Igår: Natural History Museum








Museum igår som sagt, why not. Ibland måste man vara lite kulturell. Har checkat av Natural History Museum på listan nu och jag har fått se mina dinosaurier. Grymt stort museum, jättefin byggnad (tänk Harry Potter/engelsk boarding school) och mycket folk (det är ju söndag, så vad hade vi väntat oss liksom?). Hann med en snabbis på Harrods också! (Sista bilden, Helan och Halvan, visst jag är längre, men på den här bilder ser det extremt ut)

31th

Söndag. Vintertid och Halloween. Det regnar och jag är småsjuk, så vad gör man? Man går på museum!

Glöm inte; FRÅGESTUND.

Covent Garden






Idag har vi hängt i Covent Garden. Ett jäkla mysigt ställe det där med bra shopping. Lite lugnare, mer idylliskt och inte fullt så mycket galna turister. Kan vara ett av mina favoritställen här i London. När solen går ner här i London uppstår ett magiskt ljussken, tyvärr kan jag inte fånga det med mobilkameran, men det är helt fantastiskt. Jag bara njuter.

Shoooopping

Löööööning igår (får visserligen lön varje fredag, men ändå), shooooopping idag! Ska till mysiga Covent Garden och se om vi kan göra några fynd. Jag vill handla fler julklappar! Nu måste jag rota runt i min, väldigt stora, garderob och hitta något att ha på mig.

Invigde föresten MJ-gummistövlarna igår (hade filmkväll hos Anette), kände mig som en lantis i London. Men strunt samma, jag blev inte blöt. Fick till och med frågan om jag ville festa, i gummistövlar? Nej tack. (Har en "klubb" som jag alltid passerar på vägen hem). 

- Helloooo sunshine. Do you wanna party tonight?
- Ehh, nooo. I'm wearing wellies.
- It doesn't matter, coooome and join us!
- No thank you, not tonight.
- Uuuhh... Next week?
- Maybe. 




Och ni, glöm inte FRÅGESTUNDEN! Vore ju kul om det kom några frågor nu när jag har ansträngt mig för eran skull. Fråga på!

Lönefredag!

Frågan är om man får någon lön idag? Haha. Har varit helt ledig måndag-tisdag och spenderat tiden med mamma. I onsdags hade jag sovmorgon och sen.. gjorde jag typ ingenting resten av dagen. Barnvakt på kvällen. Igår hade jag sovmorgon, städade sedan hela huset. Idag: sovmorgon, tog emot matleveransen och lite strykning. Slapp vecka, trots att barnen har half-term och är lediga, nannyn fixar ALLT. Underbart.

FRÅGESTUND!

Er önskan är min lag:


Så, nu kickar jag igång en frågestund! Är det något ni har funderat över?
Kanske om mig, intressen, om au-pairlivet i London eller vad som helst. FRÅGA! 

Avslutas efter helgen, fråga på!





(Har dock en känsla som säger att det kommer att komma typ en fråga, haha)





Thursday afternoon:



Jag klagar då inte, just nu känns det som om jag sitter i mitt rum hemma i Sverige. Favoritchokladen, Pågen's kanelgifflar, senaste nummret av Veckorevyn, bra musik och nylackade naglar. Plus att rummet är nystädat. Torsdagseftermiddagen kunde varit värre.

Shopping










Lite blev det såklart lite shopping i helgen när mamma var här. Resultatet ser ni ovan!

Rosa gummistävlar från Marc Jacobs (vill egentligen ha ett par Hunter, men nej, det blev MJ istället, betydligt mer prisvärda).

The Body Shop har GRYM rea just nu, och jag är ett stort fans, så det blev bodybutter och showergel. Älskaaaar deras produkter. 

Lite Primarkshopping; mysig rosa halsduk, fingervantar, väska, ringar, flätat skärp, urgulliga cupcakesstrumpor och ett par söta tofflor (som inte är med på bild, kan visa någon annan gång). 

Och vet ni vad, jag har inlett årets julklappshandling! Nio julklappar är avklarade, hur bra som helst! Fortsätter det i den här takten så är jag snart klar.

Städning.

Torsdag betyder inte städdag i vanliga fall, men idag är ett undantag. Städning hela dagen lång. Bäst att jag sätter fart nuuu, jag ligger redan efter. För att göra livet ännu mera surt så har jag sprängande huvudvärk, ont i öronen, fryser och är grymt hes. Härlig torsdag, javisst.

Ny header

Slängde ihop en ny header på typ 10 min (yes, ibland är man snabb), uppdatera om ni inte ser den. Själva poängen med den här nya headern är att den ska representera mitt liv i London, och ja, det gör den verkligen. Den känns dock lite rörig. Men vi får se, den kanske får stanna. Den gamla hade jag i över ett år och den var jag aldrig nöjd med, ibland tar latheten över och man lär sig tycka om det fula.

Helgen med mams























Har haft en fantastisk helg med mamma, Har hunnit med lite av varje. Besök hemifrån är guld värt. Jag har visat runt i Notting Hill, shopping på Oxford St och Westfield (allt från Poundland och Primark till Marc Jacobs), sightseeing, pubhäng, musikal (Mamma Mia!), ghost tour, restaurangbesök. Har även träffas några kompisar till mams. London bjöd på strålande sol hela helgen och närmare 600 kort har blivit tagna. Nu känns London tomt, men november kommer bli en grym månad och sen är det jul.

Finbesök.

I skrivande stund sitter mamsen på ett plan till London. Om 1,5-2 timmar står jag på Victoria Station och ger henne en bamsekram. Hjälp vad jag har saknat henne. Nu ska jag äntligen får visa mitt London! Åhhh.

FREDAG!!!!!!

Sååå, då var v-familjen på väg till Frankrike. Det var fullkomligt kaos när taxin kom kl 12.00 (pappan, Trevor, kom hem 11.54 från jobbet och hade knappt packat...). Har spenderat förmiddagen med barnen; långfrukost, läxläsning och så har jag och Clara lagt lite pussel. Jag blir hela tiden så förvånad över hur smarta engelska barn är. Clara (7 år) övade till exempel på 7:ans, 8:ans och 9:ans gångertabell förut (hon kan dem helt felfritt), hon kan en hel del franska och läser riktigt svåra böcker. Plus att hon pratar om politik. Galet. Nu har jag kastat i mig lite lunch och ska springa iväg till Westfield för att träffa Annaaaaaa!

I'm in love.





Världens bästa torsdag, det känns så! Alla är glada och på bra humör (barnen har half-term och är överlyckliga), ingen stress, mams kommer imorgon, Matilda och Jana tittar in om en stund och gör mig sällskap, jag spelar bra musik och dansar runt i köket, solen skiner och det är jätte fint väder (dock väääldigt kallt, alla bilar på gatan är täckta av frost). Lämnade barnen på olika playdates för 1,5 någon timme sedan och passade på att ta en uppfriskande powerwalk i området. Jag älskar att se London vakna till liv. Jag älskar Notting Hill. I'm in love.

Mittiveckan.

Bion var slutsåld igår, typiskt. Improviserade och körde på filmkväll hos mig istället. Inte alls dumt. Fick ett glatt besked när jag loggade in igår kväll, en kompis kommer till London i början på november! Nu ska jag ta tag i den sista städningen, har ungefär halva huset kvar. I eftermiddag ska jag springa runt och göra lite småärenden. Later!

19th

Har hunnit med lite av varje idag. Tonat håret, strukit skjortor, lagat god lunch och sovit. Mina powernapar är numera 2,5-3 timmar långa. Men det gör inget, när man sover går tiden fort och jag vill att det ska bli fredag typ NU. Ikväll ska jag på bio med fina flickor, vi ska se Facebook-filmen (The Social Network). Regnet öser ner, perfekt bioväder.

My weekend

















Min helg i bilder. Har vandrat omkring bland turistena (och haft filmkväll med pizza). Oxford St, Regent St, Piccadilly, Leicester Square, Covent Garden, Carnaby St, Scandinavian Kitchen och, såklart, Starbucks. Har kikat i fina affärer så som Fortnum & Maison och Liberty och längtat efter julen, julsakerna har fullkomligt invaderat och tagit över i varenda affär. Man får nypa sig i armen och påminna sig själv om att det faktiskt bara är oktober. 

Monday, bloody Monday.

Måndag, igen. Men idag kändes det extra lätt att gå upp, äntligen är det vecka 42! Den här veckan kommer bli grym, det känner jag på mig. Familjen åker till Frankrike på fredag runt lunch (half-term för barnen) och 12 timmar senare landar mamma i London och bosätter sig i mitt hus. Ahhhh. Den här arbetsveckan kommer gå fort. Nu; powerwalk i Hyde Park! Uppdatering om helgen kommer, kanske.

Primark, igen.



Primark på fredagskvällen har blivit lite av en tradition. Men nu börjar jag tröttna på lågprisparadiset, eller så beror det på att jag har det mesta. Vet icke. Fick med mig lite underkläder och vantar, allt till den härliga summan £6! Jag klagar inte. Just nu vill jag bara börja handla julklappar. Yes, julklappar. Här i London laddar man redan inför julen och affärerna har ett stort utbud gällande julsaker. Föresten, jag såg att julbelysningen har kommit upp på Oxford St! Mysigt (den är dock inte tänd än). Men lite väl tidigt kanske?

15th

Fredag IGEN, halva oktober är avklarat, veckorna bara flyger fram! Om exakt en vecka kommer mamma, som jag har längtat! Har inga speciella planer inför helgen, IKEA på söndag. That's it. Vi får se vad som händer, något hittar man alltid på!

Babysitting.

Babysitter just nuuu. Helt okej kvällsnöje, har ändå inget bättre för mig. Kul att spendera lite tid med flickorna. V-pappan är på jobbmiddag och v-mamman är på House of Parliament och minglar runt tillsammans med premiärministern (David Cameron), typ. Det skulle man ju inte tacka nej till en vanlig torsdagskväll som denna.

Toooorsdaaaag:

Haha. Skulle möta Anna vid Ladbroke Grove och sedan gå till Westfield TILLSAMMANS. Det blev inte så, för Anna är sämst på allt som har med kartor och vägbeskrivningar att göra. Vi möttes utanför Westfield istället. Nu har jag ätit en suuupergod lunch och ska placera mig i soffan de kommande två timmarna och titta på webbtv (om det vill fungera...), sen blir det simhallen med Clara som vanligt.

TV4



Jag blir galen på tv4! Skulle titta på Idol häromdagen, hann se halva. Skulle titta på Plastikkirurgerna igår, hann se halva. Nu skulle jag titta på Bonde, hann se halva. Vad är problemet? Jag som hade sett fram emot lite svensk tv.

A new sofa.

Hallå där. Har väntat på en jäkla soffleverans sedan i måndags. Idag kom den äntligen. För någon timme sedan kom både Elise OCH Trevor (av någon konstig anledning?) hem och strax därefter kom soffan. Såklart. Jag har alltså hållt mig hemma, både idag och igår, heeelt i onödan. Härligt. Engelsmän är inte att lita på. De kommer när de känner för det. Men jag gillar dem ändå. Nu hoppas jag innerligt att den nya soffan är ännu skönare än den gamla, det är ju trots allt jag som alltid sitter där och skypar med nära och kära.

Forever 21 + London = Sant!




Häromdagen berättade Anna att hon hade hört att Forever 21 ska öppna i London. Jag googlade lite och ja, det ska öppna! Så jäkla kuuuul. Ännu mer bra shopping till London, woohoo. Eftersom artiklarna är relativt nya (från oktober) och att det står att F21 ska öppna i år så antar jag att infon stämmer. Avundsjuk, någon?

Sommar eller höst?




Nu känner jag mig som en typisk svensk när jag pratar om vädret, men, det är så himla härligt väder i London just nu! Klarblå himmel, strålande sol och sommarvärme, man tackar man tackar. Tog en lååång promenad genom hela Hyde Park och satte oss framför Buckingham Palace och bara njöt av solen. Läse föresten något om minusgrader, snö och halka i Sverige? Härligt. Här är det +20!

The Death and Life of Charlie St. Cloud



Lördagskvällen spenderades i en biograf och jag fick äntligen se The Death and Life of Charlie St. Cloud. Såå fruktansvärt bra, en film i min smak. Men det kan ju bero på att snyggingen Zac var med. Rekommenderar den verkligen! Nu ska jag se till att läsa klart boken.

The Scandinavia Show 2010









Igår var jag och Anna på The Scandinavia Show. Helt okej, bättre än väntat. Utställare från de skandinaviska länderna var på plats och det bjöds på öl, cider, vodka, kaffe och diverse tilltugg plus gratisprylar. Köpte svenskt lösgodis, oj oj vad gott det var. Dessvärre fanns inte favoritsorterna. Såg en fashionshow och lyssnade på Liza Marklund, grymt härlig tjej som bjöd på sig själv.

Today:

Nu måste jag snabbt som sjutton gör i ordning mig. Ska åka till Hammersmith på någon Skandinavisk grej/show/mässa/you name it tillsammans med Anna. Hon hade fått fribiljetter så varför inte?!

Bilder från igår:








Igår hade jag verkligen en perfekt fredag! Mötte upp Siri vid St Paul's, gick över Millenium Bridge och gick in på Tate. Tate var inte alls som jag hade föreställt mig, men helt okej. Satte oss sedan på Pret och pratade bort tiden. Inte helt fel. Londonvädret igår var verkligen konstigt, jättevarmt under dagen men ändå dimmigt. Antar att det var en mildare grad av den berömda London smoggen! 

Kom hem runt 18.30-tiden, bytte kläder, skypade med mams och kastade i mig lite mat. Är man effektiv så hinner man med det mesta. Mötte upp Anna och Anette för att ha en liten shoppingdate på Primark. Fick med mig lite rosa grejer hem. En rosa myströja, rosa underkläder och en rosa t-shirt. Och ett nagellack (som var superbra!).

ROB.




Två nya böcker på en vecka, well done Alexandra. Fyndade den här biografin till pangpris igår. Gissa priset?! Rätt svar: £1 (ca 11 SEK), inte så illa va? Ett ganska bra köp om jag får säga det själv. (Azra, jag tänkte köpt en till dig också, men tyvärr, jag knep den sista!)

8th

Fredag, vilket innebär helg OCH att det bara är två veckor kvar till dess att mamma kommer ♥ Tiden går så sjukt fort här. Slutade redan kl 9 idag, inte helt fel. Inte för att jag har det så ansträngande i vanliga fall heller, men ändå. Jag ska strax försöka knåpa ihop någon lunch och sedan ta tuben/bussen mot St Paul's för att möta upp Siri! Ska ta en sväng på Tate Modern och kolla läget, ingen av os har varit där så vi får se vad de har att erbjuda. Känns som ett ställe man bör besöka.

Filmkväll, igen!



Igår hade vi den tredje filmkvällen den här veckan, inte helt fel! Denna gången blev det 17 Again, älskar den, men det kan bero på att Zac är med. Haha. Vi har, helt omedvetet, valt att se på tre olika filmer där Leslie Mann medverkat. Sjukt. Vad är oddsen liksom?

Heeelloooo



Fixade och grejade imorse och åkte sedan spontant iväg till Westfield med Anette. Känns inte helt fel att ha Europas störta shoppingcenter 10 min bort (med buss). Kollade runt, önskade att man var miljonär och fikade på Starbucks. Nu blir det simlektion med Clara och ikväll taggar jag inför filmkväll hos Anette. Imorgon är det redan fredag!

Dagens lunch:



Jag känner mig så fruktansvärt dum när jag matbloggar, men vissa dagar är lunchen godare än andra. Pannkakor och färska frukter/bär, muuuums. Extra gott efter 5 timmars städning, nu är allt skinande rent.

Terror.




Det känns bra att bo i London just nu. Skämt åsido, vad är det som pågår? Känns lite obehagligt att terrorhoten är riktade mot London, jag vet inte om man ska vara rädd eller inte. Men, vi alla bör nog vidta extra försiktighet och vara uppmärksamma. Jag undviker redan nu tunnelbanan i den mån det går och det tänker jag fortsätta med.

London 1 månad ♥



Idag har jag bott i London en månad. Jag är så glad att jag är här, jag trivs så fruktansvärt bra. Jag älskar de vänliga engelsmännen, kulturen, Notting Hill, parkerna, shoppingen, mitt hus, ja allt! Det har varit en månad fylld med nya intryck, rutiner, upplevelser och, framför allt, nya kompisar. London är bäst.

Tiiiiisdag.



Idag har jag gjort allt och inget, som vanligt. Hann med lite strykning i förmiddags och sen lagade jag en riktig lunch, har levt på pasta den senaste månaden. Träffade tjejerna, fixade (förhoppningsvis, återstår att se..) unlimited texts till min kära telefon, har varit nere på Kensington High Street och hunnit med en vända på Queensway.

Köpte en bok förut, här ska läsas! Filmatiseringen av boken, med Zac Efron i huvudrollen, har premiär på fredag och är ganska hypad här i London, reklam om den överallt (bland annat på var och varannan buss). Så, i helgen blir det bio, jag MÅSTE se den!

Nutella.

Är hemma efter en spontan filmkväll hos Anette. Nu tittar jag på Biggest Loser och äter en bagel med Nutella. Nej, i min v-familjs skafferi existerar ingen Nutella, men in min garderob har jag ett litet föråd (Anna, det är ditt fel, du gjorde mig sugen).

Ain't no sunshine when she's gone

Tunnelbanestrejk. Igen! Vilken tur att jag har tänkt att hålla mig hemma då. Men tydligen så går min tubelinje (Central) just nu men tubestaionerna här i närheten är stängda. Supermart  Nu ska jag sova, igen. Mår inte helt bra om man säger så (huvudvärk). Men sen bli det en promenad hem till Anna för att hämta alla mina saker som jag har dumpat där de senaste två helgerna.

Lördag:





Gårkvällen var... blöt. Jag älskar London, men jag hatar spöregn. Åt goda cupcakes och macarons (tack Linn!) på prepartyt hos Anna för att fira Joellas födelsedag och sen gick det utför. Att gå utomhus i ösregn i bara en tröja/kavaj är inte att rekommendera. Är så himla glad att jag åkte hem, har aldrig frusit så mycket som jag gjorde då. Ett av de bättre besluten i mitt liv.

Wedges



Säg hej till mina nya skor. Älskar dem! Invigs nog redan ikväll.

Kvällsshopping.

Ibland blir jag chockad över mitt eget beteende. Vädret har idag (igår) varit uruselt, regn regn regn. Jag sov ett par timmar under eftermiddagen, gick upp och åt middag och pratade sen med girlsen. Vi var för trötta och sega så vi struntade i puben. Internet slutade fungera runt 19.30-tiden och jag råkade somna (igen). Vaknade upp en kvart senare och var plötsligt superpigg. Kom då på den genialiska idéen att åka till Primark. Sagt och gjort, upp och iväg. Ensam. Att gå på Primark en fredagskväll är något jag rekommenderar: lite folk, bra ordning i affären och ingen kö till varken provrummet eller kassan. Hittade lite smått och gott till mig själv, planen var att skämma bort lillebror men det gick åt skogen direkt. Det är svårt att köpa herrkläder.

1:a oktober.

Första oktober och höstren har gjort entré här i London. Spöregn och kallt. Känner mig inte direkt tiptop, men varför klaga, nu är det helg! Lagade lunch a la Sverige förut, köttbullar från Scan! Med pasta, ketchup och massor av riven parmesan. Gudomligt gott. Ikväll blir det pubhäng, imorgon utgång och på söndag ska jag vara kulturell. Kan bli en bra helg! Nu måste jag sova innan jag somnar med laptopen i knät, är både dödstrött och frusen.

RSS 2.0