Hello Monday.

Haft en chillidill helg, chillat runt och inte gjort mer än nödvändigt. SÅ VÄRT. Uppvilad inför en hektisk vecka. Kan bli grymt bra!

Good things come to those who work their asses off and never give up.







Okej. Jag är typ världens lyckligaste, på allvar. De senaste två veckorna har varit helt outstanding bra, ofattbart bra. Björnstammen, sjukt roliga utgångar, mysigt häng, nya människor, födelsedag, godkänd helvetestenta. Har mer eller mindre bott på universitetet med Linus den senaste veckan och haft så jävla kul! Skrivit på uppsatsen (vilken vi är så sjukt stolta över), sovit i soffan, skrattat, lärt mig massor. Bästa teamet, ha! Toppar upp det hela med att jag, efter mycket kämpande och envishet, har fått ett heltidsvik i sommar på ett gruppboende OCH att jag häromdagen skrev kontrakt för en ny lägenhet! Mår så himla bra nu. Har bevisat för mig själv att allt går om man vill. Är man beredd att kämpa kan man klara vad som helst, ingenting är omöjligt. Allt klaffar just nu och jag kan för första gången på väldigt, väldigt länge känna att jag har flyt. Jag vet vad jag vill och jag vet att jag kan nå mina mål. Det går bra nu!

Nothing can change this.

Jag ska inte trötta ut er med att tjata om hur bra allting är just nu, men allting ÄR faktiskt riktigt, riktigt bra. Det blåser medvind, jag svävar på moln, rider på en våg av framgång. Eller något sådant. Mår så himla bra! Hade en fin födelsedag i torsdags med skola hela dagen lång och firande på kvällen. Fantastisk fredag, gjorde en galen grej och sken som en sol. Hängde i en soffa och "pluggade" fram till kvällen på uni tillsammans med Linus, sjukt kul och vi drog igång universitetets larm (haha). Åkte spontant hem till pappa på kvällen, träffade bästis på lördagen, chill med gamla gänget hos Bagge och på en uteservering nere på stan under kvällen. Söndagen var galen, resten får vara osagt. Checkat av en heldag i skolan idag, massa plugg och häng i soffan. Tänka sig, inte trodde jag (vi) att det skulle vara så kul att skriva uppsats! Tisdag-onsdag-torsdag-fredag ser ungefär likadana ut och stavas UPPSATSSKRIVANDE. Fint.

Happiness.

Jag är bara så glad, jag är bara så lycklig. Allt faller sakta men säkert på plats och jag får umgås med bästa varje dag. Fredagen har varit fantastisk på alla sätt och vis, sjukt galen och alldeles, alldeles underbar. Svävar runt på moln och är kär i livet.

21.



Gårdagen var grym! Satt med vår uppsats större delen av dagen, så jäkla intressant! Har hittat vår grej. Plus att vi har väldigt kul tillsammans. Hoppade spontant på karriärsplaneringen på LiU igår eftermiddag när vi fick reda på att det plötsligt fanns två lediga platser. 30 sek betänketid och vi kastade oss in i rummet, klockrent! Är glad att jag (vi) tog chansen. Gjorde en sjukt spontan grej efter skolan, mötte spontant upp Maggan vid 1830-tiden och spontant blev det en helkväll på Flamman med ett gäng från klassen. God mat, massa öl och häng med grabbarna i hörnet. Svårslaget! Mer spontanitet åt folket! Idag är det MIN dag. 21 år gammal och plötsligt känns allt bättre än någonsin. Life's a rollercoaster. Nu väntar lunch med Linus!

Godkänd tenta, check!

Nailade helveteshemtentan! Sjukt glad! Fick en känsla av att "det går bra nu", men man ska väl inte hoppas på för mycket haha. Och vet ni, MEDVIND hem från skolan. Kors i taket! Hade iaf en sjukt givande och effektiv förmiddag med gruppen, tidig lunch med ett skönt gäng från klassen och sen drog vi igång med vår B-uppsats. Har haft så sjukt kul i eftermiddag! Skriver ihop med Linus, älskar att vi är på precis samma plan när det gäller ALLT. Blir så himla mycket lättare och framför allt roligare! Kan bli några grymma veckor eftersom ämnet vi valt att skriva om är klockrent. Längtar redan till morgondagen (måste vara ett tecken på att ämnet passar som handen i handsken, right?!)! Ibland känns allt bara så rätt.

Mirror on the wall, here we are again. Through my rise and fall, you've been my only friend.







Bugar och bockar för en härlig helg! Vi körde myskväll i fredags då vädret var sämst. Långpromenad i lördags runt stan i solen, mötte upp grabbarna och Azra på nere på Mörnes och plötsligt blev det förfest hos Bagge! Jag som inte skulle gå ut. Hade iaf galet kul och mötte upp lite tjejer! Snurrade runt mellan Platå, Sliver och Harry's. Träffade massor av folk jag inte sett på år och dar, himla kul! Lite seriously talk med Sanne mitt i natten och livliga konversationer med min så kallade "själsfrände" utanför Platens, får fan panik på honom haha. Kom hem, träffade grannen som skulle fixa pannkakor som nattkäk och ja, rätt vad det var stod även jag i köket strax innan kl 05 och stekte pannkakor. SÅ HIMLA GOTT. Somnade väl framåt 0530 och vaknade strax innan 11, pigg som en mört! Förstår inte vad som hänt, jag som brukar sova länge.

Pluggat en del idag och kört 2-timmarspass på gymmet. Älskar när det ger resultat, 40 min löpning på bandet utan någon större effort och kroppen kändes ovanligt stark. Några kilos viktminskning, mindre spänningshuvudvärk och problem med axlar/nacke, bättre kondis. Det tar sig!

Imorgon ringer kl 0530 (insåg nu att mina sovvanor är fucked up, ibland går jag och lägger mig 0530, ibland går jag upp 0530). Sleep tight.

Q&A

Hej Alexandra! Kan du inte berätta mer om vad du pluggar? Är det ett program eller sätter du ihop egna kurser?

Jag läser fristående kurser och plockar ihop en egen examen! Målet är en kandidatexamen (180hp) inom beteendevetenskap, med antingen pedagogik eller psykologi som huvudämne (90hp). I höstas läste jag pedagogik 1, nu är jag inne på pedagogik 2 och till hösten lutar det mot psykologi. Kan passa på att förtydliga att pedagogiken inte alls riktar sig mot skola/barn som många tror. Vi har arbetat med olika typer av påverkansprocesser, förändringsarbeten i organisationer, kommunikation, socialisation, identitetsutveckling, ledarskap med mera. Brett och intressant! 

Många har frågat vad mitt mål med utbildningen är, vad jag vill arbeta med i framtiden. Oklart, skulle jag svara. Innerst inne har dock en vision sakta men säkert vuxit fram under våren, bitarna börjar falla på. Några aha-upplevelser, långa samtal och peppande ord från vänner har gjort att jag vågar gå min egna väg. Jag går på magkänslan och tänker inte arbeta med något för att det genererar i en bra lön eller för att arbetet ger status. Jag vill TRIVAS med det jag gör. Just nu satsar på att plocka ihop en bred utbildning med det jag tycker är intressant, men det finns såklart en baktanke med mina val. Jag läser inte "bara-för-att"och väljer roliga kurser för att fördriva tiden.

Björnstammen.







Checkade av en himla massa timmar igår i skolan, Sanne kikade förbi för lite pre-party hos mig och sen Björnstammen. Så. Jävla. Bra. Grymma live! Sjukt värt. En sväng på Ågatan och sen somnade jag gott. Vaknade upp som en ny människa idag, alkohol på torsdagar gör tydligen susen vecka efter vecka! Idag har jag hunnit färga Sannes hår, städat, handlat massa tråkiga och dyra saker (april = månaden då allt tagit slut och sjukt mycket pengar lagts på mat och dryck). Tanken är att att gå ut och käka ikväll och sen utgång, men det öser verkligen ner ute så vi överväger att ställa in det. Känns inte så lockande att var dyngsur innan man ens har kommit ner till stan. Let's seeee.

Onsdag.

Idag rev jag ut hela garderoben. Antal plagg till 2ndhand: 11. Jag har med andra ord jävligt mycket kläder som jag faktiskt tycker om men inte använder. Skärpning. Hunnit klippa mig, tagit en sväng på stan, hängt (= tränat) på gymmet med min "PT", powerwalkat med Lina och det bästa av allt, finaste är hemma över helgen! Imorgon och fredag kör vi fullspäckat schema! Gissa vad jag gör nu? Bakar jag muffins lite spontant. Kände för att vara lite kreativ.

Coffee.



Lycka är när man brygger godaste kaffet ever efter en lång sovmorgon. Saknar London lite extra just nu.

This is your world, shape it or someone else will.

Världen är minst! Blir lika chockad varje gång. Konstig eftermiddag och jag inser att verkligheten är mig hack i hälarna vare sig jag vill eller inte. Nästa vecka blir jag 21, men mentalt känner jag mig som 25, minst (jävlar vad jag har lärt känna mig själv bättre den senaste tiden). Jag vill resa, plugga, jobba. Jag vill bo i en ryggsäck utomlands, jag vill flytta runt från stad till stad i Sverige, samtidigt som jag vill ha en fastpunkt och egen lägenhet här i Linköping som bara är min min min. Livet är ett pussel och fyllt av möjligheter.

120410

Litteraturseminarium 0800-1130 och en lunch på det tillsammans med Linus. Min dag so far. Känns ju ganska nice att vara hemma vid 1300 måste jag ju erkänna. Har väl inte överdrivet mycket plugg just nu = tid över till annat. Regnet öser ner utanför så vad passar inte bättre än lite skön musik, städning av lägenheten, rensning av garderoben och finbesök? Rastlösa jag måste sysselsätta mig.

En annan dag.

Idag har jag mest gått runt och varit arg på barnsliga människor, pratat med mina finaste, cyklat i regn och motvind, shoppat gråa plagg (jag som inte ens tycker om grått), handlat mat, ätit jäkla god egenlagad mat och konstaterat att jag inte önskar mig någonting när jag fyller år förutom muggar. Har varken pluggat eller tränat. Lite fail där. Men man måste faila lite, annars lyckas man inte. Och man måste våga för att vinnna, den här veckan kommer bli awesome.

Veckans mål: planera outfit kvällen innan. Hoppas på kallt/dåligt väder imorgon! Jeans, boots, skjorta, stickad tröja, lager på lager. Jag tror hösten är min grej! Ingen sommartjej här inte.

Påsk.




1, 2. Torsdagens utgång. Lyckad! Hos mig + Platå och nattgäst på soffan. 3, 4. ...och så kom vintern. Påskafton eller julafton? 5, 6. På landet @ daddy. 7. Jag som inte äter godis längre har ätit massor och tränat noll gånger. 8. Plötsligt har vi barn i "släkten" igen = de målade ägg, jag fick inte va med. 9. Hallon, mandlar, kesella. Mmmmm. Nytt beroende. Påskhelgen so far.

Idag har jag hängt hemma hos mig själv, all by my self. SÅ HIMLA SKÖNT. I soffan, osminkad, i pyjamas. Fredagen hos pappa, lördagen hos mamma. Jag förstår precis varför jag inte bor kvar hemma. Betat av en massa plugg idag och insett att 8 av 10 pers i gruppen är flitiga och gör saker och ting i god tid. Jag tillhör inte de 8. Inte Linus heller. Kört på sista-minuten-grejen och bidragit till arbetet i sista sekund. Men nu är det klart, innan midnatt och allt. Klapp, klapp på axeln.

Långhelg, hej!

Föreläsning, finlunch, plugg. Nu kör vi långhelg! Lite påskfirande och chill, fint. Kan ju inte bli värre än förra året iallafall (...). Kickar igång med utgång ikväll! Egentligen borde jag inte alls gå ut. Sitter här med något som kan vara benhinneinflammation. Har förnekat det i några veckor nu, trott att det varit något annat, och jag hoppas fortfarande att det är något annat. Det tror dock ingen annan, "solklart fall av benhinneinflammation" som min privata "PT" sa (jag har två "PT", bara så ni vet). Så idag hoppar jag dock runt i gympaskor (tur att jag köpt nya igår dåååå). Kan väl även meddela när vi är inne på min sjukdomshistoria att min fot (som jag hade inflammation i för exakt ett år sedan) inte är bra än på långa vägar. Jag börjar bli gammal! Fast jag får dagligen höra att jag är yngst.

Onsdag.






ONSDAG. 1 mils promenad igår kväll via Berga-Vimanshäll-Johannelund-stan. Himla skönt (förutom djävulskt skoskav)! Gissa vem som tog en morgonpromenad kl 0730 idag? Lina och jag knallade iväg till univeristetet, hon till sin föreläsning och jag till gymmet. Det där med morgonträning har väl aldrig varit min grej, men det är underbart efteråt! Gick tillbaka hem tillsammans vid 10-tiden. Tänk om man alltid kunde vara så här ambitiös. Har pluggat lite under dagen, läst boken och försökt sätta mig in i allt nytt. Kan redan nu säga att jag är helt såld på boken, SÅ JÄKLA BRA. Som Lina sa nu ikväll när vi tog ytterliggare en promenad (var tvungen att provgå mina sjukt sköna skor som jag köpte i eftermiddags!), "du är ju precis lika lyrisk över boken som Linus är, ni är galna". Men ja, den är grym. En engelsk fettobok som jag än så länge älskar. Vill bara läsa mer och mer och mer. Det ni! Tänk om all litteratur kunde vara så här.

Vart jag mig i världen vänder.

Sjukt intressant föreläsning imorse! Kursen känns klockren än så länge. Galet mycket plugg dock, men min bok har inte dykt upp än så det enda jag kan göra är att slappa. Fint. Men jag har nog aldrig varit så här rastlös! Vi hängde kvar i skolan så länge som möjligt bara för att ha något att göra. Sen promenerade jag halva vägen hem med fint sällskap och cyklade en extra sväng i solskenet. Nu då? Precis käkat lunch och överväger en promenad.



UPDATE 20 MIN SENARE: Där tog fritiden slut. Boken ligger i mitt knä och here we go. Dags att plocka fram engelskkunskaperna igen. Eftermiddagen är räddad!

Ursnygg.




För mycket fritid är seriöst inte bra. Ska aldrig mer klaga över mycket plugg. Rullade neråt stan för att kika lite, slog till på en ursnygg herrklocka jag tittat på i typ ett år. Vad tusan, ser det som en tidig födelsedagspresent till mig själv. Då får man shoppa. Så nöjd, så nöjd. Har varit så jäkla trött på motvinden idag, eller vi har varit trötta rättare sagt, snacka om att vi klagade när vi cyklade hem. Men, när solen gick ner över Linköping så var allt plötsligt förlåtet, får lite Londonfeeling varenda gång.

Kommunikation och samtalsmetodik

Ny kursstart idag! Är inne på kurs nr 7 på universitetet nu, hjälp vad fort det går. Har dragit igång med en kurs som heter "kommunikation och samtalsmetodik" (till dig som undrade vad/hur jag pluggar: ett inlägg är på G!). Har verkligen sett fram emot den här kursen, antingen blir den precis så bra som jag hoppats på eller så blir det bara flum. Ny kurs = ny grupp. Alltid lika "spännande"... MEN, den här gången blev det bra, VÄLDIGT BRA! En i förväg gjord slumpmässig indelning ledde till att jag och Linus hamnade i samma grupp! OCH underbara Anna. Perfekt! Plus 7 pers till. Glatt överraskad! Kan bli bra det här. Firade med att gå och köpa en ny penna (jaaaa, jag tror alltid att jag pluggar lite bättre om jag har en ny penna) och en fika med Linus. Nu sitter jag här och inser att jag har för mycket fritid. Hur mycket jag än skulle vilja plugga så kan jag inte eftersom min engelska fettobok inte har dykt upp än. UNDERBART.

Har du släckt hemma? Nej, jag har släkt här.






Igår, alldeles för tidigt och efter 4 timmars sömn, vaknade jag upp till ett snöigt Linköping. Tåget till Mjölby och bil till Västkusten, där skiner minsann alltid solen! Insåg hur mycket jag saknat att köra bil, stadstrafik, när det blir sådär stressigt och högt tempo, love it. Födelsedags-/släktkalas hela dagen lång! Himla fint att träffa dem. God mat och dryck, masssaaaaa skratt. Kul att hänga med kusinerna och mina små söta sysslingar. Är så himla impad över dagens barn. Milea, som fyller 2 i sommar, hanterar min iPhone som om det vore världens självklaraste sak. Galet. Skjutsade hem Jonas till Gbg och spanade in lyan. Det märks att vi har blivit vuxna, ingen av oss bor hemma och vi oroar oss för hur vi ska hinna med allt innan vi fyller 30! Tog bilen hem till stan inatt, lite oplanerat, landade i sängen runt 04.30-tiden. Idag = död. Alldeles för lite sömn de senaste dagarna. Vaknade till liv runt lunch och åkte till Ikano/IKEA/Maxi med min fina Ida. Storstädat lägenheten och tvättat hela kvällen. ÄNTLIGEN en fräsch lägenhet igen, under tenatveckorna får lyan lida.

RSS 2.0