Bershka.


THE CUT.

Det där med håret löste sig ju fin fint (dessvärre ville jag inte fastna på bild idag). Sicken tur att man har en grym frisör som man litar på, har aldrig gått därifrån missnöjd. Kanon! Det blev inte riktigt axellångt utan en liten bit under axeln. Nästa gång kanske? Men kort känns det iaf med tanke på att en bra bit kapades av. En nystart för håret skulle man kunna kalla det, kortare och fräschare. Nytt liv i London, ny frisyr. Yes! I like it.

hairhairhairhairhairhairhair.

Gaaaaash. Imorgon bitti ska jag klippa mig. Ångest. Jag älskar hår, men jag är superfeg. Ofattbart feg, läskigt feg, töntigt feg, superdupermegafeg. Är fortfarande sugen på axellångt. Should I? Kanske.

MTWTFSS.

Nu är det nedräkning på hög nivå. Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday, Friday, Saturday, SUNDAY. Söndag söndag söndag. Det är nu man ska passa på att umgås med sina fina vänner. Ahh, visst, superlätt. 99% jobbar eller har nyss börjat på universitetet/högskolan. Och här sitter jag, helt ensam. Kul vecka! Men jag får göra det bästa av situationen, matlagning nästa!

En vecka kvar till flytt.

En vecka kvar. Helt sjukt! Om en vecka befinner jag mig på Landvetter och stiger på planet som ska ta mig till London. EN VECKA! Ofattbart kul. Ska jag vara ärlig så är jag inte alls nervös, det känns som om jag drömmer, jag har velat det här så länge och nu är det äntligen dags.

Det känns som jag har tusen saker att göra den kommande veckan men tänker jag efter så är jag i princip klar med allt. Det som återstår är att packa (hur sjutton ska jag få ner hela mitt liv i en 20kg-väska?!) och växla lite pengar så jag överlever den första veckan, samt köpa en adapter, ett laptopfodral och en förvaringsväska till min externa hårddisk. Och sen var lönen helt slut. Haha - ångest!

Söndag.

Thank God, min röst är nästan tillbaka. Det är inte klokt vad beroende man är av den.

Silence.

Om någon undrar så är jag helt stum. Fick ont i halsen i onsdags, rösten började försvinna i torsdags, igår kunde jag viska och idag är jag helt tyst. Kommunicerar med papper och penna! Yes, allvarligt, kan inte säga ett enda ord. Jag känner mig som en fånge i min egna kropp! Tänk om rösten aldrig kommer tillbaka? PANIK.


Ny dator!

Skulle som bekant köpa en Ipod Nano igår, en rosa. Problemet var att just de rosa vara slut i hela Linköping så jag gav upp. Kikade lite på datorer inne på Expert och insåg att en minilaptop faktiskt inte är så himla dyr. Har tidigare pratat om att byta dator, slog äntligen till igår. Löning i onsdags, så varför inte? Supersöt, superlätt, superbra! Älskar den redan. Och vet ni vad, den är inte alls såå liten, man vänjer sig direkt! 10,1" is the shit. 9,5 tim batteritid. Grym! Känns otroligt bra att slippa släpa runt på min stora/tunga LG-laptop. Den här lilla älsklingen från Asus får hänga med ett par vändor till London! Årets bästa köp, helt klart.

Klipptid, check!

Jäklar vilken tur att jag nyss kom på att jag glömt att boka klipptid! Ringde direkt och bokade in en tid på tisdag morgon. Att klippa mig i London (11 dagar kvar!!!) det första jag gör känns lite för riskabelt med min knaggliga engelska haha… Kikade efter i kalendern, idag är det exakt 8 veckor sedan jag klippte mig senast. Dags för en omgång med saxen (mitt hår har växt som ogräs, har ALDRIG hänt tidigare!)! Är sugen på axellångt à la Kate Moss men samtidgt vill jag ha längre hår. Hmm... En sak är säker, i höst blir det mörkbrunt!


To-do-today

Känns liiiite onödigt att jag gick upp vid 07:00 idag och gjorde i ordning mig. Visserligen skönt att man redan är uppe och klar, men ändå. Vad ska man göra nu liksom? Ska nog kolla igenom garderoben och planera packningen. Det är även dags att bestämma vilka smycken som är värda att ta med, måste begränsa mig lite annars tar alla accessoarer upp halva väskan!


25:e

Löning idag! Blev dock lite besviken när jag loggade in på banken och såg att lönen INTE hade kommit in än. Nå ja, den kommer väl under dagen (nackdelen när man jobbar på ett litet privat ställe). Hade tänkt följa med mamma till stan idag men det får bli imorgon, vågar inte riskera att jag står där pengalös haha! Mår inte helt okej än (halsen dödar mig!) så det får bli shopping imorgon istället (förhoppningsvis)!


Sjuuuuuk.

Hade en supermysig kväll hos Ida igår! Jäklar vad fint hon har fått det i lägenheten. Men idag känns allt ganska surt. Natten var ett helvete med feberfrossa och idag har jag ont i öron-näsa-hals plus sprängande huvudvärk. Hoppas det blir bättre till morgondagen för då står shopping på schemat.


Ny vecka, nya möjligheter, eller?

Har suttit och svarat på tusen mail, bloggkommentarer och Facebookmeddelanden! Börjar bli en vana det här, but I think I like it, känns vuxet! Ett steg i rätt riktning. Eller inte. Shit, jag fyller tjugo i vår!!!

 

Mailade nyss min värdmamma, herre gud vilken trevlig prick hon är! Att hon har humor och nyss kallade sig själv för Mrs Soggyhead är ju ett stort plus i kanten. LÄNGTAR!

 

Ska jobba ett par timmar i eftermiddag (näst sista passet, känns för jäkla bra!), sen ska jag hem till världens bästa Ida och kolla in hennes nya lägenhet!


Pink or purple?

Jag blir galen på mig själv. På onsdag trillar lönen in på kontot och då ska jag springa och köpa (eller beställa via nätet) en Ipod Nano. Hade bestämt mig för en rosa, nu tvekar jag. Ska jag ta en lila? Ahhhh, I-landsproblem på högsta nivå.


2 Weeks.

Två veckor kvar. TVÅ VECKOR. Helt sjukt. Två veckor kvar i tråkiga Sverige och sen bosätter jag mig i älskade London. Ofattbart, galet, sinnessjukt men så jäkla kul. Har en hel del att fixa med innan det är dags att åka, insåg igår att jag bland annat behöver hitta en trolley/kabinväska att ha som handbagage.


workworkwork.

Insåg precis att det var söndag och inte måndag, vilket innebär att jag börjar kl 13 och inte kl 14 som jag trodde. Tre jobbpass kvar: idag, imorgon och fredag. Helt sjukt vad sommaren har gått fort!


Saturday.

Det var en lagom glad Alexandra som steg upp 07:30 imorse för att jobba. Men why not, det var riktigt kul på jobbet idag! Nu har jag suttit och svarat på mail och Facebookmeddelanden, samt läst bloggar. Dags att ta tag i msn som jävlas med mig. Flera kontakter har blivit blockerade och det går inte att häva. Om jag lägger till vissa av er igen så vet ni varför!


Kontaktbar igen!

JAG HAR FÅTT TILLBAKA MITT NUMMER!!! Efter en jäkla massa samtal till 3 under veckan och krångel fram och tillbaka så fungerar äntligen mitt nummer igen, men nu som kontantkort. Nu kan jag stryka det från to-do-listan innan London. Ber om ursäkt till alla som har försökt att nå mig under veckan, tyvärr existerar inte eftersändning på sms och samtal, sorry! Men nu ska allt funka som vanligt igen.


Busy woman.

Sitter och äter nu och ska bege mig mot jobbet om sisådär 15 min. Jobbar torsdag-måndag plus fredag nästa vecka, sen är det sluuuut. Är ledig en vecka innan jag beger mig mot London! Vart tog sommaren vägen?


Matblogg: Cupcakes

Slängde ihop några cupcakes förut, rosa och jäkligt goda! Jag ska minsann se till att baka med Klara och Astrid sen, vet nämligen att de älskar att baka… Perfekt, baka är kuuuul! Bra med barn som har samma intressen som en själv, känns hoppfullt. Ni ska bara veta hur mycket jag längtar efter att få träffa dem, det ska bli så underbart att ta sitt pick och pack och flytta in hos familjen S och påbörja mitt nya liv i London.

ONSDAG:

Har sprungit runt som en galning på stan idag och fixat lite grejer! Vaknade tidigt som sjutton imorse och kände att jag lika gärna kunde gå upp och skjutsa mamma till jobbet och sen ta en sväng på stan. Är supertrött just nu, inte trött så att jag vill sova utan mer snart-blir-jag-sjuk-trött. Suck.


Shoes.

 

Idag hittade jag äntligen ett par snygga boots (Acne Pistol-kopior) på Scorett! Sitter som en smäck, otroligt bra passform. Hittade även en supersnygg blekrosa/nude-färgad tshirt (20 spänn!!!) från Cubus och x antal söta strumpor. PERFEKT. Så jäkla nöjd.


TODAY:

Idag ska jag till Ikano-huset, ska försöka pricka av lite saker på to-do-listan till London. Dock är det lågkonjunktur på mitt konto just nu, så vi får se vad det räcker till haha.

 

Och påtal om ingenting så installerade jag Google Chrome igår kväll, superbra, min dator känns som ny. Helt sjukt vilken skillnad det blev i hastighet!


Gruppdejt på g.

Har nyss gått en riktigt lång promenad med volymen på max i öronen. Ni ska att det är mycket som snurrar runt i huvudet just nu. Ska träffa tjejerna på Gusto om typ 1,5 tim, ser fram emot det, har saknat er!


S - Ö - N - D - A - G



Oj vilken dag. Helt slut! Har hunnit med allt från marknad till jobb till akuten. Började bra slutade dåligt, ja inte för min del då, utan för mamma. Getingstucken (superallergisk). Nu ska jag slappa och läsa VR. Och för er som undrar: jag är fortfarande nummerlös. Hörs!

Föresten, 3 VECKOR KVAR.


Nummerlös.

Plötsligt var man mobillös (eller ja, nummerlös). Det skulle gå på dan att flytta över numret från mitt abonnemang till ett kontantkort men tanke på att det är samma operatör, men nej, såklart inte. Är utan helt utan nummer fram till mitten på veckan. Kul! Känner mig helt handikappad.

Fick nyss redan på att jag måste rycka in och jobba imorgon, hade lite andra planer med jag tror jag hinner med både och! Klart man ställer upp när det krisar liksom. Nu lutar det även åt jobb på tisdag också. Vad hände med min ledighet? Booortaaaa!


Fredagen den 13:e...

... bäst att jag tar det lugnt. Haha nävars, tror inte på sånt där. Har nyss ätit lunch, ska jobba i eftermiddag. Ledig i helgen plus måndag och tisdag (troligtvis iaf)!

Har gått runt med ett par ursnygga boots på mig hela förmiddagen från Ellos. Men mina fötter är lite cp-skadade så jag tror jag måste skicka tillbaka dem. Surt! Ska in till Linköping på måndag eller tisdag och försöka hitta ett par andra. Har lite skobegär just nu, VILL HA!


100812

Önskar att jag kunde vara så här effektiv varje dag! Joggingtur, frukost, dusch och planlöst surfande på Internet, allt innan kl 9:30. Inte illa! Får göra detta till en vana.


Bröderna Karlsson.

 

Segaste dagen på jobbet någonsin, det märks att högsäsongen är över, men man får se fördelarna med det. Jag kan äta godis och läsa en bra bok samtidigt som jag får betalt, inte illa! Drog iväg på bio efteråt, såg Bröderna Karlsson. För att vara en svensk film (gillar egentligen inte svenska filmer) så var den helt okej, man fick sig några härliga skratt! Värd att se i brist på annat. Nu ska jag bara se till att se Eclipse också (vaddå seg?).

Lillördag.

Hallå hallå, igår kände jag inte riktigt för att blogga. Jobbade under eftermiddagen och sen kände mig lite hängig. Ska ta en powerwalk nu och sen hoppa in i duschen. Jobbar sedan mellan 14-18, efter det blir det kanske bio!

Köpa?



Tror minsann att jag ska ta och köpa mig en Ipod Nano (har inte tyckt att jag har varit i behov av någon tidigare)! Har trots allt jobbat en del i sommar så något måste man ju unna sig. Känns som den kan bli extremt användbar: på tunnelbanan, på bussen, när jag städar, under powerwalkingen eller under joggingturen i Hyde Park. Gillar att den har radio, videokamera plus inbyggd stegräknare. Kanonbra! Jag ska ha en, inget snack om saken! Problemet är vilket färg jag ska ta. Rosa, lila eller svart? Ska jag beställa via Apple eller köpa den i affär?


Singin' in the rain.

Idag är en sådan dag som bara har flugit förbi utan att jag har fått något ordentligt gjort, skönt på många sätt men samtidigt väldigt frustrerande. En regning måndag kan man lika gärna hoppa över!

Mailade nyss en läsare, kul att kunna hjälpa till! Läsarantalet har ökat nu under sommaren, härligt! Just nu känner jag dock att jag står och stampar på samma ställe, jag väntar bara på att få flyga iväg till London och påbörja mitt nya liv. Håll ut, snart blir bloggen roligare att läsa (förhoppningsvis)!


HÖSTMODE FRÅN H&M.



Just nu är jag helt inne på skjortor. Älskar skjortor. ÄLSKAR! Denna från H&M skulle sitta fint, 149 spänn! Som hittat. Har insett jag att enbart har skjortor i olika blå anyanser, dags för lite rött i garderoben.

8th

Trots att det regnar så njuter jag av sommaren, inga måsten och inga större krav. Har jobbat några timmar under eftermiddagen, har nyss ätit och nu ska jag ockupera tvn. Jobbar ganska mycket under veckan som kommer så det är såååå jäkla skönt att bara slappa. Föresten, min webcam är stendöd, perfekt nu inför London va? Helt perfekt. Varför ska allt gå sönder när man behöver det?


Lördag.

Lagom tråkig lördag, men jag har fått mycket gjort! Sitter och särkerhetskopierar mobilen just nu (tacka vet jag Sony Ericsson PC suite, enkelt och smidigt!). Vet plötsligt inte hur jag ska göra med mobilen i höst. Jag skulle faktiskt behöva en ny telefon! Har trots allt haft den här i 2,5 år nu. Men det är inte läge att skaffa ett nytt svenskt abonnemang just nu (har precis sagt upp mitt gamla och gjort om det till ett kontantkort så jag kan behålla nummret, ska ha ett brittiskt nummer i höst), jag får helt enkelt vänta till att jag kommer hem. Åhhh.

ONE MONTH.

Freeeedaaag! Inte för att det spelar någon större roll då jag inte längre har koll på veckodagarna och hela livet känns som en helg. Det är det som kallas sommar va? Ska jobba sen mellan 14-18, skönt att göra något ordentligt. Fick ett erbjudande om att jobba på söndag också som jag glatt tackade ja till, bara tre timmar men ändå.

Igår var det exakt en månad kvar till dess att jag flyttar till London. Tanken på att flytta till mina drömmarnas stad känns fortfarande orealistisk, kan inte förstå att jag verkligen SKA flytta.

Nytt från FACE STOCKHOLM






Har uppdaterat sminkväskan, nya lipgloss, maskara och solpuder från FACE! Favoritmärket för tillfället. Plus en ny sminkväska. Okej, jag erkänner, jag har fått det i present!


London Fashion Weekend




Efter ett otroligt bra tips av denna donna så vill jag nu gå på London Fashion Weekend! Somerset House 23-26 september. En lightversion av London Fashion Week, fast för allmänheten. JAG VILL GÅ. Sällskap, någon?
 

Onsdag.



  • Började dagen med en god frukost/fika på Espresso House med Lisa, perfekt start på dagen! Tog sedan en sväng på stan.
  • Träffade mamma och lunchade, gick sedan och köpte mig ett par ordentliga walking-skor i skinn från Adidas! Så bra. Lite pensionärsvarning (iaf vuxenvarning) men det lär ju bli milslånga promenader i London så bra skor är ett måste (men det lär bli många mindre bra skor också!!!)…
  • Råkade fastna på Expert, är i behov av en ny dator snart, min börjar sjunga på sista versen. Men tyvärr har jag inte flera tusenlappar liggandes på hög direkt. Håller tummarna för att min LG överlever fram till mellandagsrean.

Tjooohooo.

Jag lever! Har hunnit med en jäkla massa idag (det lönar sig att gå upp tidigt). Har bland annat jobbat! Härligt härligt. Taggar för fullt inför London – tänker, pratar och drömmer om London konstant (ett jäkla tjat för er som inte är intresserad men skyll er själva). Är nu i kontakt med ett par andra tjejer som också ska åka, GREAT! Imorgon förmiddag har jag en date på Espresso House i Lkpg med världens finaste Lisa! Long time noooo seeee. Sen blir det lite shopping (borde inte köpa nåt men äsch, jag ska nog se till att få ner det i resväskan)!


V. 31

Jag fattar inte varför jag ska vara så trött? Ny vecka, nya möjligheter. Den här veckan ska jag lägga mig innan midnatt varje dag och inte sova mer än 8 timmar (försöka går ju, en vanlig människa klarar ju sig på 6-8 timmars sömn så det borde räcka för mig också?). Nu ska jag ta tag i lite klädrensning, känner att jag för tillfället har lite för mycket kläder plus att det är en smula rörigt i min fina stora klädbyrå (garderoben städade jag häromdagen). Drar mig mot jobbet om 2 timmar! Älskar att jobba när det regnar.


MCD + BK + vänner = en bra kväll

Okej, det blev inte Gusto. Allt stänger ju så jäkla tidigt i den här cp-lilla-fattiga-efterblivna-stan (ursäkta uttrycket)! Det blev först McD och sen mötte vi upp killarna (Aup/Robin, Big Moe/Muhamed, Frallan, Haris och Bagge) på BK. Vaddå snabbmatslovers? Haha. Men trevligt var det!


1st.

Första augusti och den svenska sommaren är lika dålig som förväntat. Ledig idag och såklart ska det spöregna (men nu kom solen)!

Har suttit och funderat över min packning idag, förstår inte hur jag ska få med mig allt till London? Har redan ångest över den dagen då det är dags att börja packa.

Azra is back in town, så jag ska se till att få en uppdatering om den senaste månaden ikväll! Lutar åt en fika på Gusto.


RSS 2.0