Jobbdag.

So far, so good. Inte sjuk än, borde ha klarat mig. Något omotiverande att bege sig mot jobbet 06.50 i dessa influendatider för att spendera 8h tillsammans med sjuklingar, men jag har varit bokad sedan länge på dessa pass så det vara bara bita ihop, sprita allt och alla och gilla läget. Lång dag, men det händer alltid något spännande! NU: GYMMET. Dags för veckans andra pass. Har längtat hela dagen! Höjde vikterna på vissa övningar i måndags, bara lite grann, träningsvärk delux i armar/axlar/bröst. Styrkan i kroppen är väl inte riktigt som den var förr, om vi säger så. Hehe. Men snart är jag back on track igen.

130129.



I förmiddags. Kognitionsbok, kaffe, tulpaner.

Igår körde jag på en heldag i skolan. Skönt att kicka igång veckan med en lång dag så man känner att man åtminstone fått "något vettigt gjort". Lite plugg med Annzo under förmiddagen (läser dessvärre inte samma ämne längre), fika med Robin, Erik och Henke (bästa ped2-killarna alltså!) och lite plugg med klassens två snyggaste killar under eftermiddagen. Kände mig lite lyckligt lottad där ett tag! Haha.

Idag har jag betat av en del plugg under förmiddagen. Kursen kräver en del, rent tidsmässigt, mycket självdiciplin och det är deadlines hit och dit, men, den är åtminstone intressant. Har hunnit med att jobba 15-21 ikväll med Malin också, vikariekväll även idag. Himla trevligt! MEN, tre brukare är hemma med maginfluensa och jag ska jobba dagpasset själv imorgon (.........). Kan ju bli kul det här. Hmmm. 

"There will always be someone on the outside wanting to get in"

Igår var vi, jag, Annzo och Maria, ute och käkade thai-middag och drack några drinkar med grabbarna på NH efteråt. Tidig kväll för oss alla dock, skönt att komma hem eftersom jag inte mådde allt för bra. Men det var en riktigt härlig kväll med fina vänner!

Idag har jag bara vilat och försökt bli 100% frisk. Har roat mig med att se hela sista säsongen av Gossip Girl.  6 säsonger och 121 avsnitt senare, that's it. The end. Bra serie (trots att jag var typ den sista människan på denna jord att ge den en chans...)!

Nu: godis, te och en bra vanlig bok. Precis vad jag behöver. Idag är en sån där dag jag kollat Instagram en gång lite snabbt, spenderat 5 min framför Fb och läst noll bloggar. Ibland orkar man bara inte. 

25 januari 2013


I tisdags var jag hos släkten över dagen, 50årskalas stod på agendan. Himla kul att träffa alla! Var ett bra tag sedan vi sågs sist. På kvällen var vi ett 20-tal som begav oss till Scandinavium för att se hemmalaget kamma hem en snygg vinst. Jag är väl inget större hockeyfans, men ibland så! 
 
Igår avbokade jag, utan att tveka, min tandläkartid då jag fick erbjudande om att jobba istället. Vikariekväll på jobbet, jag och Tom. Torsdagskvällar är veckans slappaste jobbdag, lite matlagning och chill (såklart lite annat också, men det kan jag inte skriva här). Har jobbat natten och nu 18h senare är det en trött Alex som checkat in i HumSam. Lite frukost och sen föreläsning. Det enda jag vill är dock att sova, men heeeeeey, lön och CSN på kontot Idag! Peppar inför afterwork (school) i em/kväll!
 
Bilden längst upp är hemifrån, hemma på landet, i tisdags morse.  En vacker vintermorgon är svårslaget! Sol och många, många minusgrader. 

130122

Psykologin, fortsättningskursen, drog igång igår. Ingen rast och ingen vila. Bokstavligt talat. Fullt ös medvetslös. Herre Gud, den här kursupplägget är det värsta jag varit med om so far. Men det ska väl gå. Hade åtminstone en väldigt intressant föreläsning igår, tillhörande psykologiämnet men inte kursen. En man med adhd, dysleksi, dyskalkyli och aspbergers, samt nykter alkolist, berättade sin livshistoria. Världens är så orättvis att jag blir mörkrädd, att man kan behandla folk så illa är fruktansvärt. Beundransvärd man (som för övrigt lät precis som Magnus Uggla på rösten och har varit inskriven på samma behandlingshem samtidigt som Kate Moss), lärde mig en hel del.

Nu ska jag bege mig hemåt, dags att dra sig mot Bästkusten!

One day you'll understand why.




Skönaste söndagen på länge, till och med skönaste helgen. Har varit hemma fredag-lördag, reaköpt några vanliga, VANLIGA (!), böcker och börjat läsa (kan inte ens komma ihåg när det hände senast), fotat, ätit gott, inga krav, inga måsten. Sovit, massor. Tittat på 14 avsnitt av Gossip Girl, för att vara exakt, utan att ens ha dåligt samvete. Idag har jag myst själv i lägenheten, bilderna är från idag. Gott Fortnum & Mason te, nyköpt flanellpyjamas, ny "pälsfilt". Laddar upp inför en vecka som minst sagt är fullbokad; Göteborg, optikern, tandläkaren, hockey, föreläsningar, plugg, möten. 

Well, you only know you've been high when you're feeling low.

 




 
Back on track. Egentligen har jag inte så himla mycket att säga, men, here we go. Har spenderat galet mycket tid med plugget, checkat av två stora grupparbeten och presentationer vilka båda gick bra, samt haft salstenta i social- och hälsopsykologin, vilket gick betydligt-väldigt-mycket-mindre bra. Det märks att man har läst över halva kandidaten, man dippar ordentligt prestationsmässigt. Annars har jag hängt en massa med Annzo var och varannan dag, pluggat med grabbarna, filosoferat över livet tillsammans med Linus, chillat med Erik, tränat på så mycket jag har orkat/hunnit, roadtripat lite med lillebrors nya BMW (är inte alls avis..... lillskiten har blivit så stor), druckit en massa öl med Cissela, Signe & Co, och kämpat med motgångar. Ibland orkar man bara inte. 2013, so far, not so good. 

So I bare my skin, I count my sins, I close my eyes and I take it in.


Checkar ut ett tag och återkommer en annan gång. På återseende! 

They tell us everything's alright and we just go along. How can we fall asleep at night? When something's clearly wrong.

Jag tror att jag har någon form av livs/identitetskris at the moment. Världen snurrar och jag vet varken in eller ut, på ett negativt sätt. Det här är inget som har kommit plötsligt, inte dumt tillfälligt påhitt, det har liksom vuxit fram. Alla dagar känns ganska så intetsägande, svarta. Men mer om det en annan gång. No need to worry. 

Imorse ringde alarmet 07:30. 11:15 tog jag mig upp ur sängen. Välkommen till min värld (och jag som häromveckan var orolig att jag blivit en morgonmänniska, haha). Strax innan 14 tog jag bussen till stadsbibblan. Träffade Linus, igen, på vägen dit. "Godmorgon", skönt med vänner som är lika sega som en själv och faktiskt, på allvar, tror att det är morgon. Checkade av plugg till 18-tiden, hem, vända, träna. Konditionspass på löpbandet och min kropp ville döda mig. Från 0 till 100 på en vecka, men ska det va så ska det va!

Idag skulle kunna tillhört en av de där tråkiga, långa, svarta dagarna som jag precis nämnde ovan. Har mest betat av en massa måsten och inte umgåtts med någon. Men nu kom jag på mig själv med att sitta och småle för mig själv, för det här har varit en bra dag och vet precis varför.

130107

Grupparbete, plugg, bodypump, storhandling. Ja roligare än så här blir det inte. (Morgondagen och resten av veckan kommer dock att vara superdupermegarolig eftersom jag kommer att ha en träningsvärk from hell)

130106.


130104.

Igår somnade jag 22:30, som en stock. Är 2013 året jag blir gammal?? Kan inte sova på morgonen och somnar tidigt. Träningsvärken känns lite så där lagom skönt i kroppen idag....därför kör vi en sväng ikväll igen! Vin vs. träning. Lätt val. Inhandlade nya träningsskor och sportbh förut, måste ju inviga dem direkt! Annars har jag hunnit med att springa in i både Tom och Linus, samt träffat mamma och pluggat lite grann. Känns verkligen inte som fredag idag! 

Gymmat.


2013 har börjat bra, rent mat- och träningsmässigt. Powerwalks, träning i utomhusgymmet och igår löste jag träningskort på Medley. Finally! Lisa och jag har blivit träningsbuddies! En timme på gymmet idag tillsammans och imorgon kommer jag inte att kunna röra mig ut fläcken... Men det känns skönt att ta tag i det här igen, back on track. 

Nystart.

Jag är ingen morgonmänniska, what so ever. Aldrig någonsin. Sova tillhör inte en mina svårigheter. 06:45 - klarvaken. Vad händer?? Haft en lugn och skön morgon framför tvn med, för tillfället, väldigt tråkig studielitteratur som jag inte har rört på närmare två veckor. Nu lunch, sen bibblan, handla mat och lite träning ikväll. Nu är vi igång igen, back to normal. 

2013.




2012 avslutades på bästa sätt! Trerätters hos mig med fina vännen som jag inte träffat på över ett halvår pga av jobb och stuider på annan ort. Massa god mat, vin och prat. Toast á la Lollo och Alex, godaste fläskfilén någonsin och pannacotta. Tog oss in till stan för att möta upp grabbarna och strax därefter skåla in det nya året på borggården vid domkyrkan. Vi landade här hemma relativt tidigt, runt 02:00-tiden, efter en promenad hem genom Linköpings vackra nyårsnatt, och skålade in 2013 ytterligare en gång bara vi två. Helt perfekt nyårsafton! 

RSS 2.0