Svävar på små rosa moln.





HEJ buddies. What a week. Det har hänt så sjukt mycket. Dragit igång nya kursen på allvar med fyra feta föreläsningar vilket resulterade i massor plugg. Fast kul plugg, inte suck-jag-måste-plugga-plugg. Hängt med Sanne, som egentligen har övergett mig för Karlstad, och mina gamla ped1:or. Shoppat. Konstaterat att mina friends befunnit sig utspridda över hela världen under förra veckan (allt från New York och London till Teneriffa och St Anton). Fikat en himla massa, inte orkat träna lika mycket.

I torsdags, plötsligt så hände det, JAG FICK EN LÄGENHET! Intensivt letande gav resultat. Skrev kontrakt, i fredags fick jag nyckeln, flyttade i lördags. X antal rundor till IKEA och nu sitter jag här, i min fina lilla 1:a. Min allra första lägenhet. Jag är så kär i den så det är inte klokt. Det var jag och den från första sekund. Allt känns så himla rätt och lite för bra för att vara sant. En fin och fräsch lägenhet i centrala Linköping, nära till stan, nära till universitetet. Idag mina vänner GICK jag för första gången i mitt liv till skolan. Jag gick! Inget tåg, ingen buss. Några minusgrader, strålande solsken, snö. Himla fint. Ännu finare var det när jag sprang på en solbränd Lina i Vallaskogen. Bästa grannen! Här kommer jag att trivas.

120124

Det är nu man önskar att man hade något roligt att berätta. Det har jag dock inte. Hade första föreläsningen idag, känner att jag har någorlunda koll på läget! Påminner om organisation och ledarskap som vi läste på gymnasiet, fast 1000 gånger svårare och vinklat från ett annat håll. Min käre vän satte ett VG på omtentan som han så snällt tryckte upp i facet på mig. Avtalet var att han skulle sudda ut lite text innan han lämnade in den för att ligga på samma nivå som mig på helvetestentan. Det löftet bröt han minsann, den jävlen. Haha. Skyller på åldern, gammal och vis, om en timme dessutom ett år äldre. Smartass. Körde på en favorit i repris av gårdagens långlunch och plugg, himla fint faktiskt.

Förändringsarbete i organisationer.



Jaha, du ska bli lärare? Vanligaste frågan (antagandet) när man berättar att man läser pedagogik. Hell no. Aldrig. Ped2 drog igång idag och kursen heter som ovan, verkar sjukt intressant! Massa nytt folk (kanske 10-12 st från Ped1 och övriga är nya) och världens härligaste lärare, störtsköna! Lätt bästa hittills. Underbar humor! Tvåtimmarslunch med Linus, Jessica och Susanne. Plugg på skolan, en sväng på stan med min fina (jag som inte skulle shoppa något...), plugg på stadsbibblan. Kom hem runt kl 20. Effektiv dag. Tonade föresten håret igår. Resultatet? Minimal skillnad. Utväxten is still there men färgen blev finare, åtminstone jämnare. Så jag är mucho nöjd. Och man kan ju inte göra annat än att älska mina hej-jag-sitter-på-bibblan-och-pluggar-bilder. Veckan ser inte ut att bli så mycket mer spännande än så här - plugg. Ni vet vart ni hittar mig.

Fredagen.










Några pics från fredagen. Härlig kväll!

Söndag.



Två dagars ledighet och jag har totalt vänt på dygnet. För mycket fritid är med andra ord inte bra? "Tur" att det är back to normal imorgon. Två helt pluggfria dagar inleddes med firande av Sofies 21årsdag i fredags med en massa härliga tjejer. Igår vaknade jag upp efter 13 timmars sömn (rekommenderar fortfarande inte att sova 4-5 tim/natt under en lång period), hängde med Ida hela dagen, god mat, P3 Guld (grymma vinnare!), film. Söndagens planer var många, blev noll. Nya ELLE, nagellack, en bok, kaffe. Skönt det med, men jag hade sett fram emot att åka in till stan och träffa min favorit som toppar listan just nu.

Och, jag älskar att precis alla pratar om att färga håret mörkare idag. Även jag. Min nuvarande färg är en blandning mellan något grått och konstig brun färg. Funderar på att köpa en toning i ungefär den nyans jag har nu för att få det lite jämnare bara (är forfarande livrädd för att det ska bli så där mörkt som det blev i höstas, men jag gillade det riktigt mycket nu i efterhand). Let's seeeeee.

I really fucked it up this time, didn't I my dear?

HEJ. Skolan har tagit upp precis all tid de senaste dagarna, vi räknade ut att ca 50 timmar har spenderats på studier den här veckan. Jobbat som galningar, haft en muntlig presentation på närmare en timme och lämnat in en fet rapport. Termin nr 1 på universitetet, CHECK! Det har varit mycket, mycket svårare än vad jag någonsin kunde drömma om, men jag har hittat mitt ämne och haft fantastiskt kul. Så värt! Pedagogik 2 drar igång redan på måndag. Två dagars ledighet, lite snålt kan tyckas men that's life.

Ahh.


Måndag 16 januari. Life goes on.

Ahh. Fin dag. Det känns dock som om vi aldrig blir klara med rapportjäveln. Den ska in imorgon och en presentation ska planeras. Ehh, ja, ett VG i slutbetyg kan jag ju glömma. Men ett G är alltid ett G och på fredag har jag checkat av den första terminen på universitetet. Kilade iväg till Campushallen efter x antal timmar plugg i HumSam, Jesus Christ vad folk det är på gymmet just nu. Alla dessa nyårslöften om att börja träna... Knökfullt. Ett kort konditionspass och sedan knatade jag iväg till the middle of nowhere för att ta 2:an, som jag i princip never ever åker, till resec. Tydligen tänkte någon precis samma tanke vid exakt samma tidpunkt och kom springande i regnet från ingenstans. Linus. Fint med sällskap. Vi höll på att bli grannar, igen, för andra gången. Hoppades så. Men nej, det där med lägenhet vill sig inte riktigt för min del. Jävla skit.

Lite kaos i hjärnan.


LÖRDAG.

Däckade totalt och sov som en stock fram till 11-tiden idag. Har insett att 5 timmars sömn/natt inte fungerar i längden (läs en vecka i sträck). Idag ska jag inte röra en enda grej som har med skolan att göra, ska bara vara ledig. Igår hade vi himla kul, ett pinsamt roligt genrep inför en generad lärare, haha. Det var så kul att jag ska inte ens försöka återberätta det. Var på IKEA med min sambos och hittade massa fina saker som jag skulle vilja ha vid en eventuell framtida flytt om sjuhundra år. Nu ska jag ta tag i mig själv (har universums konstigaste förkylning som har satt sig på mina ögon) och åka till jobbet och fixa lite grejer. Senare blir det en tur till Linköping med Azra, har en del att catcha up och en present att inhandla.

Torsdag.



1. Grupparbete hela dagen (börjar få separationsångest!!!). 2. Raggade upp en söt tentapluggande Lisa, snodde Linus datasladd (thank God att vi har likadana datorer) och tillbringade eftermiddagen i ett grupprum. VÄRLDSKLASS. 3. Hängde (pensionärsvarning, igen) på stadsbibblan och somnade i en fotölj. Är man trött så är man. 3. Gjorde en sak som kan vara början på något nytt, en nystart så att säga. 4. Jag hatar dessa, jävla, horoskop. 5. Har ångest, samtidigt som jag är high on life. Vet inte vart jag ska ta vägen, bokstavligt talat.

Love it will not betray you, dismay or enslave you. It will set you free.



Sjukt jävla kul dag. Har fått en massa gjort med finaste gruppen och skrattat konstant hela eftermiddagen. Tänk att vi fortfarande inte har tröttnat på CamWow... Världens snyggaste vänner. Nu ska jag lägga mig och dö lite, helt slut. Imorgon har vi storslagna planer, kan bli superdupermegabra. 


120111

Vaknade med huvudvärk och förkylning. Thank God för kaffe. MEN nu är jag på världens bästa humör tack vare ett fint mail och ett par sms, resten av veckan ser ut att bli himla bra. Ihhhhh.


120110

Ja ni kan ju gissa vart jag har placerat mig. Bibblan såklart. Pensionärsvarning eller flitig student, avgör själva. Sitter och skriver på rapporten idag, har delat upp grupparbetet litegrann och just idag känns det faktiskt skönt att sitta på egen hand. Blicka ut genom de stora glasväggarna ner mot domkyrkan, se all snö utanför, höra sorlet från pluggande studenter runt omkring, dricka kaffe, filosofera över livet, springa in i Linus. Sjukt, vi är alltid här samtidigt. Icke planerat. Idag har tre av mina kära vänner fått lägenheter! TRE! Så himla glad för deras skull, men jag måste erkänna att jag är avundsjuk (visserligen ska ingen av dem bo här i Linkan - ogilla!). Keep on dreaming.

VG, cheeeeeeeck.

Alla timmar på bibblan den senaste veckan gav resultat! Satte ett klockrent VG på duggan. Sjukt kul! Fördel med dugga är trots allt att det är korta frågor och man får svar direkt. Men lätt var den inte, nej. Tur att man hade pluggat. Är så himla glad att det gick vägen för alla mina favoriter!

Tog en sväng på stan efteråt med Sanne och oj, oj vad mycket fina inredningsgrejer jag hittade till en framtida lägenhet. Köpte dock inget. Ska väl inte sticka under stolen med att jag på allvar är på jakt efter en lya inne i stan, ringer, mailar, tittar, hoppas, bönar och ber. Känner att jag måste ha mitt egna nu, kvävs här hemma. Det känns ganska så värt att ta studielån faktiskt. Att bo hemma när man snart är 21 har aldrig riktigt ingått i mina planer innerst inne. Vi får se vad som händer och sker. Gäller att ha en jävla tur.



NEW IN.



Det känns lite löjligt att hänga framför datorn en lördagskväll, men äsch, vad tusan (insåg att jag inte är ensam, typ halva klassen hänger på Fb ikväll, PLUGGHELG). Pluggat på bibblan med Jessica idag, 5 timmar bara flög förbi. Och blev vi något klokare? Nja. Gick en sväng på stan innan bibblan öppnade och gjorde bästa fyndet ever tror jag. Har gått och kikat på en jättemysig jacka hela hösten/vintern men tyckt att den har varit way too expensive för min studentekonomi (1999kr, på Solo). Idag sprang jag på den igen, 75% rabatt! Kunde inte låta bli, FYND. Jättevarm och gosig, så nöjd så nöjd. Som vissa av er vet så har jag gått och trånat efter en grön jacka de senaste månaderna (plötsligt älskar jag grönt), nu har jag äntligen en i mina ägor. Check. Perfekt tajming eftersom det plötligt är kallt och vitt ute. UNDERBART. (Fota utan blixt med iPhonen i ett mörkt rum var dock ingen succé)

Tillbakablick.



Okej. 2011. Vart ska jag börja? Det måste få ett avslut. Året som jag tillbringade de första fem månaderna i London, levde livet, hängde med världens bästa människor, utvecklades som person och fick mersmak på livet i allmänhet. Svävade runt på små rosa fluffiga moln och tog dagarna som de kom i finaste staden (tänk vad lite ni egentligen vet). Året som jag lärde mig att stå på egna ben, att alltid gå min egen väg och inte bry mig om vad andra tycker och tänker angående mina val i livet. Men det var också året då föräldrarna skildes, vi flyttade och allt var upp och ner och åt helvete. Sommaren var konstig, men bra. Jag började plugga på universitetet, träffade otroligt bra vänner som har stöttat, pushat mig i rätt riktning och peppat mig precis hela hösten, varje dag. Guld värda. Vet allvarligt talat inte vart jag skulle varit idag utan dem. Jag har "kickat ut" människor ur mitt liv som inte får mig att må bra, jobbat på kärleken och upptäckt nya helt fantastiskt bra sidor hos mig själv. Jag fick upp ögonen för svensk musik igen och lyssnade på det mest hela tiden, skaffade glasögon, blev helt beroende av kaffe, hittat min egna stil och insåg att jag är en ledartyp som tycker om att prata inför folk. 2011 var året då jag mådde bättre än någonsin och sämre än sämst, har aldrig varit så lost samtidigt som jag hittat den rätta balansen i livet. Kontrasternas år med höga toppar och djupa dalar. 2012, be nice. Nu kör vi. FUCKING AWESOME. 

Torsdag.

PANIKEN SOM UPPSTÅR NÄR BIBBLAN ÄR STÄNGD IMORGON. Vart fan ska man hålla hus då? Bibblan är ju min räddning när det gäller tentaplugg. Allvarligt, röd dag imorgon? Ingen har ju koll på varför vi firar det. Vi var tvungna att googla, pinsamt men sant. Körde plugg med gruppen idag från tidig morgon till 15-tiden, sen körde jag och Kristoffer tillsammans till strax efter 18 (yes, pluggar som allra bäst med killarna just nu). Det mesta känns rörigare än rörigast. Igår kändes det "okej", idag åt helvete. Blev föresten bjuden på middag direkt efter skolan, så himla härligt. Gillar sådana initiativ. Lite vardagslyx mitt i allt. Kan behövas.

Never make somebody your everything.


Midweek.

Närmare 9 timmar på bibblan och sista boken utläst. Känns ganska så fint. Frågan är ju hur mycket man kommer ihåg? Stormtrivs iallafall på bibblan (men jag beundrar er som klarar av att plugga hemma, dessvärre tillhör jag inte den skaran). Har hittat, iallafall för tillfället, den mest optimala pluggtekniken. Varva plugg på egen hand och skitsnack tillsammans med Linus, fungerar finfint. Intensivt plugg, paus, intensivt plugg, paus. Skönt med någon som är lika dum. Om vi klarar skiten på måndag är en annan sak, ett G känns ganska så avlägset just nu. Tog en minipromenad genom stan tillsammans efter att bibblan hade stängt, har fått på tok för lite frisk luft på sistone. SKÄRPNING.

Pluggpluggpluggpluggplugg.



Ja ni, den här veckan stavas p l u g g (ett himla tjat, I know). Idag gick det ganska bra, betade av 6 timmar på stadsbibblan relativt lätt (ett tecken på att det är ganska intressant va?). Linus satt ett stenkast ifrån mig och kämpade med samma bok, alltid skönt med någon som "sitter i samma båt", haha. Imorgon kör vi igen, och torsdag - fredag - lördag - söndag.

120102

Home sweet home, eller? Skulle så himla gärna ha min egna lilla lya inne i stan just nu... Önsketänkande. Checkade av tre timmars plugg på tåget hem, enbart tack vare den snygga killen mittemot mig som satt och pluggade. Man vill ju liksom inte vara vara sämre! Nu är det intensivt plugg resten av veckan som gäller, känns som en mindre omöjlighet att naila skiten på måndag. Men det ska nog gå!

2012.



Uppsala levererar! Mysig stad, bra shopping, fint sällskap, lyxmat, bubbel och skratt. God fortsättning på er! 2012 ska fan i mig bli ett bättre av de bättre åren ever. Imorgon kväll landar jag på hemmaplan igen och back to normal: PLUGG.

RSS 2.0