30 maj.






Idag hade vi så kul i skolan att vi inte ens ville gå hem. Precis som det ska va! Idag, för exakt ett år sedan, satt jag på Heathrow, sa hejdå till fina London, drack en sista frappe på Starbucks och flyttade hem. Helt galet! Det senaste året har minst sagt varit händelserikt. Flyttade hem till Sverige, föräldrarna skildes, flyttade med mamma, började plugga på universitetet, träffade världens underbaraste vänner, flyttade hemifrån, haft en sjukt bra vår, lyckats få ett jobb som jag egentligen inte har formell behörighet till och på söndag är det dags att flytta igen. Allt går om man vill. Jag har mått så sjukt jävla dåligt, jag har mått så fantastiskt bra. Jag har varit ledsen och deprimerad, jag har varit glad, lycklig och lite kär. Kan känna att jag som människa har växt något otroligt, låter klyschigt och jag har sagt det tusen gånger, men så är det. Har hunnit med så sjukt mycket sen jag tog studenten och jag är så jäkla glad att jag jag tog steget ut ur the comfort zone och inte blev kvar på hemmaplan.

120529

Idag mina vänner har jag fått nyckeln till nya lyan! Lycka. Känns bara så himla rätt. Flyttar nu i helgen! Annars så har jag mest hängt på universitetet med gruppen idag, inte så mycket arbete utan mest prat. Har insett att jag har en vän som har precis lika mycket problem med astma och allergi under sommarhalvåret som jag har, sitter och delar med av oss av tips på bra receptbelagda mediciner. Haha, vadå vuxenpoäng?! Tur att jag har honom, har cashat in så mycket vuxenpoäng under det senaste året att jag känner mig som 25, minst. Annars är det mycket som är på G just nu; slutspurten i skolan, en flytt att förbereda, papper hit och dit som ska fyllas i och skickas in, planering av jobb, möten här och där och introduktioner/utbildningar samtidigt som man ska hinna ha ett liv vid sidan om. Ska bli så himla skönt när allt är klart och man bara kan njuta. Snart så!

Prom.









Jag har nog aldrig varit så stolt som jag var i lördags. Lillebror var så fin tillsammans med sin Bea. När de kom åkandes i sin cab och klev ut på röda mattan slog hjärtat några extra slag. Tänka sig, om 1,5 vecka tar lillen studenten. Ofattbart! 

Such a lovely weekend.





En helg i världsklass! Hoppas att jag satte tentan i fredags, ytterst oklart men va fan, man är inte mer än mänsklig. Orkar inte oroa mig. Mötte upp ett gäng från klassen i fredagskväll nere på stan och firade med öl öl öl, avslutade kvällen/natten lite spontant på en maskerad. Så jäkla kul kväll!!! Störtskönt folk. I lördags kikade jag på min snygga bror och hans Bea på deras bal, så himla fina! Annars har det blivit lite ESC, en sväng till pappa, träffat bästis, födelsedagskalas och en massa annat. Sjukt värt! Massa ny energi. Fredagskänsla i skolan idag också! Så himla underbart. Glida runt på universitetet och bara njuta. Mer sånt! 

Whether you think you can or think you can't, you're right.

Visdomsord från Henry Ford. IDAG HAR JAG HAFT SÅ JÄKLA KUL. Började dock lite halvdant. Vaknade av ett sms vid 08:30. 09:00 skulle vi ses i skolan. Lite skön stress så där på morgonkvisten. Hängde med Linus, sen rullade Robin och Maria in. Tentaplugg tillsammans! Snacka om att vi spårade ur x antal gånger, om och om igen. Har kramp i magen av allt skratt. Attans vad jag kommer att sakna dem. Har bankat in några modeller i hjärnan inför morgondagen, känns lite ostabilt. Men varför oroa sig?

Tackade nej till ytterliggare ett jobb idag, fint i-landsproblem. Men jäkligt skön egoboost, allt sökande och envishet har gett resultat. Det går att få jobb om man vill! Pratade föresten med mitt jobb idag, alltså, de (kollegorna) är så härliga! Har bokat in några introtillfällen i juni och jag ser verkligen fram emot det. Men först tenta, flytt och avslutning med ped-gänget.

Mingelparty



Bibblan is the place to be. Idag har jag och Linus minglat runt på bokrelease, druckit cider och ätit plockmat. Plötsligt händer det! Har inte någon som helst ångest inför tentan = befriande, men märkligt. Kvällspromenad och ett vackert Linköping, långt samtal med finaste, god mat. Imorgon slutspurt och tentauppladdning! Fint.

 


120521

+
Himla varmt ute nu förtiden, kunna cykla i tunn tröja till skolan på morgonen och solbrillorna på näsan är ju inte fy skam!
Dagens mycket effektiva pluggtimmar. Få till antalet, men givande. Tentan känns inte längre som en omöjlighet.
Min helt outstanding grupp just nu, ofattbart bra hela högen. Trivs som fisken i vattnet.
Min middag. Jag borde bli kock!

-
Min stalker. Yes, har en efter mig. Ofattbart men sant. Imorgon slår jag ihjäl honom. Pallar inte.
Allergi, astma, kvavt väder. Sämsta kombon. Jag funkar inte just nu.
Natten som var. Vid 0300 låg jag fortfarande och stirrade i taket. Gav upp, la mig i soffan. Upp och hoppa vid 0615! Förmiddagens föreläsning. HERRE GUD. Jag skulle tagit sovmorgon. Förstod nada.
Min garderob.


Godnatt.

Långhelg.






Långhelg, fint som snus. Hängde i skolan i torsdags och pluggade med mina favoriter. Plugg på stadsbibblan ett par timmar i fredags, finbesök av Azra som slutade med lite häng på 55:an och Platå med hennes kompis + kompisar (vad hände med min planerade myskväll?!), trevligt trevligt! Mys i Trädgårdsföreningen hela lördagen. Föööörsmak av sommaren! Avslutade med pizza + öl + fotbollsfinal. Rundat av helgen med lite plugg och träning idag, toppades upp med att Erik och Robin tillsammans med de andra kammade hem SM-guld i Spex till LiU!

VG!




Vaknade utvilad till solsken och med en känsla á-la-skolavslutning, kaffe och maffig frukost framför tvn, MEDvind till skolan. Hängt nere i G-huset idag, i samma sal där allting började i augusti. Tänk om jag då, när jag blev indelad i fantastic-four-gruppen, skulle vetat hur jäkla bra allting skulle bli det kommande året.. Vet ni vad? Jag och Linus satte ett solklart och välförtjänt VG på vår uppsats! High five på den. Sjukt fin känsla att bli överöst av beröm för ett välskrivet arbete, händer ju inte allt för ofta nu för tiden. Har haft en massa praktiska övningar med grymmaste coacherna idag fram till kl15. Älskar att det äntligen, bättre sent än aldrig, är lite praktiska moment inlagda! Fruktansvärt givande. För att citera Julia, "Alexandra, det här kan nog vara din grej". Benägen att hålla med, kul kul kul! Annars en härlig lunch med stora gänget, plugg med Jesper och Cissela, långt samtal med finis och det obligatoriska men ack så viktiga momentet: störa Linus när han pluggar. Har blivit världsbäst på det. Hur ska det gå i höst? Fan vad bra jag trivs just nu!

We are shining stars, we are invincible, we are who we are.

Just nu är jag genuint glad. Har en bra feeling gällande det mesta. Ska bli så skönt att flytta, börja om igen. Vet inte vad det är, men det känns bara så fruktansvärt rätt. Att flytta till andra sidan av stan, bo i en vanlig lägenhet (bor i en studentlägenhet nu), ny miljö, nytt område. Lämnar Karlsson och Karlsson, blir granne med en annan Karlsson och bor några min från Sanne, som är hemma över sommaren. Kommer att bo alldeles vid Stångån, nyanlaggd sandstrand, volleybollplaner, grillplats. Sommaren är räddad! Lägg till heltidsjobb, en distanskurs och vänner och ni har min sommar i ett nötskal. Lite för bra liksom. Men än är det några veckor kvar till sommaren, så jag passar på att skratta mig igenom dagarna i skolan med fantastiska människor och en kurs som är så jäkla bra. Checkade av intressantaste föreläsningen idag so far på universitetet, bästa!

Friday.

Måste bara säga att jag är så jävla glad. Allt bara rullar på och jag verkligen njuter av varje sekund, orkar inte oroa mig över någonting. Skolan är helt fucking amazing, trodde aldrig att jag skulle säga det och verkligen stå för det. Har träffat så mycket fint folk på sistone, människor man klickat med på två sekunder. Oslagbart! Gruppen är klockren, på alla sätt och vis. Fnittrade oss igenom seminariet idag och efteråt tog Linus, Maria, Frida och jag en lång fika. Skrattade så att vi grät om och om igen, vi är på exakt samma plan, bättre blir det inte! Igår mötte jag föresten upp ett gäng på NH och gick på studentspex, SÅ HIMLA BRA! LiU's bidrag till SM nästa helg. Blev så jäkla impad av Erik och Robin som båda var med, äckligt duktiga! Natta och jag satt i publiken och var lite stolta. Toppar upp senaste dygnet med en mysig lunch, F's födelsedagsfirande och fredagsmys med Azra och Sofie.

120509

Det känns som om det enda jag skriver om är skolan, men resten behöver ni inte veta. Ha! Hängde på uni under hela gårdagen, är lite kär i hela min grupp (mest i Eriks MacBook Air). Idag lite chill och plugg på bibblan, mötte upp L, en sväng på stan och fika. Himla fint faktiskt. Jag kan vara den enda människan som jublar över att det regnar?

We are young, so let's set the world on fire.

Drog igång terminens sista kurs idag, handledning och coachning. Verkar kul! Skön lärare ny gruppindelning. Men jag klagar inte, Limpan och jag hamnade i samma plus tre andra störtsköna grabbar som jag hängt en del med under våren. Kan bli bra det här! Checkade av ett par timmars karriärplanering i eftermiddag, love it! Kommer till nya insikter varje gång och får bekräftelse på att jag är på rätt spår. Den här våren har verkligen satt fart på min inre motivation och öppnat upp för nya vägar. Fick höra av en annan deltagare på karriärplaneringen att jag inspirerar henne, sånt värmer! Himla kul att höra. Kan jag inspirera en människa är jag mer än nöjd!

Weekend.








Kan väl sammanfatta långhelgen så här: promenader i solen, sushilunch med Azra och Jessica, mys och god mat hos mamma och F, uteservering med gamla gänget i lördagskväll, shopping, träning.

Some nights I wish that my lips could build a castle, some nights I wish they'd just fall off.

Alltså hörreni, det här med att blogga är inget kul längre. Livet kommer liksom emellan. Fast vi kör på ändå! Ett tag till. Igår flängde jag runt som en galning (lånade bil) över hela stan och fixade med papper, intyg, kontrakt, försäkringsgrejer, ordnade jobbrelaterade saker, lämnade tillbaka böcker, viktiga samtal. Ja listan kan göras lång. Var tvungen att göra ett tidsschema för att hinna med allt, haha. En sån där tråkig dag med massa måste-göra-saker som man skjutit upp allt för länge, men nu känns livet plötsligt 1000 gånger lättare. Avslutade kvällen med ett par öl på Villevalla och stand up på Backstage. Jäklig rolig kväll med gänget! Försmak av sommaren: sol, spontanitet, uteservering, promenad genom Linköpingsnatten med Erik och Jesper. Fint. Kommer verkligen att sakna pedagogikgänget i höst!

Onsdag.

Sjukt lång dag, men ack så kul. Kommunikationsövningar imorse, 8-12. Roligare än vad det låter! Lunch och häng i solen med Limpan och karriärsplanering fram till kl 16 (håller på i 5 veckor, ni som pluggar på LiU - gå om ni får chansen!). Så värt! Har gått runt med värsta Londonfeelingen de senaste dagarna, idag var inget undantag. Kan inte sätta fingret på det, men sommarvärmen, vissa dofter och det magiska ljuset från solnedgången i kombination med minnen, musik och mat ger mig goosebumps. Toppade upp det hela med att tjuvlyssna på ett par engelsmän i Trädgårdsföreningen när jag var ute på min pw. Fint.

Valborg.








Spenderade hela dagen på universitetet igår, Limpan och jag. Har nästan fått rutin på det nu, tidiga mornar och sena kvällar. Mötte upp en fint gäng efteråt, grillade, festade. Fin Valborg. Kan inte den mest lyckade, men kul fram till midnatt! Har fått höra lite rykten/skvaller om mig själv på sistone, tänk så galet fel folk kan ha! Så länge som rykten /skvaller håller sig på en "okej" nivå kan jag nästan känna att det är lite spännande, haha. Men gränsen är hårfin. Vaknade i morse vid 06-tiden av att jag låg i soffan och att solen sken på mig. Fattade nada. Men på någon konstig vänster föredrar jag att sova på soffan när jag inte är nykter. Sov vidare fram till 12-snåret, tog en lång dusch och stekte pannkakor till brunch, plus massa kaffe och en smoothie. Perfekt. Linus och jag smsade varandra exakt samtidigt och skrev "Lever du?". Galet läskigt sånt där. Möttes upp vid 14:30 lagom sega båda två, hängde på universitetet, blev klara med uppsatsen. SJUKT NÖJDA!

RSS 2.0