julen gick. Har hunnit med julbord #1, #2 och #3. Behöver inte äta mer i år, sparar mig till 2012. Har firat hos mamma, hemma hos pappa och med nya människor både här och där. Känns dumt att klaga. Trevligt sällskap, godis och fina julklappar. Juldagskvällen spenderades ett stenkast från Ågatan tillsammans med Lisa och Johanna, vin och massa prat. Mys! Nu laddar jag inför några fullbokade mellandagar innan jag på fredag beger mig norr ut (Uppsala) för att fira nyår med Anette. OM jag längtar!

God Jul!

Skola, checkat av de sista julklapparna med lillebror, blivit KM-segrare i kadrilj med min bästa dressyrgrupp (och här med har jag lagt ridningen på hyllan), städat, pyntat, tränat, jobbat. Senaste veckan har minst sagt varit fullbokad. Men jag gillar det. Julstämningen har inte riktigt infunnit sig än, men den kommer. Klapparna ligger under granen, skinkan är i ugnen och nu kickar vi igång tre dagars julfirande. Nya traditioner i år efter ändrad familjekonstellation, konstigt men spännande. På juldagen fyller min älskade Lisa 20, ska såklart hinna fira det med! GOD JUL PÅ ER och ha en skön långhelg ni som inte firar!

Jag vill va den som gör dig glad.





Pics. 1. Vår överpimpade gran... vet inte vad jag tycker. 2. Mmmmmm. 3. Peppande ord på skrivbordet. 4. Världens snyggaste nya gympaskor. Det blir ju så mycket lättare att träna med en snygg outfit!

Fattar inte vart tiden tar vägen just nu, det går way to fast och allt är upp och ner (på ett bra, men dåligt sätt). Har bott i skolan måndag-tisdag-onsdag. Åkt in tidigt och kommit hem vid 19-tiden varenda dag, samtidigt som jag försöker hinna med allt innan jul, träna och mig själv. Fast jag gillar det, skönt att hålla hjärnan sysselsatt faktiskt. Har fått sjuhundra mail från fem olika lärare idag, kan säga så här; jul-mellandagarna-nyår-första veckan i januari är räddad - sjukt jäkla mycket plugg. Har även fått reda på att jag nailade förra kursen, halva klassen har en omtenta som väntar samt stora kompletteringar på djävulsarbetet som vi gjorde. Galet skönt att vi satte allt! Lite stolt minsann. Sjukt svår kurs. Kvällens sällskap gick precis och nu ska jag placera mig på golvet och slå in julklappar. Har fortfarande noll julfeeling. Vad är problemet liksom?

111219

Givande måndag (lät jag vuxen nu?!), ett par erfarenheter rikare om man säger så. Stannade kvar efter skolan med J och jobbade med arbetet till 17-tiden, fasiken vad effektiva vi kan vara. Hunnit med en sväng på stan och checkat av ytterligare några julklappar från listan. På tåget hem nu, plugg står på kvällens schema. Men jag klagar inte, fullkomligt älskar den här kursen (ja, jag är ärlig)! Bästa hittills.


Freeeee fallin'.

Några roliga timmar på jobbet (jag och M slog försäljningsrekord för denna månad!), en klädd gran (tycker visserligen att man ska klä den dan före dopparedan men... nya traditioner i år) och x antal dataskrivna A4sidor senare är denna helg officiellt slut. Saknar redan Musikhjälpen, Kodjo och Jason har varit min bästisar den här veckan. 18 fucking miljoner insamlade, grymt. Ser fram emot måndagen, saknar min fina lilla galna grupp och ja, hela klassen faktiskt. Thank God att många av dem ska läsa Ped2 i vår. Imorgon kickar vi igång julveckan!

4:e advent.

Idag den 18 december, förra året, satt jag på Heathrow och visste inte om jag skulle komma hem över jul eller inte pga "snökaos" i London. Jag kom hem, i tid, med sista flighten till Sverige innan flygplatsen stängde. Klev av planet och möttes av ett vintervitt landskap. Tänk att det redan har gått ett helt år! Och, tänk hur mycket som har hänt på det här året. Bra saker, dåliga saker. Men det känns dumt att klaga, det finns dem som har det värre. Idag står jobb, massa plugg (som faktiskt är intressant) och städning på agendan. Fullt upp!

Musikhjälpen.

Tanken var att jobba idag tillsammans med M, men jag vakade med migrän så det var bara att somna om. Har haft migränkänningar hela veckan, så fort man slappnar av/är ledig kommer skiten. Satsar på jobb imorgon istället!

Förberedelserna inför jul är i full gång här hemma. Det pyntas och städas, jag har knappt köpt några julklappar alls (jag som brukar vara ute i god tid!) och julgodis står på agendan i eftermiddag/kväll. Trots detta så har jag ingen julstämning alls (vart fan håller snön hus?!). Märkligt.

MUSIKHJÄLPEN är på dygnet runt, kan man göra något annat än att älska det? Love.

Idag är jag på sånt jäkla bra humör (trots att morgonen som sagt började sämst med inställt jobb), sitter liksom och skrattar för mig själv. Och, mobba mig inte, men jag längtar till måndag morgon så att jag kan hänga på uni med de bästa igen.

Fredag.

Handledning 8:00-9.30 imorse med en kille som jobbar som konsult, riktigt givande faktiskt. Lite myspysfika med ett härligt gäng och sen "plugg" med Sanne fram till kl 16. Galet kul! Har skrattat och pratat konstant hela dagen, avslutade med en sväng på stan tillsammans. Är så himla glad att jag träffat Sanne, det klickade liksom på två sekunder och vi blev kompisar direkt. Idag har vi diskuterat livets alla frågor och och gjort upp en plan/budget för det kommande året. Vi har storslagna planer, ha!

111215

Bloggen känns inte som prio nr 1, snarare prio 1000000. Orkar liksom inte. Det har blivit en skolblogg, inget annat. Och på tal om skolan: HAR SÅ JÄVLA KUL I SKOLAN igen, supergruppen har fått tillskott i form av Sanne (världsbäst!). Kan det blir bättre?! Nej. Eller jo, lite kanske. En grupp med fem pratglada tjejer, vi skulle faktiskt behöva en kille. Men vi har reserver som vi lånar in vid behov, haha. Är så himla glad att jag har träffat alla de här fantastiskt människorna. Plus att jag har hittat min grej, mitt ämne (avverkat ännu en superduperbra föreläsning idag!). 8 timmar i skolan/dag känns som en lätt match. Jäklar vad jag trivs. Som grädde på moset så har jag tagit tag i min träning igen och ridit dressyrlektion på en D-ponny. Minihäst, men megakul. Imorgon ringer kl 05:15, som vanligt. Over and out.

111213

Lucia. Heldag i skolan, men kul! Sjukt intressant föreläsning (känns som om jag alltid säger det, men det ÄR verkligen min grej det här) som handlade om HRD/HRM, känner absolut att det är något som jag skulle kunna tänka mig att jobba med. Lunchade med gruppen, kickade igång nya arbetet och snackade en himla massa skit. Åh vad jag tycker om dem! Imorgon kör vi på en repris. Har precis hämtat ut ett packet med ett innehåll värt way too much... Skolböcker såklart.

111212

Ny kurs (utbildningsplanering och presentationsteknik), verkar sjukt lärorik, och nya grupper! Vi drömde om att sätta ihop ex-gruppen igen, och ja, det gick nästan vägen! Hade tur och fick både Lina OCH Jessica i min grupp. Känns dumt att klaga! Men trots detta så är min motivation totalt bortblåst pga annat. Vem fan försöker jag lura? Bra jobbat. Drog ner till stan efter skolan för en lååångfika med Lollo på EH. Fint finare finast. Nu ska jag bita tag i en engelsk artikel om the ADDIE training system och invänta kvällens sällskap.

It's been a really, really messed up week. Seven days of torture, seven days of bitter.

Budade precis hem ett skal till iPhonen på eBay. Läskigt billigt ($0,01) och farligt beroendeframkallade. Söndag utan söndagsångest, man tackar! Ser faktiskt fram emot skolan imorgon, längtar nästan. Ny vecka, ny kursstart, nytt liv. Blir alltid så fascinerad, likadant varje gång. "Nu ska jag hänga med från början", "nu ska jag ta tag i träningen", nu ska jag bla bla blaaa". I wish. Blir galen, vill leva i nuet och bara va. Avskyr att ge mig själv falska förhoppningar. Men jag är taggad! Föresten, det blir "Pedagogik 2" i vår med mina favoriter, känner verkligen att jag har hittat rätt. Kan bli en GRYM vår.

3:e advent.





Pics från veckan. 1. Mysfika med gruppen, glögg-pepparkakor-lussebullar. Fint. BODDE på universitetet förra veckan. 2. Snön kom, snön försvann. Attans. 3. Söndagens julbak.

Seminariet/presentationen häromdagen gick megabra. Det var faktiskt sjukt kul att hålla i en 45-min presentation, tänk vad man har förändrats sen gymnasiet. Myspys hemma hemma hos L i fredags efter skolan, vin och god mat. Lovely. Jobbade igår och plågade mina grannar med "gitarrspelande". Mötte upp Azra, Sofie, Micke och Jad på Gusto idag, händer inte allt för ofta längre men det är minsann lika kul varje gång!

111208

Nailade helvetestentan! Fan vad underbart att kunna radera omtentatillfället, speciellt då hur många som helst fick underkänt (trodde verkligen inte att jag skulle klara den). Nu ska vi bara checka av en rapportinlämning plus presentation imorgon och sen är kursen from hell över. Intressant kurs, ja absolut, men sjukt upplägg. Alldeles för stor tenta redan efter 2,5 vecka parallellt med ett grupparbete, en mindre bra arbetsgrupp (t o m så dåligt att vi häromdagen fick kicka ut en person ur gruppen...), enormt grupparbete direkt efter tentan och en way too big presentation på det. Och folk säger att det är slappt att läsa fristående kurser? NO WAY. Bullshit. Nu vill jag bara ha måndag med ny kursstart samt ny grupp, håller tummarna för att motivationen kommer tillbaka. Skolan är ju trots allt ganska kul.


Vissa dagar kan jag sakna tryggheten från gamla dagar, men det finns ingen som kan få dem tillbaka.

Tiden går så jävla fort.

111205





Grupparbete 8-16 idag, sista veckan nu! Nya grupper på måndag. Åkte lite spontant hem till Lisa efter skolan, blev bjuden på gott fika, godis OCH middag samtidigt som den första snön föll över Linköping. Hon är allt bra den där tjejen. Gissa vad jag har gjort mer? Spelat gitarr hela kvällen! Så himla kul. Jag kan verkligen inte spela, men idag har jag lärt mig fyra ackord och något som kan jämföras med en dålig cover på Vart jag mig i världen vänder av Den Svenska Björnstammen. Stolt!

Christmas lights.









London innan jul, det bästa som finns. Lovar! Ett litet smakprov av vad staden hade att erbjuda i år. Fint, finare, finast. Vill åka tillbaka nu nu nu.

2:a advent.

Ja ni. Grupparbete är ju kul, när det fungerar. Den här uppgiften är åt helvete. Ambitionsnivån är lite blandad i min nya grupp, sex stycken helt olika individer som inte vill samma sak. Avskyr när folk inte drar sitt strå till stacken liksom. En utmaning att få ihop det. Sitter här som ett fån och fattar nada av det som jag har blivit tilldelad att analysera till imorgon. Skiter i det, pallar inte. Målar naglarna och lyssnar på musik istället. Mycket bättre. Ha!

Mitt fina Notting Hill.










Några timmar på hemmaplan i fredags och lyckan var (är fortfarande) total. Har saknat det så himla mycket. Känns så skönt att komma tillbaka, njuta, få en bekräftelse på att allt står kvar som jag lämnade det och att jag precis när som helst kan komma tillbaka och uppleva det igen. Det var dock en konstig känsla, på ett bra sätt, att vandra omkring på samma gamla gator som för ett år sedan, vi har ett förflutet tillsammans. Ljuset i Notting Hill, magiskt vackert. Går inte att beskriva med ord och det fastnar inte riktigt på bild. Att se solen gå upp över London och känna hur hela staden vaknar till liv kan vara något av det finaste som finns.

London ur iPhonekamerans perspektiv.
















Har varit lat och mest fotat med iPhonen. Känner inget som heslt behov av att springa omkring med kameran i högsta hugg och fota längre. Packade upp allt inatt, gick och la mig framåt 04:00-tiden, är helt completely dead idag. Har snittat på 4 timmars sömn hela veckan, mår som jag förtjänar nu, haha. Kroppen säger ifrån och protesterar, smällar man får ta. Har haft en himla fin vecka och några grymma dagar i London!

Bästa, bästa, bästa. Alla gånger.

På svensk mark igen, i bilen på väg hem närmare bestämt. Har haft det precis så bra som man bara kan ha det i London. Har funderat både en två tre fyra fem gånger över när det är rätt tid att flytta tillbaka. Förr eller senare, förr eller senare.. Måste tillbaka. Har i vilket fall som helst haft några fina dagar, har dock legat på latsidan när det gäller att fota. Har blivit en fin mix av shopping, bästa Starbucks, julpyntade gator, underbara Notting Hill och härliga engelsmän. Har saknat att prata engelska! Imorgon (idag) ska jag "ta igen" förlorad sömn, packa upp (har föresten aldrig åkt med ett så här lätt handbagage, ett tecken på för lite shopping?!) och plugga waaay toooo muuuuch. Har en del att ta igen när det gäller grupparbetet om man säger så. Fuck.


RSS 2.0