Framtidsdrömmar

Mams och jag har suttit och tittat på jobb/au-pair utomlands. Åh, jag vill åka NU NU NU! Jag känner att det här är något för mig. Jag håller tummarna, förhoppningsvis befinner jag mig utanför Sveriges gränser efter sommaren!


Nu vill jag ha vår!



Nu vill jag ha vår. Bara tanken på att slippa springa runt med stövlarna/bootsen i snön får mig att jubla. Vill slänga på mig en skjorta, några ljusa jeans och ett par bekväma klackar (alt. ett par tygskor) och ge mig ut i vårsolen. Åh! Jag vill ha april. Då är det påsk + påsklov, min födelsedag och Bryssel som gäller. Ser ut att bli en bra vårmånad!


Sjuk?

Ja då sitter man här igen då. Söndag. Har varit lite off i helgen, mår inte riktigt bra (verkar som om många är sjuka nu?). Feber, huvudvärk, illamående, yr, halsont. Ett säkert tecken på att jag är sjuk är att jag drömmer mardrömmar och ja, det har jag gjort (= sömnlösa nätter). Pluggat lite eng c, ska ta tag i sv c strax också, men hjärnan hänger inte med för fem öre så det kanske bara blir att slöa ikväll trots allt.


After midnight



Redan för två timmar sedan funderade jag på att gå och lägga mig (jäklar vad trött jag är hela tiden?). Nu kastar jag in handduken för idag. GOOD NIGHT!


Ny kofta



Jag skulle inte köpa något på stan, men äsch. Hittar man något så måste man ju passa på! Hittade en riktigt söt kofta med spetsdetaljer på axlarna. En given favorit i garderoben redan!


Today

I n a t t : Har inte sovit bra, därför blev det sovmorgon.
F ö r u t : Ringt kontaktpersonen till projekt 4 (svarar ej).
N y s s : Duschat länge och väldigt varmt.
N u : Fixa en god lunch till mams och mig
S e n : En sväng på stan i Mjölby. Fika och kolla upp gymkort.

That’s my day.


Motgångar och tråkigheter

Vissa dagar bör man nog hålla sig hemma. Dagens hopplektion kunde ha kvittat. Fick svåra problem med astman redan efter ett varv i ridhuset, kroppen skakade och jag kippade efter andan trots medicin. Så, hoppningen blev rena skämtet. Charlie är död. Melvin tas bort nästa vecka . För att bättra på kvällen så passade Karat på att ge mig en käftsmäll när jag skulle tränsa av honom, resulterade i en himla massa blod i munnen. Underbart. Ibland går allt emot en. Tur att jag är ledig imorgon. God natt!


Snökaos

Snökaos på vägen hem idag från skolan. Körde in i en vit vägg sista biten på E4an, nu snackar vi snöstorm! 40 km/h, lagom tempo på motorvägen! Höll på att missa avfarten, såg absolut INGENTING. Efter det fick jag inte stopp på bilen innan stopplinjen trots att jag körde i snigelfart och bromsade in i extremt god tid (stannade mitt ute i vägen, som tur var kom det inga bilar). Jasså, någon form av blixthalka? Flera bilar i diket. Var håller snöplogarna hus idag? Om vi säger så här, det var löjligt nära att även jag placerade mig i diket två gånger. Men med lite tur (och skicklighet kanske!?) så höll jag mig kvar på vägen. Thank God.


Monki



Visst är riktigt frustrerande när man ser vårkollektionerna i affärerna/på nätet och man vet att det lär dröja flera månader innan man kan använda kläderna? Hittade lite fint på Monki som skulle platsa bra i min vårgarderob! Är egentligen inte ett dugg shoppingsugen, men inspiration kan man aldrig få för mycket av.


The hangover


Det fick bli Baksmällan (The Hangover)! En helt okej film i brist på annat. Känns som om det har blivit mycket filmtittande de senaste dagarna. MEN, det är vinter, det är kallt, det är mörkt och det är tråkigt – helt okej att glo på film hela dagarna med andra ord!


Snöstorm, igen.

Då har man överlevt ännu en onsdag. Snöar som bara den och vintern verkar aldrig ge med sig.. Är både trött och frusen men har som tur är inga läxor till imorgon, så jag ska passa på att bädda ner mig i sängen och se på någon film. En slapp onsdagskväll är precis vad jag behöver!


The headache is back

Vilken onödig mässa säger jag bara! Ska se på film nu, huvudvärken är tillbaka så nu blir det bara myspys resten av dagen.

Tisdag = Ledig

Gårdagen blev inte riktigt som planerat, men äsch det blir det ju aldrig. Är ledig idag, men om två timmar kommer Sandra och hämtar upp mig så ska vi in och kika på högskolemässan tillsammans med de andra. Känner mig jäkligt stressad inför framtiden! Vad händer i höst? Plugga, jobba eller resa? Ingen aning.


SÖNDAG SÖNDAG SÖNDAG SÖNDAG



Då var helgen avklarad. Har inte gjort något speciellt, har känt mig ganska trött och nere (på väg att bli sjuk). Har passat på och sovit riktigt mycket, kollat på bra filmer och bara slöat. Så skönt med en pluggfri helg!


Fläta



Försökte mig på en tofs med fläta tidigare idag, blev helt klart inspirerad av Natalie. Gick inget vidare dock, mitt hår är alldeles för tunt. Attans. Men jag ska ge det en chans till, bekvämt och praktiskt som tusan! Jag har verkligen gått igång på det där med flätor, jag ÄLSKAR det!


Freeedaaag

Att vakna vid sextiden och höra de andra i familjen gå upp och göra i ordning sig medan man själv ligger kvar i sängen är väldigt skönt. Somnade om och sov tre timmar till. Helt klart något jag kan vänja mig med! Har ätit en lång frukost och läst bloggar mm ett bra tag, men har också hunnit med att städa (dammsuga), fixat i ordning i köket (som ingen av de andra orkade göra efter sig imorse..) och bakat kladdmuffins (sååå gott!). Känner mig som en äkta hemmafru haha! Ska hoppa in i duschen nu och sedan käka lunch med mams när hon kommer hem om en halvtimme.


Redan helg

Ja då var det redan helg! Hur skönt som helst. Stallet ikväll, ska bli grymt kul! Är taggad som bara den.


VR + godis = en bra kväll



Lägligt nog trillade nya VR ner i brevlådan idag och när jag kom hem hittade jag lite godis på skrivbordet (från världens bästa mamma). Ska placera mig i sängen, lyssna på bra musik/alt slötitta på en bra film, äta godis och läsa VR. Mycket mer än så här kommer jag inte att göra idag, hörs imorgon!


Lilltordag

Jag och Azra har döpt om den här dagen till lilltorsdag (glöm lillördag, nu är det lilltorsdag som gäller!). Vi har turen att vara lediga varje fredag, så torsdag blir vår nya fredag och onsdag blir torsdag, äsch ni fattar va? Lilltorsdag idag alltså. Tre lagom slappa lektioner imorgon (+ sovmorgon!) sen tar vi helg. Avundsjuka?


8 mån

Det var då ett himla tjat om körkort idag! Haha. Idag är det den 19:e, vilket betyder att jag har haft mitt körkort i 8 MÅNADER. Herre gud vad tiden går fort!


Puss



Jäklar, vart tog de senaste timmarna vägen? Är riktigt sugen på att ta en långpromenad men det är halvt snöstorm ute just nu så det skippar vi. Det får bli ett pass på träningscykeln lite senare ikväll ist (typ 100 år sedan jag rörde på mig!!! KATASTROF!!!). Försökte ta en bild på en pussandes Felix men han blev alldeles till sig och kunde inte sitta still. Han har plågat mig den senaste timmen och vägrar ge med sig. Gulligt men jobbigt.


Veckodag nr 2

  

Att komma hem vid strax innan halv 11 är inte alls dumt, riktigt fint faktiskt. Ska fixa lite brunch nu, var inte så noga med frukosten imorse.. Ska se vad jag kan tänkas slänga ihop! Föresten, det blir Göteborg under sportlovet. Göteborg Horse Show står på schemat, sen får vi se om det blir att träffa tjocka släkten eller inte. Håller tummarna för lite shopping inne i stan också. Hoppas!


TRESemmé



Så, nu har även jag köpt det omtalade TRESemmé. Bra? Återstår att se.


Ny vecka



Lektion, håltimme, lektion, håltimme, lektion, håltimme och slutligen en lektion till. Alla dessa håltimmar! Att sluta kl 16 en måndag är inte allt för kul. Sitter/halvligger här och är helt slut. Gosar med Felix framför Förkväll, myyyyys. Visste ni att min lilla kisse älskar att pussa folk på munnen? Ja, det är sant, jag har fått sisådär 3000 pussar den senaste halvtimmen.


VT



Imorgon börjar VT. Kolla in schemat! Kunde varit sämre. LEDIG VARJE FREDAG OCH VARANNAN TISDAG!!! Underbart, eller hur?


Veckans tråkigaste dag

Planerna för dagen var nada. Så, idag har jag gjort precis ingenting. Vaknade nämligen imorse och måtte ganska dåligt. Hittade alldeles nyss vårt superdupergamla PS1, ska minsann ta och spela lite! Åh, gamla tider det där. Men kul som attan!


New hair colour



Så där ja, en liten uppfräschning av den naturliga hårfärgen blev det allt. Lite glansigare och pyttelite mörkare. Känns väldigt naturligt! De allra flesta kommer nog inte märka någon skillnad, ingen radikal makeover direkt haha. Men färgen är brunare och jämnare än innan, precis som jag vill ha det! Känns perfekt.


Brunetter



Jag älskar brunt hår, har alltid gjort och kommer alltid att göra (blont, svart och rött är såklart också fint!). Googlade på brunetter förut, åh. Nu färgar jag håret brunt (brunare)! För er, som mot all förmodan inte har koll, jag är en brunett men relativt ljus. Återkommer eventuellt med resultat senare.


Shopping

Jag talar emot mig själv heeela tiden. Jag behöver ingenting, men klart som sjutton så köper jag något ändå! En topp från H&M och en väska från VILA kom jag hem med. Får trösta mitt dåliga samvete med att det var reafynd och saker som jag verkligen ville ha ;) Åt föresten årets första semla nyss, riktigt gott!


L - Ö - R - D - A - G

För att vara lite negativ: den här lördagen började precis som alla andra dagar den här veckan. Med huvudvärk. Jag blir seriöst snart galen på riktigt, jag orkar inte med det här. Nu blir det Ikano-huset! (Från väldigt negativ till positiv på 2 sek, bra jobbat va?)


Over and out

Känslan igår när jag rev ner det gamla schemat, knögglade ihop det och kastade det i papperskorgen var underbar. Äntligen är alla tråkiga kurser slut; rättskunskap, organisation och ledarskap, svenska B och filosofi. Nästa termin kommer att bli bättre, mycket bättre! Ett nytt ämne, internationell ekonomi, som förhoppningsvis är kul! OCH fyradagarsvecka. Igår var sista fredagen i skolan på evigheter (okej, någon tema/programdag kanske smyger sig in). Nästa gång vi är i skolan på en fredag är dagen då vi tar studenten. Härlig tanke!

Thursday

J a g  h a t a r  f i l o s o f i. Fick välja om vi ville göra provet idag eller imorgon, jag valde imorgon. Skola mellan 8-16 idag, känner mig lagom seg nu om man säger så. NU: Plugga filosofi (kommer knappt orka öppna varken boken eller anteckningsblocket). Hoppar över stallet ikväll, förkylning på G och jag är fööör trött.

Coolt hår

Idag fick jag höra att jag hade coolt hår. Inte alla dagar man får höra det inte haha. Jag har naturligt både bruna, blonda och röda nyanser i mitt hår. Ovanligt som tusan sa frissan men mitt hår är ju lite speciellt (och helt hopplöst). Men jag kan alltså ha i princip vilken hårfärg som helst; ljusare, mörkare eller åt det röda hållet. Jag skulle inte vara rädd för att testa att gå åt rött sa hon, men njaaa inte nu. Frisyren är den samma, dock väldigt mycket kortare. (Camen strejkar, bild kanske kommer imorgon)


All in black



Råkade beställa lite från H&M nyss. Allt i svart, mörkt och dystert I know. Men fint! Satsar på basgrejer till våren/sommaren nu. Först lät det så här: ”Alexandraaaaaaa, jag ska beställa från H&M. Ska du ha något?” Visst tänkte jag, men mamma backade ur och beställde inget och där satt jag ensam med min beställning (som vanligt). Det blev en väldigt billig historia efter ett par utnyttjade rabatter! Perfekt. Kuddfodral för 9,50 kr, kunde inte låta bli! Behöver inga kläder nu så jag får satsa på annat en tid framöver.


effektiv

Klockan är bara ett och jag har varit extremt effektiv. Varit i skolan, käkat brunch, dammsugit nästan hela huset och dammat mitt rum, plockat undan all disk och pluggat filosof. Har även hunnit titta på balklänningar på nätet och gjort en fruktsallad som jag ska äta nu med lite glass till. Frissan kl 16 och sen får vi se vad som händer.


En annorlunda dagens.



Oversize kofta från Vila, linne GT och halsband från Lindex. Kort (och 100% meningslös) skoldag. Håret är uppsatt i en tofs dagen till ära. Ska klippa mig i eftermiddag så jag orkade inte fixa håret imorse. Just nu sitter prinsessan i mitt knä och gosar, ska strax käka lite brunch med mamma.


Sommarlängtan



Jag gillar vintern men visst längtar även jag som en galning till sommaren. Satt och kollade igenom lite sommarbilder från 08. En tanke slog mig, jag var mycket smalare och mer vältränad på den tiden. Vilket påminner mig om att jag ska gå och lösa ett gymkort snarast, jag måste ta tag i träningen igen. MÅSTE.


Seg start på veckan

Så, då var skolan igång igen. Det var inte så hemskt som jag trodde, det var värre. Nej vars, man ska nog överleva den allra sista terminen också! Har tänkt att försöka plugga lite filosofi och matte ikväll. Men är sjukt trött nu så jag ska ta och sova en stund.  


Resor



Hurghada - Marriott! Wow, vilket hotell. Rekommenderas varmt!

Nu har jag gjort något som borde vara strängt förbjudet att göra. Jag har kollat på sistaminuten-resor. Hittade en himla massa resor till pangpris. Vill gärna åka tillbaka till Egypten, helst just nu på momangen. Det är väldigt frestande att klicka på ”boka” och sätta sig på ett plan imorgon bort till värmen. Men, man får vara realistisk och inse att man får stanna hemma och gå upp tidigt imorgon för att bege sig till skolan. Deprimerande!


The last day

Sista dagen på jullovet. Känns inte alls bra om jag ska var ärlig. Men man får tänka positivt, sista terminen nu, i juni tar vi studenten! En vecka kvar med det gamla schemat och sen drar vårterminens schema igång (som är mycket bättre!).


som ett vykort





PhotobyAlexandra©


Vaknade relativt tidigt idag för att vara mig. Frukost framför en film (Benjamin Buttons otroliga liv) och sen skyndade jag mig ut för att fotografera medan solen var på väg upp. Sjukt fint att se solens strålar jaga bort den täta dimman och sedan se den klarblåa himlen spricka upp. Det är helt magiskt ute just nu! Sådana här vintrar borde vi ha oftare. Lite kallt kanske, men vackert. Jäklar vilken rimfrost! Vart man än tittar ser det ut som ett vykort. Ibland är jag är glad över att bo på landet.


Alexandra



Alexandra kanske ska ha ett linne som heter Alexandra? Åh vad passande.

Yesterday



Gårdagen var perfekt. Shoppingen var inget vidare dock, men det kan bero på att jag under den senaste månaden både varit i London och Göteborg och shoppat loss, fått fina julklappar och köpt en del på mellandagsrean. Plus att min garderob är knökfull av oanvända plagg. Så, jag behöver inget. Känns skönt.


Stockholm!



Idag är det huvudstaden med Azra som gäller! Ska bli riktigt kul. Har inte träffats på två veckor så vi har en del att ta igen om man säger så. Tåg upp och ner, dubbeldäckare är inte helt fel. Tur att man råkar bo granne en som jobbar på SJ och får lite förmåner, annars är det svindyrt att åka tåg. Kollade nyss upp vad vår resa skulle ha kostat om vi åkte på egen hand, 1150 kr t/r per person.

Just nu faller det ner jumbojetsnöflingor från himlen. Gigantiska! Hoppas inte att det snöar i Stockholm, jag fryser redan nu. Jag håller tummarna för en dag med solsken, men det kanske är lite för mycket begärt? Hoppas kan man ju.


It's only rock n' roll




 Idag ska jag försöka göra något som händer ytterst sällan, jag ska gå och lägga mig på rätt sida dygnet.

• Imorgon är det Stockholm som gäller och jag längtar som en galning! En dag i huvudstaden med Azra är inte helt fel om man säger så.

Ska ta mig en titt i garderoben nu, vad sjutton ska man ha på sig imorgon? Hur man än gör kommer man säkert att frysa halvt ihjäl. Lika bra att inte anstränga sig med andra ord, det får helt enkelt bli något bekvämt.


Flitig som en myra

Rummet är omöblerat och städat, naglarna är nymålade och jag har pluggat.
Ibland kan även jag om jag vill. Nu då? Noll fantasi.
 Tips mottages tacksamt.


ONS

Fasen, hade helt glömt att det är en röd dag idag, vilket betyder att frisörssalongen är stängd. Nu ska jag försöka göra något bra av den här dagen! Ska börja med att städa och möblera i rummet. Later!


Hår- och nagelproblem

Sitter här och är lite smått förbannad över mitt hår och mina naglar. 5 av 10 naglar har gått av och mitt hår är bokstavligt talat ett fågelbo. En sak är säker, det första jag gör när jag vaknar imorgon är att beställa en klipptid. Hoppas det finns någon tid omedelbart för jag står inte ut. Snart klipper jag fan mig själv. För att göra livet ännu surare verkar det som om min favoritfärg på nagellack inte tillverkas längre, skitkul. Dagens i-landsproblem, katastrof! Får helt enkelt ta och hitta en ersättare! GOD NATT.


H&M H&M H&M



Visst blir man allt sugen på vår och sommar när man ser H&M:s pressbilder från The Garden Collection? Finns massor av fint som jag skulle vilja ha omedelbart, hittade även en fin studentklänning (den röda, fast i vitt)!

Nylackat



Nagellacksnörd som jag är så inhandlades tre nya färger från Depend idag. Jag kunde inte låta bli, trepack för 34,50 kr! Fynd, finns på Lindex just nu.


Stockholm på torsdag!

Stockholm på torsdag! Great. Men hörrni, vart försvann den här dagen? Spenderade ett par timmar tillsammans med Lollo på Gusto och nu är klockan plötsligt efter sju. Värst vad tiden ska gå fort när det är lov!


Min kväll



Så här ser min kväll ut, myskväll! Plus en kopp Fortune and Maison-te, hembakat tunnbröd och ett par chokladbitar. Har flera tidningar sen december att läsa, har inte riktigt hunnit med. Och ja, min kväll börjar nu vid tolvsnåret, här har ni en riktig nattuggla! God natt.


HELGENS SHOPPING



Helgens shopping från Götet. Blev inte särskilt mycket - rea i varenda affär och jag får panik. Är trött på att riva runt för att hitta något snyggt OCH i rätt storlek. Men är det rea så är det och såklart reafyndade även jag. T-shirt från Cubus, resten från Lindex (det glittriga som skymtar fram är ett par leggins).


Hemma!

Kom hem för ett par timmar sedan. Har packat upp, pratat i telefon med L och slöat. Borta bra men hemma bäst? Nej, jag vet i tusan. Jag trivs bra borta! Men såklart, skönt att ha sin egen säng och tillgång till hela sin garderob..  


GÖTEBORG



Avatar var grymt bra! Se den! Kan även rekommendera Bergakungen, sjukt bra biograf. Enorm! Kan passa på att säga att jag gillar det där med 3D-film, så mycket bättre! Två 3D-filmer på en månad, inte alls dumt. Blev lite ont om tid igår till shopping, klockan rusade iväg men lite grann hittade jag minsann (är trött på rean nu, folk är så desperata när det gäller att fynda). Promenerade genom ett vintervitt Göteborg, så härlig stad – allt känns så rätt där. Ska strax bege oss hemåt, lite fika bara sen väntar 3,5 timmes bilfärd.


den andra januari

Sitter här i mitt supervarma fleecenattlinne. Har visserligen redan duschat, fixat håret och sminkat mig för ett par timmar sedan men nattlinnet åkte på igen, SÅ skönt. Ska fixa lite lunch nu och sen in till Göteborg!


2010

Nytt år, nytt decennium - kan inte annat än bli bra! Har varit på släktkalas ikväll, blev en tidig hemgång. Planerna inför morgondagen är spikade. Shopping inne i Göteborg och sen till Bergakungen och se Avatar i 3D! Grymt.


RSS 2.0