If tomorrow never comes.

Har hängt med My och Nina hela dagen, haft två långa föreläsningar och långlunch. Fick äntligen hem den engelska studielitteraturen idag, finally. Den har varit restad och slutsåld i precis varenda affär/webbhop. Ligger sisådär 500 sidor efter, akademisk engelska. Äsch, det ska nog gå. Är officiellt ledig imorgon, men nej, jävlar vad det ska pluggas. Plugg hela helgen till och med. Jag ska ge mig fan på att fixa det här (även om jag har funderat på att hoppa av både en-två-tre-fyra-fem gånger).

Plugg.


Har haft pluggdate med Cissela hela dagen! Himla trevligt faktiskt. Känns ganska så skönt att hänga på uni igen, har saknat det på något vis. Men det är inte riktigt samma feeling längre, förra året är svårslaget.Träffade Lina och Jessica i förmiddags en stund, det var så skönt att prata om allt som har hänt den senaste tiden, hängde med Maria på lunchen, fick lite coachning av bästa syon och sprang på Linus på eftermiddagen. Efter att ha spenderat 8 timmar i universitetets skönaste soffa gav vi upp (man sover väldigt bra där). Det är helt galet svårt, det här är första gången som jag verkligen känner att jag skulle behöva lägga ner 8h/dag för att ens ha en chans att hänga med i tempot. Den kommande veckan är det stenhårt plugg som gäller.

120828

Idag är en sån där dag då det verkligen slog mig hur jäkla stort min kontaktnät blivit, kan ibland, nästan, glömma bort att jag faktiskt har fler vänner än vad jag tror, vänner som har kommit att betyda ganska mycket det senaste året. Mötte Linus imorse innan föreläsningen och catchade upp lite grann! Hade sedan en föreläsning som jag faktiskt hängde med på (det ni!) och passade på att ritade ett par konstverk av hjärnan, hehe. Träffade Anna, Jeppe, Signe och AnnSofie och lunchade tillsammans. Så kul att alla är tillbaka i stan igen! Hängde i HumSam ett par timmar och pluggade med Cissela. Råkade springa in i min fina Maria som satt och "pluggade", rätt var det var kom Erik, Anna nr 2, Jessica, Lina, Kristoffer, Jacob. Ja ni hör ju! En efter en droppade in helt oplanerat. BÄSTA gänget från förra året! Rundade av med en lång fika med Erik. Nu ska jag och mina jobbiga tankar lägga oss, har en pluggdate imorgon. Peace.

Payday.

Ah, en bättre måndag! Sovmorgon, sushilunch med Kim och en mycket saknad Azra, en sväng på stan. Fint! Drog fram min kära Nettan (ja, cykeln alltså) och cyklade och handlade, har pluggat lite (läs: googlat, är helt lost) och powerwalkat. Nu ska jag dejta Ben & Jerry, krypa upp i soffan, googla lite Budapest och bara koppla av. 

But in the end, everyone ends up alone.

Den här helgen har jag konstaterat: lita inte på opålitliga människor, mitt jobb är finare än finast, jag är stolt över lillebror, "jag älskar dig!" betyder oerhört mycket vid rätt tillfälle.

Kom till jobbet igår och var riktigt, riktigt sur pga olika anledningar. Möttes av glada ansikten, massa kramar, fina ord om hur mycket de saknat mig, lördagsmys, "disco", skratt, skämt och stoj. Jag smälte direkt. Har jag sagt att jag älskar mitt jobb till tusen? Jobbade mina 18 timmar, åkte hem nöjd och glad! Eftermiddagen/kvällen idag har väl varit ungefär sämre än sämst, var så arg att jag var i upplösningstillstånd. Åkte hem för att umgås med min fina familj, det är så skönt att veta att de alltid finns där när resten är åt helvete. Guld!

Happy weekend.



Vaknade nästan lite pirrig av förväntan, efter en lång sovmorgon, jag ska jobba idag! Börjar vid 18 ikväll och kör till lunch imorgon. Vikarierar för en av mina kära kollegor. Har inte jobbat sen i fredagsmorse förra veckan, jag saknar dem så! Har verkligen ingenting alls emot att jobba helg, snarare tvärtom. Det är så skön stämning! Lönehelg för vissa, hos en annan ekar kontot ganska så tomt. Måndag, måndag! Snart så. Sitter här med kaffe och en bulle i högsta hugg (pensionärsfika är ett måste!) och en lånad psykologibok bredvid mig. Inväntar kära Sanne!

Home.

Jag måste erkänna att jag saknar London mer än någonsin just nu. Inte saknar som i jag-måste-boka-en-weekend-snart, för det kan jag göra praktiskt taget precis när som helst, utan mer jag-måste-flytta-tillbaka. Har funderat ganska så mycket på det här den senaste tiden men jag vet egentligen inte exakt hur seriös min tankeverksamhet är, men tankarna finns där och mitt förhållande med världens bästa stad är definitivt inte slut än. Should I? Jag saknar att promenera runt i Hyde Park och Kensington Gardens om förmiddagarna, att mysa på Starbucks en sen kväll med min bästa vän, shoppa galet på Oxford St eller Westfield, de artiga engelsmännen, hänga i Covent Garden, röda dubbeldäckare, vandra längs med Themsen från Westminister och Big Ben via Southbank bort mot Tower Bridge, skratta så att man får kramp i magen, ta ett glas på Churchill Arms i mitt fina Notting Hill, dricka afternoon tea vid Hampsted Heat, åka tuben, utforska nya platser, solnedgångarna, vandra hem genom natten med människan man tycker bäst om i hela världen, gå på Portobello Rd, Camden, Brick Lane. Jag saknar att bara "va" och njuta av varje magiskt ögonblick i min fristad, min oas, mitt andra hem. 

I'll wait, I'll wait for you.



Idag är en sån där dag då jag bara känner mig helt... tom. Completely empty så att säga. Hade hur som helst den första föreläsningen idag, skönt att komma igång igen på riktigt! Hängt med Maria under eftermiddagen, fightats lite på stan med en miljon andra människor och babblat sönder varandra. Precis som det ska vara!

Lovade ju att visa vad jag unnat mig, här har ni den, en fin fin Canon. Jag är kär! 
 

Life is brighter when you are here.

Har varit ledig två dagar och jag är så rastlös att jag nästan klättrar på väggarna, samtidigt som min kropp sakta börjar vänja sig med ett lugnt tempo igen. Antingen flyger jag runt som en galning, flänger fram och tillbaka, fixar, piffar, ja ni vet, eller så sitter jag helt apatisk i soffan och kollar på något meningslöst program. Har checkat av lite saker på min milslånga to-do-list och hunnit träffa vänner och familj, imorgon står uni på schemat!

Psykologi.

Idag drog psykologin igång! Upprop och info på förmiddagen. Helt smärtfritt! Känns ganska så ofattbart att det redan har gått ett år sedan jag för första gången satte min fot på universitetet. Att det är exakt ett år sedan jag blev indelad i något som kan varit den bästa arbetsguppen ever och lärde känna Jessica, Lina och Linus, vilka har betytt otroligt mycket för mig det senaste året (var tvungen att bläddra igenom större delar av arkivet från hösten för att inse hur bra och kul vi faktiskt har haft tillsammans, guld värda). Känns märkligt att inte gå i samma klass längre! Tack och lov så finns dem alltid där när jag behöver dem och tvärtom. Någon mer som har dragit igång plugget?

Lost and insecure, you found me, you found me.



Kan inte förstå att den här sommaren är över! Var på jobbet extra tidigt häromdagen, enbart för att hänga med min personliga Benjamin syrsa - Tom (självutnämnd). Det sista jobbpasset är avklarat, MEN, min anställning är förlängd och övergår i en vikarietjänst, ingen är gladare än jag! Jag kommer dock att sakna att dagligen umgås med alla fina brukare, har verkligen hamnat på ett drömställle! Inte nog med att det är en alldeles utomordentligt bra arbetsplats känner jag att jag spelar en viktig roll, att jag fyller en funktion och att jag gör något betydelsefullt. Kollegorna: världsbäst. 

Igår blev jag klar med båda hemtentorna, skickade in dem och började nästan gråta av lättnad. Kände mig stolt som en tupp! Har bevisat för mig själv att det går att jobba heltid och plugga på helfart, under en period. All stress och press som hängt efter mig är som bortblåst. Jag har för första gången den här sommaren sett en hel film utan att känna "snart ska jag jobba", "jag borde plugga", "jag borde...", har suttit uppe en hel natt med bästa vän utan att känna stress, sovit utan att ställa alarmet och jag har börjat läsa en vanlig bok. Har betat av hur mycket studielitteratur som helst i sommar, ett par tusen sidor. Kan inte ens minnas när jag läste en skönlitterärbok sist! Förra sommaren?

Jag har utökat höstgarderoben och unnat mig något riktigt riktigt fint. Jag ska visa er någon dag! Är löjligt nöjd. Och Nettan, utan dig vore jag ingenting

120815

Ikväll strejkade hela jag. Åkte hemåt för att umgås med familjen, äta gott, mysa på balkongen. Koppla bort allt och bara va. Jag skulle vilja sova i 10 år nu. Imorgon ska jag se till att ta tag i tentan och sen är det dags för det sista jobbpasset den här sommaren, det SISTA. Vill verkligen inte att mitt sommarvik ska ta slut! Men en sak är säker: när sista tentan är klar och när det är färdigjobbat ska jag unna mig något fint. Det är jag värd! Sen har vi siktet inställt på Budapest. Längtar!

Tisdag.

Det är så himla mycket som händer just nu! Massor av känslor, beslut, tankar, åsikter, beslutsångest. Kan inte riktigt få ner eller ut det i ord. Vet inte riktigt vad jag vill. Har i vilket fall haft några väldigt bra dagar på jobbet tillsammans med Tom! Bra kollegor är liksom halva delen av jobbet. Klickade från dag #1, jobbar hur bra som helst tillsammans och är på precis samma nivå. Har haft sån tur det senaste året, hittat massor av nya vänner som är precis som jag! Oddsen för det? Har hunnit hänga med Sanne och Maria en hel del de senaste dagarna och skjutit upp tenta nr 2. Antal ord skrivna: 0 st. Känns stabilt! 

1 av 2 - check.

Tenta nr 1 av 2 är skriven. Gav mig fan på att skriva färdigt den idag och voilá, klar! En kvar, jag ser ljuset i tunneln! För er som missat: sommarkurser på distans.

Igår knallade jag iväg (well, åkte) till jobbet. Det var så kul att få jobba igen! Tre dagar ledigt i all ära, men jag har verkligen ingen som helst ångest över att jobba, aldrig någonsin. Igår höjdes jag till skyarna av både kollegor och chef. Feedback is the shit hörreni! Fint!

Jobbade natten till idag, slutade vid 0900. Hann åka med samma busschaufför tre gånger, på tre olika bussar, INNAN lunch. Idag har jag varit effektivt minsann. Hunnit massor! Dagens höjdpunkt: spontanlunch med Ida på Ghingis och Toms underbara sms. Bästa! Made my day. Helgens planer: jobbelijobbjobb med Tom Tom.


Resa bokad!

Igår var en så bra och spontan dag! Struntade i plugget, åkte iväg till Söderköping för att äta glass med mamma och F, sen lite shopping på Lager 157 i Norrköping (fynd, fynd!), pizza och mys med Sanne hela kvällen. Spontanitet när den är som bäst: vi bokade en tripp till Budapest! Blir en weekend i början på september. Spa, mys, god mat, sightseeing. En vila-upp-sig-efter-sommaren-resa, har kört på i 200% lite för länge nu. Längtar så att jag dör! Kommer bli bäst. Ska bli kul att prova på en ny stad i Europa! Sitter och googlar för fullt just nu, samtidigt som Nettan underhåller mig och tentan psykar mig... 

... and at once I knew I was not magnificent.

Pluskontot: Mitt jobb, trots för lång sjudagarsvecka. Flera fina moments (bästa: när grabbben med autism som icke visar känslor ger mig en kram), massa skratt och lyxmat. 

Minuskontot: Opålitliga människor, beslutsångest, bussar som åker innan avångstid. De kommande tre dagarna, t e n t a s k r i v a n d e . 


 
Nu ska jag hänga med Ben & Jerry. Längde sen vi sågs nu! I London hängde vi minsann regelbundet var och varannan kväll!
 

Status:



1. Har blivit så hemmakär. Linköping blir bättre och bättre. 2. Sover här och där, alltid på språng sportbagen är min följeslagare. Skuttar runt i sköna träningsskor från Nike, rygg/höfter/knän/fötter tackar mig. 3. Skyline. 4. Blivit besatt av hallon. 5. Har unnat mig lite nytt i hårväg från bl a  Kérastase. Dyrt, men det är jag värd. 

Spenderar, åter igen, 7 dagar på jobbet den här veckan. Tom-Tom är sjuk och jag är inte den som tackar nej till extratimmar. Hoppar in heldag imorgon också. Jobbar dagtid, pluggar nattetid, sover för lite - ond cirkel. Hej!

RSS 2.0