Nyårsafton

Här på västkusten är tre generationer är samlade och vi skrattar konstant! Underbart. Har varit hos kusinerna idag och umgåtts lite med dem. Diskuterade min 19-åriga kusins resa som han och två kompisar ska ge sig iväg på i början på året. Först LA och San Francisco, sedan vidare till Australien. Efter det blir det Singapore, Malaysia och Thailand. Hur underbart låter inte det? Åh, jag vill också. Nähä, nu ska nyårssupén förberedas!


Fram med väskan!

Spenderat eftermiddagen och kvällen hos Larssons med mat och onyttigheter. Nu åker resväskan fram, dags att packa. Drar väster ut till Sveriges framsida! Kan inte annat än bli bra. OCH jag kan redan nu på förhand räkna ut att min väska blir proppfull hur jag än gör.


H&M VÅR


H&M har fyllt på med vårkläder. Finns en hel del fina och enkla plagg som mer än gärna skulle få flytta in i min garderob omedelbart! Men det känns lite sjukt att redan nu i december köpa vår/sommarkläder som ska användas om typ ett halvår. Men vill man ha nåt så är det bäst att va snabb, antar att en del säljer slut fort. Är riktigt frestad att klicka hem sandalerna (99kr!), kilklackarna, volangtoppen och väskan i mockaimitation.


M O N D A Y

Var tvungen att ställa väckarklockan (min nya!) imorse så jag skulle komma upp i tid. Att sova till klockan ett på dagarna funkar inte. Tog bussen (lika bra med tanke på all snö) in till Mjölby och mötte upp Lollo. En sväng på stan och sen hamnade vi på Gusto ett par timmar, precis som planerat. Lunchade och satt och snackade skit, treeeevligt!


slappisdag



Idag har varit en sån där meningslös dag. Sov länge, till 13-tiden (sov extremt dåligt inatt, skyller på det). Har suttit och slöat framför datorn alldeles för många timmar och gjort absolut ingenting. Har tittar på två filmer och ätit för mycket godis. Kompenserade min slappa dag med att sy in två par leggins, båda inhandlade i London. I vanliga fall skulle jag ha haft värsta dåliga samvetet för att jag har ”slösat” bort en hel dag men inte idag inte, har man jullov så har man!


rea

 
Igår kollade jag in rean på Ikano med V och J. Folk är verkligen helt galna när det är rea och rean är inte ens bra! Plagg sedan flera år tillbaka reas ut och vissa affärer sänker knappt priserna. Vad är meningen med att sänka ett plagg med 30 spänn? Gör ju varken till eller från, töntigt!

Hittade iaf två plagg igår som jag faktiskt har tittat på under hösten men inte köpt. En svart stickad tröja från Gina med puffärm och en rosa oversize kofta från Vila (visar kanske bilder sen). Supernöjd. Köpte även en presentförpackning (Christina Auguilera) på Kicks. De rear ut alla presentförpackningar till halva priset, kanonbra! Min vart dock billigare tack var en stressad expedit, halva reapriset är inte fel!

 


Juldagen



Min julafton var perfekt
, mycket mat, fina paket och massor av kärlek. Äntligen en vit jul med snö i mängder! Fick många fina grejer, bla en volumaster, kläder och produkter från Body Shop.

Imorgon är det stan som gäller med J och V för att spana in rean, hoppas på att göra några riktiga fynd! Men, troligtvis rear de bara ut en massa skit ;)

Planerna för nyår är spikade, drar väster ut och firar med släkt och vänner utanför Göteborg. Åker ner på onsdag och kommer troligtvis hem lördag eller söndag. Äntligen får jag tillbringa lite tid med mitt lilla busfrö till syssling, som jag har saknat henne!


dan före dopparedan



Idag har varit en alldeles perfekt dag. Har fixat och donat inför julen, allt är i princip klart nu och lugnet börjar infinna sig. Granen är klädd, julklapparna inslagna, huset pyntat och skinkan griljerad. Nu blir det mys med familjen resten av kvällen. GOD JUL PÅ ER!


Jullov!



Nu har vi äntligen jullov, kanske sist i Sverige men bättre sent än aldrig. Kort avslutning i skolan, sen stan och Gusto med Azra och Lollo. Hemma nu en stund och sen bär det av till Linköping! Ett himla farande överallt, men jag gillar't.


ibland ska man ha tur!


Bild

Jag vann! Var med i en tävling hos den här tjejen, som för övrigt har världens finaste namn. Har läst hennes blogg under det senaste året och passade på att slänga in en kommentar när jag såg tävlingen. Jag har ALLTID otur när det gäller lottdragning så snacka om att jag blev glad när jag såg att jag hade vunnit! Vann ett fint nagelkit från Depend. Perfekt för mig som verkligen älskar att fixa med naglarna.

På tal om naglar, nu ska jag måla dem guldiga. Antingen blir naglarna så där glittrigt guldiga precis som jag vill ha dem eller så blir det totalt fjasko. Återstår att se!


21/12

Ääääääntligen var det sista avklarat i skolan. Nu börjar jag tagga inför julen! Julstädning pågår och det pyntas för fullt här hemma.


4:e advent

Imorgon när matteprovet är avklarat kommer jag att jubla av glädje när jag går ut ur aulan (och kanske ha lite ångest över provet beroende på hur det gick). Nu är man verkligen värd ett långt och skönt jullov. Idag har matteboken varit min bästa vän, har suttit med den i evighet. Har inte blivit mycket klokare, hopplöst! Men jag håller tummarna för mig själv imorgon, det måste gå bra. Nu ligger rättskunskapen ligger här bredvid och väntar på att göras klar, fy.


All I want for christmas is.. time.

Okej. Dagarna går alldeles för fort just nu och dygnet har för få timmar. Men jag har hunnit med en hel del idag faktiskt - pluggat matte, gjort halva rättskunskapen, skrivit klart filosofin och engelskan, gjort knäck, slagit in alla julklappar och städat. Nu är klockan visst lite fööör mycket. Imorgon (idag) är det matteplugg som gäller för hela slanten.


-17.9°


Photobyme©

Fick en mindre chock när jag tittade på termometern vid halv 10-tiden, -17,9°. Men så fint det är! Hoppade i det varmaste jag kunde hitta och tog lite härliga vinterbilder. Ibland blir man förvånad över min digitalkameras kapacitet, bilderna kan bli bra om man har tur!


Nitad


Måste bara visa den här ursnygga tröjan jag köpte idag. Lindex! Snyggare i verkligheten. Älskar den redan.


Grymt efterlängtad helg

Äntligen är det helg. Efter en hemsk vecka med tre prov plus en inlämning är det äntligen fredag. Den här veckan har varit sämst – stressig och psykisk påfrestande, lägg till en fruktansvärd huvudvärk så har ni min vecka i ett nötskal. Har hänt en hel del - flera timmars plugg varje dag, julklappsshopping, ridavslutning, chockbesked över två provresultat (positivt sådant!), julbak mm. Veckan har gått fort, men dagarna har varit lite för långa och fullproppade. Men nu ser jag slutet av tunneln, ett matteprov kvar på mån och tre inlämningar. Det ska man nog klara av! Det måste gå. Men hur sjukt är det inte att sluta skolan den 22:e?


too much right now

Huvudvärk plus alldeles för mycket plugg är ingen bra kombination. Tar semester från bloggen ett par dagar, hörs igen till helgen!


Lucia



Sitter här och har precis ätit brunch. Ensam hemma så det är lugnt och skönt. En julskiva spelas i bakgrunden, snön ligger vackert utanför fönstret och en himla massa stearinljus är tända.

Igår var det fullt upp – julklappsinköp, julbak, städning och mys! Fick in någon timme plugg också. Vet i tusan hur jag ska hinna med allt innan jul, skolan förstör liksom allt.

Lucia och tredje advent idag! Nu går tiden undan, en vecka till och sen är vi inne i julveckan. Underbart.


Thank God it's Friday



Rätt vinnare av Idol, ERIK! Visste att han var en vinnare redan från början, 18 and life – sen var jag fast. Grymt bra. Han gjorde vinnarlåten bäst och jag fullkomligt älskar The show must go on.

Luciafirande i kyrkan på förmiddagen, mysigt. Slutade strax innan två men råkade fastna i en viss lärares arbetsrum i 20 min.. Pratsam var ordet ja.

Mamsen hämtade upp mig efter skolan och vi åkte till Linköping. Först stan, sen Ikano. Måste säga att det var så sjukt litet, man vänjer sig fort med storstäderna! Men det roliga är att så fort jag råkar toucha någon vill jag säga sorry. Man lär sig fort att vara artig och trevlig när man umgås med Londonborna!

Alla julklappar är fixade, eller alla utom en (den fixar jag imorgon). Vi i familjen har bestämt att inte köpa så mycket i år, ska dra in lite på det. Men äsch, det blir mer än man tror ändå. Svårt det där.




Agnes



Har suttit med näsan i religionsboken i flera timmar. Kan det någorlunda bra trots allt, har ju imorgon på mig att plugga också.

Gjorde en deal med mig själv tidigare idag. Dealen var att jag skulle välja EN tidning om jag pluggade flitigt idag, har fått hem erbjudande från både Elle och VR. Hur gick det då? Haha, jo jag tog båda. Bra erbjudande och bra premier, tyckte jag förtjänade det.

Nu ska jag sätta mig och läsa i senaste Elle (med snygga Agnes på omslaget) som jag fick av mams häromdagen när jag var sjuk. Lite glass till det och kvällen är räddad!


Solen skiner



Solen skiner! Händer inte ofta nu för tiden. Men idag minsann, när jag sitter och pluggar, ja då passar den på. Säkert bara för att retas. Men jag gillar't. Mysigt med lite decembersol genom fönsterrutan.

Pluggtisdag



Skönt med 2 timmar skola. Mindre skönt att komma hem och mötas av ett berg med plugg. Har käkat lite lunch nu och ska sätta igång med att råplugga religion hade jag tänkt. Pratade med läraren om att jag har missat i princip alla lektioner inom det här område, hon tyckte faktiskt synd om mig. Det ni! Inte alla dagar man får medlidande från lärarna. Jag ska göra mitt bästa på provet och sen sa hon mer eller mindre att vi skiter i resultatet. Blir det dåligt så fixar vi till det efteråt, no problemas.


kvällens dilemma

Lila vs fransk manikyr? Kvällens dilemma. Attans vilken beslutsångest jag kan få över sånt där.

Trötter

Trött. Men sömnen gör mirakel om man är sjuk. Superkort dag i skolan imorgon, det borde man orka med! Måste släpa hem en hel hög med böcker. Tänkte räkna matte tidigare idag, gick inget vidare. Hade med mig matteblocket och miniräknaren hem men inte matteboken, smart! Öppnade kalendern kort därefter och såg: religionsprov v 50. Religionboken ligger i skåpet. Det blev inget pluggande.

Slötittade på Förkväll förut och vad ser man? Jo, Elin Kling visar upp och tipsar om mina sammetsleggins (som jag dagen till ära har på mig) från BikBok. Haha, man får bli glad för det lilla. Kan föresten tillägga att sammetslegginsen kan vara ett av de skönaste plagg jag någonsin ägt.


Shopping London

OKEJ, som jag lovade. Här kommer en del av shoppingen. Blir endast en liten sneak a peak på kläderna, omöjliga att på bra bild på.



Är riktigt nöjd med alla inköp. Hittade sånt som jag har letat efter länge, bl a jeansskjortan och den transparenta skjortan. Inget felköp här inte! Skönt. Lite tråkigt dock att de allra flesta affärer har ungefär samma utbud så här års – skjortor (med eller utan uppvikt ärm), tröjor med puffärm (precis ööööverallt!) och paljetter på alla klänningar. Hittade många likadana plagg fast i olika affärer. Men heeey, so what? Jag fyndade och jag är grymt nöjd! Huvudsaken.





Köpte lite bra budgetprdukter (allt är inte med på bild). Har provat de olika hårprodukterna, sååå nöjd. Balsamet luktar fantastiskt gott och håret blir supermjukt. Värmesprayet luktar fräscht och serumet fungerar verkligen mot statiskt hår, den är dessutom luktfri (bra då många andra hårprodukter luktar starkt). Vaseline med aloe vera i är min drog, använder det jämt. Ser man mig så ser man garanterat en grön liten vaselineburk i närheten (eller i väskan)! Räddaren i nöden. Body butter, beroendeframkallande! Har fem olika nu. Rekommenderas starkt! Billigare där än här hemma.

 



Fråga mig inte vad jag tänkte när jag köpte hårbanden, jag använder aldrig hårband. Men jag tycke de var fina OCH jag ska använda dem. Ingen större förlust direkt, 2-packet £1 och det med paljetter £1! Det kallar jag billigt. Finally äger jag ett par skinnhandskar. Förhoppningsvis är de varma och kommer att hänga med i många år. Skärpet är en solklar favorit redan!


I'm alive

Finally. Jag lever mer eller mindre. I onsdags kväll blev jag riktigt sjuk, maginfluensa. Spydde hela natten och några gånger dagen där på. Var helt borta och mamma och pappa fick mata mig med vätskeersättning varje timme. Har inget större minne av det där, vet bara att jag låg på badrumsgolvet och skakade.. Fick inte i mig tillräckligt med vätska under de första dygnen och det var tal om att jag skulle läggas in och få dropp. Men det där löste sig sen som tur var.

Har aldrig haft maginfluensa förut, fasen vad jobbigt kan jag meddela er som inte heller haft det. Kroppen känns inte allt för kul för tillfället, svag och eländig. Det är t o m jobbigt att skriva ett inlägg. Illamåendet is still there, aptiten bortblåst och yrseln lär ta ett par dagar innan den försvinner sa de.

MEN, nu tar vi nya tag och blickar framåt! 2:a advent idag, inte långt kvar till jul nu! Jag ligger lite efter i planeringen om man säger så. Hur går det med era julklappsinköp? Åh, ge mig snö.


Home



London var precis lika underbart som alltid.
Min favorit stad, helt klart (än så länge iaf). Jag är kär. Lämnade ett grått och dystert Sverige i lördags och landade i ett soligt England. Det där om att det alltid skulle regna i London stämmer inte.

Har haft ett par dagar fullspäckade av shopping, musikal, sightseeing, bio mm. Bara atmosfären och att få vistas på Londons gator är värt en hel del. Londonbor är allt bra härliga! Jag hade ångest igår när jag andades in det sista andetaget av Londonluften och begav mig hemåt. Ni lär få höra en hel del om London de kommande dagarna (eller i helgen) och så slänger jag nog upp lite bilder.

Nu måste jag fixa med all shopping och sova. Har varit vaken 19-20 timmar/dygn de senaste fyra dagarna och inte sovit mycket alls. Först nu känner man hur trött man egentligen är. Känner mig riktigt hängig faktiskt, fryser, huvudvärk och illamående. Men hoppas det beror på tröttheten. Usch.


RSS 2.0