Måndagsklubben ikväll!

Studentveckan är igång kickad och det känns för jävla bra att gå runt med studentmössan i skolan! Har fått reda på en jäkla massa betyg idag och jag kan bara säga att jag är göööörnöjd! Ska orka laga lite mat nu och sen fixa i ordning mig. Drar till Azra om ett tag och sen blir det förfest hos Apu, därefter premiären av Måndagsklubben! Tonight’s gonna be a good night!


Uppdatering:

Tja! Utgången i lördags var kanske inte den bästa i världshistorien men… Har nyss grillat med klassen i solnedgången. Mysigt! Imorgon blir det skola, på kvällen är det dags för Måndagsklubben i Linköping! Ska bli riktigt kul. Ses vi i dimman gott folk? Bloggen kommer nog bli lidande den kommande veckan, vi tar studenten på fredag!!!


Nu är mössan på!

Mösspåtagningen var grym igår! Började med förfest i Boxholm hos Frida, drog sedan vidare till Jossan i Mjölby och sen blev det Kvarnparken. Jäklar vilken kul kväll! Förutom att min kamera gick sönder… Hoppas att jag får lite pengar i studentpresent så jag kan köpa en ny! Ikväll är det utgång i Linköping med klassen, är inte alls pepp just nu (jag vill gå på bio!!!) men det blir nog kul! Säger som många andra sa igår: jag börjar få separationsångest!


Ikväll är det dags!



Ikväll åker mössan på! Äääääntligen. Men nu ska jag till Tranås, först en sväng på stan och sen födelsedagslunch, mamma o morfar fyller nämligen år idag! Grattis! Föresten, gårdagen i Göteborg var bäst!


Mot Götet!

Imorgon åker vi hem (ja, det känns som hem) till underbara Göteborg! Istället för Brysselresan får vi nöja oss med en dagstripp till Sveriges framsida (ISLANDS FEL!!!). Känns lite smålöjligt, men äsch, jag älskar Göteborg så det blir nog en bra dag med vår härliga klass! Blir ett besök på Handelshögskolan i Jkpg på vägen ner och sen en guidning på Volvo (där både mamma och pappa har jobbat!). Sen blir det käk/stan/shopping för vår del! Visste ni föresten att jag är 50% göteborgare? Trivs som attan på Västkusten!


Strumpbyxor

Helt galet vad glad man kan bli när man hittar ett par strumpbyxor! Hittade ett par oanvända från Primark, gråa och göööörsköna i materialet. Primark är bäst när det gäller strumpbyxor, köpte hur många som helst i december och jag kan garantera att jag kommer att köpa på mig ett lager om tre veckor! Superbilliga och kvalitén är super (iaf de jag har provat). Finns i alla olika storlekar, mönster, modeller och färger - kanonbra! Primark på Oxford St is the shit!

 


Yesterday:





Perfekt kväll igår, om man bortser från regnet. Alla var sååå snygga!


Maskerad + ölbrännboll

Ikväll börjar studentfirandet med maskerad och ölbrännboll tillsammans med a-klassen! MEN, tyvärr har jag presentation i Eng C kl 8.00 imorgon så ja, det blir alkoholfritt. Men det ska bli himla kul iaf. Ska förbereda min utstyrsel nu!


Det närmar sig!



Sämst uppdatering från min sida! Men nästa vecka tar vi studenten och nu är det fullt upp med allt annat. Helt ofattbart, STUDENT 2010!!! Jäklar vad kul det ska bli. Men nu ska jag plugga sönder mig, nationella i matte c imorgon, inte att leka med.


Äntligen är sommaren här!

Åh vilken härlig lördag! Det är varmt, altanen är städad, alla sommarmöbler är utplockade, rabatterna blommar, gräset är nyklippt, vi har grillat och grannarna har droppat in en efter en och tagit en kall öl i solnedgången. Nu är det sommar för mig!


Bella&TyraShow



Tittade på Bella & Tyra Show nyss där Bobby och Gabbi var gäster. Blev jättesugen på att fixa håret och lägga en snygg make! Både mitt hårspray och min mousse är slut, ska nog ta och testa Bobbys produkter!


100520

Jag brukar gilla torsdagar, men den här torsdagen har verkligen varit seg. Avvecklingssamtal med min mentor i morse (= ingen sovmorgon), typ inga lektioner och bara massa krångel. Är så trött på allt och alla! Kom hem redan vid ett idag, har sovit och ätit, funderar på att räkna matte nu? Det skulle jag behöva…


1 år!

Jäklar vad fort tiden går, idag firar jag och mitt körkort ETT ÅR tillsammans! 19 maj 2009, känns som igår!


Plugg, check!

Nu ger jag upp! Det får räcka med geografi- och naturplugg för i år. Jag är klar! Känns riktigt skönt. Tänker inte ägna en enda timme åt vare sig naturkunskap eller geografi, någonsin! Nu lämnar jag in uppgifterna som de är.


Tisdag!

Äntligen har jag vaknat till liv, duschat och käkat brunch. Lite lagom seg i starten idag, tur att jag är ledig från skolan. Det spöregnar, what!? Det är ju mitten på maj och svinkallt, skärpning Sverige! Ska plugga en hel del idag; matte, natur och geografi. Skitkul! Men det är bara en vecka kvar med plugg i skolan och sen är skiten över, för alltid!!! Känns underbart.


Drömmen om London



London, älskade London. Som ni alla vet är jag helt tokig i staden! Folk tror ofta att jag har varit i London hur många gånger som helst, det har jag inte. Jag satte min fot där för första gången när jag var 15 år. Jag kan lova er att det var kärlek vid första ögonkastet! Jag blev helt salig över vad staden hade att erbjuda. Miljön, engelsmännen, stämningen, pulsen, shoppingen - ja allt!

Tanken på att åka som aupair har funnit länge, redan vid 10-12-årsåldern väcktes tanken. Jag har vuxit upp med en positiv bild av London (mamma bodde där när hon var i min ålder!) och känt att wow, där ska jag bo någon gång innan jag dör. Jag har alltid sagt att jag inte ska plugga vidare direkt efter gymnasiet. Tiden har gått så jäkla snabbt och plötsligt sitter jag här och är 19 år och tar studenten om 2,5 vecka. Vart försvann de senaste tre åren? Verkligheten har kommit ikapp mig lite fööör fort! Drömmen om London skulle ha kunnat förbli en dröm, men jag valde att ta tag i drömmen och gjorde verklighet av den. Ångrar det inte en sekund.

Jag flyttar i början på september till en familj i London. Familjen verkar helt underbar; mamma, pappa och två söta döttrar. Mamman är svensk och pappan irländsk. De bor i Notting Hill, hur underbart är inte det?! Kan inte bli bättre. Jag ska hälsa på hos dem om en månad när jag och en kompis är över i London, ska bli så kul att få se hur de har det! Det enda jag vet är att det är ett stort femvåningshus (!) och jag har eget rum plus badrum högst upp! Exakt vad jag kommer att få göra vet jag inte, men familjen har även en nanny vilket innebär väldigt mycket fritid för min del! Det här kommer att bli så grymt bra, det vet jag. Det är en känsla som jag alltid har haft.


My day:

Har överlevt helgen och veckans första skoldag: matte, lång håltimme, internationell ekonomi och engelska (VG på ”nationella”, första gången jag är jäkligt stolt över ett VG!). Hemma vid fem. Har halvsovit och tittat på någon dansk motsvarighet till The Hills. Njaaaa, inte det bästa kanske, men helt okej att sova till! Nu ska jag ta tag i mitt liv, dags för en joggingtur!


Just Glow



Som Elle-prenumerant fick man gratis hämta ut shampoo, balsam och hårinpackning från hårvårdsserien Just Glow! Man tackar och bugar. Har inte provat dem än, någon som vet om de är bra?


Om en månad smäller det!

Vill ni veta en rolig sak? Idag är det exakt en månad kvar till jag och Lollo åker till London! En månad liksom, jäklar vad fort det kommer att gå. Det firar vi med att Lollo kommer hit ikväll för lite Londonsnack plus planering!

Psssst, om en månad ska jag alltså till London med en kompis (nöjes + shoppingresa!), i början på september flyttar jag dit. Så, inga missförstånd nu va?!


Star pilots



Måste bara visa dessa! Köpte äntligen ett par pilotisar i Sthlm i tisdags. Lite för stora (och redan skitiga haha!), men jag gillar dem! I västa fall får brorsan ta över dem. Från H&M, 59,50 kr om jag inte minns fel!

Föresten, igår var det tre veckor kvar till studenten! Det firade jag genom att tillbringa ett par timmar i Linköping och köpa studentklänning, kofta och skor! Jag kommer att ha silversmycken (plus att det är silverdetaljer på skorna) trots att mössan är lite guldig, äsch vem bryr sig liksom?! Guld plus silver är snyggt.


Topshop + makeup = sant


Upptäckte för någon vecka sedan att Topshop har börjat sälja smink! Bland annat nagellack för £5 st. Jag vill ha! Någon som har provat Topshops smink?


Skype

Skype är farligt, råkade fastna där i sisådär tre timmar, haha. Men det blev tre timmar med endast engelskprat så ja, nytta blandat med nöje! I höst lär det bli ännu mer Skype för att hålla kontakten med mina nära och kära!


Sthlm igår





Pics från igår (mobilbilder). Kan meddela att Sthlm visade upp sig från sin allra bästa sida, blå himmel och strålande sol! Underbart. Älskar Kungsträdgården! Men är inte våren sen i år eller?

Någon undrade om jag inte kunde berätta mer om mina planer angående London, visst kan jag det! Ska skriva ett inlägg med lite mer info nu i dagarna och förhoppningsvis räta ut lite frågetecken!


I HÖST FLYTTAR JAG TILL LONDON!!!

Nu är det klart, I HÖST FLYTTAR JAG TILL LONDON!!! Har haft en skitbra dag i Sthlm, allt känns så rätt. Jag är så jäkla lycklig. Det här har varit min dröm i flera år och nu går den i uppfyllelse! Helt otroligt, wow. Jag är mållös! Det här kommer bli så himla bra.


Imorgon.

Imorgon är det Stockholm som gäller. Ska bli sjuk kul samtidigt som jag är lite nervös, herre gud min framtid (eller nå ja, det kommande året i alla fall) står ju på spel! Har ca tre timmar över att gå på stan innan jag beger mig hem igen sen. Och hur spenderar man ett par timmar i Stockholm på bästa sätt? Shopping såklart! Men jag måste hålla i pengarna nu, åker ju för sjutton till London om en månad med världens finaste vän! Jäklar vad jag längtar. Håll tummarna för mig imorgon är ni snälla, jag vill det här SÅ HIMLA MYCKET!


Härliga måndag

Tjoohoo vilken härlig måndag! Nävars, jag bara skojade. I lördags åkte jag på 39° feber och en dunderförkylning. Tur i oturen att jag bestämde mig för att inte gå på balen (läs: inte hittade någon att gå med). Själva balen är jag inte ett dugg avundsjuk på, det är klänningarna jag är avundsjuk på! Eller ja, att prova ut och hitta den perfekta klänningen rättare sagt. Resten kan kvitta. Stannar hemma idag och försöker kurera mig (plus plugga), avskyr när folk går till skolan sjuka så jag får ju föregå med gott exempel. Jag ska ju för sjutton till Stockholm imorgon på anställningsintervju! Jag måste bli frisk, NU!

Alexa Chung





Hur galet snygg är inte Alexa Chung då? En tiopoängare, lätt. Bilder från Elle (juninumret).


Fredag = Ledig!

Idag har jag 3 alternativ:

  1. Ligga kvar i sängen (har feber) och hosta vidare.
  2. Ta en Alvedon och ignorera både febern och hostan och åka till Linköping.
  3. Plugga.

Älskar att vara ledig

Ledig fredag - söndag, skola måndag, ledig tisdag, skola onsdag, ledig torsdag - söndag. Jäklar vad bra det ser ut i kalendern den kommande tiden! Om vi bortser från en uppgift i naturen och en i geografin, stor uppsats i internationell ekonomi, lite grejer i engelskan och mattenationella så ser hela maj väldigt bra ut!


SP3B!

Fan, jag lyckades glömma viktiga papper till min uppsats i internationell ekonomi i skolan förut. Får nog ta och svänga förbi Kingshigh imorgon på min lediga dag. Kan även passa på att säga att SP3B lätt är bästa klassen! Shit, vi tar studenten om mindre än en månad, wooohooo!!!


Stockholm på tisdag!

På tisdag sticker jag upp till Stockholm! Ska träffa mamman från värdfamiljen i London (Notting Hill) som jag kanske (troligtvis!) ska vara aupair hos ett år. Vi ska ses över en lunch och det ska bli jättekul att äntligen få träffa henne. Hon skulle ju inte vilja träffa mig ifall de inte var superintresserade, eller hur? Det här kommer att bli kanonbra, det vet jag. Jag kommer att få jobbet, right? Nu kan det inte gå snett. Ibland måste även jag få ha lite tur.


I'm ill

Är förbannat på pappa, han har smittat mig! Har hostat konstant sen i måndags kväll och haft feber plus lite förkylning. Men nu är det lite bättre! Har sovit bort halva dagen (och gårdagen), har lite ångest över det man vad sjutton ska man göra? Nu har jag nyss rensat bland strumpbyxorna. Fick panik förut idag när jag skulle hitta ett par strumpbyxor och inte hittade dem jag var ute efter. Resultatet av rensningen är nu att lådan går att stänga lätt som en plätt och att 21 par strumpbyxor ligger i soptunnan. Bra va? Måttligt stolt haha.


1 månad kvar till studenten!!!

Idag är den exakt en månad kvar till studenten! Helt ofattbart skönt. Räknade snabbt ut att jag endast har 14 skoldagar kvar! Göööööör skönt att gå i skolan tre dagar varje vecka och vara ledig fyra. Det var sånt jag alltid drömde om när jag var mindre, att vara ledig mer än vad man var tvungen att vara i skolan. Wow! Föresten, jag hostar som en galning och har feber, någon som vill byta?


Även jag kan vara effektiv!

Jäklar vilken effektiv eftermiddag! Har mailat som en tok. Har mailat både den ena och den andra, allt från den eventuella värdfamiljen i London (som tydligen befinner sig i Rom just nu, gud så avundsjuk jag blir!) till sommarjobb och kompisar. Så, nu kan jag med gott samvete göra något annat. Ska fixa en nyttig middag och sen ta mig en långpromenad, alternativt en joggingtur.


Totalt överkörd

Att få kommentarer från en lärare om att man är sämst och inte kan någonting är fan inte acceptabelt. Att bli totalt överkörd med diverse personangrepp och dumförklarad är inte okej. Nu förstår jag varför folk hoppar av skolan. Tur att det bara är en månad kvar till studenten.


SÖNDAG 2A MAJ

Hata förkylning! Men, jag klagar inte. Jag ser fram emot en härlig måndag i skolan (jag hoppas ni förstod ironin)! I helgen skulle jag ha pluggat massor, men nej. Var ute på en långpromenad med mams förut, ska strax ta mig en joggingtur.


Ahhhhh

Höll nyss på att döda en kompis när jag läste hennes Facebookstatus, ”Bryssel nästa!”. Va fan.


Movietime



Såg på Notting Hill förut, älskar den. Hur underbart vore det inte att bo där? Det lutar faktiskt åt att den drömmen går i uppfyllelse i höst (familjen som jag är i kontakt med bor nämligen där!). Såg precis att The Nanny Diaries går ikväll. Den måste jag ju bara se! Lite väl mycket som har att göra med aupairer just nu, slumpen eller ödet? Inte vet jag.


London info

Måste bara informera er om att det kan bli mycket Londontjat här på bloggen den kommande tiden. Men det är bara att gilla läget eller skita i att läsa.

Pratade med en familj i torsdags, de verkade kanontrevliga och de är precis vad jag söker. De vill t o m träffa mig i London när vi åker över i juni. Känns hoppfullt! Fick ett gulligt mail av tjejen på agenturen idag där hon berättade att de är superintresserade av mig, kändes ännu bättre! Kan även passa på och säga att familjen inte har bett om att få information/prata med några fler kandidater, jag var den första (och förhoppningsvis den enda). Håll tummarna gott folk, det här är precis vad jag vill.


RSS 2.0