LONDON.



ÄNTLIGEN. Idag är det exakt 6 månader sedan jag flyttade hem från London. Ska bli så underbart att ikväll få komma tillbaka till staden som var (är) mitt andra hem. Ser fram emot några mysiga dagar! Shopping, Starbucks, Notting Hill... Åhh. Flyger vid 18:15 och håller tummarna för att strejken på flygplatsen inte är så illa som de gick ut med igår. Det första Linus sa till mig när vi möttes på bussen imorse var "det ser mörkt ut, haha". Glädjedödare! Ska packa klart det sista nu och äta. Spricker snart av längtan. HEJ VÄRLDENS FINASTE STAD!

111129

Himla bra tisdag trots allt, kan visserligen bero på att hela jag bubblar av Londonlycka men ändå. Grupparbete 8-12 och sen lunch med ja...gissa vem?! Linus såklart. Satte oss sedan på separata plaser i HumSam och pluggade (satt visserligen och pratade via fb-chatten istället, haha). Vad vore livet utan Facebook. Älskar att hela ex-gruppen, helt oplanerat, plötsligt stötte ihop med varandra vid exakt samma tidpunkt utanför entren. Teleparti! Sjukt läskigt. Men det är så vi jobbar. Pluggade stenhårt fram till 17-tiden och sen gav vi upp och tog bussen tillsammans.

Mötte upp Lisa en supersnabbis och försökte slänga över lite Londondfeeling på henne. För precis ett år sedan var hon och hälsade på hos mig! Kan inte förstå att det är ett helt år sedan. Fina minnen. 

Borde verkligen börja packa nu. Men det där går på ren rutin nu, har vanan inne. Måste till universitetet imorgon, grupparbete mellan 8-12 som vanligt. Flyger vid 18-tiden. Vi har, såklart, prickat in en strejk som pågår på alla brittiska flygplatser imorgon. Långa förseningar väntar. Great. Håll tummarna är ni snälla!

Måndagmåndagmåndag.

BRA MÅNDAG. Vill skriva så himla mycket här men det håller jag för mig själv. Grupparbete 8-12, lunch med Linus hans grupp, plugg i lässalen på egen hand (skrev en bra bit på rapporten). Den tidigare nämnda grabben och jag prickade, helt omedvetet, in samma buss både imorse OCH i eftermiddags när vi skulle hem, lovely. Det är ju så himla tråkigt att åka buss själv, föredrar helt klart 15 min skitsnack än att sitta ensam och ruttna bort. Konstaterade att när de lägger om tidtabellerna 11:e dec så kommer jag typ aldrig att behöva åka buss själv, det känns ju himla fint (plus att man hinner snooza EN GÅNG till på morgonen). 12:an och jag kommer att bli bästisar. Har även hunnit checka av både Forex och frissan idag, några pund rikare och några cm hår fattigare.

Hela världen är så underbar om man är korkad, tom och glad.

Ahhhhhhhh. London på ONSDAG! Har knappt fattat det själv än. På onsdag åker jag hem, hem till världens bästa stad. Sitter och skiner som en sol. Har INGENTING inplanerat, fattar ni hur skönt det är? Bara mys till 100%. Kommer blir så himla bra. Alla tidigare Londonresor har varit så jäkla välplanerade, men det är en helt annan sak nu när man faktist har bott där. Ska blir så himla härligt att komma hem och vandra på mina gamla gator och andas in Londonluften (känner mig som en pensionär som blickar tillbaka på det som var, men förra året var så himla FANTASTISKT, ni fattar inte).

1:a advent.




Ah. Vilken fin helg. Har kommit i julstämning nu! Har varit lite anti mot julen i år av olika orsaker, men nu känns det kanon. Har varit hos papsen hela helgen, julpyntat, druckit glögg, lyssnat på julmusik och bara myst med mina busungar. Har hunnit med lite jobb och varit i stan med bästis. Lugnt och skönt, var ganska trött efter allt tentaplugg och avböjde vänligt men bestämt en utgång igår.

Tänk om jag kunde leva som jag lär.



Ha! Överlevde veckan efter ett mindre psykbryt i måndags. Pluggat som en galning, men jag har har haft så FRUKTANSVÄRT KUL onsdag-torsdag! Så kul att all ångest och nervositet försvann. Älskar att umgås med folk som får mig att må bäst. Två jäkligt roliga luncher med Linus och sedan har vi superpluggat tillsammans med gamla gänget på eftermiddagarna. Fan vad bra vi är. Har saknar mina kompanjoner nu när vi inte umgås dagligen. Vi vet precis vart vi har varandra, tänker likadant, skyhögt i tak och vi kan prata om allt. Tentan idag då? Jo tack. Svår som tusan men jag hoppas på ett G. Slängde iväg ett sms direkt efter till Linus, "Jävla Ellström, failade totalt på sista" och fick "Yes, TOTALT ägd av Ellström!" till svar. Känns ju skönt att vi är lika dumma. Det roliga är att vi diskuterade Ellström på bussen tillsammans imorse - noll koll är vår melodi. Vem bryr sig om en tråkig känd professor och hans teorier liksom, bye bye 5 viktiga poäng.

Paus.

Okej. Min hjärna är helt fucked up och hela jag är kaos. Vi hörs en annan gång framöver, om någon vecka eller så.

Not my cup of tea.

Om det är någon delkurs jag ska faila på totalt så är det den här. Det känns som en hej-jag-ska-bli-lärare-kurs (vilket det absolut inte är). Det är inget som min hjärna förstår sig på, not my cup of tea så att säga.

Saturday.

Ikväll skulle jag vilja hänga på Backstage, Luuuuudvig är ju där. Skulle vara så jäkla grymt. Men med London som väntar om 11 dagar, en fin förkylning och en kommande tenta så känns det som ett bra beslut att stanna hemma. Mina bihålor är inte att leka med, kan knappt ha brillorna på mig. Hatar att jag alltid får så himla ont så fort jag blir lite sjuk.

TGIF.

Fin kväll med min äldsta bästis. Det enda jag har i skallen just nu är 1) LONDON LONDON LONDON. All shopping, julpynt och mys - åhh. Londonfolket förstår känslan. 2) Hur fan är det ens möjligt att pricka in alla rätt på en tenta? Ofattbart men sant. Fortfarande lika STOLT över mig själv och mina grymma kompisar. 3) Träningsskor. Jag måste ha ett par träningsskor. Sitter med ett träningskort men har inga skor (allvarligt, nej, inga inomhusskor). MÅSTE KÖPA SNARAST. Vill ju träääääna. 4) Helg! Eller inte. 100% tentaplugg. 5) Folk som berättar hela sitt liv på Facebook. Förstår inte vitsen med att uppdatera 1000000 ggr/dag. Hur tänker man då?

VG!

Satt och pluggade i HumSam under förmiddagen och sen var det dags för tentaåterlämning (hatar att det inte kommer upp på Studentportalen direkt). Man kan ju inte göra annat än att vara stolt över sig själv, FULL POTT på tentan, det ni! Nu svävar jag på moln igen, en riktigt egoboost för självförtroendet. Var så himla nöjd när jag skickade in tentan, känns skönt att få ett betyg på att den faktiskt var bra skriven. Jag hatar att skryta, men jäklar vad bra jag är. Nu ska vi bara ro i land med tenta nr 3 nästa vecka också...

Bry dig inte om någon morgondag.

Har pluggat precis hela dagen på universitetet (eller ja, jag har ju hunnit träffa en favorit också) och kan meddela att jag fortfarande inte förstår vad boken handlar om. Men det är bara att bita ihop och pluggapluggaplugga vidare, imorgon kör vi igen. Som grädde på moset är jag på väg att bli sjuk. Perfekt tajming, som vanligt. Älskar förkylningar (...). Godnattochsovsågott.

2 veckor.




ONSDAG.

En bra dressyrlektion i måndags avspeglar sig i en fin träningsvärk. Gick upp tidigt idag igen och tog 07:06-tåget, har haft grupparbete under förmiddagen. Gruppen "övergav" mig runt 11-tiden när vi var klara. Kan säga som så att gruppdynamiken kanske inte riktigt är som den var i den förra gruppen (där vi klickade med varandra direkt). Fokus på ämnet, ingen fika, ingen lunch och inget plugg tillsammans. Jaha. Vart försvann den sociala delen? Har försökt att leta upp någon att luncha med men det ser dött ut på den fronten, tänker tvinga Lina och Jessica att ta en fika i eftermiddag när de väl dyker upp - det är ju trots allt onsdag vilket innebär killarnas onsdagskaffe! Fina grejer det där. Nähä, om man skulle gräva upp motivationen som har sjunkit halvvägs till Kina och bita tag i boken. Fattar I N G E N T I N G just nu. Tänk positivt, tänk positivt. Det SKA gå.

Ett steg åt rätt riktning.

Ibland kan jag bli lite förvånad över mig själv. Plötsligt sitter jag här med ett träningskort på Campushallen. Tack och lov så var (och är) beslutet väl genomtänkt, spontant fast ändå inte. Lägger tillfälligt ridningen på hyllan efter jul (det tar dock emot, men man får prioritera som student) och lägger fokus på lite allmän träning istället, min 20-åriga pensionärskropp kan behöva det ett par gånger i veckan. Eftersom jag hänger på campus mer eller mindre 5 dagar i veckan så har jag ingen bra ursäkt för att skita i att träna.

11-11-15

Fantastiskt bra dressyrlektion igår! Det gick riktigt, riktigt bra. Imorse hoppade jag upp, pigg OCH glad strax efter kl 05:00. Tycker, allvarligt talat, att det är lättare att gå upp i ottan och hinna med 07.06-tåget än att åka in till skolan senare (jag är en sån där jobbig männsika som behöver två timmar på mig på morgonen, hatar att stressa). Kört grupparbete mellan 08:00-10:00, älskar att halva gruppen är sjuk och icke närvarande.. Nu ska jag beta av lite plugg i bibblan när jag ändå är här, lika bra att ta vara på tiden. Tenta om 10 dagar, fml.

Hejhejhej.








Hej Anette, hej Azra! (Jag vet att ni har längtat efter en uppdatering!) Kort sammanfattning av de senaste dagarna ur ett Instagram-perspektiv. Nelly Catwalk i fredags på Sliver med härliga tjejer, goodiebags och gratis plagg (kan dock meddela att det var mer drag inne på Harry's, haha). Gjort en miljon saker i helgen, typ. Jobbade i lördags, kikade på Phantom of the Opera på bio (sändning från 25årsjubileumet, Royal Albert Hall, London) på kvällen. I förmiddags kickade vi igång det nya grupparbetet och sen blev det en långlunch/fika med Jessica i nästan 2,5 tim. Sitter på stadsbibblan nu och försöker beta av lite plugg på egen hand. Dressyrlektion ikväll och imorgon ska jag infinna mig på universitetet kl 08.00. Skjut mig. Men det får väl gå.

11-11-11

Råkade ta en sovmorgon imorse, mådde verkligen sämst när klockan ringde. Sitter på universitetet nu och försöker plugga. Motivationen försvann nyss men det är bara att bita ihop och kämpa vidare. Känner att det är lite för mycket just nu, både privat och i skolan. Känner mig lite lost bland mina egna tankar. Men det ska väl gå. Ikväll kör Azra och jag mfl på en utgång/Nelly-event och imorgon ska jag jobba! Annars består helgen mest av plugg. Är lite trött på det här med att blogga, hörs när vi hörs.

Ny följeslagare.



Sovmorgon satt extra fint imorse. Sjukt intressant föreläsning om situated learning på arbetsplatsen. Hängde med från början till slut och förstod, sånt där skulle jag faktiskt vilja jobba med. Lunchade med Jessica och Linus och sen pluggade vi. Stannade kvar 1,5 timme extra efteråt och pluggade lite på egen hand, bäst att (försöka) ligga i fas. Sen gjorde jag äntligen slag i saken och köpte en ny liten fin dator. Lagom stor, lätt som en plätt och grym batteritid. Nu är det slut på dålig skärmupplösning, ca 45 sekunder batteritid (yes, jag har räknat), fläktar som irriterar och en allmänt seg dator som rätt vad det är dör. Hello Acer.

3 veckor.




I stare at my reflection in the mirror. Why am I doing this to myself?

Plötsligt dog internet, stendött. Ja ja. Har haft en bra onsdag, en väldigt bra onsdag! Med ex-gruppen såklart. 3,5 tim föreläsning, långlunch, långfika (älskar killarnas onsdagskaffe utanför HumSam), lite plugg tillsammans och sen ytterligare lite plugg med L. Sjukt värt! Kände att det gav massor. Mötte upp Ida lite spontant och tog en sväng på Ikano och middag på IKEA. Fint! Ska försöka läsa lite nu och sen sovaaaaa. Imorgon kör vi på en heldag igen!


My heart's a stereo, it beats for you so listen close. Hear my thoughts in every note.

Lång föreläsning, lunch med mina gamla favoriter (dagens höjdpunkt, helt klart!), "teambuilding" med nya gruppen (...), hem. Bästis ligger på sjukhus, min rygg är completely off och jag drunknar i plugg. Det var den tisdagen. Negativ? Inte alls, inte ett dugg, verkligen inte.

Ny vecka, ny kurs, ny arbetsgrupp.

Jaaa ni, mina kära vänner. Ny kurs, ny grupp. Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Min ex-grupp (som jag kommer att hänga med 24/7 iaf) och jag var minst sagt deppiga. Vår motivation försvann på 5 sekunder, haha. Ni skulle sett våra ångestfyllda blickar, en blick säger mer än tusen ord. Har i vilket fall som helst haft en trevlig dag, intressant föreläsning, asbra dokumentärfilm (allvarligt, yes!) och en sjukt givande diskussion. Pang på, nu kör vi. Tenta om 2,5 vecka. Lunchade med Linus (en riktigt gentleman - fixar gratis kaffe!) och David (sjukt info: han är från Gällivare och KÄNNER två tjejer som jag hängde med på Emax i Örebro 2009, vad var oddsen?!). På något sätt så föredrar jag att hänga med killarna, det är så mycket enklare. Raka och ärliga, inget skitsnack.

Söndag.



Fin söndag. Lång sovmorgon i min sköna säng, promenad med Lollo och middag hemma hos Ida. Hjälpte henne att rensa garderoben eftersom hon flyttar om 3 veckor, fick med mig några godbitar hem och fina ljuslyktor (och lite bra-att-ha-saker-när-man-flyttar-hemifrån). Vill inte riktigt gå och lägga mig (roar mig med att fixa fransk manikyr istället), har mer ångest över skolan imorgon än vad jag har haft inför tentorna. Fy fan.

111106.

Tre saker on my mind idag. 1) Londonshoppingen, är så himla sugen på att vandra omkring i ett julpyntat London och shoppashoppashoppa. 2) Dator. Har nästan bestämt mig. Klappat och klart. Nu ska jag bara ta tag i det också. Snart. 3) Imorgon. Måste vi byta arbetsgrupper? VILL INTE, verkligen INTE. Jag måste vara i samma grupp som mina galningar. Får ångest bara jag tänker på det, panik rent ut sagt.

Bonfire Night.

Har inte riktigt tid att blogga, jag har fullt upp med att vara PLUGGFRI. Fint som snus. Lunchade med Azra, Simon och Sofie igår - många minnen, mycket skratt! Alltid lika kul! Därefter jobb och myskväll. Kickade igång lördagen med ytterligare några timmars jobb. Har knappt varit hemma alls idag, har bland annat bytt säng (kommer att sova som en prinsessa inatt!) och busat med mina fyrbenta favoriter. Nu sitter jag med en fet godispåse framför mig, är inte ens sugen, men äter ändå, såklaaaart. Orkar inte röra mig ur fläcken, äckligt jäkla trött. Bonfire Night idag, ETT ÅR sedan jag firade med Anette, Matilda, Jana och Anna. Galet.

06:52

Jag tillhör, tack och lov, inte den skaran som brukar ha svårt att sova. Inatt var dock ett helvete. Sovit, vaknat, sovit, vaknat. Har så äckligt jäkla ont i ryggen (har ju haft problem med den x antal år nu). Vid 03:30-tiden fick jag nog och gick och la mig på soffan istället eftersom den är mycket hårdare än min säng. Om det hjälpte? Kunde sova till kl 06 i alla fall. Pallar inte, lika bra att gå upp nu.


Hello there.



Skön dag. Skypat med min favorit och teorilektion i stallet. Avslutar dagen med en chailatte i bästa muggen, kanelbulle och skumtomtar. Det känns dumt att klaga. Och ja, jag använder mina glasögon flitigt, believe it or not. Minimalt synfel men jag slipper huvudvärken. Bättre än bäst. Skulle aldrig överlevt hemtentan utan dem. Ser fram emot imorgon!

Surreal, but nice.





12 timmars sömn och jag önskar att jag kunde säga att jag känner mig som en människa igen, men icke. Vaknade med världens huvudvärk plus nack- och ryggont (jag börjar bli gammal). Sitter forfarande i min rosa fleecepyjamas och myser. Fy tusan vad skönt det är att vara helt ledig och helt pluggfri. Man kan göra allt som man har velat göra de senaste veckorna, men inte hunnit med, med gott samvete. Nyss kikat på Notting Hill. Världens bästa film alltså. Blir så senimental när jag tittar på den, goosebumps över hela kroppen. Mina gator, mitt Coronet, mitt Portobello, mitt Notting Hill, mitt London.

4 veckor.





Annars då? Jo tack. Mer död än levande. Totalt 9 timmars sömn på två nätter, kanonbra. Imorgon ska jag sova sååå lääääänge. Har gjort det lite mysigt i mitt rum, tagit in en ny golvlampa och häromdagen åkte en ljusslinga upp. Tog en lång och härlig promenad direkt efter att jag hade skickat in tentan i förmiddags, har aldrig känt mig så fri och lättad. Har hängt inne i Linköping med Lisa under eftermiddagen/kvällen. Gissa vad vi gjorde? Fikade på en uteservering! Galet. Frös inte ett dugg. Det är ju förtusan NOVEMBER och julbelysningen har kommit upp inne i stan. Så himla mysigt! Lite Londonfeeling över det hela. 4 VECKOR KVAR, åh.

Hemtenta, check.



Hej. Hemtentan är klar och inskickad. Kan meddela att det här toppar min lista över svåra saker, fruktansvärt. Satt på stadsbibblan hela måndagen, pluggade halva natten, upp tidigt och in till universitetet. Spenderad 11 timmar i HumSam (nytt rekord!) igår. Skrev som aldrig förr. Tack och lov så kunde jag hänga lite med Azra & Kim som också satt där och pluggade (?!). Linus räddade mig från ett riktigt psykbryt igår eftermiddag, höll på att bli galen på mig själv och mina egna tankar. Det var så jävla skönt rent ut sagt att få höra att vi hade problem med exakt samma saker, trodde att jag var helt dum i huvudet ett tag. Tänk vad mycket några peppande ord kan göra. Framåt 03:30-tiden inatt/imorse kände jag mig klar. Och vet ni? JAG ÄR SÅ NÖJD. Skickade in tentan i förmiddags (två timmar innan deadline) med gott samvete. Kunde inte ha gjort bättre ifrån mig, är så himla stolt över det jag tillslut lyckades få ihop. Är så grymt nöjd över min insats. Jag måste ha nailat ett G, jag måste. 


RSS 2.0